Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalika bety robiła nie będę. Zrobilam ja teoche za wczesnie 10dpo i wyszła 1,35. Wg slow laborantki wynik raczej negatywny. Bilam sie z myslami do wczoraj czy cos z tego bedzie. Zrobilam test i wyszedl bladzioch. Wiecej na bete nie ide to dla mnie za duzy stres. W ciąży z Jasiem nie robiłam w ogóle jestem zabezpieczona luteiną i acardem tak jak w poprzedniej ciąży, ze względu na jedna stratę. Takze teraz wszyatko zostawiam juz Bogu.
-
Jestem po USG Wszystko jest dobrze, było serduszko!
Wg. Pani doktor "fasol" trochę za mały jak na wyznaczony termin. Kazała zrobić jeszcze raz za dwa tygodnie, ale na tą chwilę powiedziała że wszystko ok Tak się cieszę!
kalika wrote:Dzień dobry:)
MagicM, widzę, że Twój mąż zadaniowo podszedł do sprawy Zdradz tajemnice, co to za wózek idealny? Ja też mam jeden na oku, ale póki co jego cena mnie przeraża Mój mąż wczorajteż mnie zaskoczył, postanowił śpiewać do brzucha, uśmiałam się setnie ;p
Kalika - wózek idealny wg. mojego małża to QUINNY MOODD ja jeszcze o takich rzeczach nawet nie myślę, ale pokazywał mi kilka filmików i wygląda fajnie, szczególnie łatwość rozkładania (rama sama się rozkłada)Jacqueline, adrenalina, Blu, kalika, urocza, Jusstin, Auro lubią tę wiadomość
-
Magic - super wieści, gratuluję serduszka
MagicM lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pielęgniarka_w_mundurze, ta większą dawka w niczym Ci nie zaszkodzi także się nie martw. Do piątku wytrzymasz w niepewności
MagicM, świetne wieści. Cieszę się z Tobą. Chciałabym dziś usłyszeć coś podobnego...
Angelstw, a który to u Ciebie dzień po owulacji?MagicM lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
MagicM wrote:Jestem po USG Wszystko jest dobrze, było serduszko!
Wg. Pani doktor "fasol" trochę za mały jak na wyznaczony termin. Kazała zrobić jeszcze raz za dwa tygodnie, ale na tą chwilę powiedziała że wszystko ok Tak się cieszę!
Kalika - wózek idealny wg. mojego małża to QUINNY MOODD ja jeszcze o takich rzeczach nawet nie myślę, ale pokazywał mi kilka filmików i wygląda fajnie, szczególnie łatwość rozkładania (rama sama się rozkłada)
MAGIC super wieści!! wielkością małego czlowieka się nie przejmuj, na poczatku moga byc rozbiezności
Quinny Moodd mega wózek ale ja nie będę szaleć az tak, nie jestem w wieku rozwojowym jesli chodzi o temat posiadania potomstwa więc ustalilismy ze kupujemy wozek do max 1700zł. Musi byc 3w1, miec aluminiowy stelaż i byc w kolorze czarnym (ewentualnie z dodatkiem szarosci), wiecej wymagan nie mam
Już poniedziałek, kolejny tydzień leci
Umowilam sie na NFZ jutro mam wizyte u prywatnego gina a w nastepny poniedzialek u tego z NFZ
I nie wiem tylko jak sie zachowac u niego, udawac ze nie chodze prywatnie? ze to moja 1 wizyta?MagicM lubi tę wiadomość
-
Kalika dzis powinnam dostac @. Jest 13-14 dzien po owu dzis. Ale prawdopodobnie implantacja u mnie byla dopiero 11-12 dnia po owu mialam jednorazowe roznowe plamienie. I kolejnego dnia ten blady test
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:46
kalika lubi tę wiadomość
-
Quote:Umowilam sie na NFZ jutro mam wizyte u prywatnego gina a w nastepny poniedzialek u tego z NFZ
I nie wiem tylko jak sie zachowac u niego, udawac ze nie chodze prywatnie? ze to moja 1 wizyta?
Ja bym powiedziała i rak zrobię 24.02 mam wizytę prywatnie i jak bedzie wszystko ok to biorę kolejne l4 i skierowania na badania i umawiam sie do gina w moim mieście na NFZ i idę z tymi zleconymi badaniami, zeby przepisał mi je na NFZ.
urocza lubi tę wiadomość
-
Kwas foliowy biorę w standardowej dawce jak Wy wszystkie czyli 0,4 mg a wieksze dawki to przy konkretnych przesłankach się daje
Pielegniarka_w_mundurze poki co bierz ile kazali ale skonsultuj na wszelkie wypadek na wizycie czy aby taka dawka ma byc
ZETZET współczuję samopoczucia
ANGELSTW witam cieplutko trzymam kciuki za ciemna krechęangelstw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagicM super wieści. Jak to dobrze usłyszeć maleńkie serduszko.
anulka1978 ja właśnie też nie wiem jak do tego podejść, ale chyba powiem lekarzowi, że gin prywatny jest specjalistą od mutacji genu (bo mam) i u niego się leczę pod tym kątem, a państwowo chciałabym prowadzić ciążę... sama nie wiem jak to załatwić...
Pani gin prywatna mówiła, żeby normalnie pokazać kartę ciąży od lekarza prywatnego i powiedzieć, że chciałam prowadzić również ciążę państwowo (no bo w sumie się należy, nikogo nie powinno obchodzić, że ja wydaję kasę i chodzę dodatkowo prywatnie, nie?).
MagicM lubi tę wiadomość
-
RUTELKA no dokladnie tak jak piszesz nikogo nie powinno interesowac ale... wiesz jak jest ja chyba pojde najpierw i obczaję co to za typ powiem dzien dobry, jestem w ciazy i tyle... bede patrzec co tam pisze na skierowaniu, ponaciskam na ewentualne braki wzgledem skierowania od prywatnego... bo nie wiem czy np tarczyce ten na nfz bedzie chcial badac, ale wtedy poproszę z uwagi na fakt ze i moja mama i córka cierpia na nieoczynność... nie lubie takich sytuacji
-
Ja jestem po ivf wiec myśle ze ginekolog na NFZ powinien zrozumieć ze chce zadbać o delikatna ciaze i sprawdzać tez u specjalistów którzy mi pomogli. A ze do niego idę zeby mi zlecił badania to go guzik to obchodzi należy mi sie a poza tym weźmie z NFZu za mnie kasę wiec niech nie narzeka.
Jeśli założą mi prywatnie na najbliższej wizycie kartę ciazy w prywatnej klinice to bede z nią jeździć do lekarza na NFZ. Jesli uznają ze za wcześnie to założę z czasem u lekarza NFZ kartę i z nią bede jeździć do prywatnego
Poza tym do lekarza do ktorego mam zamiar chodzić na NFZ chodziłam 3 lata temu. Ale nie potrafił sobie poradzić z nasza niepłodnością i wysłał nas sam do kliniki wiec myśle ze nie bedzie miał pretensji ze do niego wróciłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:03
-
Ja chyba jednak wezmę kartę ktorą mam od prywatnego gina... pokaże temu z NFZ, powiem ze kolejki są do lekarzy z nfz i umowilam sie prywatnie z racji plamien... przeciez nikt normalny nie bedzie czekal bezczynnie az sie termin zwolni, majac plamienia... i niech nie marudzi... jego obowiązek poprowadzic ciążę
Jutro moze zapytam mojego prywatnego co mysli o tym zeby ponaciągac troche NFZ, oczywiście nie rezygnuję z regularnych wizyt u niego, mysle ze nie powinien sie obrazic...kalika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MagicM - gratuluję Zobaczyć bijące serduszko...wspaniała sprawa:)
I nie przejmuj sie wielkością bo to różnie jest. Nie jesteśmy wszyscy jednakowi Ważne, ze serce bije To już jest wyznacznik że wszystko gra:)
Kalika czekam na Twoją relację z dzisiejszej wizyty
angelstw - gratulujęangelstw, kalika lubią tę wiadomość