Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika napewno beda sloiczki w sklepach a jak nie to przeciez mozesz blendowac jedzenie w stołowce bo pewnie na parze wszystko robione jest.kiedy wyjazd?
Dziewczyny ale wam zazdroszcze kp ..
Annamanna kiedy ten slub jak przygotowania?monika30 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny .. miałam kilka dni przerwy .. po wyjeździe teściów okazało się , ze nasi najbliżsi przyjaciele biorą spontaniczny ślub ( już w przyszła sobotę ) ponieważ tata panny młodej jest bardzo chory i chcą zdążyć ... także dzieje się ! Nie przypuszczałam ,ze da się zorganizować to wwszystko w kilka dni ale ... jesteśmy na dobrej drodze
Monika na pewno dostaniesz słoiczki w sklepach - na Rodos z tego co pamietam jest lidl .. tylko może być tak , ze będę trochę inne smaki niż u nas ale mnie akurat by to cieszyło
monika30 lubi tę wiadomość
-
Ja dostałam okres miesiąc po tym jak całkowicie skończyłam karmić piersią. Równo 13 miesięcy od poprzedniego. U mnie jest zupełnie inny niż przed ciążą, bardziej obfity, krwisty i niestety trwa tez dłużej, nawet 6-7 dni. W ogóle mnie brzuch nie boli przed ani w trakcie, ale pms mam taki, że mogłabym zamordować męża
Wczoraj Kinga była modelką na szkoleniu dla fizjoterapeutów z trójpłaszczyznowej terapii stóp. Bardzo dużo się dowiedziałam, w ogóle kobieta prowadząca szkolenie to rewelacyjna babka i żałuję, że wcześniej do niej nie trafiłyśmy. -
Ja kp i nadal nie mam okresu. Miałam kilka razy wrażenie, że pobolewa mnie podbrzusze właśnie jak na okres, ale nie dostałam.
Moja Julka spisała się wczoraj na medal, niepotrzebnie się stresowałam. Udało mi się po mszy nakarmić małą, po 3 h mniej więcej o 20 do niej przyjechałam i nakarmiłam na śpiocha co się nigdy nie zdarza. Księżniczka zasnęła już o 18:30, szok, ostatnio królowała godzina 20-21. Takie wesela nie są dla mnie, odzwyczaiłam się i teraz padam ze zmęczenia.
Dziewczyny mam pytanie- czy korzystacie ze sloiczkow babydream i czy nie przeszkadza Wam dodany olej rzepakowy? Poki co kupiłam dynie, marchew, brokuł i marchew ze słodkimi batatami- były tylko warzywa +woda. Chciałam spróbować pasternika ale jakoś ten olej mnie zniechęcił, nie wiem może przesadzam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 16:31
-
Malinka, ja robiąc zupki czy dając słoiczki z warzywami, gdzie nie ma oleju dodaję go. Kupiłam specjalny dla niemowlat z Holle, to jest mieszanka różnych olejów, w tym 50% to olej rzepakowy. Są witaminy rozpuszczalne w tluszczach, więc chyba trochę tego oleju powinno się podawać dzieciom, by je przyswoiły🙂 Także wg mnie te słoiczki są ok. W wielu przepisach na dania dla niemowląt jest też dodatek masła, ale u nas jest alergia na białko mleka, wiec podaje olej.
1Malinka1, Karo_Wi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie mam okresu jeszcze, ale może to też dlatego, że biorę limetic, no i ciągle kp. Jutro idę do gina sprawdzić czy w środku się wszystko dobrze goi po cc i trochę się stresuję, w sumie sama nie wiem czemu.
Ja z ciekawości kupiłam ten pasternak z babydream, bo nigdy nie jadłam haha no i mało jest pojedynczych warzyw w sloiczkach dlatego się skusiłam.
Na Rodos to zależy pewnie gdzie, w samym Rodos tak, ale jak ja byłam parę lat temu w takim raczej imprezowym miasteczku to nie wiem czy tam by się słoiczki kupiłoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 20:27
www.zcukremalbowcale.com -
Ja podaje w kawałku banana , jabłko , marchewkę , awokado dostaje tez do łapki chrupki kukurydziane i domowe pieczone przeze mnie pieczywo( skórkę od chleba uwielbia
) ale to takie oszukane BLW
bo zaczynaliśmy od papek no i dostaje posiłki o stałych porach a te rzeczy co wymieniłam sa forma przekąski
mnie do końca BLW nie przekonuje .. mój mały to łakomczuch musi dostać porządny obiadek
Karo ja jak zagęszczalam mleko kaszka to dawałam 3 -3,5miarki od mleka na porcje mleka ( czyli 180 ml wody plus 6 miarek mm)
Taka gęstość jesteś w stanie podać przez butelkę ze smoczkiem ( ja miałam lekko powiększony smoczek 3 ale mój mały był małymiał 3,5 m ) teraz już spokojnie można podać smoczek do kaszki specjalny - taki wiatraczek to jest chyba ..
Co to rodzaju kaszki u mnie to był kleik ryżowy albo kukurydziany a potem kaszka ryżowa . Innych kaszel nie próbowałam podawać przez butle bo zaczął je dostawać łyżeczka na śniadanie wiec nie mam przetestowane ile miarek dorzucić np jaglanej żeby zagęściła ale nie za mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 06:49
-
My czasem też podajemy kawałki, na razie hitem była piętka od chleba, który robiła moja mama. Podawaliśmy też np. ziemniaka, banana. Ale czekamy cierpliwie jak sam usiądzie i wtedy będziemy robić więcej takich rzeczy, na razie ćwiczymy na sobie z książki alaantkowe blw. Ja się trzymam tego co mówi mama lekarz - rozszerzanie diety to nie religia i nie jest powiedziane, że jak papki to papki, a jak blw to tylko blw. Ważne żeby działało
1Malinka1 lubi tę wiadomość
www.zcukremalbowcale.com -
nick nieaktualnyU nas do tej pory tylko papki, bo nawet tarte jabłko zostało wypchniete z buzi.
Kupiłam ostatnio taki silikonowy gryzak do którego można włożyć owoc lub warzywo w kawałku i dziecko gryzac go samo sobie zrobi papkę i wycisnie przez otworki, które tam sa. Czy korzystacie z czegoś takiego? Bo ja jeszcze nie próbowałam, a myślę, że np banana albo surowe jabłko może tak spróbuję podać. -
Ja to myslalm, że zacznę od blw i poraz kolejny przekonałam się, że nie ma co zakładać. Według mnie Julka jeszcze nie jest gotowa głównie dlatego, że nie siedzi stabilnie, a dla mnie to priorytet. Dlatego zaczęłam od papek, które poki co jakoś jej wchodzą. Dziś dałam jej kaszkę ryżowa z musem jabłkowym, ale bez szału. Za to woda to ją fascynuje. Uwielbia ją pić, oby jej tak zostało.
Buko ja chce takie coś zakupić. Myślę, że przy ząbkowaniu może się sprawdzić. Lekko schłodzony np. banan, może jej ulżyć w bólu.
Na majówkę przyjeżdża teściowa. Muszę się psychicznie przygotować na bombardowanie co robimy źle.