Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKathrine wrote:Dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty. Okazało się że ciąża trochę młodsza ,bo miałam późno owu ale z maluszkiem wszystko dobrze ! Ma 9,3mm i serduszko 140/min Mam nadzieję że u reszty z Was też wszystko dobrze
-
Uff nadrobiłam Was
Gratuluję wszystkim dziewczynom, które są już po USG i jest wszystko dobrze, oby tak dalej!
Co do L4, ja osobiście ani nie popieram, ani nie neguje. Każda z Nas wie czego chce i niech robi według własnego uznania. Ja założyłam, że będę pracowała tak długo ja mi ciąża pozwoli. A ciążę zgłoszę dopiero 12-13 tyg.
Moja przyjaciółka wmówiła sobie, że przez olej kokosowy ma włoski na brzuchu tak mi się śmiać chciało.
Póki co czuję się jakbym w niej nie była. Tylko brak okresu mnie w tym utwierdza. Wiem, że to głupie, ale trochę mnie ten brak objawów martwi, wcześniej chociaż piersi mnie bolały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 07:34
-
Pikapik wrote:Wyniki masz super. Normy są od 70-100 normalnie a dla kobiet w ciąży napewno 95 to maks. Jak z tym najniższym to nie wiem, ale wyglada na to ze może się obejdzie w tej ciąży dla ciebie bez cukrzycy trzymam kciuki
Norma na czczo dla kobiet to teraz 92. Bo to sie znowu zmieniło. Jestem na bieżąco, bo jestem pod kontrolą diabetologa.
Dziewczyny w 6, 7 tygodniu czy macie jeszcze bóle brzucha? Bo ja nic nie czuję i się martwię...NatkaZ lubi tę wiadomość
2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
Dziewczyny ale piszecie! Trudno Was nadgonić
Wczoraj spędziłam całe popołudnie z mężem wiec nie miałam koedy się odezwać. Gratuluje wszystkich serduszek, wszystkich wizyty tak pozytywnie teraz u nas super!
Malinka mnie piersi raz bolały mocniej raz wcale. Teraz bolą mnie po bokach ale ogólnie bol mały ale piersi są powiększone i sutki większe nie martw się tylko.
Dziewczyny, tak patrzę jak piszecie jak Wasze małe serduszka biją a u mnie było 104 bpm, czy to bie za mało? Myślicie ze mam się martwić czy mieści się w normie dla 6 tygodnia? Lekarz nic nie powoedzial ale ona w sumie mało mówiła.. -
1Malinka1 wrote:Uff nadrobiłam Was
Póki co czuję się jakbym w niej nie była. Tylko brak okresu mnie w tym utwierdza. Wiem, że to głupie, ale trochę mnie ten brak objawów martwi, wcześniej chociaż piersi mnie bolały.
-
Malinka ja mam troszke starsza ciąże od Twojej i też mi tak mijało a dziś jak rano wstalam to zupelnie nic. W pierwszej chwili mnie to zaniepokoilo ale z drugiej strony skoro nic innego nm nie dolega. Zadnych plamien zadnych oatrych boli to nie powinnysmy sie nie pokoic. Najgorsze, ze wizyte mam dopiero za tydzien a tak bardzo chcialabym znowu zobaczyć moje serduszkom
-
Dziewczyny nadrobiłam Was
Wymieniajmy tu poglądy ale nie wprowadzajmy nerwowej atmosfery bo jesteśmy po to żeby się wspierać gdy wszyscy wokół albo nie wiedza o naszej ciazy, albo uznaliby nasze problemy za nienormalne. Nikt tak nie zrozumie staraczki jak druga staraczka
Mam newsa z innej bajki - zmieniłam prace! Nie wiem czy pamiętacie ale siedziałam na rejestracji u dentysty, najnudniejsza praca Ever i ciagle czytałam jakieś głupoty w necie dotyczące ciazy i się stresowałam. A teraz wróciłam do starej pracy - robimy imprezy firmowe - nie mam czasu nawet myśleć ze jestem w ciazy a co dopiero się zamartwiać i czytać internety jestem bardzo szczęśliwa dlatego jeśli fasolek pozwoli chciałabym iść na L4 jak najpóźniej
Miałam iść na USG dzisiaj, zdecydowałam ze pójdę za tydzień bo jest za wcześnie, jestem straszna realistka.
Gratuluje wczorajszych wizyt! Zazdraszczam!!!
Życzę Wam wszystkim miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 08:07
Milano, Kathrine, NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość
-
davanda wrote:Czesc dziewczyny,
I ja do was dolaczam. OD kilku dni wiem o ciazy, jestem zalamana, szczerze mowiac. Prawie 4 lata staralismy sie o dziecko, 3 poronienia, zadnych szans nie dawali lekarzy, a tu udalo sie - trudna ciaza, duzo lekow, zastrzyki codziennie, iurodzil sie kochany synek. Teraz ma 13 miesiecy. Juz w kwietniu wracam do pracy, a tu - ciaza...Strasznie sie boje o tym powiedziec, ze nie wracam, I kolejne 2 lata w domu...Juz nie mowie o tym ze boje sie Jak dam sobie rade, znow to zastrzyki, I juz z dzieckiem nie odpoczniesz, dzwigac go trzeba, obowiazki.. ale to nic, jakos ogarne. Maz mowi ze mnie zrozumia, mam 35 lat, kiedy mam drugie dziecko rodzic?? Ale ten strach przed kierownictwem! Przeciez nikt nie mysli Jak jest dobrze dla mnie..normalnie wszystko mi sie trzesie, spac nie moge...
1Malinka1 wrote:Jakoś przedwczoraj. Bolały mnie sutki, szczególnie jak dotknęłam. Rozważam pójście w sobotę na betę.
davanda lubi tę wiadomość
-
PAPAVER wrote:Norma na czczo dla kobiet to teraz 92. Bo to sie znowu zmieniło. Jestem na bieżąco, bo jestem pod kontrolą diabetologa.
Dziewczyny w 6, 7 tygodniu czy macie jeszcze bóle brzucha? Bo ja nic nie czuję i się martwię...
Ja nie mam, ale i nie miałam ich od początku Tylko czasem wieczorem jak za dużo zrobie w ciągu dnia to mam uczucie ciężkości w dole brzuchaNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Milano wrote:Dziewczyny, tak patrzę jak piszecie jak Wasze małe serduszka biją a u mnie było 104 bpm, czy to bie za mało? Myślicie ze mam się martwić czy mieści się w normie dla 6 tygodnia? Lekarz nic nie powoedzial ale ona w sumie mało mówiła..
Kathrine, Milano lubią tę wiadomość
-
NatkaZ wrote:Ja nie mam, ale i nie miałam ich od początku Tylko czasem wieczorem jak za dużo zrobie w ciągu dnia to mam uczucie ciężkości w dole brzucha
Dziękuję Natka, to pocieszające. Ja w sumie też prawie od początku nie mam żadnych bóli. Raz tylko czułam, że ciś tam sie dzieje przez 1,5 dnia. Wizytę mam dopiero pod koniec miesiąca. Serduszka jeszcze nie widziałam, bo było za wcześnie. Jestem masakrycznie przeziębiona i dlatego martwię się okrutnie czy to nie zaszkodzi.
Malinka jesli mogę Cie pocieszyć to ja mniej więcej w tym okresie co Ty też nic nie czułam, ale byłam w tym czasie na wizycie o było ok.NatkaZ lubi tę wiadomość
2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
Jeśli chodzi o piersi to mnie uspokoiło troche to ze bolały przy progesteronie 98 ng/ml,później przestaly bolec i do tej pory raczej tylko czasami pobolewają albo nie bolą wcale a prog jest 74 ng/ml wiec jest duży. Ostatnio bylam na usg i z maluchem jest ok wiec odpusciłam bo piersi to nie wyznacznik
-
TinyYnka wrote:Malinka ja mam troszke starsza ciąże od Twojej i też mi tak mijało a dziś jak rano wstalam to zupelnie nic. W pierwszej chwili mnie to zaniepokoilo ale z drugiej strony skoro nic innego nm nie dolega. Zadnych plamien zadnych oatrych boli to nie powinnysmy sie nie pokoic. Najgorsze, ze wizyte mam dopiero za tydzien a tak bardzo chcialabym znowu zobaczyć moje serduszkom
Dzięki dziewczyny, czuję się już lepiej po waszych wpisach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 08:37
-
Ja miałam jakieś mdłości jeszcze przed terminem @ a później przeszły bóle brzucha też prakrtcznie ustały, czasami tylko takie mrowieniw czuje, ale rzadko. I jedynie piersi i brak okresu mnie próbują przekonać ze coś sie dzieje musze sobie kupić inna pizame, bo mam taka z fiszbinami i w nocy jest poprostu masakra. Przedwczoraj musialam ja sciagnac bo nie mogłam spać na brzuchu, a tak właśnie śpię25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
edka85 wrote:Milano, uspokoję Cię. U Ciebie zarodek miał 3,2 mm, przy takiej wartości serce bije właśnie w okolicach 100 ud. Dobrym znakiem jest to, że przekracza tę setkę. Gdy zarodek rośnie, to bicie serca również przyśpiesza. U Katherine dziecko ma już prawie 1 cm, dlatego bicie serca wynosi 140 ud.
Dzięki Edka uspokoiłaś mnie Idę w czwartek następny na wizytę wiec zobaczymy co będzie
Ja nie mam żadnych objawów prócz powiększonych piersi lekko bolących po bokach i na prawdę czasami mnie zemdli lub mam takie coś w gardle tak jak jedna z Was tu pisała, jakby nie wiadomo w która stronę chciało pójść Może my z tych szczęściar, które będą miały mniejsze objawy?