X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika bety robiła nie będę. Zrobilam ja teoche za wczesnie 10dpo i wyszła 1,35. Wg slow laborantki wynik raczej negatywny. Bilam sie z myslami do wczoraj czy cos z tego bedzie. Zrobilam test i wyszedl bladzioch. Wiecej na bete nie ide to dla mnie za duzy stres. W ciąży z Jasiem nie robiłam w ogóle ;-) jestem zabezpieczona luteiną i acardem tak jak w poprzedniej ciąży, ze względu na jedna stratę. Takze teraz wszyatko zostawiam juz Bogu.

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• MagicM Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG :-) Wszystko jest dobrze, było serduszko!
    Wg. Pani doktor "fasol" trochę za mały jak na wyznaczony termin. Kazała zrobić jeszcze raz za dwa tygodnie, ale na tą chwilę powiedziała że wszystko ok :-) Tak się cieszę!
    kalika wrote:
    Dzień dobry:)

MagicM, widzę, że Twój mąż zadaniowo podszedł do sprawy :) Zdradz tajemnice, co to za wózek idealny? Ja też mam jeden na oku, ale póki co jego cena mnie przeraża ;) Mój mąż wczorajteż mnie zaskoczył, postanowił śpiewać do brzucha, uśmiałam się setnie ;p

Kalika - wózek idealny wg. mojego małża to QUINNY MOODD :-) ja jeszcze o takich rzeczach nawet nie myślę, ale pokazywał mi kilka filmików i wygląda fajnie, szczególnie łatwość rozkładania (rama sama się rozkłada) :-)

Jacqueline, adrenalina, Blu, kalika, urocza, Jusstin, Auro lubią tę wiadomość

m3sxs65gun8uurrl.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic - super wieści, gratuluję serduszka :)

MagicM lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic zobaczyc serduszko na Usg to najpiekniejszy widok ❤ gratuluje oby tak dalej!

MagicM lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 16:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8599csqvbhk7d11b.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka_w_mundurze, ta większą dawka w niczym Ci nie zaszkodzi także się nie martw. Do piątku wytrzymasz w niepewności ;)

MagicM, świetne wieści. Cieszę się z Tobą. Chciałabym dziś usłyszeć coś podobnego...

Angelstw, a który to u Ciebie dzień po owulacji?

MagicM lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicM wrote:
    Jestem po USG :-) Wszystko jest dobrze, było serduszko!
    Wg. Pani doktor "fasol" trochę za mały jak na wyznaczony termin. Kazała zrobić jeszcze raz za dwa tygodnie, ale na tą chwilę powiedziała że wszystko ok :-) Tak się cieszę!

Kalika - wózek idealny wg. mojego małża to QUINNY MOODD :-) ja jeszcze o takich rzeczach nawet nie myślę, ale pokazywał mi kilka filmików i wygląda fajnie, szczególnie łatwość rozkładania (rama sama się rozkłada) :-)

MAGIC super wieści!! wielkością małego czlowieka się nie przejmuj, na poczatku moga byc rozbiezności :) <3
    Quinny Moodd mega wózek :) ale ja nie będę szaleć az tak, nie jestem w wieku rozwojowym jesli chodzi o temat posiadania potomstwa więc ustalilismy ze kupujemy wozek do max 1700zł. Musi byc 3w1, miec aluminiowy stelaż i byc w kolorze czarnym (ewentualnie z dodatkiem szarosci), wiecej wymagan nie mam :)

Już poniedziałek, kolejny tydzień leci :)

Umowilam sie na NFZ :) jutro mam wizyte u prywatnego gina a w nastepny poniedzialek u tego z NFZ :P
    I nie wiem tylko jak sie zachowac u niego, udawac ze nie chodze prywatnie? ze to moja 1 wizyta?

MagicM lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika dzis powinnam dostac @. Jest 13-14 dzien po owu dzis. Ale prawdopodobnie implantacja u mnie byla dopiero 11-12 dnia po owu mialam jednorazowe roznowe plamienie. I kolejnego dnia ten blady test

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:46

kalika lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Umowilam sie na NFZ :) jutro mam wizyte u prywatnego gina a w nastepny poniedzialek u tego z NFZ :P
    I nie wiem tylko jak sie zachowac u niego, udawac ze nie chodze prywatnie? ze to moja 1 wizyta?

Ja bym powiedziała i rak zrobię 24.02 mam wizytę prywatnie i jak bedzie wszystko ok to biorę kolejne l4 i skierowania na badania i umawiam sie do gina w moim mieście na NFZ i idę z tymi zleconymi badaniami, zeby przepisał mi je na NFZ.

urocza lubi tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy biorę w standardowej dawce jak Wy wszystkie czyli 0,4 mg a wieksze dawki to przy konkretnych przesłankach się daje

Pielegniarka_w_mundurze poki co bierz ile kazali ale skonsultuj na wszelkie wypadek na wizycie czy aby taka dawka ma byc

ZETZET współczuję samopoczucia <3

ANGELSTW witam cieplutko <3 trzymam kciuki za ciemna krechę ;)

angelstw lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicM super wieści. :) Jak to dobrze usłyszeć maleńkie serduszko. :)

anulka1978 ja właśnie też nie wiem jak do tego podejść, ale chyba powiem lekarzowi, że gin prywatny jest specjalistą od mutacji genu (bo mam) i u niego się leczę pod tym kątem, a państwowo chciałabym prowadzić ciążę... sama nie wiem jak to załatwić...

Pani gin prywatna mówiła, żeby normalnie pokazać kartę ciąży od lekarza prywatnego i powiedzieć, że chciałam prowadzić również ciążę państwowo (no bo w sumie się należy, nikogo nie powinno obchodzić, że ja wydaję kasę i chodzę dodatkowo prywatnie, nie?).

MagicM lubi tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina czyli temu z NFZ dajesz skierowanie od prywatnego zeby przepisał... cholera ja nie wiem czy moge zagrac w otwarte karty, nie znam faceta... i dlatego nie do konca wiem jak sie zachowac :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie tak zrobię.

• urocza Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic Gratuluję! Pięknie!

MagicM lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUTELKA no dokladnie tak jak piszesz nikogo nie powinno interesowac ale... wiesz jak jest ;) ja chyba pojde najpierw i obczaję co to za typ :P powiem dzien dobry, jestem w ciazy i tyle... bede patrzec co tam pisze na skierowaniu, ponaciskam na ewentualne braki wzgledem skierowania od prywatnego... bo nie wiem czy np tarczyce ten na nfz bedzie chcial badac, ale wtedy poproszę z uwagi na fakt ze i moja mama i córka cierpia na nieoczynność... nie lubie takich sytuacji

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po ivf wiec myśle ze ginekolog na NFZ powinien zrozumieć ze chce zadbać o delikatna ciaze i sprawdzać tez u specjalistów którzy mi pomogli. A ze do niego idę zeby mi zlecił badania to go guzik to obchodzi należy mi sie a poza tym weźmie z NFZu za mnie kasę wiec niech nie narzeka.
    Jeśli założą mi prywatnie na najbliższej wizycie kartę ciazy w prywatnej klinice to bede z nią jeździć do lekarza na NFZ. Jesli uznają ze za wcześnie to założę z czasem u lekarza NFZ kartę i z nią bede jeździć do prywatnego ;)

Poza tym do lekarza do ktorego mam zamiar chodzić na NFZ chodziłam 3 lata temu. Ale nie potrafił sobie poradzić z nasza niepłodnością i wysłał nas sam do kliniki wiec myśle ze nie bedzie miał pretensji ze do niego wróciłam.
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:03

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jednak wezmę kartę ktorą mam od prywatnego gina... pokaże temu z NFZ, powiem ze kolejki są do lekarzy z nfz i umowilam sie prywatnie z racji plamien... przeciez nikt normalny nie bedzie czekal bezczynnie az sie termin zwolni, majac plamienia... i niech nie marudzi... jego obowiązek poprowadzic ciążę

Jutro moze zapytam mojego prywatnego co mysli o tym zeby ponaciągac troche NFZ, oczywiście nie rezygnuję z regularnych wizyt u niego, mysle ze nie powinien sie obrazic...

kalika lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 16:45

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicM - gratuluję :) Zobaczyć bijące serduszko...wspaniała sprawa:)
    I nie przejmuj sie wielkością bo to różnie jest. Nie jesteśmy wszyscy jednakowi :) Ważne, ze serce bije :) To już jest wyznacznik że wszystko gra:)

Kalika czekam na Twoją relację z dzisiejszej wizyty :)

angelstw - gratuluję :)

angelstw, kalika lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ