Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia1991 wrote:Kochane, która ma za sobą już wyniki badań z krwi obowiązkowe na samym początku ? Chodzi mi o różyczkę IGg, dziś robiłam i wynik wyszedł 172IU/ml i nie wiem co to oznacza...
Minie Black lubi tę wiadomość
-
Iwona27091991 Wszystko jest ok, młodsza o tydzień, bo implantacja była późno, ale widać, że dobrze się rozwija - jest p.żółtkowy i zarodek, a zatem serce to tylko kwestia czasu. Najważniejsze, że nie puste jajo.
Mamma-mia Przy pustym jaju - przy wartościach pow.1000 - zazwyczaj beta przyrasta już poniżej 25%. U Ciebie jest naprawdę dobra, więc jestem dobrej myśli.Iwona27091991 lubi tę wiadomość
-
Edka - liczę na to, ze to tylko kwestia sprzętu, bo doktor nie była u siebie w gabinecie i wspomniała, ze tu juz jest zakupiony nowy aparat, wiec ten chyba nie jest najlepszy.
W każdym razie jutro idę jeszcze w inne miejsce, ponoc z najlepiej wyposażonym sprzętem, jaki może być i wizyta ta będzie u profesor, która takze przeprowadza operacje fetoskopowe, czyli na dzieciach w brzuchu mamy. Takze musi mieć dobre oko.edka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gosia1991 wrote:Kochane, która ma za sobą już wyniki badań z krwi obowiązkowe na samym początku ? Chodzi mi o różyczkę IGg, dziś robiłam i wynik wyszedł 172IU/ml i nie wiem co to oznacza...
-
Minie Black wrote:Słodkie mamy nie pamiętam dokładnie norm krzywej, pomożecie?
Wyniki na moje laickie oko (o dziwo) całkiem nieźle, nie wiem tylko czy po 2h nie za nisko.
Na czczo 87, po 1h 137, po 2h 77 [mg/dl]
Ja miałam w ostatniej ciąży 70 - 110 - 70 i było ok. Skad pamiętam, bo tak rowno mi wyszły. -
Prace sa różne jeśli ktoś nie pracuje fizycznie i dobrze się czuje to niech pracuje. Ja np pracuje w sklepie ogrodniczym, trzeba zapiepszac 10 h, nosić, przenosić i sa substancje chemiczne, wiec od razu poprosiłam o l4 zwłaszcza że 2 lata sie staralismy o dzidzie
Każda jest inna i każda ma opcje jaka jej pasuje do wyboru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 22:11
Kolorowapani, Kathrine lubią tę wiadomość
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Flavia wrote:Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro mam wizytę na 14:20. Trochę się stresuję. No i mam nadzieję, że bedzie usg już przez brzuch.
-
Minie Black wrote:Słodkie mamy nie pamiętam dokładnie norm krzywej, pomożecie?
Wyniki na moje laickie oko (o dziwo) całkiem nieźle, nie wiem tylko czy po 2h nie za nisko.
Na czczo 87, po 1h 137, po 2h 77 [mg/dl]
Wyniki masz super. Normy są od 70-100 normalnie a dla kobiet w ciąży napewno 95 to maks. Jak z tym najniższym to nie wiem, ale wyglada na to ze może się obejdzie w tej ciąży dla ciebie bez cukrzycy trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 22:13
-
Kolorowapani wrote:Trzymam kciuki, ale niestety watpie zeby bylo przez powłokę brzuszna. Za wcześnie chyba?
W poprzedniej ciąży w 8 tygodniu miałam właśnie już przez powłoki brzuszne, ale teraz się zastanawiam czy nie jestem na to za gruba. No cóż jutro się przekonam. -
*SmoczycA* wrote:Dziewczyny czy tylko ja jestem ciągle głodna?;P normalnie zjem a po godzinie mam takie ssanie że aż mnie skreca;) fakt ze jem mniejsze porcje, ale skręt kiszek co chwilę
Mam to samo.. co chwile bym jadla.. najgorsze ze przy takim ataku glodu ..tak sciska..ze nie mam sily stac i gotowac w garach.. dzis obkupilam sie w mrozonki..
Warzywa na patelnie.. zupy krem zielone ..czerwone..... samo sie robiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 23:07
-
Czesc dziewczyny,
I ja do was dolaczam. OD kilku dni wiem o ciazy, jestem zalamana, szczerze mowiac. Prawie 4 lata staralismy sie o dziecko, 3 poronienia, zadnych szans nie dawali lekarzy, a tu udalo sie - trudna ciaza, duzo lekow, zastrzyki codziennie, iurodzil sie kochany synek. Teraz ma 13 miesiecy. Juz w kwietniu wracam do pracy, a tu - ciaza...Strasznie sie boje o tym powiedziec, ze nie wracam, I kolejne 2 lata w domu...Juz nie mowie o tym ze boje sie Jak dam sobie rade, znow to zastrzyki, I juz z dzieckiem nie odpoczniesz, dzwigac go trzeba, obowiazki.. ale to nic, jakos ogarne. Maz mowi ze mnie zrozumia, mam 35 lat, kiedy mam drugie dziecko rodzic?? Ale ten strach przed kierownictwem! Przeciez nikt nie mysli Jak jest dobrze dla mnie..normalnie wszystko mi sie trzesie, spac nie moge...Du-Dulia, Kathrine lubią tę wiadomość
2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
*SmoczycA* wrote:Dziewczyny czy tylko ja jestem ciągle głodna?;P normalnie zjem a po godzinie mam takie ssanie że aż mnie skreca;) fakt ze jem mniejsze porcje, ale skręt kiszek co chwilę
ja głodna jestem okropnie rano, na nic nie mam ochoty, wciskam w siebie cokolwiek, ogólnie jedzenie może dla mnie nie istnieć, mogłabym połknąć balon byleby zapchać żołądek... ja przypuszczam że moja ciąża jest nieco starsza, bo wszystkie objawy pojawiły się mega szybko, jutro idę na wizytę, mam nadzieję zobaczyć pęcherzyk -
davanda wrote:Czesc dziewczyny,
I ja do was dolaczam. OD kilku dni wiem o ciazy, jestem zalamana, szczerze mowiac. Prawie 4 lata staralismy sie o dziecko, 3 poronienia, zadnych szans nie dawali lekarzy, a tu udalo sie - trudna ciaza, duzo lekow, zastrzyki codziennie, iurodzil sie kochany synek. Teraz ma 13 miesiecy. Juz w kwietniu wracam do pracy, a tu - ciaza...Strasznie sie boje o tym powiedziec, ze nie wracam, I kolejne 2 lata w domu...Juz nie mowie o tym ze boje sie Jak dam sobie rade, znow to zastrzyki, I juz z dzieckiem nie odpoczniesz, dzwigac go trzeba, obowiazki.. ale to nic, jakos ogarne. Maz mowi ze mnie zrozumia, mam 35 lat, kiedy mam drugie dziecko rodzic?? Ale ten strach przed kierownictwem! Przeciez nikt nie mysli Jak jest dobrze dla mnie..normalnie wszystko mi sie trzesie, spac nie moge...
będzie dobrze! -
nick nieaktualny