X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • gosia1991 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą, co ma być to bedzie. O pierwszej ciazy tez szybko sie wszyscy dowiedzieli . Tak to jest jak sie powie jednej "nieodpowiedniej "osobie to wiedza wszyscy

NatkaZ, Kathrine, Pikapik lubią tę wiadomość

9f7ji09kazchgo2e.png

w4sqyx8diam2g7k8.png
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mój M się wygadał swojej mamie najpierw więc ja też powiedziałam mojej.. Zresztą miałam z nią bardzo dobrą relacje jak z przyjaciółka i chciałam żeby wiedziała.. Szkoda tylko że musiałam jej to powiedzieć przez telefon a nie przy kawie ;)

NatkaZ lubi tę wiadomość

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Od wczoraj nadrabiam forum:D

U mnie dużo się działo. I tak jeśli chodzi o to kto wie to wiedzą rodzice, rodzeństwo i przyjaciółki. No i niestety w pracy..

Tak jak dziewczyny piszecie o tym l4, że nie planujecie że nuda. Też nie chciałam iść szybko na l4, zwlaszcza że praca siedząca. Ale w poniedziałek rano zaczęłam plamić i z godziny na godzinę co raz bardziej. Więc wiadomo wizyta na cito do lekarza. I nic złego się nie dzieje. Żadnych krwiaków, ani nic. Ale do następnej wizyty te 2 tygodnie l4. No i trzeba było w pracy powiedzieć, ale wie tylko mój kierownik. Mam nadzieję za 2 tygodnie wrócić. :) Ale rozumiem wszystkie które są w domu. Ja ledwo w pracy siedziałam. Mdłości okrutne są. :(

Gratulacje wszystkim, które widziały serduszka! :)

Kathrine lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Mężem planujemy powiedzieć rodzicom i rodzinie w Święta, znajomym wcześniej bo żyją z nami na co dzień
    Córce planujemy powiedzieć po wizycie 26.02 jak będzie wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 10:29

qdkkk6nllsldr26a.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w pracy kiedy mówicie? Czy jest w ogóle obowiązek jakiegoś informowania pracodawcy o ciąży?

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    A w pracy kiedy mówicie? Czy jest w ogóle obowiązek jakiegoś informowania pracodawcy o ciąży?

Ogólnie planowałam po 1 trymestrze. I tak jest wg mnie chyba ok, jeśli wcześniej nie idziesz na l4. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    Ja w pracy nie chciałam wgle mówic bo wiedziałam jak to odbiorą zaczną się ploty itp. ale cóż musiałam powiedzieć bo poszłam na l4.. Jeśli miałabym lżejszą prace lub siedzącą bez wysiłku fizycznego to raczej bym nie mówiła nic i pracowała do 4/5miesiaca no chyba że bym źle się czuła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 10:40

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:

Ja z początkiem kwietnia informuje, ale nie idę na zwolnienie :) Tzn chciałabym iść jak najpóźniej, najlepiej 6-7 mc.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    Co do obowiązku to nie wiem, ale ja tak jak wspomniałam zamierzam powiedzieć tak w 12-13 tyg. Mam nadzieję, że przyjmą to dobrze, we wrześniu awansowałam na wyższe stanowisko.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie mówimy bo moja teściowa to straszna pepla jak urodziłam martwego synka to całe miasto obdzwonila taka sensacje roku zrobiła ... jak tylko się dowiedziała ...za co dostała pierdol i powiedziałam jej wtedy ze teraz dowie się ostatnia dodam ze mieszkamy razem ja mam osobno górę przylazi na obiady tylko które gotuję żadnych więcej kontaktów z nią nie utrzymuje nie gadam z nią
    A swojej rodzinie też nie powiem by uniknąć gadania ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 11:05

• gosia1991 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy, to zależy jaka praca. U mnie była praca fizyczna więc od razu poszłam a l4

9f7ji09kazchgo2e.png

w4sqyx8diam2g7k8.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mówimy po usg, czyli na koniec lutego. I tak będę musiała zanieść zwolnienie do pracy, a tam na dyskrecję nawet nie ma co liczyć...

Ale byłam dzisiaj na bhcg :D nie mam żadnych objawów i chciałam się trochę upewnić czy wszystko ok.

1Malinka1 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mówimy na początku marca. Ja to bym czekała jeszcze ale chyba nie dam rady :)

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    My mówimy na początku marca. Ja to bym czekała jeszcze ale chyba nie dam rady :)
    Co się widzę z siostrami i mamą to mam taką chęć powiedzieć, że szok. :D

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy nie będę niegrzeczna zadając to pytanie, jeśli tak poprawcie mnie proszę :)
    Ile macie lat? Ja 27 w tym roku, to moje pierwsza fasolka, w zeszłym roku tylko puste jajo w 5 tc. Nie mam dzieci.

Tak patrze na te serduszka na pierwszej stronie naszego forum i aż serce rośnie że tak Was dużo! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 11:37

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w tym roku 27 :)

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą tylko osoby z najbliższego otoczenia, M dzieci i siostra. Reszcie chciałabym powiedzieć po pierwszej wizycie.

erj7q7y.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

czesc mamuśki mam problem nie wiem jak zinterpretowac ta toxolazmoze zanczy wynik może któraś z Was jest w tym expertem?

Dodam że w pierwszej ciąży z ynek miałam aktywna toxoplazmoze w ciazy i barła przez 9 mieisecy rovamycyne.

aktualny wynik

Toxoplasma gondii IgG awidność Przeciwciała w kl. IgG 72,60 IU/ml

< 1,0 niereaktywny
    >= 1,0- <30 niejednoznaczny
    >= 30,0 reaktywny
    Badanie wykonano testem Elecsys Toxo IgG firmy Roche metodą ECLIA na aparacie Cobas. Wyniki uzyskane przy użyciu testów innych producentów nie są równoznaczne z wynikami uzyskanymi za pomocą tego testu.
    W przypadku uzyskania wyniku niejednoznacznego wskazane jest powtórzenie badania po około 2 - 3 tygodniach.

Awidność przeciwciał w kl. IgG 74,30 %

<70 - niska awidność
    70-79,9 - szara strefa
    >=80 - wysoka awidność
    Po otrzymaniu wyniku mieszczącego się w szarej strefie, zalecane jest by powtórnie oznaczyć próbkę pobraną po upływie 2-4 tygodni.
    Posługując się wynikami szarej strefy nie wolno wyprowadzać jakichkolwiek wniosków klinicznych.
    Badanie wykonano testem Elecsys Toxo IgG Avidity firmy Roche metodą ECLIA na aparacie Cobas.
    Wyniki uzyskane przy użyciu testów innych producentów nie są równoznaczne z wynikami uzyskanymi za pomocą tego testu.
    Uwaga! Zmiana metody i zakresów referencyjnych!

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:
    Co się widzę z siostrami i mamą to mam taką chęć powiedzieć, że szok. :D

Do mnie mama przyjeżdża na weekend i nie wiem jak wytrzymam :P
    Pisałyśmy na początku jakoś wątku o wieku, ja mam 24 tez pierwsza fasola po 7 miesiącach starań :)

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się niestety z wami żegnam, mój wynik spadł

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ