Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia, jeśli trochę lepsze kosmetyki to mogą być z vianka, chociaż i one mają różne składy, mnie nie zadowalają w większości. Ale takie naprawdę super to z cztery szpaki, miodowa mydlarnia, polny warkocz i wiele innych. Te dwa pierwsze z mojego miasta
Jestem lokalną patriotką, ale tak na serio polecam.
Zapomniałam dodać, że Kacpi dziś wygrywa internety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 19:00
monika30 lubi tę wiadomość
-
A ja sobie właśnie dziś myślałam jakie będzie drugie dziecko. Czy też takie ruchliwe, energiczne czy raczej spokojne. I kiedy już się rozmarzyłam nad takim spokojnym rodzeństwem to mąż mnie sprowadził na ziemię, że przy Szymku też mieliśmy nadzieję, że będzie spokojny
ostatnie dwa dni mąż wracał z pracy jak już Szymek spał i powiem Wam, że jednak wymagające to moje dziecko, nie ma co
szczególnie kiedy tak jak dziś ma dzień marudy. Już nawet nie liczę na to, że mogą to być zęby. Nie ma szans, zostanie bezzębny do 18.
www.zcukremalbowcale.com -
Kinga skończyła dziś 7 miesięcy i oficjalnie przesiadłam ją do spacerówki. Ostatnio na spacerach była walka o zaśnięcie, nawet jak wychodziłyśmy w porze drzemki i była bardzo zmęczona, to wszystko wokół było tak interesujące, że nie mogła zasnąć. Aż zaczynała marudzić i padała w sumie w drodze powrotnej do domu...
Prababcia powiedziała, że dziś rano tez jej dała popalić. Myslalam, ze będzie lepiej na spacerze popołudniu, ale gdzie tam- po 20 minutach jęczenia wróciłyśmy do domu. Dobrze, że lekką spacerówkę miałam w domu, bo tą z 2w1 przechowuję u rodziców. Zrobiłam drugie podejście do spaceru i to był strzał w 10! Nie zdążyłam okrążyć bloku, a ta już spałaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 22:05
1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
Ja już od dawna przerzuciłam się na kosmetyki bardziej naturalne i podobnie jak Karo lubię o tym czytać i się dowiadywać. Polecam bloga peggypeg dziewczyny robią super robotę i analizują składy kosmetyków, dzięki nim można coś fajnego kupić
. Frige tez uważam, że cena dość zaporowa. A resibo całkiem lubię, chociaż olejki do demakijażu wolę z biochemii urody, tak samo hydrolaty.
Ostatnio walczę z małą, żeby zasnęła. Płacze, jęczy, a widzę, że jest zmęczona, już nie mam pomysłów. Nie wiem czy to jakiś skok, bo już tak pięknie nie zasypia.
Co do ogrzewania pomieszczenia to nigdy tego nie robiliśmy. W łazience było zawsze ciepło, a teraz gdy nie ma sezonu grzewczego tez nie jest zimno.
Dzisiaj wybieramy się na wesele przyjaciółki i już zastanawiam się co będzie z małą i jak często będę zmuszona do niej jeździć. Może uda mi się odciągnąć pokarm, ale nie liczę na to, że się uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 06:32
-
ChicChic wrote:Mam problem techniczny z forum. Z komputera mogę się zalogować, a na telefonie nie. Cały czas wyskakuje mi info, że nieprawidłowe dane. Te same dane w komputerze działają. O co może chodzić?
Miałam tak.
Musialam zmienić hasło zeby sie zalogować. -
Chic sprawdz dokladnie, literowki, duze i male litery. Czasami jest wlaczone autouzupelnianie i usilnie wbija sie niewlasciwe haslo lub login. Mozesz tez wyczyscic ciasteczka choc watpie ze to jest przyczyna.. ale czesto mi pomagalo w roznych dziwnych sytuacjach.
Prawie 7 miesiecy zyjemy z hajnidem. Nie spodziewalismy sie ze to bedzie takie trudne. Fizycznie ledwo zipiemy, od noszenia, wymyslania dziwacznych zabaw, ciaglego nocnego karmienia itd.. ale wczoraj wracalismy od rodzicow (ok 160 km). Zawsze byly ryki i jechalismy na syrenie, a wczoraj pierwsze 30 km jeczala, wiec wlaczylismy piosenki z youtube, po czym po chwili wlaczyla modul starej skrzypiacej szafy i po 10 min zasnela. Spala do wejscia do mieszkania. Czulismy jakbysmy wygrali w lotto. To bylo niesamowite.Hedgehog, edka85 lubią tę wiadomość
-
Jak ja cię rozumiem katberry..
Muszę przyznać, że zazdroszczę tego, że dzieci tak grzecznie wam wózkach siedzą. Mój traktuje spacerówke do spania. A jak nie śpi, to może z 10-15 min poogląda świat i później ryk, żeby go brać na ręce... -
Edka u nas jest procedura wozkowa. najpierw musze mala brac na cycek, usypiac a potem bezszelestnie wlozyc do gondoli bujajac wozkiem jednoczesnie i nie moge przestac bujac. a potem na dwoje babka wrozyla albo spi 0.5 h albo 2.5h (pod warunkiem ruszania wozkiem) a czasem cos pojdzie nie tak i procedura od nowa. teraz i tak jest luksus bo w zimie musialam ja ubierac w warstwy ciuchow przyklejona do cycka.
nie potrafi zasnac w wozku sama. chyba ze padnie ze zmeczenia po dlugiej histerii.
Powoli sie oswajam z tym wszystkim, zdajac sobie sprawe ze inni widza mnie jako matke wariatke, ale jak ktos jest taki madry to niech sam znajdzie na nia sposob. -
Hehe, to u mnie też taka loteria. Albo będzie spać 30 min albo 2 godziny.
-
Katberry, Edka mój tez wozek traktuje jako usypiacz ale trzeba się niezle natrudzić żeby zasnął. Jak już się obudzi, z reguły po 30 mintaj lub godzinie , muszę się kręcić niedaleko domu bo po 5 minutach leżenia jest płacz i wrzask.
Katberry łącze się z Tobą w bólu, ja tez mam procedurę ale wkładania do fotelika i jeżdżenia autem. Nie mogę się zatrzymać, muszę trząść rączka i robić szszszsz przed zaśnięciem bo inaczej jest histeria. Choć coraz częściej zdarzają nam się w miarę miłe podróże.
Mam dwa pytania:
1. Dziewczyny kp, dostalyscie może okres? Karmicie wówczas normalnie?
2. Polecacie coś na zatwardzenie dla malucha?
-
nick nieaktualnyZuzia, ja jeszcze nie dostałam okresu.co do zatwardzen to u nas kilka dni temu udało się na chwilę pokonać i dzisiaj już wracają. Dawałam suszona sliwke, gruszke i buraka, bo przeczytałam, że mają właściwości rozluzniajace. Natomiast pediatra poleciła mi kupić dicopeg junior i mam wrażenie, że to najlepiej pomoglo (dodawalam saszetke do mm).
-
Ja nie mam @.już myślałam, że zostałam jedyna na forum bez @.
-
nick nieaktualny