X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Hej adrenalina! Czy mi się wydaje czy któraś z Was wspominała, że jeszcze adrenaliny brakuje z różowego wątku :)
    Z Adrenaliną znamy się z różowego wątku endometriozy, praktycznie takie same problemy ;)

adrenalina, Auro lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny za wsparcie,wczorajszy stres i ta sytuacja rzeczywiscie na fasolke wplyneły w nocy bolał mnie brzuch ale juz jest ok.Postanowiłam olac sprawe,nie bede sie przejmowac moze mu przejdzie a jak nie to sama dam rade.A alimenty bedzie płacic.

Na pocieszenie na targu dzis kupiłam sliczne rozowe tulipany :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i przyłanczam się do was jeśli można :)

adrenalina, Ola_85, Blu, urocza, kalika lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Dea :)

Ja jestem ogolnie panikarą. Dlatego od cZasu do czasu nachodzą mnie brudne mysli tak jak ostatnio.
    Cieszę sie niezmiernie ze jestem w ciazy ( wciąż niemoge w to uwierzyć ) ale dziwne mysli chodzą po głowie. Wlasnie ciąża pozamaciczna i puste jajeczko bez zarodka :(

Chciałabym zeby szybko zleciały mi te dni do wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 13:58

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc kochane <3 ja z doskoku :)
    Witam nowe ciężarówki <3 i uciekam :) dzisiaj czasu mało na forum ... nadrobię w poniedzialek pewnie ;)
    Miłęgo weekendu!!!

OLA_85 faceci niekiedy potrzebuja czasu, oni nie popadają w euforię tak od razu, jak my :) tylko bez nerwów <3 maluch najwazniejszy!!

urocza lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) uff w końcu na fioletowej stronie . Ladniutko tu ❤

urocza, anulka1978, Auro, Blu, Dea28, Agnesia lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Visenna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe Mamusie :) Miło Was tu widzieć :)

Ja dziś zrobiłam kolejną betę. Pięknie rośnie i skaczę z radości :)

Walentynki jutro - obchodzicie, nie obchodzicie :) Jakieś ciekawe plany macie :)?

urocza, adrenalina, Blu lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Dea and inaa :)

U mnie dzis pierwszy dzien fatalnego samopoczucia. Nie mam na nic sily, musialam sie polozyc spac na 2h, a i tak jestem zdechla. Do tego caly dzien jest mi niedobrze, poszlismy rano na zakupy i od samego patrzenia na polki z jedzeniem mialam mdlosci, nic mi nie podchodzi do zjedzenia - choc wymiotow ani odruchu do tej pory brak. A jak to u Was jest? I jak dlugo to bedzie trwalo??

A moze to tez kwestia psychiki - skoro wiem od wczoraj, ze mam 2 kropki to od razu mam silne objawy ciazowe ;)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna, super z ta beta, ciesze sie :)

U nas planow na Walentynki brak, moze jakis spontaniczny obiad na miescie, zobaczymy. Generalnie jestem za romantyzmem i okazywaniu uczuc kazdego dnia, ale nie powiem nie na Walentynkowy wypad/prezent/kwiaty ;)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym miec objawy. mdłości. Zazdroszczę Wam tego. Chciałabym cos czuć.

Planów walentynkowych tez nie mamy :) wiem tylko ze maż robi obiad. Dzis sie chłopak nasprzatal. A mi nie da sie do niczego dotknąć :) przez te wszystkie stresy ostatnimi dniami nawet nie kupiłam mu czekoladki.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam za 11 dni wizytę. To myślicie ze powinnam zrobic w tygodniu 3 betę ? I pozniej dopiero na wizycie. Czy nie popadać w paranoje i czekać cierpliwie do 24.02

• Visenna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Jak mam za 11 dni wizytę. To myślicie ze powinnam zrobic w tygodniu 3 betę ? I pozniej dopiero na wizycie. Czy nie popadać w paranoje i czekać cierpliwie do 24.02

Jeśli Ci to pomoże to zrób. Ja jak widzę ładny przyrost to się uspokajam, ale... od razu zaznaczę, że na punkcie bety mam małego fioła, bo mi się przy poprzedniej ciąży zatrzymała (na bardzo niskim poziomie, teraz już pobiłam ten wynik kilkakrotnie :) ), dlatego teraz tak latam :) Są dziewczyny, które nie robią wcale, albo raz, by potwierdzić ciążę... Odpowiedz sobie, co będzie lepsze dla Ciebie :) Wizytę masz dwa dni po mnie, już niedługo, już niedługo...
    adrenalina wrote:
    Chciałabym miec objawy. mdłości. Zazdroszczę Wam tego. Chciałabym cos czuć.

Jeszcze się rozkręcą i będziesz mieć dość, mówię Ci! U mnie też niewiele się pod tym względem działo, a teraz widzę, że się powoli to rozkręca... Im wyższa beta, tym "przyjemniej" :)
    Zetzet wrote:
    Visenna, super z ta beta, ciesze sie :)

U nas planow na Walentynki brak, moze jakis spontaniczny obiad na miescie, zobaczymy. Generalnie jestem za romantyzmem i okazywaniu uczuc kazdego dnia, ale nie powiem nie na Walentynkowy wypad/prezent/kwiaty ;)

Dziękuję :) A co do walentynek, to pewnie zgadzam się :) Ale jak zrobi śniadanie, to się nie obrażę :P i za tulipany też nie :))) Byliśmy dziś na mieście - zatrzęsienie kwiatków, baloników w serduszka - strach się bać, co jutro będzie :)

adrenalina wrote:
    Planów walentynkowych tez nie mamy :) wiem tylko ze maż robi obiad. Dzis sie chłopak nasprzatal. A mi nie da sie do niczego dotknąć :) przez te wszystkie stresy ostatnimi dniami nawet nie kupiłam mu czekoladki.

Super chłop! Oby tak dalej :) Ja na swojego też narzekać nie mogę. Byliśmy dziś na zakupach, nagle podchodzi do mnie i mówi, że zrobi jutro romantyczny obiad. No super, myślę, akurat składniki kupimy... a ten wyciąga mrożoną pizzę z serem w kształcie serduszek :D hahaha, myślałam, że padnę! No i kupił :)

My mamy niedługo rocznicę, dlatego walentynki schodzą na drugi plan :) A poza tym... najważniejszy prezent rośnie w brzuszku :)! Dlatego w tym roku bez szaleństw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 19:30

adrenalina, Auro lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila spokoju to doczytałam :)

Walentynek nie obchodzimy :)

Dzisiaj wypad do miasta, pochodzilam po sklepach... mdli mnie juz na samym wejściu (nie wiem czy mdli to dobre słowo... może po prostu jest mi jakoś źle) i nie ma znaczenia czy to sklep z ciuchami czy z żarciem :/
    Zaczął sie 8 tydzień więc i tak nie ma tragedii ale sa momenty gdzie jestem i czuję się do niczego

Dzisiaj chyba przesadziłam bo wzięłam się za czyszczenie podłogi na dole tzn fug bo powinny byc bialutkie a niestety już od jakiegos czasu nie są... nie ma co się dziwić, łazi tu pies, łazimy my a podłoga jasniutka, waniliowa... więc wzięłam szczoteczkę i jazda... całośc ma 100m2 :/ ale odpuściłam w 1/3 - jednak nie mam kondycji jak sprzed ciązy, wykończyłam się totalnie :/

Marzy mi się juz taka prawdziwa wiosna, pootwierane cały czas okna, zapach świeżości wszędzie... firanki brudza sie okropnie od grzejnikow bo cholerny kurz na nich osiada... mam dośc zimowej pory

We wtorek mam drugie usg :) przebieram nóżkami, nie moge się doczekać :) polowa 8 tygodnia, powinnam coś więcej ujrzeć no i nadzieja na serduszko jest :)

Nie mam apetytu :/ ale mam wrazenie ze nogi mi puchną wieczorami go odciska się szew od legginsów i swędzi :/ macie tak?

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    podchodzi do mnie i mówi, że zrobi jutro romantyczny obiad. No super, myślę, akurat składniki kupimy... a ten wyciąga mrożoną pizzę z serem w kształcie serduszek :D

Mega :))))))))

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wlasnie wrocil z koszykowki z kwiatkiem w dloni <3 Wiec "nie obchodzimy" Walentynek ;) Bardzo milo mimo wszystko, nie powiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 19:55

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Chciałabym miec objawy. mdłości. Zazdroszczę Wam tego. Chciałabym cos czuć."

U mnie tez poki co wyraznych objawow brak po za ogromnym zmeczeniem mimo ze sie wyleguje juz drugi tydzien :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 20:09

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przez 2 tyg objawy straszne zawroty głowy bole w podbrzuszu i mdłości,nagle wczoraj i przedwczoraj zmniejszyły sie do minimum tzn raz w ciągu dnia mnie zamdliło albo przez chwile ok.5 minut kręciło się w głowie i to wszystko .. I oczywiscie strach !! Jak to jest u Was ?? Tzn czy te straszne dolegliwosci towarzyszą Wam całe dnie albo większość dnia???

201610141756.png
    201802217352.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe kolezanki! Widzę, że coraz wiecej nas!
    U mnie po czwartkowym usg innych objawów brak, poza tym, że jadam mało a częściej.
    No i dzisiaj padalam z córką na popoludniowa drzemkę. Jak się obudziłam w toalecie zobaczyłam jasnoczerwona krew... Szybko telefon do gina, ale nie odpowiadał i zdecydowalam się, że pojadę do szpitala, żeby się upewnić czy wszystko ok. Wyglada na to, że tak. Dostalam duphaston i mój gin zaprasza mnie w najbliższy poniedziałek na dodatkową wizytę.
    Mam nadzieję, że więcej takich akcji nie będę miała. I mimo tego mrugajacego serduszka stres cały czas jest...

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ten cholerny stres i strach :/ widzę że nie tylko mi towarzyszy

JUSSTIn współczuję akcji :/ dobrze ze dostalas duphaston, wizyta też na korzyść bo na pewno lekarz powie że wszystko jest w porządku i odetchniesz z ulgą <3

U mnie zawroty głowy pojawiaja się rano w tygodniu jak wstaje o 5:50 wyprawic dzieci do szkoły (wyjeżdżają 6:50) ... to jest masakra... w weekendy lepiej bo mogę pospac dluzej i nie wstaję w pospiechu tylko na spokojnie wszystko

KASIAA wszystko w normie, nie codziennie musi byc tak samo :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki też chyba niepotrzebnie nakręcam się ...Do wizyty 2 dni ufff ..

201610141756.png
    201802217352.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ