Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ważę 47 kg, kilo mniej niż przed ciążą. Ale ja chyba za mało jem po prostu no i kp nadal, ale nie wiem czy to ma wpływ.
A właśnie, dziewczyny kp - ile karmień Wam wychodzi w ciągu dnia i w nocy?
My dzisiaj kolejna fala zębów... Nie ogarniam tego, ale są dni, że ewidentnie się męczy z zębami, ręka ciągle w buzi, hektolitry śliny, marudzenie, czasem nawet stan podgorączkowy. Potem kilka dni spoko i znowu to samo, a nowych zębów nie widać wyszły dwie jedynki 1,5 miesiąca temu i tyle.
www.zcukremalbowcale.com -
Justynuszek ale piękny bobasek!! U nas duża duża poprawa. Dzięki Tobie zakupiliśmy ten puder, zapisaliśmy się też na grupę ŁZS i wszystko się unormowało. Co jakiś czas pojawiają się, ale tylko pojedyncze plamki. Jedyny problem to dwie plamy w okolicy szyi, coś na podobę odparzenia, bujamy się z tym, bo pogoda bardzo nie sprzyja- poci się, drapie, zaczerwienione. Ale to już pikuś.
Gewalia niestety mało.4 kg mnie jak przed ciążą. Ale mam wrażenie, że to trochę poza moją kontrolą. Staram się jeść regularnie, nie zawsze może zdrowo (chcę dobić kcal), ale waga stoi. Spodnie na mnie wiszą, słabo to wygląda. Bardzo tęsknię do ćwiczeń, ale póki co odpuszczam.
Cukierniczka u Nas różnie, ale na oko 5-6 w ciągu dnia i w nocy 1-2. Ale strzelam bo nie liczę. Czasem wieczorem pije raz, a innym razem po trochu 3 razy.
U nas chyba też odzywają się zęby, gryzie wszystko co popadnie, wczoraj mocno plakala na wieczor, w nocy znowu się rzuca, i mam wrażenie, że dziąsła spuchnięte, ale nie mam pewności czy dobrze to oceniam.
-
Ja np mam ograniczone zaufanie i do lekarzy i do fizjoterapeutów
Jeden lekarz z naczyniaka zrobił nowotwór złośliwy a fizjo nastraszyla ,ze mały ma słabe mięśnie brzucha i rak uważała za konieczność cotygodniowe ćwiczenia ... a była to kompletnie zła diagnoza .. jest bardzo bardzo silny ... etapy rozwoju ruchowego pokonuje z wyprzedzeniem a nie z opóźnieniem czym nas straszyła .. także zgadzam się z malinka umiar najważniejszy .1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
Hedgehog to nie chodzi o to, aby się głodzić, to tylko pogorszy sprawę. Dobrze jest przejść na deficyt kaloryczny, ale trzeba uwzględnić np. intensywność ćwiczeń. Przyjrzyj się jeszcze swojej diecie, bo przy takim wysiłku nie przychodzi mi nic innego jak braki w diecie. Może spisuj sobie co jesz i sama ocenisz. No i wodę zacznij pić!
-
U nas idą kolejne zęby bo niezła maruda z Kacpiego. Ja tez uwazam ze umiar najważniejszy,bo teraz tylko sie slyszy tego nie wolno,tamtego nie wolno. Kiedys mieli wszystko w nosie i dzieci tez byly zdrowe. Wiadomo ze kazda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka i dlatego robi tak jak uważa
My za godzine jedziemy na te usg. Chciałabym juz byc po,przeżywam to strasznie -
Hedgehog, picie jest bardzo wazne. Sprobuj tez czerwona herbate. Wg mnie naprawde dziala. A na kolacje kefir, maslanka..teraz jest sporo owocow. Ja czesto jem na obiad np 1 kg truskawek No i cwiczenia.. Polecam turbo spalanie. Chodakowskiej albo kolakowskiej. Skalpel robie tetaz, on jest raczej modelujacy.
Ja waze 50kg przy 170cm i uwazam ze wygladam spoko, ale cycki i ramiona zero.. Tutaj bym mogła akurat przybrac.
-
To i ja się pochwale moją myszką
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fabed0ba792e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71862a26d49c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e863d5ee307.jpgBlondas_29, 1Malinka1, monika30, edka85, neska7, Megsss, Katiuszaaaa, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalinka, Agatka jest moja córeczka karo to Kinga
To i ja się pochwalę zdjęciem.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bf1cc0e4da1.jpg
Pisałam ostatnio, że Agatka nie chce jeść. Okazuje się, że na bunt na łyżeczkę. Od wczoraj najchętniej jadłaby tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0248de03e66d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 21:35
Megsss, monika30, Katiuszaaaa, edka85, neska7, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
Cukierniczka wrote:
A właśnie, dziewczyny kp - ile karmień Wam wychodzi w ciągu dnia i w nocy?
.
50 kg przy 170 cm to chyba nie za zdrowo ?
Ja mam 176 wazę 65 i uważam ze wyglądam naprawdę ok, mogła bym miec więcej mięśni ale ja się sportem brzydzę a sport brzydzi się mną nigdy się nie pokochamy wić już będę taka raczej wiotka naszcżescie nie jestem obwisła, Wyglądam dokładnie tak jak przed ciąża. Moja endokrynolog była w szoku jak zobaczyła moje wyniki i dowiedział się ze nie tyje kp uratowało moja dupe przed nabraniem masy przy hashimoto ... w innym wypadku było by ciężko -
Czy ja wiem... Oczywiście moja mama uwaza ze powinnam miec z 70 ale ja sie dobrze czuje z ta waga. A jak czytam ze dziewczyny tu ważą 47.. Szacun
A ewa wlasnie sie obudzila bonwidze na kamerce, ze juz siedzi w lozeczku i bawi sie smoczki em. 5 rano. Wczoraj 5 30. Nie wiem co sie jej dzieje... Fakt - zero pobudek w nocy od 20, cos za cos.. Odpadnie o 7
-
Hedgehog warto się temu przyjrzeć. No i dieta to największy sukces. Ale różnorodna. Nabiał tez jest ważny. No i zmuś się do wody, bo przez jej brak organizm może ją gromadzić. Dasz radę! I nie mów sobie, że możesz pomarzyć o jakiejś wadze, wszystko jest do zrobienia .
U mnie chyba tez zadziałała genetyka. Moja mama po każdej ciąży, a było ich 4 ( wszystkie kp) traciła na wadze i całe życie ważyła 40-43 kg. Wiec i ja tak mam. Nie wiem czy u mnie miało tez wpływ to, że wcześniej ćwiczyłam, czy po prostu genetyka macza w tym palce, no i kp.
Dziś mam mierzenie sukni ślubnej, trzymajcie kciuki, żebym tragicznie nie wyglądała.
Dziewczyny wcześniej była mowa o urządzeniach do mycia podłóg. Ostatnio przypomniałam sobie, o takim mopie, który ma pojemnik i jak się przyciśnie w rączce to psika środek czyszczący na podłogę (dobra słabo mi idzie opisywanie wkleję link). Dla mnie mega. Ja to kiedyś stosowałam u siostry w usa i sobie przypomniałam. Przy mopie zawsze wkurzała mnie ta cała procedura- zmiana wody itp. Mop parowy super sprawa ale nie jestem w stanie codziennie tego robić, bo jednak trochę to zajmuje. A ten co mam to nawet z dzieckiem na rękach mogę . Do tego jest lekkie i poręczne - nazywa się rovus spray mop, ale są tez inne na rynku. Ja polecam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84682f59ff78.jpg
U nas armagedon ze zaśnięciem. Ona sama nie wiedziała co robić, chciała raczkować i spac jednoczenie. Tzn bardzo chce zacząć raczkować, dupka do góry, bujanie się, i między tymi czynnościami kładka główkę żeby „pospać”. Wczoraj zaplanowałam tyle prac, i nic z tego nie wyszło.
Gewalia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy wszystkie juz macie obniżone łóżeczka?
Kuba sam nie siada i nie wspina się jeszcze, ale chyba powinnam juz obniżyć 🤔 z tego co czytam " nie znasz dnia ani godziny" 😉
U nas pelzanie po domu nabiera coraz lepszych obrotów. Wczoraj nawet zamknął mnie w łazience.
Od weekendu Kuba ma chrype. Na noc to już taką konkretną. W poniedzialek byłam z nim u pediatry , osluchowo czysto ale gardło faktycznie czerwone .Zaleciła nebulizacje. Ale! Kuba absolutnie nie daje się w to bawić. Płacz, odwracanie główki, caly sie wygina .Co robic ?
Drugie pytanie , tamtum verde dostal na gardło. Czy któraś z Was podawała to dzieciom ? Wiem ze jest to genialny spray od bólu, przynajmniej dla mnie bo wiele razy mnie ratował przy anginach ale wczesniej nie podawałam tego dziecku.
-
Malinka , Co do mopa ja tez byłam nim zachwycona mam go ale ...no właśnie on nie zmywa brudu z podłogi ...ta cała procedura 😁 wiadorowo- mopowa powoduje , ze wyplukujemy bród z części ,która sprzatnelismy i z czystym wypłukanym lecimy dalej a tym cudem psiknie sie woda z płynem i ściera i .. no właśnie bród zostaje na końcówce a my psikamy dalej i dalej chyba ze w trakcie mycia będziemy ściągać i płukać ale w tym momencie jego cudowność traci sens 😁
Albo może to się sprawdza na małej powierzchni .. przy domu odpada ja się napracowała zmylam podłogę puściłam małego w
Jasnoszarych dresach i za chwile patrzę kolana brudne .. i tak do tego doszłam 😁 -
Iga, ja podawałam tantum. U nas przy inhalacjach też były takie wygibasy. Niestety trzeba przytrzymać dziecko i wbrew jego woli wykonać nebulizacje. To dla jego dobra.
-
Malinka, ja kiedyś pytalam o urzadzenia do czyszczenia podłóg. Kupilam polecony tutaj mop parowy z Viledy i jestem bardzo zadowolona, bo podlogi są naprawdę szybko super czyste i to bez uzycia detergentow😁 co prawda na gresie polerowanym widać smugi po myciu, ale mały szybko to wypoleruje🤣🤣 myje podlogi co 2-3 dni, a pomiędzy myciami kilka razy odkurzam. To co polecasz myślę, że też jest ciekawym rozwiazaniem👍
Iga, my już obnizylismy po tym jak zobaczyłam na niani jak mi się dziecko buja przez sen i próbuje wspinać, bylam przerazona i rano od razu zmieniłam stopień. Lepiej wczesniej to zrobić, bo nigdy nie wiadomo...