X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest wogole popieprzone... skladki sa placone a trzeba kombinowac i stresowac sie niepotrzebnie :/ ja np nie chcialabym zeby lekarz z NFZ poczul sie jakos źle w sytuacji kiedy dam mu do przepisania skierowanie bo przeciez sam jest tez lekarzem, wcale nie jakims gorszym i takie "przepisywanie na małpę" to jakbym nie doceiala jego kompetencji... moze sam bedzie chcial kierowac na badania, ale niekoniecznie takie same jak ten prywatny... nie mam pojecia... okaże się

kalika lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08, MagicM, ja w Medicover (w Wawie) chodzę do dr Połujańskiego. Niby nic do niego nie mam, ale porównując z moim prywatnym ginem moim zdaniem podchodzi zbyt pobłażliwie do tematu, z drugiej strony może po prostu jestem przewrażliwiona po stracie córki i nie jestem obiektywna. Byłam też raz u dr Świrskiego, zrobił na mnie dobre wrażenie, ale po jednej wizycie to ciężko powiedzieć coś więcej. Tak jak pisałam już wcześniej, ja Medicover traktuję jedynie jako instytucję do wykonywania badań za darmo, a słucham się i ufam mojemu prywatnemu ginowi.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • MagicM Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Quinny Moodd mega wózek :) ale ja nie będę szaleć az tak, nie jestem w wieku rozwojowym jesli chodzi o temat posiadania potomstwa więc ustalilismy ze kupujemy wozek do max 1700zł. Musi byc 3w1, miec aluminiowy stelaż i byc w kolorze czarnym (ewentualnie z dodatkiem szarosci), wiecej wymagan nie mam :)
    anulka1978 - Mój mąż podszedł do tematu taktycznie :-) Najpierw pokazał mi stokke, później inny jeszcze droższy. Wymienił ich minusy np. brak amortyzacji w przypadku stokke a na koniec oświadczył że znalazł idealny bo ma wszystko i jest tańszy :-) Wtedy cena nie zrobiła aż takiego wrażenia, ale fakt, kosztuje sporo.

m3sxs65gun8uurrl.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zazdroszczę tym z was, które widziały już serduszko.. Ja niby wiem, że nie mam szans jeszcze na ten piękny widok w środę, ale co i raz mam taki przebłysk nadziei, że może jednak skoro beta taka duża

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 16:45

• kalika Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, przecież lekarz na NFZ zna się na prowadzeniu ciąży i wie jakie badania trzeba na poszczególnych etapach wykonać. Jak dla mnie to takie rzucenie skierowania od prywatnego i wymaganie, żeby zlecił te same badania tylko bezpłatnie nie jest zbyt grzeczne. W moim odczuciu wygląda to tak, jakbyś uważała go za idiote, który sam na niczym się nie zna i potrzebujesz go tylko po to żeby zaoszczędzić. I jeśli chodzi o kasę, to uwierz mi, że pieniądze które dostanie przychodnia za Twoją wizytę pokryja jej koszt może w 5% :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• angelstw Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gdybym swojej gince przyniosła skierowanie od prywatnego gina i dała jej do przepisania to by mnie najpierw wyśmiała a później pewnie kazała sobie chodzić do tego prywatnego. U mnie to by na pewno nie przeszło

anulka1978 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To posłucham sie Was i tak nie zrobię. Macie racje moze to niegrzeczne.

• Kukuletka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale produkujcie tych postów, nie nadążam czytać. Gratuluję wszystkim, które już mogły zobaczyć serduszko:))) Pewnie mega przeżycie... Ja na swoją wizytę muszę czekać do 25.02 jeszcze 1,5 tygodnia, tak mi się ten czas wlecze strasznie.... I jeszcze mój małż dzisiaj wyjechał, więc na najbliższe 2 tygodnie spędzę sama..

Miłego i spokojnego dnia Dziewczynki.

A tak na marginesie - jak wrzucić takie suwaczki jak Wy macie, żeby się u mnie też pojawiał ??? Pomoże Ktoś ? Z góry dziękuję.

3jgxs65g3cr45e1i.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuletka wrote:

A tak na marginesie - jak wrzucić takie suwaczki jak Wy macie, żeby się u mnie też pojawiał ??? Pomoże Ktoś ? Z góry dziękuję.

Ustawienia - społeczność - podpis na forum - tam musisz wkleić link do suwaczka który stworzysz klikając na suwaczek którejkolwiek z nas ;)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    To posłucham sie Was i tak nie zrobię. Macie racje moze to niegrzeczne.

no chyba że dobrze znasz swojego gina ;) i wiesz że i tak mu wszystko jedno i pisze co potrzeba z góry na dół :P

ja bym się nie odważyła z moją ginką pomimo że znam ją bardzo dobrze :) albo właśnie dlatego że znam ją bardzo dobrze :D

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam dobrze bo próbował nas leczyć na początku ale stwierdził ze nie podoła i dał nam telefony do specjalistów i do kliniki w której teraz jestem. Myśle ze sie ucieszy jak wrócę z taka wiadomością :)
    Opowiem mu co przeszłam przez ten czas. Powiem mu ze dalej bede jeździć od czasu do czasu do Bociana ale chce zeby on prowadził moja ciaze, bo jest na miejscu, wiec bede czuła sie bezpiecznie. Ale macie racje nie wywalę skierowań z kliniki mu tylko poczekam napewno wypisze te same skierowania co wypiszą mi w klinice :)

kalika lubi tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spróbuj ;) tylko wiesz nie na zasadzie kawa na ławę, może właśnie zaczekaj, zobaczysz jakie badania sam zaproponuje, może zasugeruj delikatnie :)

adrenalina lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Gratuluję Wszystkim Zaciążonym :D

Ja przez przypadek dowiedziałam się, że jestem w ciąży w sumie to z głupoty zrobiłam test :D
    Jestem już szczęśliwą mamą 6cio miesięcznego Filipka oraz mam Jednego Aniołka :)

Jest to dla Nas duże zaskoczenie, że udało się w pierwszym cyklu bo o Filipka bardzo długo musieliśmy walczyć tak więc myśleliśmy że i tym razem nie będzie łatwo ;)

Pani Doktor " zrobiła Mnie w Bambuko " ;)

kalika, Blu, inaa, Jusstin, MMM2016, Auro, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z mojego doświadczenia, jak prowadzi się ciążę u dwóch ginów to bywają pewne rozjazdy w badaniach (terminach badań), które przepisują, bo wiele z nich zaleca się zrobić między jakimś a jakimś tygodniem. W pierwszej ciąży zdarzało mi się, że mój gin numer jeden np. chciał abym coś zrobiła już, a gin numer dwa twierdził, że 'poczekamy do następnej wizyty', no i czasami musiałam wymyślać dlaczego chcę zrobić wcześniej. Na przykład przy krzywej cukrowej zmyślałam, że chcę pójść razem z koleżanką (przy tym badaniu siedzi się 2h w przychodni), aby nam się nie nudziło i tym argumentem go złamałam :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)

Gratuluję Wszystkim Zaciążonym :D

Ja przez przypadek dowiedziałam się, że jestem w ciąży w sumie to z głupoty zrobiłam test :D
    Jestem już szczęśliwą mamą 6cio miesięcznego Filipka oraz mam Jednego Aniołka :)

Jest to dla Nas duże zaskoczenie, że udało się w pierwszym cyklu bo o Filipka bardzo długo musieliśmy walczyć tak więc myśleliśmy że i tym razem nie będzie łatwo ;)

Pani Doktor " zrobiła Mnie w Bambuko " ;)

a tu proszę jak natura potrafi pięknie swoje figle płatać ;)

ja mam Roczniaka w domu, wczoraj świętowaliśmy pierwsze urodziny Jasia :) i też mam jednego Aniołka w niebie - Zuzię, poroniłam w trakcie 20tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:23

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• MOI Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nieśmiało dołączam do październikowych szczęść 2016 :)
    Mam już jedno październikowe "maleństwo" i bardzo się cieszę, że Julcia doczeka się rodzeństwa w miesiącu swoich urodzin. Pierwszą wizytę planuję na początek marca, bo wcześniej raczej nie ma sensu.

Gratuluję widocznych serduszek i życzę spokojnych ciąż i szczęśliwych wizyt!!!

angelstw, kalika, adrenalina, Blu, inaa, MMM2016, kasia_1988, Auro, Anoolka, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    a tu proszę jak natura potrafi pięknie swoje figle płatać ;)

ja mam Roczniaka w domu, wczoraj świętowaliśmy pierwsze urodziny Jasia :) i też mam jednego Aniołka w niebie - Zuzię, poroniłam w trakcie 20tc.

Wszystkiego Dobrego Dla Jasia, Życzę Zdrówka Szczęścia oraz Beztroskiego Dzieciństwa ;)

Masz rację natura bądź Pani Doktor ;)

17 grudnia dostałam pierwszą @ po porodzie tak więc przy clo mniej więcej miałam pęcherzyki w 19 dc tak więc na początku stycznia udałam się do lekarza aby sprawdzić czy coś się dzieje ..
    ależ skąd wszystko jeszcze u Pani śpi, cykle będą różne @ może Pani dostać nawet za 2 dni bądź za 3 miesiące bo hormony się dopiero regulują :)

Tak więc odłożyliśmy starania na dalszy plan, skoro wszystko śpi ;)

Test zrobiłam z głupoty, ponieważ od kilku dni mdłości miałam i trzepało mną od środka ..
    A tu kreska druga od razu pojawiła się po aplikacji moczu na test ;)

angelstw, kalika lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Moi , Gratuluję ;)

MOI lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Wszystkiego Dobrego Dla Jasia, Życzę Zdrówka Szczęścia oraz Beztroskiego Dzieciństwa ;)

Masz rację natura bądź Pani Doktor ;)

17 grudnia dostałam pierwszą @ po porodzie tak więc przy clo mniej więcej miałam pęcherzyki w 19 dc tak więc na początku stycznia udałam się do lekarza aby sprawdzić czy coś się dzieje ..
    ależ skąd wszystko jeszcze u Pani śpi, cykle będą różne @ może Pani dostać nawet za 2 dni bądź za 3 miesiące bo hormony się dopiero regulują :)

Tak więc odłożyliśmy starania na dalszy plan, skoro wszystko śpi ;)

Test zrobiłam z głupoty, ponieważ od kilku dni mdłości miałam i trzepało mną od środka ..
    A tu kreska druga od razu pojawiła się po aplikacji moczu na test ;)

haha świetna historia ;) mi jak ginka powiedziała ze wszystko śpi t faktycznie jeszcze wszystko spało :D

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ