Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My już mamy obniżone łóżeczko na maksa. Tak się jarałam przy wybieraniu, że ma trzy poziomy, a ten drugi poziom miał może tydzień, bo potem zaczął wstawać i musieliśmy obniżyć całkiem
Ja to już nie wiem jak myć podłogę żeby ubranka potem nie wyglądały jakby Szymek się tarzał nie wiadomo gdzie. Szczególnie, że jego ulubiony sposob przemieszczania się to pełzanie, więc jest wyciorany jak nie wiem co, a podłogę zdarza mi się nawet i 3 razy dziennie umyć (szczególnie okolice krzesełka do karmienia haha )
www.zcukremalbowcale.com -
Megssss bo to tak naprawdę nie zastąpi porządnego mycia podłóg . Nie zauważyłam żeby brudzllo to podłogę. Z mopem zwykłym wcale nie jest tez kolorowo bo przecież nie zmieniamy wody po jednym przetarciu, wiec wcale czystym nie przemywamy dalej. Wiec tutaj nie do końca jest jakoś super czysto. Nie oszukujmy się nie da się super sterylnie wyczyścić wszystkiego. Ja i tak zazwyczaj sprzątam „recznie” na kolanach. Mop parowy np mi wszystkich plam nie wytarł i zostawia smugi, ale super się sprawdza jako dezynfekcja. Grunt ze w ogole sprzątamy .
Iga my obniczylismy na drugi poziom, ale musimy na niższy bo młoda się wspina na sile.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 08:49
Megsss lubi tę wiadomość
-
Ja mam 130 m2 do ogarnięcia wiec zwykłym mopem i tak muszę kilka razy zmieniać wodę żeby miało sens Sprzatanie
W sterylność się nie bawię bo to niemożliwe to cudo używam tak na szybko jak widzę , ze młody zaslinil np kuchnie ( wasze dzieci tez się tak slinią ?:p ) a raz w tygodniu wyciągam gruszby kaliber i sprzątam tak na wypasie -
A my od 4 dni jesteśmy bez smoczka😁 miałam wrazenie, ze maly się zaczął od niego uzalezniac, w nocy potrafił sie parę razy obudzic, zeby go wlozyc do buzi, a jak nie umial znaleźć, to płacz. Teraz pieknie bez niego śpi, nie sądziłam, ze tak latwo będzie go odzwyczaic😁
Upał straszny, bylismy dzis tylko w sklepie i szybko wrocilismy, bo tak goraco. Teraz siedzimy przy wentylatorze i się chlodzimy🙂 mały lezy na plytkach i się do nich przytula🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 10:10
-
ChicChic, no właśnie kiedys po zaśnięciu wypluwal i moglam zabrać i spał, a niedawno po kazdym wypluciu szukał go w nocy i sobie wkładał do buzi, a że nie zawsze znalazł, to był w nocy płacz i szukanie go po łóżeczku. Po kilku takich nocach postanowiłam sprawdzić jak zareaguje na brak smoczka. Najpierw zasypial ze smoczkiem i mu po ok. 15 minutach sama wyciagalam, wtedy nie miał potrzeby szukania i spał dalej, gdy sie w nocy przebudzil dalam na chwilę, zasnął i znów mu wyciagalam. Po kilku dniach pobudek juz nie było i do usypiania tez nie byl potrzebny, wystarczył szumiś😁 Tylko ja nadal usypiam go na rękach, tylko tak zaśnie, znowu tego nie umiem go oduczyć🤨
Brakuje mi widoku mojego dziecka ze smoczkiem, był taki kochany z nim i tak fajnie go sobie szukał i wkladal do buzi, ale z drugiej strony teraz jest łatwiej jak go nie ma, lepiej spi i nie trzeba go wszedzie ze sobą zabierać😁
Nie planowalam tego odstawienia, tak wyszło, nawet kupilam niedawno nowe smoczki😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 10:57
-
iga wrote:Dziewczyny, czy wszystkie juz macie obniżone łóżeczka?
Kuba sam nie siada i nie wspina się jeszcze, ale chyba powinnam juz obniżyć 🤔 z tego co czytam " nie znasz dnia ani godziny" 😉
U nas pelzanie po domu nabiera coraz lepszych obrotów. Wczoraj nawet zamknął mnie w łazience.
Od weekendu Kuba ma chrype. Na noc to już taką konkretną. W poniedzialek byłam z nim u pediatry , osluchowo czysto ale gardło faktycznie czerwone .Zaleciła nebulizacje. Ale! Kuba absolutnie nie daje się w to bawić. Płacz, odwracanie główki, caly sie wygina .Co robic ?
Drugie pytanie , tamtum verde dostal na gardło. Czy któraś z Was podawała to dzieciom ? Wiem ze jest to genialny spray od bólu, przynajmniej dla mnie bo wiele razy mnie ratował przy anginach ale wczesniej nie podawałam tego dziecku. -
Hedgehog pytałaś o dietę z bebio- moja siostra ma wykupioną dietę z Vitalii, to coś podobnego. Ona chciała schudnąć, ale przede wszystkim urozmaicić jadłospis, bo ciągle jadła to samo. Póki co schudła prawie 20 kg, więc działa Ona na tą dietę przeszła razem z mężem, a jedzenie, którego nie wykorzystała dawała córce, więc nic się nie marnowało. Tam masz możliwość zmiany dania w posiłku, listę zakupów itd- ogólnie fajna sprawa.
Dziewczyny, zmotywowałyście mnie i chyba też się za siebie wezmę. Ważę mniej niż przed ciążą (ale więcej niż w dniu ślubu), ale wtedy ćwiczyłam i byłam umięśniona, a teraz same flaki. Przez te upały nie chce mi się w ogóle jeść, więc dobry początek do przejścia na dietę. Zacznę od poniedziałku
Moja mała dzidzia kończy dziś 9 miesięcy... ale ten czas leci!!
Megsss lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kp jak długo planujecie karmić? Ja chciałam odstawić mała bo pięknie mi kilka razy zassała mm z mlekiem nam hm-0 ale niestety nie zawsze zasysa, tylko raz na jakiś czas więc chyba nici z odstawienia, a nie chce jej męczyć i żeby mi ryczala z głodu, nie podoba mi się taki sposob odstawienia. Poza tym w tym wieku chyba nie powinno się już uczyć butelki że smoczkiem, lepiej dawać niekapka? Na razie zwiększam przerwy między kamieniami na tak ok 4 godziny. Mała jest niejadkiem i chce ją trochę tymi przerwami zmotywować do jedzenia stałych pokarmów i powoli odzwyczajać ja od mleka. Ach przedwczoraj byłam już taka szczęśliwa że ja odstawiłam. Mam już dosyć kp bo nie jestem w stanie nigdzie wyjść na dłużej i zostawić ją bez jedzenia głodną , odciąganie pokarmu mi nie idzie, z butli i tak nie zawsze zasysa. Kaszki jak i inne rzeczy je średnio, mam wrażenie że najada się tylko moim mlekiem.
-
Dziewczyny w usg węzłów chłonnych wyszlo ok ,ale zrobiła usg mózgu i ma 2 minitorbiele i triche rozszerzone komory ale niby w granicy szerokiej normy. Kazala obserwowac czy glowka nie rosnie za szybko bo wtedy te komory moga bardziej sie rozszerzyc. Z tego powodu moze tez byc do tylu z umiejętnościami. Masakra. Pojechałam z jednym a wróciłam z innym problemem
Kacpi dziś je lody :p oblizuje sie caly czas haha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47a74a20578b.jpg -
Megsss, Szymek się ostatnio bardzo ślini, podejrzewam zęby. Najgorzej jak naślini na podłogę, a potem po tym przepełznie - ubranko do prania 🙈
My mamy basenik na balkonie, woda się nagrzała rano jak było słońce z tej strony co basen i po południu ładuję tam Szymka. Gdyby nie ta temperatura to bym jechała do galerii po paczkę ze smyka (zamówiłam bidon z canpolu, ale nie ten najtańszy tylko z jakimś obciążnikiem, że niby się lepiej pije), a tak to muszę poczekać aż się zrobi "chłodniej".
www.zcukremalbowcale.com -
A co do kp to ja planowałam pół roku a teraz myślę, że pewnie gdzieś do roku będę karmić. Nie chcę tak nagle odstawiać z dnia na dzień, liczę, że to przejdzie łagodnie jak będzie się bardziej najadał stałymi pokarmami. Zapisałam się też (rychło w czas ) do grupy kwartalnik laktacyjny na fb, może tam doczytam jakieś wskazówki nt. odstawiania.
www.zcukremalbowcale.com