Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie mamusie, które postanowiły do nas dołączyć!
Ja w pierwszej ciąży na pierwsze dwie wizyty poszłam na NFZ i porobiłam większość badań (na przykład na HIV mi nie napisał skierowania, a jak zapytałam dlaczego to jakaś głupia gadka padła, że to jakiś wymysł i u nas to się nie zdarza) . Potem już wszystko prywatnie.
Dodam, że jak zaczynałam ciążę to gin na NFZ powiedział ze grupa krwi może być wyznaczona na podstawie Karty Honorowego Dawcy Krwi, a jak szłam rodzic to się okazało że od nowego roku przepisy się zmieniły i był problem.
Teraz niestety opiekując się 10 miesięczną córką, nie mam czasu na przesiadywanie w przychodni. Prawdopodobnie wszystko będę robiła prywatnie. Pewnie mnie szarpnie po kieszeni. Najgorsze te pierwsze badania, bo potem morfologia i mocz to już groszowe sprawy.
Co do noszenia na rękach, ja córkę noszę. Nie mam innej możliwości, bo nie chodzi jeszcze. Waży pewnie koło 9,5 kilograma. Żeby wyjść na spacer muszę ja znieść po schodach z wysokiego parteru.
Nie mam objawów ciążowych poza uciskiem w brzuchu. Dziś jak myłam podłogi to nawet miałam dziwne wrażenie jakbym miała dostać okresu, aż poszłam sprawdzićWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:12
-
hejka
produkcja na wątku ruszyła pełną parą
Brawa za pierwsze serduszka!
Ola - lekarz kazał leżeć, więc stosuj się do zaleceń i nie myśl za dużo.
Odebrałam wyniki CMV i kamień z serca
Wyszła wysoka awidność IgG, co wskazuje, że zakażenie przeszłam jakiś czas temu.
Lekarka powiedziała, że dokładnie nie można powiedzieć kiedy to było, ale na pewno nie w ciąży IgM w tych badaniach wyszło na granicy, to podobno normalne, że jeszcze się utrzymują. Dobrze, że zrobiłam te badania wcześnie, bo gdyby ten wynik wyszedł w 2 lub 3 trymestrze to nie było by pewności, że do zakażenia nie doszło w ciąży.
adrenalina, LillaMy, Zetzet, kalika, mizzelka, Blu lubią tę wiadomość
-
adrenalina piękna beta.
Ja dalej czekam na wynik ...
Ah mamuśki macie jakiś sposób na zgage? oprócz mleka?
Nie wiem ale kompletnie nie mam apetytu .. niby na cos ochote mam ale głodu ni czuje , wrecz przeciwnie. Czytałam , że ktoś tutaj tez tak ma ufff :* !adrenalina lubi tę wiadomość
-
inaa wrote:adrenalina piękna beta.
Ja dalej czekam na wynik ...
Ah mamuśki macie jakiś sposób na zgage? oprócz mleka?
Nie wiem ale kompletnie nie mam apetytu .. niby na cos ochote mam ale głodu ni czuje , wrecz przeciwnie. Czytałam , że ktoś tutaj tez tak ma ufff :* !
na zgagę leku nie mam, po prostu staram się unikać, odpada pizza i cebula.
U mnie brak apetytu na zmianę z wilczym głodem
Wczoraj tak się najadłam na obiad, że do końca dnia już nic nie ruszyłam i całą noc męczyły jelita. Już wolę brak apetytu -
Adrenalina, przyrost piękny
Inaa, migdały pomagają, tic taci, guma miętowa oraz możesz skorzystać z tabletek
Maluch odżywia się jak na razie ciałkiem żółtym tak więc nie zaszkodzisz ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:59
adrenalina lubi tę wiadomość
-
adrenalina, piekny wynik, gratulacje !
urocza, to super wiadomosci, na pewno sie uspokoilas !
ja w sierpniu z glupoty porobilam sobie badania na tokso, bo mamy kota w domu i okazalo sie,ze wlasnie przechodzilam zakazenie, a ze w planach byla ciaza, to dobrze,ze zrobione.
Ja dostalam list ze szpitala, pod koniec marca mam sie pojawic na usg i na badania, ale tak to wyglada tutaj w Irlandii, poki co nie mam zadnych innych badan zleconych przez lekarza czy szpital. Chyba sie przejde prywatnie, bo do konca marca duuuzo czasu.
Zazdroszcze dziewczyny braku apetytow, bo ja jem jak najeta, wszystko jak leci, jak tak dalej pojdzie, to przytyje znow z 30 kgurocza, adrenalina lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72797.png -
nick nieaktualny
-
Blu wrote:Innymi słowy witamy w klubie trzeba coś zjeść, a na nic nie ma ochoty...
Sprytnie z tym lekarzem wymyśliłaś, bez zbędnej ściemy, nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia ☺ kiedy masz wizytę?
Jutro 14:30 mam u prywatnego a w poniedziałek za tydzien mam w NFZ
Swojemu prywatnemu nic nie powiem o tym drugim, chcę zeby mial swiadomośc że prowadzi ciążę i że ma byc odpowiedzialny za swoje decyzje nie chcę zeby lekarze spychali gdzies tam odpowiedzialność za prowadzenie ciąży na "tego drugiego"Blu lubi tę wiadomość
-
LillaMy wrote:Adrenalina, przyrost piękny
Inaa, migdały pomagają, tic taci, guma miętowa oraz możesz skorzystać z tabletek
Maluch odżywia się jak na razie ciałkiem żółtym tak więc nie zaszkodzisz ..
Nigdy nie miałam zgagi wiec mi trudno powiedzieć moj maż jak ma zgagę to zawsze jak ma cos miętowego to mu przechodzi.
Gdzieś czytałam ze imbir pomaga.
Mi lekarz po punkcji zabronił żucia gumy miętowej ze prowadzi to do silnych skurczy macicy. Nie wiem jak to sie ma ale nie żuje od tamtejnpory. -
Ja to po prostu na nic nie mam ochoty, o czym nie pomyslę to jest fuj
Ale zjadlam... zapiekłam sobie 3 kromeczki razowca z mięskiem, pieczarkami i serem, na ostro smakowało mimo iż robiąc jedzenie nie mialam na nie absolutnie ochoty...
ADRENALINA piękna beta wyluzuj wreszcie
herbata... goraca herbata jest bardzo ok na to mam ochotę caly czasadrenalina, urocza lubią tę wiadomość
-
adrenalina wrote:A ja jem wszystko co popadnie. Chciałabym czasem sie opanować i tak bardzo bym chciała sobie zwymiotować. Maż mówi ze jestem nawiedzona ze tak bardzo chce wymiotować albo innych objawów.mowi ze jeszcze bede miała ich dosyć
haha, u mnie to samo, tez jem jak leci. I tez bym sobie zwymiotowala a tu nichttps://www.maluchy.pl/li-72797.png