X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie mam tylko dreszcze nudności i wymioty.... narazie nie mam

• mersiak Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona27091991 wrote:
    Ja mam wizyte dziś na 18.20. Dam znać
    Podajesz betę dniami po owulacji?

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A l4 narazie nie biorę bo i tak siedzę w chacie ale w kurs jestem więc tak po 15 tc wezmę

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez mam wizyte, chociaż jeszcze nie liczę na serduszko, to chociaż chciałabym aby byl zarodek, w piątek był pęcherzyk 3,3 mm :)
    Jeśli chodzi o l4 to myślę że duże znaczenie ma jaka prace wykonujemy no i oczywiście postawa lekarza.

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam od razu l4. Pracowałam jako nauczycielka przedszkola w grupie maluchów. A że rodzice przyprowadzają do przedszkola chore (tak, chore!) dzieci, to my jako nauczycielki łapiemy wszystko. Niechby jakie dziecko przyszło z różyczką, ospą, przyniosło jakiego rotawirusa.... nie chciałam ryzykować.
    Dodatkowo, było to przedszkole prywatne, więc oprócz prowadzenia zajęć było sprzątanie szatni przedszkola, stolików, sprzątanie sal, łazienek... dramat. Miałam dość, byłam już bardzo zmęczona i przeziębiona na maxa jak szłam na pierwsze usg.
    wypisał od razu, mówiąc , że nie ma co ryzykować swojego zdrowia.

Jestem na l4 od 6 tygodnia.

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że ginekolog jak ktoś poprosi to powinien dać l4. Przecież możemy się różnie czuć.

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak przy okazji..

Wiem, że zmieniły się już zasady konta podstawowego w ovufriend jak i na bellybest. Ale ja mam wrażenie że u mnie ejst po staremu, tak jak dawniej wyglądało konto podstawowe. Wczoraj skończyło mi się konto premium i myślałam ze będę miała dostęp tylko do forum. A ja normalnie widze kalendarz ciąży, tyle tylko że krateczki są czarnobiałe i na górze nie mam właczonego tego wykresu z procentami (gdzie pokazane jest ile procent ciąży jest za nami).
    na ovu tez mi działa wszystko oprócz tego co dawniej było włączone przy koncie premium. i wszystko jest czarnobiałe, ale w zasadzie mam wgląd we wszystkie wykresu i normalnie widzę wykresy innych dziewczyn.

a jak jest u was??

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć październikowe mamusie!

Spokojnych i nudnych ciąż!:)

L4 zależy od wskazań(samopoczucia i rodzaju wykonywanej pracy) no i od lekarza.
    Ja mogłam dostać L4 juz do konca ciąży jeszcze w październiku w pierwszych tygodniach (miałam krwawienia), ale poszłam na tygodniowe zwolnienie, krwawienia ustały, gin chciała mi pisać kolejne zwolnienie od ręki (chyba z przyzwyczajenia) ale jak spytałam ją czy są wskazania to powiedziała ze nie. Więc umówiłam się z gin że jak coś bd się dziać to przyjdę po L4 no i wróciłam sobie do pracy , jestem w 18t i sobie pracuję i jak nie bd nic się działo to do majówki bdmy z młodym turlać sie do robotki:) - wole tak niż siedzieć sama całe dnie, chociaż mam po co rano wstać, ogarnac się i do kogo buzię otworzyć:). Ale ja mam 20 min drogi do pracy, szefa spoko, odsunął mnie od prac niewskazanych w ciąży, pracuje sobie bezstresowo w biurze, pon-ptk 8-16, wychodzę do lekarza w godzinach pracy kiedy chce, no i 1trymestr miałam łaskawy - nie wymiotowałam w pracy itd. No ale ile przyszłych mam, tyle sytuacji - jesli samopoczucie tragiczne, praca niebezpieczna/ciężką to myślę że każdy gin bez problemu wypisze L4. Jaki by nie był. Ja tylko mam awersje do tych co biorą L4 wyłącznie z lenistwa i "bo sie należy" ;) i myślę że część ginów również ma takie odczucia i stąd różne podejscie lekarzy do L4.

Lipcówka pozdrawia! :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CHICHIBI ja nie mam dostępu do niczego

• Blu Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    tak przy okazji..

Wiem, że zmieniły się już zasady konta podstawowego w ovufriend jak i na bellybest. Ale ja mam wrażenie że u mnie ejst po staremu, tak jak dawniej wyglądało konto podstawowe. Wczoraj skończyło mi się konto premium i myślałam ze będę miała dostęp tylko do forum. A ja normalnie widze kalendarz ciąży, tyle tylko że krateczki są czarnobiałe i na górze nie mam właczonego tego wykresu z procentami (gdzie pokazane jest ile procent ciąży jest za nami).
    na ovu tez mi działa wszystko oprócz tego co dawniej było włączone przy koncie premium. i wszystko jest czarnobiałe, ale w zasadzie mam wgląd we wszystkie wykresu i normalnie widzę wykresy innych dziewczyn.

a jak jest u was??

Ja nie prowadziłam kalendarza z obserwacją cyklu i teraz jak chciałam go założyć to mi ustaliło początek ciąży ma 1970 rok :P jak będę miała więcej czasu to coś spróbuję poustawiać, skoro u Ciebie działa.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam l4 ze względu na prace. Ogolnie to chciałam jeszcze pracować do 4mc ale jakbym nie musiała dźwigać towaru ważącego 15-20kg wiec wolałam dmuchać na zimne.. Tez mam wizytę dzis wieczorem :) Proszę trzymajcie kciuki :)

edka85, Blu lubią tę wiadomość

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Ja nie prowadziłam kalendarza z obserwacją cyklu i teraz jak chciałam go założyć to mi ustaliło początek ciąży ma 1970 rok :P jak będę miała więcej czasu to coś spróbuję poustawiać, skoro u Ciebie działa.
    No proszę, nie ma to jak być w ciąży od prawie 50 lat.

Trzy wizyty dzisiaj. I będą kolejne trzy serduszka :D

Kathrine, Blu, *SmoczycA* lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć październikowe mamusie!

Spokojnych i nudnych ciąż!:)

L4 zależy od wskazań(samopoczucia i rodzaju wykonywanej pracy) no i od lekarza.
    Ja mogłam dostać L4 juz do konca ciąży jeszcze w październiku w pierwszych tygodniach (miałam krwawienia), ale poszłam na tygodniowe zwolnienie, krwawienia ustały, gin chciała mi pisać kolejne zwolnienie od ręki (chyba z przyzwyczajenia) ale jak spytałam ją czy są wskazania to powiedziała ze nie. Więc umówiłam się z gin że jak coś bd się dziać to przyjdę po L4 no i wróciłam sobie do pracy , jestem w 18t i sobie pracuję i jak nie bd nic się działo to do majówki bdmy z młodym turlać sie do robotki:) - wole tak niż siedzieć sama całe dnie, chociaż mam po co rano wstać, ogarnac się i do kogo buzię otworzyć:). Ale ja mam 20 min drogi do pracy, szefa spoko, odsunął mnie od prac niewskazanych w ciąży, pracuje sobie bezstresowo w biurze, pon-ptk 8-16, wychodzę do lekarza w godzinach pracy kiedy chce, no i 1trymestr miałam łaskawy - nie wymiotowałam w pracy itd. No ale ile przyszłych mam, tyle sytuacji - jesli samopoczucie tragiczne, praca niebezpieczna/ciężką to myślę że każdy gin bez problemu wypisze L4. Jaki by nie był. Ja tylko mam awersje do tych co biorą L4 wyłącznie z lenistwa i "bo sie należy" ;) i myślę że część ginów również ma takie odczucia i stąd różne podejscie lekarzy do L4.

Lipcówka pozdrawia! :)
    Dla Ciebie również nudnej i spokojnej ciąży :D!

Loczek2018 lubi tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Iwona27091991 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    to będzie Twoja 1 wizyta? Trzymam kciuki! :)
    nie, to już druga. Pierwsza była 29 stycznia ;)

03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta 0
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
    02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
    04.2024 czekamy na drugiego synka

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Podajesz betę dniami po owulacji?
    tak, skrót dpo oznacza dzień po owulacji

2 IVF 08.2019 beta 0
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 13:33

2 IVF 08.2019 beta 0
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
  • Domi-mazurka Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojechałam na wizytę po prostu dla siebie, żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku a trafiłam na tak gruboskornego konowała, ze jestem dalej w szoku jak można być takim burakiem dla młodej kobiety po poronieniu we wczesnej zagrożonej ciazy!!! Nie zrobił mi usg, zaproponował jedynie cytologię i generalnie był bardzo obrażony, ze w ogóle miałam czelność przyjść do niego. Ginekolog położnik, w klasyfikacji lekarzy w luxmedzie wyskoczył mi jako "ginekolog- prowadzenie ciazy", a on mi kurw@ m@ć mówi, że on nie zajmuje się prowadzeniem ciazy. Jestem wściekła. Nie zostaje mi nic innego jak czekanie do 22.02 do kolejnej prywatnej wizyty u mojej Pani Doktor. Szkoda, że w stresie.

Mam nadzieję, że wasz dzień mija lepiej ;*

jzh4n7t.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona27091991 wrote:
    Siedzę w pracy jak na szpilkach.
    Tak bardzo chciałabym być już na wizycie, zobaczyć serduszko i usłyszeć że wszystko jest ok ;/
    Będzie wszystko dobrze, czekamy na dobre nowiny <3

qdkkk6nllsldr26a.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona27091991 wrote:
    tak, skrót dpo oznacza dzień po owulacji
    Bo ja w 33dc (19dpo) mam bete 170 i gin powiedział, że za niska.. stąd odzyskałam nadzieję.. Jakiś cud tam u Ciebie się zdarzył, że aż tak Ci wzrosła.. tam ma być 170? :>

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja aż się boję wyników mojej krzywej, bo czuję, że jest coś nie halo. Wróciłam i zasnęłam jak dziecko, w aucie już walczyłam, żeby nie zasnąć. Teraz po kilku godzinach rzygam jak kot.

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ