Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo kochane...
Byłam dziś na becie .. oh te oczekiwanie jest straszne.
Poza tym ciągle zastanawiam się nad lekarzem hmmmm
Boję się jakoś ze ta beta bedzie zerowa albo w ogole, że bedzie maleć. Jakies obawy odczuwam. Pewnie też sie bałyscie -
Ola_85 wrote:dziewczyny byłam na usg jest zle.W/g usg mam 6 tydzien,FHR widoczne,kosmowka z cechami odklejania sie na dł.5 mm ((((( mam zwiekszyc duphaston i lezec kategorycznie.Czy ktoras z was miala tak i ciaza była donoszona?
gratuluje serduszka . jezeli masz lezec to lez. obiad sprzatanie i inne przyjemnosci domowe nie uciekna. wstawaj tylko do toalety a bedzie dobrze.
wiesz ile ma pecherzyk i dzidzius? -
nick nieaktualnyIbiza wrote:Rutelka, jakie badania mialas robione,ze wyszla Ci ta mutacja?
Robiłam tylko jedno badanie na mutację genu MTHFR (tak to się nazywa). Koszt ok. 200 zł.
Ola_85 wrote:dziewczyny byłam na usg jest zle.W/g usg mam 6 tydzien,FHR widoczne,kosmowka z cechami odklejania sie na dł.5 mm ((((( mam zwiekszyc duphaston i lezec kategorycznie.Czy ktoras z was miala tak i ciaza była donoszona?
Ola_85 nie stresuj się, bo to szkodzi. U mnie to pierwsza ciąża, ale też mi się odkleja trofoblast (czyli część kosmówki). Lekarz kazał leżeć, a ze szpitala wypisali mnie w stanie ogólnym dobrym (tak mam w wypisie). Jedyne co możemy zrobić to leżeć i brać progesteron. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Ja nawet nie czytam dyskusji o poronieniach, żeby się nie nakręcać.
Myśl pozytywnie! -
No dobra... to idę z tym co mam czyli wynik USG, zalecenie o Luteinie... pokażę, powiem że plamiłam, zglosilam sie na konsultacje prywatnie bo tu nie ma ginekologa w szpitalu a w przychodni na nfz nie ma szans dostac się z marszu... i bede ciąże prowadzila u niego... a moj prywatny gin swoją drogą... po prostu
Apetyt mam zerowy... wszystko bleeee.... jem bo widzę ze jest powiedzy 13ta a ja od 7 zjadlam tylko pol jogurtu z musli i cos wypada zjesc ale potrzebę mam zerowąkalika lubi tę wiadomość
-
MOI wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które już są mamami: jak wygląda sprawa z podnoszeniem i noszeniem dziecka? Podnosicie, nie boicie się???? Wiadomo, wszystko zależy od wieku. Julcia wymaga jeszcze podniesienia np. do zmiany pieluchy lub żeby ją włożyć do krzesełka do karmienia. Nie mówię już o znoszeniu po schodach... Jak to jest u was? Boję się, że zaszkodzę fasolce...
ja mam roczniaka. nosze ja codziennie . nawet mozna powiedziec ze duzo. gdy jest maz popołudniami to on przejmuje stery w dzien jestem sama. przeciez nie powiem sorry Lili mamysia juz Cie nie bedzie nosiła, bo nie. kiedy nie musze nie nosze, ale i yak sporo wychodzi. pytałam gina ostatnio o noszenie powiedział , ze noszenia nie powinam sie obawac poniewaz organizm jest przyjzwyczajony i nie zaszkodzi przy zdrowej ciazy .Blu lubi tę wiadomość
-
Nie mam pojęcia....
ale jak kazala leżeć to leż bez dwóch zdań.
-
inaa wrote:Hejo kochane...
Byłam dziś na becie .. oh te oczekiwanie jest straszne.
Poza tym ciągle zastanawiam się nad lekarzem hmmmm
Boję się jakoś ze ta beta bedzie zerowa albo w ogole, że bedzie maleć. Jakies obawy odczuwam. Pewnie też sie bałyscie
panikara to moje drugie imie w ciazy. ja jak ide do ginekologa czy na bete to oczy ze strachu mam takie jakby mi miały wypas z orbit -
Jacqueline wrote:Ola - super, że serduszko widoczne Czytałam historie dziewczyn, gdzie kosmówka odklejała się na ponad 50% ok. 7 tygodnia, leżały praktycznie plackiem kilka tygodni i na wizycie za 3-4 tygodnie było wszystko super Zastosuj się do rad lekarza, jak kazał leżeć to leż, no i dobrze by było starać się pozytywnie myśleć Wiem, że ciężko w takich chwilach, ale stres nic a nic tu nie pomoże, a prędzej zaszkodzi Wierzę i mocno trzymam kciuki, aby było wszystko dobrze na następnej wizycie
I najlepiej byłoby Ci wylączyć internet w takiej sytuacji Bo naczytasz się jeszcze czarnych scenariuszy, a wierzę, że u Ciebie będzie dobrze
Ola - widzisz co napisała Jacqueline. Póki jest szansa to trzeba być dobrej myśli. Bezwzględnie leż.
-
kalika wrote:Anulka1978, ja bym grała w otwarte karty, powiedziała szczerze jak wygląda sytuacja. Jestem przekonana, że lekarz to doceni, już na pewno nie raz się z tym spotkał, przecież głupi nie jest i ma świadomość, że państwowa opieka medyczna jest zorganizowana, delikatnie mówiąc nieidealnie;) Poza tym Ty będziesz czuła się komfortowo
Zgadzam się.
Chyba jednak szczerość ponad wszystko. Byle rozmowa była delikatna i nie tak ostentacyjnie wprost.
Trzymam kciuki
-
angelstw wrote:Witam się z Wami październikowe Mamusie
wygląda na to że i ja powoli do Was dołączam
wczorajszy test pokazał jeszcze wprawdzie wielkiego bladzioszka, ale jest!
jutro test do powtórki z nadzieją że kreska będzie ciemniała
ANGELSTW witam Cie serdecznie. jak miło. juz na niejednym watku się spotykamy. szcześliwej ciązy/angelstw lubi tę wiadomość
-
anulka no własnie..ja nawet teraz byłam o tyle głupia ze zrobiłam test z rozwodnionego moczu bo chodze co pol godziny sikac i stersuje sie jak głupia ze jest tak słaba 2ga kreska .. gorzej niz w sobote ... ahhh jaki człowiek jest głupi. Tez powinnam sie cieszyc a teraz jeszcze bardziej spanikowałam
-
Olu - tak, FHR oznacza serduszko. Czyli jak lekarz napisał, że FHR widoczne, to znaczy, że akcja serca widoczna Leż plackiem jak lekarz przykazał i niech inni bliscy się o Ciebie troszczą Stres tu nic a nic nie pomoże, więc przydałoby się zająć choć trochę czymś myśli. Może jakieś książki, filmy albo... kolorowanki ? No wiesz, takie dla dorosłych, ale w sensie nie, że tematyka dla dorosłych tylko dosyć szczegółowe obrazki
Trzymam za Was kciukiOla_85 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
kasia_1988 wrote:ANGELSTW witam Cie serdecznie. jak miło. juz na niejednym watku się spotykamy. szcześliwej ciązy/
Dziękuję choć póki co to jeszcze bardzo do mnie to nie dociera, choć swiadomie staraliśmy sie z M jutro powtarzam test wiec zobaczymy czy kreska ciemnie.mizzelka lubi tę wiadomość
-
Ola - GS to pęcherzyk ciążowy. Choć zdaje mi się, że pewnie jest większy, a o błąd pomiaru bardzo łatwo na tym etapie, to wszystko jest malusieńkie takie A Ty chyba miałaś późniejszą owulacje, tak? No, że później niż w 14dc ? Spokojnie, nawet przy książkowym cyklu zdarza się, że ciąża z usg wychodzi młodsza, a niektórym cały czas do końca prawie wychodzi młodsza. Po prostu mniejsze, drobniejsze dzieciaczki12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
anulka1978 wrote:No dobra... to idę z tym co mam czyli wynik USG, zalecenie o Luteinie... pokażę, powiem że plamiłam, zglosilam sie na konsultacje prywatnie bo tu nie ma ginekologa w szpitalu a w przychodni na nfz nie ma szans dostac się z marszu... i bede ciąże prowadzila u niego... a moj prywatny gin swoją drogą... po prostu
Apetyt mam zerowy... wszystko bleeee.... jem bo widzę ze jest powiedzy 13ta a ja od 7 zjadlam tylko pol jogurtu z musli i cos wypada zjesc ale potrzebę mam zerową
Innymi słowy witamy w klubie trzeba coś zjeść, a na nic nie ma ochoty...
Sprytnie z tym lekarzem wymyśliłaś, bez zbędnej ściemy, nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia ☺ kiedy masz wizytę?