X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinki Nowa

Wysłany: 2 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Szymcio ma 7 miesiecy i jeszcze nie siedzi i nie raczkuje 😒 martwie sie tym 😒 bravo dla Julici 👏👏👏

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka,ale postęp, też czekam az u nas coś takiego sie pojawi😁 Póki co od dluszego czasu nie ma u nas nowych umiejetnosci🤔

A dziś mamy pół roczku🎂🎂🎂 Jak ten czas szybko leci🙃 Mąż chce dziś kupić połowę torcika🙊

1Malinka1, Cukierniczka, monika30 lubią tę wiadomość

iv09hdge1v8t5a09.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinki dlaczego Ciebie to martwi ? Według mnie kazde dziecko rozwija się w swoim własnym indywidualnym tempie. Dlatego ja jak napisałam wcześniej nie lubię pytań typu czy „Julka już raczkuje?”, a to dlatego, że po mojej odpowiedzi następuje dalsza cześć „bo moja to już raczkowała w tym miesiącu”. Ahaa no super, gratuluje :) !
    Ja się cieszę z każdej jednej rzeczy, którą Julka osiąga i absolutnie nie porównuje jej do innych dzieci. A jeżeli coś faktycznie by mnie zaniepokoiło to skonsultuje to z lekarzem. I żyje mi się lepiej, bo wiem że i Julka dojdzie do tego.
    Dzisiaj poerwszy raz tak wysoko się podniosła, ale mysle ze do raczkowania, czy samodzielnego stabilnego siedzenie jeszcze jej daleko :)

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przyjmuje pozycję czworaczą i pełza z prędkością światła po pokojach, ale nie jest to jeszcze raczkowanie. Na wszystko przyjdzie czas.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Paulinki Nowa

Wysłany: 2 maja 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wlasnie to jest taki nacisk od innych rodzicow ze ich dziecko juz raczkowalo w tym czasie 😊 mam wrazenie ze maly moze miec napieci wzmozone ale czekamy na wizyte u dobrego fizjoterpauty 😊 jak mial 3 miesiace to bylismy i powiedzial ze jest troche elektryczny 😢 ale zobaczymy co powie teraz 😊 malego nie da sie wziasc na pozycje fasolki bo sie wygina chyba ze jest bardzo zmeczony to wtedy odrazu usypia 😊 jest troszeczke niedotykalski 😢 nie przytula sie sam 😢 twoje podejscie jest prawidlowe 😊 chyba tez zaczne myslec w ten sposob 😊

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przewroty na brzuch i wyciągnie na brzuchu rączek do zabawek. I tyle :P
    Nawet nie próbuje podporu, samolotu, pełzania itd. Na ręce też się jakoś nie domaga. Jemu chyba fajnie leżeć na plecach i boczkach. Cóż począć...

Z czego dajecie pić?
    Niekapek, coś że słomką, diody?
    Kuba z butelki tylko mleko i koniec. Więc muszę wymyślić coś innego na wodę czy herbatę

43kth371haww2z0j.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas albo to szczęście albo faktycznie kubeczek trafiony bo Julka uwielbia pic wodę, jest nią zafascynowana. A pije z kubka Lovi kubek treningowy: https://www.51015kids.eu/kubek-treningowy-lovi-150ml-retro-5o34el?cid=km0001&gclid=CjwKCAjwqqrmBRAAEiwAdpDXtBRaTx3BMeSi6vXdoZLeBP7AdQ8ubwBHzurjwhJ6B9G8EFhOGV_nWBoCnUoQAvD_BwE

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 powodzenia i udanego wypoczynku :*
    Daj potem znać jak to technicznie ogarnełaś.

monika30 lubi tę wiadomość

erj7q7y.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinki, widzę, że kolejny Szymek w wątku :-) super ;-)

My dzisiaj kończymy 7 miesięcy! Pozycja czworacza opanowana, próby przesuwania się do przodu okupione jęczeniem, ale są :P I spróbował ze trzy razy usiąść z czworaków. Cieszę się, że tak mu dobrze idzie, ale gdyby tego wszystkiego nie robił to nie rwałabym włosów z głowy i tak samo jak Malinka jak ktoś mnie pyta czy już robi to czy tamto to mnie trafia od razu.

A na horyzoncie zęby. Lewa jedynka już prawie, prawie, a prawa to tylko kropka na razie. Ale mam ochotę zwiać na księżyc dzisiaj... Dawała któraś z Was Ibuprofen przy ząbkowaniu?

Gewalia lubi tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika30, udanego wypoczynku i spokojnego lotu🙂 ale wyzwanie przed Tobą, pierwszy lot z dzieckiem.

Cukierniczka, super, mamy dzieciaczki z 2-go, tylko miesiąc różnicy🙂 Mój mąż też ma urodziny 2-go.

Justynuszek, u nas jest duzy problem z wodą. Próbowałam już różnych opcji. Dawalam z butelki, to po paru lykach jak się zorientowal, ze to nie mleko, to przestawal pić. Z łyżeczki wypluwal. Kubek Doidy traktował jak zabawkę, dawalam mu pieluszkę pod szyję i pił, trzymał kubek nieporadnie, wkladal do buzi, wlewal wode do buźki i większość wypluwal na pieluszkę🤣 ale cos tam zawsze wypił. Natomiast teraz udaje się mu trochę wypić z niekapka, nadal traktuje to jak zabawę, ale widzę, ze pije i przynajmniej nigdzie nie wylewa, mamy jak Malinka z Lovi, tylko taki:
    --> niekapek Lovi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 15:06

Cukierniczka, monika30 lubią tę wiadomość

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały tez zaczyna siadać z pozycji czwoaraczkowej ale raz na kilka prób mu wychodzi .
    Posadzony przeze mnie siedzi już bardzo stabilnie . Sadzam bo osteopatka nam pozwoliła.
    Czowarki idą fajnie ale powierzchnia nie może być śliska bo wtedy idzie gorzej :)my zaraz
    Kończymy 7 miesięcy :)

Monia powodzenia :) będzie dobrze !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 15:26

monika30 lubi tę wiadomość

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:16

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że ktoś pyta o to nie oznacza, że to złośliwe. Ja po prostu nie lubię porównań dzieci ;) . Prawda jest taka, że KAŻDA z Nas chce, żeby nasze dziecko rozwijało się prawidłowo, a są osoby, które pytają i dodają komentarz w stylu „aa bo moja to już czworakowala w tym wieku”, wiadomo luźno rzucony komentarz, a gdzieś w środku zasialo się ziarno niepewności o nasze wlasne. Mnie to raczej ciężko zdenerowac, zawsze grzecznie odpowiadam, co nie oznacza, że lubię w ten sposób prowadzić rozmowę. A wymieniać się poglądami na temat macierzyństwa to lubię, bo dużo się uczę, podlapuje różne nowinki itp.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś pisałam już, że kupiłam kilka różnych kubków i obecnie najlepiej sprawdza się ten.

https://mrbobas.pl/kubek-o-swobodnym-przeplywie-tommee-tippee-turkus-200-ml.html?gclid=EAIaIQobChMI7syW6on94QIVCYuyCh0UHQaGEAQYCCABEgLMjfD_BwE

Chociaż widzę, że z lovi 360 też potrafi się napić.

Co do pytań czy dziecko coś robi to ja się nie martwię, bo wszystko potrafi się zmienić z dnia na dzień. W swieta Agatka leżała na brzuchu i ani myślała o podnoszeniu się, po świętach zaczęła odkrywać brzuszek od ziemi na centymetr, a teraz przyjmuje pozycje czworacza i buja się do przodu i do tyłu. Myślę, że za tydzień nauczy się jeszcze czegoś innego, a robi wszystko w swoim czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 16:50

Megsss lubi tę wiadomość

• Megsss Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak uważam ..każde dziecko jest inne i idzie swoim trybem a najlepiej pokazuje to ... ząbkowanie :)
    To ze jedno dziecko ma w wieku 7 miesięcy 4 zabki a inne żadnego nie oznacza ze to drugie będzie szczerbate :D w końcu wyjdą i tak samo trzeba patrzeć na wszystkie inne etapy rozwoju .. wszystko w sowim czasie .

neska7, 1Malinka1, monika30, Buko lubią tę wiadomość

• monika30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :). Megsss tez tyle tego wszystkiego mialas ? Pakuje,pakuje i konca nie widać hehe ;) stresuje sie ale tez mega ciesze :D.

Neska dam znac co i jak ;) którego Wy lecicie ?

1Malinka1, neska7 lubią tę wiadomość

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy pół-torcik:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5e62ce80753.jpg
    🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 19:09

monika30, Cukierniczka, neska7, AnnaManna, edka85 lubią tę wiadomość

iv09hdge1v8t5a09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Ja tez tak uważam ..każde dziecko jest inne i idzie swoim trybem a najlepiej pokazuje to ... ząbkowanie :)
    To ze jedno dziecko ma w wieku 7 miesięcy 4 zabki a inne żadnego nie oznacza ze to drugie będzie szczerbate :D w końcu wyjdą i tak samo trzeba patrzeć na wszystkie inne etapy rozwoju .. wszystko w sowim czasie .
    O nie, moja mała nie ma ani jednego zabka :)

• Megsss Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Buko ! Chyba czas zacząć się martwić :D

Monia przejrzałam swoją listę właśnie :) ja miałam ograniczony bagaż :p bo my lecieliśmy tanimi liniami ,ale no było tego sporo ... :) i tak jedno mleko i pampersy musiałam kupić na miejscu wiec w razie co nie martw się dokupisz w końcu tam tez żyją dzieci :) w Hiszpanii są dostępne rozne mleka NAN i HIPP i coś tam jeszcze wiec w Grecji będzie podobnie .

Skupiłam się na tym co jest niezbędne i co będzie ciężko kupić w razie w
    - leki (na gorączkę czopki , termometr , cos na brzuszek , spray na gardło , spray do nosa ja używam disnemar baby bardzo przydaje się podczas lotu bo w samolocie jest suche powietrze , katarek, witamina d i c , octanisept)
    -namocik
    -podgrzewacz
    -jego butelki i smoczki
    - jego pieluszki flanelowe , recznik i kocyk żeby miał domowy zapach
    -jego kosmetyki do mycia żeby nie zmieniać
    -krem do pupy
    -krem z filtrem 50
    -ulubione zabawki zwłaszcza do samolotu warto wziąć coś

No i ubranka :)
    Tu najważniejsze coś na głowie :)

Aaa i miałam jeszcze pieluszki do wody :)

Może trochę Ci to pomoże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 21:40

Buko, neska7 lubią tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    U nas do tej pory tylko papki, bo nawet tarte jabłko zostało wypchniete z buzi.
    Kupiłam ostatnio taki silikonowy gryzak do którego można włożyć owoc lub warzywo w kawałku i dziecko gryzac go samo sobie zrobi papkę i wycisnie przez otworki, które tam sa. Czy korzystacie z czegoś takiego? Bo ja jeszcze nie próbowałam, a myślę, że np banana albo surowe jabłko może tak spróbuję podać.

Ja mam i jestem zadowolona, mały zresztą też ;)

Buko lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ