Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Blu, ja jestem z małopolski. Tydzień różnicy to niewiele, możemy rodzic razem
Adrenalina, ja biorę kwas foliowy, jod, wit.D3, i magnez. Poza tym Luteina dopochwowa i Euthyrox, bo mam niedoczynność tarczycy.
Madziul, kciuki zacisniete, żeby @ nie przyszła. Czekamy tutaj na Ciebie
Ola_Ola, serduszko powinno być już widać, choć jeszcze nie musi. Na moim kalendarzu Bbf pokazuje, że dziś czyli w 6t4d serduszko powinno być już widoczne. Ja idę jutro z nadzieją, że zobaczę serduszko:)Blu, Ola_Ola lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Blu, ja jestem z małopolski. Tydzień różnicy to niewiele, możemy rodzic razem
Adrenalina, ja biorę kwas foliowy, jod, wit.D3, i magnez. Poza tym Luteina dopochwowa i Euthyrox, bo mam niedoczynność tarczycy.
Madziul, kciuki zacisniete, żeby @ nie przyszła. Czekamy tutaj na Ciebie
Ola_Ola, serduszko powinno być już widać, choć jeszcze nie musi. Na moim kalendarzu Bbf pokazuje, że dziś czyli w 6t4d serduszko powinno być już widoczne. Ja idę jutro z nadzieją, że zobaczę serduszko:) -
Ale dziewuszki produkujecie. Nie sposób odnieść się do wszystkich poruszanych tematów.
Witam nowe pazdziernikowki.
Dostałam dzisiaj piękne różyczki. Byliśmy na basenie z córeczka, a później mąż zrobił domowa pizze. Objadlam się po kokardy.
Też macie wrażliwe sutki. Bolą mnie tak jakbym je pozdzierala.
KALIKA i kasiaa trzymam kciuki za wizyty. Chyba nikogo Noe pominelamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 20:22
urocza, Blu lubią tę wiadomość
-
Kasiaa, od ostatniej @ minęło u mnie więcej, bo mam późne owulacja, ale ustawiłam kalendarz żeby liczył mi od daty owulacji. W ten sposób Bbf wyznacza mi czas ciąży licząc od daty owulacji + 2 tygodnie (jak w książkowym cyklu długość fazy folikularnej). U mnie też pokazuje aktualny wiek płodu na 4 tygodnie.
Kasia_1988, dzięki :*
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kasia_1988 wrote:Ale dziewuszki produkujecie. Nie sposób odnieść się do wszystkich poruszanych tematów.
Witam nowe pazdziernikowki.
Dostałam dzisiaj piękne różyczki. Byliśmy na basenie z córeczka, a później mąż zrobił domowa pizze. Objadlam się po kokardy.
Też macie wrażliwe sutki. Bolą mnie tak jakbym je pozdzierala.
KALIKA i kasiaa trzymam kciuki za wizyty. Chyba nikogo Noe pominelam
U mnie dokładnie takie sutki jakby pozdzierane bolą tez całe piersi. A mdłości zamiast rano to mam na wieczór -
kalika wrote:Supreminu w 1 trymestrze nie można, ewentualnie w 2 i 3. Stodal to homeopatia, więc jeśli ktoś wierzy, to można
Hmm no widzisz, a mi mówiła położna tak jak napisałam, lekarz nie protestował. I bądź tu człowieku mądry... Parę razy się tego napiłam...
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnykasiaa.. wrote:Ja jutro zamierzam isć prywatnie na wizyte też jestem na Nfz zapisana,ale u mnie problem to zwolnienie. Lekarze na Nfz nie dają zwolnień przynajmniej na takiego nie trafiłam w Warszawie... Jak ta lekarz na Nfz nie da mi zwolnienia jestem zmuszona chodzić prywatnie i płacić za badania ech Narazie trafiłam na lekarza który za wizyte bierze 150 zł w tym usg i cytologia gorzej z dodatkowymi badaniami za badania krwi 360 zł <wooow>
Kasiaa ja zwolnienie i leczenie mam u prywatnego gin.
A państwowo będę robić badania. Możesz tak samo, żeby badania mieć za darmo.
-
Dziękuje Kasia_1988
Kalika powodzenia na badaniu
Rutelka ja ciemna jestem z tymi lekarzami ,wiec jak moge zapytac chodzisz do 2 ginekologów na Nfz i prywatnie?? Bo jak nie prowadzisz ciazy na Nfz to jak zrobic u nich za darmo badania ?
Sory za tak proste może pytania ale nigdy tak nie kombinowałam ... -
Nawet gdyby coś poszło nie tak...
Do końca nie wiedziałabym co mogłoby być powodem...
Przeszłam na prawdę porządne przeziębienie/grypę...
Pozostaje mi wierzyć, że będzie dobrze...
Dobranoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 21:05
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ale nas dużo z Warszawy ja chcialabym rodzic na zelaznej, bo mimo nieszczęśliwych okoliczności w jakich trafilam tam za pietwszym razem zlego slowa o tym szpitalu powiedzieć nie mogę.
Ja też mam zamiar prowadzić ciążę 2-torowo, z tym ze u mnie jeden i drugi gin prywatny, ale za tego z Medicover nie place i traktuje jak maszynke do wypisywania skierowan na badania.
Ktoś pytał o iui i ivf, nasza pierwsza ciaza byla z iui, a teraz naturalny (wspomagany jedynie conceive plus) cud w 2 cs pp -
Ja chyba tej nocy nie prześpię Jutro rano pierwsze USG
Dzisiaj mój małż przyleciał do mnie żebym szybko przyszła bo musi mi już teraz koniecznie pokazać coś na komputerze... okazało się że znalazł "wózek idealny"
Co do porodu, chciałabym rodzić na Żelaznej, ale nie mam pojęcia jak to się wszystko załatwia, będzie jeszcze czas się doszkolić :-p
Odnośnie kwot za badania etc - jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży, wykupiłam ubezpieczenie w medicover. Płacę 200 zł miesięcznie i nie myślę o kosztach badań etc. Np. po pierwszej wizycie dostałam stertę badań z krwi i moczu i po prostu poszłam do laboratorium i zrobiłam. Tego samego dnia miałam online wyniki.
Asia_08 - najbardziej polecana z Medicaveru jest Ewa Filipp. Czytałam o niej bardzo dużo pozytywnych opinii, m.in. tutaj na forum. Niestety zapisanie się do niej jest mega trudne.
Na pierwszej wizycie byłam u dr. Frasunkiewicza. Małż sprawdzał opinie na znanylekarz.pl o wszystkich dostępnych i padło na niego dodatkowym plusem było że przyjmuje w Atrium a ta lokalizacja najbardziej mi pasuje.
Na razie zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Trochę starszy, ale bardzo delikatny, spokojny. Wszystko wyjaśnił, cierpliwie odpowiedział na pytania, zlecił sporo badań i usg oraz kazał przyjść z wszystkimi wynikami na kolejną wizytę. Na tą chwilę ustawiłam go jako prowadzącego. Zobaczymy co dalej -
Dzieki MagicM. Rownież czytałam o dr Filipp dużo pozytywnych opinii ale nie ma ani jednej wolnej wizyty wiec zapisałam sie do dr Strojeckiej. USG w środę bedzie mi robił dr Maciejewski, który rownież ma nienajgorsze opinie.
Byłam raz u dr Frasunkiewicza, faktycznie pan dość wiekowy w dodatku tak cicho i niewyraźnie mówił ze ledwo rozumiałam o co mu chodzi. Moze miał gorszy dzien. Nie chce Cię straszyć ani negatywnie nastawiać ale miałam do zrobienia wymaz z pochwy i wyszła mi jakaś bakteria. Akurat właśnie trafiło na tego dr, wypisał mi receptę na antybiotyk który negatywnie działa na komórkę jajowa mimo ze informowałam ze staramy sie o dziecko. Do tego dał mi receptę na globulki które w składzie nie miały leku który ta bakterie miałby eliminować. Tego wszystkiego dowiedziałam sie od innej dr z Medicover, ktora stwierdziła ze dobrze ze nie zaszłam w ciąże w cyklu którym brałam te leki. To było jakieś 2 cykle przed ciąża.
Za to jesli któraś z Was jest z Krakowa i ma kartę Medicover to gorąco polecam dr Kula-Prykan. Anioł nie doktor. Żałuje ze nie mieszkań bliżej Krakowa.MagicM lubi tę wiadomość