X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastrzelcie mnie :P. Mata nie,bujaczek nie,karuzela nie,spac nie,jesc tez za bardzo nie. Ciagle jeczy. Padam

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Katiusza, ja bym chyba zawału dostała jakbym nie zastała dziecka w pokoju, a je tam zostawiałam ;) Kinga mi raz podobny numer zrobiła jak zaczęła się obracać. Jak już zaczęłam panikować to dojrzałam stopę wystającą spod ławy ;)

Gewalia lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika30, u nas też od czterech dni marudzenie, nie mam nawet ochoty wejść ma forum, bo jak zaśnie, to chcę wszystko w domu nadrobić i ogarnąć, może to ma zwiazek z ząbkami, nie wiem, nie mamy jeszcze żadnego😵

Od dwóch dni mamy też ciężkie noce, synek charczy i kaszle, wybudza się przez to, byłam z nim dzis u lekarza, osłuchowo wszystko dobrze. Zrobiliśmy badanie krwi, czekam na wyniki. Trzy osoby próbowały mu pobrać krew, tak się biedny napakał, aż cieżko było na to patrzeć, a wieczorem po kąpieli zauważyłam, ze ma posiniaczoną raczkę. Chyba nie tak to pobieranie krwi powinno wyglądać😰

Byliśmy też dziś u dermatologa, bo synek ma malego naczyniaczka, który się ciągle powieksza. Pojawil się w styczniu i jest coraz wiekszy, ale wg lekarki to powinno się cofnąc samo do 3 lat. Czy któreś dziecko tutaj też ma naczyniaczka? Albo "uszczypnięcie bociana", bo to też mamy z tylu główki?

ChicChic, właśnie wczoraj rozmawialismy z mężem, że dobrze by się było wybrac na kilka dni do Bukowiny na termy z małym. Tylko chcemy tam pojechac w tygodniu, gdy będzie mniej ludzi, w majowkę bedzie tam tłoczno😉

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, ja tez o mało zawalu nie dostałam, gdy mi sie mały obrócił na brzuch spiąć ze mna w nocy w łóżku. Tak mocno spalam, że tego nie slyszalam, gdy sie przebudzilam, to zamarlam,jak nie zobaczylam go koło siebie😲 Na szczescie mamy duze łóżko😁

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy naczyniaka ale jesteśmy pod kontrola chirurga naczyniowego a nie dermatologa.
    Naczyniakow jest cała masa ale te najbardziej popularne czyli wieku niemowlęcego charakteryzują się właśnie tym , ze gwałtownie rosna po czym przestają i zanikają .

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez naczyniak na głowie ale właśnie zaczyna się wchłaniać, tez dostałam informacje ze do 3r.ż powinien zniknąć całkiem, ale teraz od 2 tyg znika szybko bardzo wić myśle ze będzie to wcześniej niż te 3 lata,

Nie umarłam na zawał bo na szczęście to łóżko jest wysokie i odrazu było ja widać ;) ale w nocy czasem faktycznie jak mi się gdzież zaplącze na łóżku to mam mini zawał gdzie ona jest ale to tylko mój wzrok płata figla ze nie dostrzegam jej łysiny w pościeli,

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze czopek dac niz zeby dziecko tak sie meczylo i zobaczycie czy pomoze to wtedy wiadomo ze zęby.

Czy wy smarujecie cale cialo maluszka oliwka po kapieli?

Oj mi tez sie zdarzylo zasnac z malym w lozku i szukam go pozniej teraz odkladam go do lozeczka bo jednak poduszki i koldra .. jednak jak sie spi czy nawet czuwa to moze wszystko sie zdarzyc.
    Ja mam lozeczko otwarte i jego na wyciagniecie reki i raz jakos zabral poduszeczke i polozyl sobie na glowe ,obudzilam sie bo zaczal kopac sie strasznie od tamtej pory uwazam i nawet kolderke przypinam do szebelkow zeby sobie nie naciagnal i tylko nozki przykrywam..
    A to zlote dziecko bo lubi spac w lozeczku swoim nie to co starszy synek ktory nie wie co to znaczy sqoje lozko nawet do dzis :-p

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ja też już jestem u kresu sił, jutro idę po virbucol, camilię i sedalię ;) A tak na serio, to wyjeżdżam od piątku na majówkę i do niedzieli to mi chyba ręce odpadną od noszenia, jak czegoś jej nie podam na uspokojenie. Zębów nie widać.

Gewalia, moje wszystkie dzieci mają uszczypnięcie bociana i robi się bledsze wraz z wiekiem. Syn i Kinga mają też naczyniaka między oczami. Synkowi zbladł gdy miał że 2 latka, ale podczas histerii jeszcze się pokazywał do 3 lat. U nas akurat te zmiany nie rosły, bo były to naczyniaki płaskie.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też naczyniaki i to kilka, w szczególności na karku, na plecach kilka kropek. Ale najbardziej martwi mnie ten między oczami, bo jest lekko siny (czyli może być głęboki). Dostaliśmy skierowanie do chirurga w Instytucie Matki i Dziecka. Tam kazali wysłać mi zdjęcia tych naczyniaków. Lekarz je obejrzał i kazał tylko obserwować. Wizytę z oglądaniem małego i oceną zmian wyznaczył za rok.

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Kingi tez są jeszcze widoczne naczyniaki: na karku bardziej, na czole widoczny w sumie tylko wtedy, kiedy się denerwuje. Po narodzeniu miała jeszcze przez około 3 miesiące prawej na powiece, ale już nic nie widać. Co ciekawe, mojemu mężowi wychodzi naczyniak na karku (to „uszczypnięcie bociana”) po gorącej kąpieli.

Orchidea, nie smaruję Kingi prawie w ogóle po kąpieli. Oliwką smarowałam tylko ciemieniuchę, ale na całe ciało nie powinno się jej używać, bo zapycha, oblepia, ogólnie- bardziej szkodzi niż pomaga w przypadku niemowląt. Mam balsam z Hippa, ale jak ją smarowałam na całym ciele, to potrafiła się po nim odparzyć w zgięciach nóg, rąk, pod paszkami itd. Teraz smaruję tylko brzuszek i to po to, żeby go zużyć, bo w ogóle nie widzę potrzeby smarowania jej czymkolwiek.

Współczuję Wam tych jazd z ząbkami. Mam nadzieje, że nam nie dadzą aż tak popalić, bo się przyzwyczaiłam do tych 6-7 godzin snu ciągiem ;)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gotuje mi się właśnie comber z krolika myśle zrobić go z kukurydza mam ze słoika nie puszkowana, mogę oddać mleko kokosowe ? Tez nie z puszki tylko kartonowe ? Nie dawałam jeszcze ani kukurydzy ani mleka kokosowego i nie wiem czy dwa na raz to dobry pomysł

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 12:03

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno właśnie jakieś substancje przenikają z puszki do zawartości, niestety nie mam świeżej pozatym o tej porze roku to chyba nie koniecznie świeża by była a napewno naspeedowana :) a mrożonej nigdzie nie było, faktycznie w składzie jest sól ale już wrzuciłam trudno naszczescie to tylko 2 łyżki i wypłukałam przed dodaniem.

Apropo puszek moja teściowa i siostrzeniec maja jakieś uczulenie nie pamietam na co i absolutnie nie mogą jeść nic co jest z puszek właśnie przez to ze to coś przenika, nie pamietam co to było wiec jakos tak mi przyszło z tym unikaniem puszek dla niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 14:23

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:16

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Paulinki Nowa

Wysłany: 1 maja 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 czytałam was juz bedac w ciazy tylko jakos sie nie odwazylam napisac 😊 teraz potrzebuje porady 😊 moje dziecko wziete na rekach patrzy wszedzie tylko nie na mnie. Wołam i nic wszystko ciekawsze. Czy to normalne ? Jak lezy na brzuchu czy na plecach to normalnie reaguje na swoje imie 😊 czekam na wasza odpowiedz. Bardzo mnie to martwi 😒😒 to moje pierwsze dziecko 😊 mam 27 lat 😊 pozdrowionka i milej majoweczki 😊😊

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalne. Dziecko jest ciekawskie i bardziej je interesuje to, co nowe, niż znana twarz mamy. Przez to nie mogę motać w chustę, bo się odwraca, prostuje. A na plecach się jeszcze sama boję motać.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze to normalne zwlaszcza ze jak lezy to reaguje na imię :). Kacpi tez jak jest na rekach sie rozgląda,a jak leci TV to go nie ma,buzia otwarta i mozna do niego mowic a on nic :P

• Paulinki Nowa

Wysłany: 2 maja 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny 😊 moj bąbel skończył juz 7 miesiecy 😊 jest strasznym nerwusem 😊 ostatnio strasznie niespokojnie spi w nocy 😒 a jak wasze pociechy ?

• monika30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinki u nas tez noce sa straszne. W ogole teraz nie umiem go uspac,w ciagu dnia też zmierzly. Jestem ciekawa tego jutrzejszego lotu. Jak będzie taki zmierzly to nas wyprosza z samolotu haha ;)

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też okres trudnych nocy i zasypiania. Walczy ze ciężkimi powiekami. I też jest ciekawa wszystkiego wokół. Taki okres myślę.
    Wczoraj koleżanka zapytała, czy mała raczkuje (uwielbiam te pytania), a dziś patrzę a Julka:
    m79izp.jpg

Z dnia na dzień coraz to nowe umiejętności.

Gewalia, monika30, edka85, iga, AnnaManna lubią tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ