X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dzisiaj jest cieplo. Jednak to jeszcze nie srodek lata, od ziemi wieje chlodem przez te zimne dni. Ja sie trzymam, staram sie..., tego, ze dziecko ma miec warstwe wiecej niz ja. Moze nie warstwe, ale ciut cieplej. W koncu jeszcze sie tak nie rusza, jedynie siedzi w wozku.

Ale jest pieknie! Grzeje w slomcu bardzo. Milego weekendu dziewczyny!

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mojego przebiore po drzemce w body z krótkim rękawem i cienkie spodenki za kolana. Termometr pokazuje w cieniu 25 stopni. Na pełnym słońcu dużo więcej. Mimo, że chmury pojawiają się co jakiś czas to i tak ciepło jest.

Dziś dzień drugi zwiedzania ogrodu i oprócz trawy, którą wczoraj próbował zjeść, skosztowal też suchy liść i ziemię ;) wszystkożerne dziecko ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda trawę tez już próbowała i szczaw ale się zdziwiła jak przegryzła i było kwaśne odrazu wypluła nie trzeba jej było zabierać :)
    Mam tak samo czapki ani opaski nie zakładam jak jest więcej niż 15 st nawet przy wietrze, oraz ubieram tak jak siebie bez żadnej dodatkowej warstwy jak jest więcej niż 13-14 st. Gole stopy to nasz znak rozpoznawczy ;) buty to nie pamietam kiedy Jagoda miała założone max to skarpety a i tak je zdejmuje po chwili. Jak widzę ze jej zimnego przykrywam kocem albo pieluszka flanelowa

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:18

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, ja tak jak Katiusza ogólnie zakładam Kindze warstwę więcej (albo wspomagam się kocykiem), ale jeśli jest ciepło, to tak jak siebie. No chyba, że jest sytuacja jak wtedy w kwietniu, gdzie letnie ciuchy mam jeszcze popakowane u rodzicow.

Hedgehog, pisałam o czapce typowej na zimno, naciąganej na uszy. Kapelusik chroniący głowę przed słońcem Kinga tez nosi wtedy, kiedy trzeba :)

Dziewczyny, u nas jest taka masakra z drzemkami, że jak tylko zbliża się godzina zero, to dopada mnie blady strach. Jeszcze w zeszłym tygodniu jak nie wychodziła na spacer na pierwszą drzemkę, to ładnie zasypiała w domu. A teraz jest masakra, jak tylko wejdę z nią do pokoju to zaczyna płakać i pogarsza się. Tak placze, ze ma odruch wymiotny :/ dziś mi się ją udało ululać w ramionach, ale normalnie nie mogę znieść tego płaczu. Wychodzę z pokoju i meczy się (i mnie, bo jęczy), dopóki nie dostanie butli z mlekiem. Wtedy pada przy butli.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zmienilo sie spanie totalnie. Dwie drzemki po 1,5h. Jedna od 9 i jedna od 14. I super.
    Czytalam ze w 7 miesiacu wszystko sie zmienia w spaniu.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasze dzieci chyba się zmowily. Moja też przestawia swój dobowy rytm. Dzisiaj na poranna drzemke zasnela u mnie na rękach i jak próbowałam odłożyć to był szybki obrót i straszny płacz mimo, że wydawali mi się, że głęboko śpi.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, u mnie to od poniedzialku spanie się zmienia. Mysle ze za chwile sie ureguluje.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic, u nas od ok. 2 tygodni też mamy takie dwie drzemki, wstajemy ok. 7-8, wiec pierwsza drzemka ok. 11-tej, a druga ok. 16-tej. I bardzo mi to odpowiada🙂 Jednak jeśli zdarzy się dzień, gdzie w pierwszej drzemce wybudzi go coś po ok. pół godzinie, to robi jeszcze dwie drzemki, ale to juz rzadko.

Muszę się czesciej skarżyć na forum, bo zawsze po takim wpisie jest poprawa😲 Po ostatnich ciężkich nocach, dzisiejsza była przespana, nareszcie🙃

Dziś bylismy na spacerku tylko w body i spodenkach, ładna byla dzis pogoda ale ledwo wróciliśmy do domu, zaczęło bardzo padać. A na spacerku byliśmy dziś w spacerowce i zupelnie inne dziecko, takie zadowolone, takze od dziś koniec przygody z gondola. Jeszcze niedawno pisalam, że do spacerowki przesiadziemy się jak już będzie stabilnie siedział, ale jednak nie dotrwalam do tego czasu😋

A dzisiaj moje dziecko zaczęło pelzac po mieszkaniu🙉🙉 jak raz spróbował i się udało dotrzec do smoczka, tak przez cale dopoludnie ćwiczył z radością. A największą zachęta był telefon komórkowy, pilotem jakoś mało zainterwsowany😀

1Malinka1 lubi tę wiadomość

iv09hdge1v8t5a09.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak sie okazało Jukka zawdzięczała te przykre nocki i słabe drzemki, tym samym ciężkie usypianie przez ząbkowanie. Dziś się przebił delikatnie jeden ząbek na dole, aż się wzruszylam.

Pamietam przed urodzeniem strasznie denerwowały mnie te hasła, że ważna jest rutyna dla dziecka, wydawało mi się to niemożliwe i abstrakcyje, a teraz doceniam dni, gdy mamy nasz tryb dnia, odpowiednie godziny drzemek. Widzę jak każda zmiana godzin drzemek i długości potrafi ją rozstroic. Np dziś nocujemy u mojej mamy, dużo ludzi, emocji i dopiero teraz udało mi się ją uspac, po godzinnej walce. Normalnie o 20 już spi.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to nie wiem jak w taką pogodę ubierać mała. Nie chcę jej przegrzewac, ale boję się, że ubiore ja za lekko. Do tej pory zakładałam taka cienka czapeczka (pediatra mnie w tym utwierdzila mówiąc, że jest jesCze malutka...), wczoraj wyszłam z nią bez czapki, a dziś rano mąż mówi "chyba gardło ja boli" (wydaje teraz takie dziwne dźwięki i pokasluje, ale nie jestem pewna czy nie robi tego celowo) i już mi się w głowie zapaliła lampka, że to pewnie przez brak czapki. Tak samo z bluza, cały czas zakładam, bo wydaje mi się, że samo body to za mało, sama na spacerze też bez przerwy zakładam i zdejmuje sweter, bo pogoda jest taka dziwna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 21:36

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, dziś Kinga była ubrana a body z krótkim rękawem, na to bluza (z Pepco, wiec niegruba), spodenki pumpy i skarpety. Wyszliśmy na spacer chwile przed 15. Termometr w aucie pokazywał 21 stopni, ale odczuwalna chyba była niższa, za to było koszmarnie duszno- przynajmniej u nas, w Otwocku. Fakt, teraz pogoda taka, że nie wiem, czy tuż przed deszczem się znacząco nie ochłodzi, ale zawsze mam przy sobie kocyk w razie czego. Dziś go nie użyłam. No i jak masz wątpliwości to sprawdzaj co jakiś czas ciepłotę dziecka na karczku.

Lekarz powiedział, żebyś zakładała czapeczkę, bo Agatka jest malutka? Kurde, ja sobie nie wyobrażam zakładać czapki jak jest tak ciepło, szczególnie, że Kindze bardzo łatwo się poci główka. Ostatnio to aż do przesady, po jedzeniu mleka jest tak mokra, że z niej cieknie. Muszę o tym pogadać z pediatrą.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czapkę zakładam tylko jak jest zimno. W taką pogodę jak dzisiaj to jedynie taką od słońca jeśli już. Staram się Szymka nie przegrzewać, lepiej trochę nie dogrzać niż przegrzać wbrew pozorom ;-) w razie czego zawsze mam kocyk i tak jak Karo się nim wspomagam.

Dziś była próba spacerówki. Załamka. Wróciłam się do domu i potem wyszliśmy jeszcze raz, ale już w gondoli. Jedyną akceptowana forma spaceru to od kilku dni w gondoli na brzuchu... I najgorsze, że chociaż już się wścieka jak nie wiem co to nie zaśnie w wózku. A zawsze wychodziłam w porze drzemki, raz dwa i spał, bez problemu. Nie wiem o co mu chodzi. Ale w spacerówce też się próbował przekręcać na brzuch i jeszcze bardziej się wkurzył, że nie może. Jutro spróbujemy razem z mężem wyjść, jak się nie uda to zostajemy jeszcze w gondoli.

Po południu zamiast iść na drzemkę po 2-2,5 h to zasnął po prawie 4,5 h. Na regenerację wystarczyło... 8 minut 🙈 nawet nie zdążyłam kanapki zjeść. Skąd te dzieci mają tyle siły :P

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gewalia wrote:

Muszę się czesciej skarżyć na forum, bo zawsze po takim wpisie jest poprawa😲 Po ostatnich ciężkich nocach, dzisiejsza była przespana, nareszcie🙃
    Tylko żeby teraz po tym wpisie się nie popsuło :)

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, tak powiedziała w kwietniu hak byłam na szczepieniu, ale tak myślę, że to może taka dr starej daty i czapeczka musi być.
    Agatka też próbuje się w spacerowce przekreca na brzuch, ale pasy jej to uniemozliwiaja. Trochę się denerwowala, ale w końcu zasnela.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od wczoraj w Poznaniu ... teściowa ma urodziny ..wiec nie mogłam się wykręcić ..:/
    To nasza pierwsza dłuższa podróż autem od lutego z małym .. przebiegła super . Zdążyliśmy przed wyjazdem odebrać nowy fotelik wiec oficjalnie pożegnaliśmy się z łupinka :) nasz mały chyba naprawdę jest urodzonym podróżnikiem :)
    Tu wczoraj było lato 25 s i słońce :) byliśmy zachwyceni mody śmigał rozebrany po trawie w ogrodzie :)
    U nas rytm dnia zmienił się tylko popołudniu - mamy dwie drzemki po 1-1,5 h jedna około 9-10 druga po 14 i tyle do wieczora już nie ma mowy o spaniu :) ale dzięki temu znowu usypia chwile po 20... i dziś wstał 7.30 także dla mnie idealnie :) nie proszę o więcej :)

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Tylko żeby teraz po tym wpisie się nie popsuło :)
    Hahaaa, wiem, wiem, że sen naszych dzieci to czasem loteria, ale na szczęście dziś yez było dobrze🤓

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas wczoraj tez było ok 25 st mała miała body z krótkim rękawkiem i spodenki takie 3/4 jak wchodziliśmy na basen po basenie do tego założyłam tylko skarpetki na wszelki wypadek ale w sumke wydawało mi się to zbędne ale te dzieci takie poubierane ludzie mieli to już od głupa je założyłam choć uważam ze to oni przesadzają ciepło 25 st a dziecko body bluza skarpety buty i koc No i oczywiście czapa , do wieczoram siedzieliśmy na podwórku i jak deszcz zaczol padać temperatura spadła do ok 20 to założyłam jej wtedy bluzę i gacie zmieniłam na długie. Tez jestem zdania takiego ze lepiej żeby troszkę zimno jej się zrobiło niż przegrzać. Sama zawsze mam w głowie to uczucie jak jestem spocona i zgrzania i wiatr zawieje masakra trzy razy gorsze uczucie niż jak porostu wiatr zawieje.

Karo_Wi lubi tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś dylemat co do czapki na słońce. Te kapelusiki co mam to takie grube się wydają. No i jak mu mąż dzisiaj ubrał to czoło miał mokre po kilku minutach. Nie dam rady małego trzymać tylko w cieniu a słońce jest dość silne. Szukam jakiegoś rozwiązania na dziś ale pomysłów brak. Jutro skoczę na zakupy to coś na pewno znajdę

I kolejny problem to kolana. Już ma kilka siniakow i zdarte też trochę. Spodnie krótkie odpadają, tylko takie za kolano. Oczywiście po całym dniu na zewnątrz spodnie są podziurawione. Jakieś ochraniacze by się przydały :D

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna ja jak zapomnialam kapelusika malej, to zawiazalam jej jak chustke tetre na glowie, mam tez kapelusik z takiego cienkiego koszulowego materialu...

Co do kolanek to mamy takie nakolanniki z natyposlizgami dla malej jak ma same bodziaki, czy krotkie spodenki

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ