Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie mój M się wygadał swojej mamie najpierw więc ja też powiedziałam mojej.. Zresztą miałam z nią bardzo dobrą relacje jak z przyjaciółka i chciałam żeby wiedziała.. Szkoda tylko że musiałam jej to powiedzieć przez telefon a nie przy kawie
NatkaZ lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Od wczoraj nadrabiam forum:D
U mnie dużo się działo. I tak jeśli chodzi o to kto wie to wiedzą rodzice, rodzeństwo i przyjaciółki. No i niestety w pracy..
Tak jak dziewczyny piszecie o tym l4, że nie planujecie że nuda. Też nie chciałam iść szybko na l4, zwlaszcza że praca siedząca. Ale w poniedziałek rano zaczęłam plamić i z godziny na godzinę co raz bardziej. Więc wiadomo wizyta na cito do lekarza. I nic złego się nie dzieje. Żadnych krwiaków, ani nic. Ale do następnej wizyty te 2 tygodnie l4. No i trzeba było w pracy powiedzieć, ale wie tylko mój kierownik. Mam nadzieję za 2 tygodnie wrócić. Ale rozumiem wszystkie które są w domu. Ja ledwo w pracy siedziałam. Mdłości okrutne są.
Gratulacje wszystkim, które widziały serduszka!Kathrine lubi tę wiadomość
-
OlinkowA wrote:A w pracy kiedy mówicie? Czy jest w ogóle obowiązek jakiegoś informowania pracodawcy o ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 10:40
-
OlinkowA wrote:A w pracy kiedy mówicie? Czy jest w ogóle obowiązek jakiegoś informowania pracodawcy o ciąży?
-
nick nieaktualnyMy też nie mówimy bo moja teściowa to straszna pepla jak urodziłam martwego synka to całe miasto obdzwonila taka sensacje roku zrobiła ... jak tylko się dowiedziała ...za co dostała pierdol i powiedziałam jej wtedy ze teraz dowie się ostatnia dodam ze mieszkamy razem ja mam osobno górę przylazi na obiady tylko które gotuję żadnych więcej kontaktów z nią nie utrzymuje nie gadam z nią
A swojej rodzinie też nie powiem by uniknąć gadania ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 11:05
-
My mówimy po usg, czyli na koniec lutego. I tak będę musiała zanieść zwolnienie do pracy, a tam na dyskrecję nawet nie ma co liczyć...
Ale byłam dzisiaj na bhcg nie mam żadnych objawów i chciałam się trochę upewnić czy wszystko ok.1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie wiem czy nie będę niegrzeczna zadając to pytanie, jeśli tak poprawcie mnie proszę
Ile macie lat? Ja 27 w tym roku, to moje pierwsza fasolka, w zeszłym roku tylko puste jajo w 5 tc. Nie mam dzieci.
Tak patrze na te serduszka na pierwszej stronie naszego forum i aż serce rośnie że tak Was dużo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 11:37
-
czesc mamuśki mam problem nie wiem jak zinterpretowac ta toxolazmoze zanczy wynik może któraś z Was jest w tym expertem?
Dodam że w pierwszej ciąży z ynek miałam aktywna toxoplazmoze w ciazy i barła przez 9 mieisecy rovamycyne.
aktualny wynik
Toxoplasma gondii IgG awidność Przeciwciała w kl. IgG 72,60 IU/ml
< 1,0 niereaktywny
>= 1,0- <30 niejednoznaczny
>= 30,0 reaktywny
Badanie wykonano testem Elecsys Toxo IgG firmy Roche metodą ECLIA na aparacie Cobas. Wyniki uzyskane przy użyciu testów innych producentów nie są równoznaczne z wynikami uzyskanymi za pomocą tego testu.
W przypadku uzyskania wyniku niejednoznacznego wskazane jest powtórzenie badania po około 2 - 3 tygodniach.
Awidność przeciwciał w kl. IgG 74,30 %
<70 - niska awidność
70-79,9 - szara strefa
>=80 - wysoka awidność
Po otrzymaniu wyniku mieszczącego się w szarej strefie, zalecane jest by powtórnie oznaczyć próbkę pobraną po upływie 2-4 tygodni.
Posługując się wynikami szarej strefy nie wolno wyprowadzać jakichkolwiek wniosków klinicznych.
Badanie wykonano testem Elecsys Toxo IgG Avidity firmy Roche metodą ECLIA na aparacie Cobas.
Wyniki uzyskane przy użyciu testów innych producentów nie są równoznaczne z wynikami uzyskanymi za pomocą tego testu.
Uwaga! Zmiana metody i zakresów referencyjnych!
-
1Malinka1 wrote:Co się widzę z siostrami i mamą to mam taką chęć powiedzieć, że szok.
Do mnie mama przyjeżdża na weekend i nie wiem jak wytrzymam
Pisałyśmy na początku jakoś wątku o wieku, ja mam 24 tez pierwsza fasola po 7 miesiącach starań