X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważę 47 kg, kilo mniej niż przed ciążą. Ale ja chyba za mało jem po prostu :P no i kp nadal, ale nie wiem czy to ma wpływ.

A właśnie, dziewczyny kp - ile karmień Wam wychodzi w ciągu dnia i w nocy?

My dzisiaj kolejna fala zębów... Nie ogarniam tego, ale są dni, że ewidentnie się męczy z zębami, ręka ciągle w buzi, hektolitry śliny, marudzenie, czasem nawet stan podgorączkowy. Potem kilka dni spoko i znowu to samo, a nowych zębów nie widać :-( wyszły dwie jedynki 1,5 miesiąca temu i tyle.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek ale piękny bobasek!! U nas duża duża poprawa. Dzięki Tobie zakupiliśmy ten puder, zapisaliśmy się też na grupę ŁZS i wszystko się unormowało. Co jakiś czas pojawiają się, ale tylko pojedyncze plamki. Jedyny problem to dwie plamy w okolicy szyi, coś na podobę odparzenia, bujamy się z tym, bo pogoda bardzo nie sprzyja- poci się, drapie, zaczerwienione. Ale to już pikuś.

Gewalia niestety mało.4 kg mnie jak przed ciążą. Ale mam wrażenie, że to trochę poza moją kontrolą. Staram się jeść regularnie, nie zawsze może zdrowo (chcę dobić kcal), ale waga stoi. Spodnie na mnie wiszą, słabo to wygląda. Bardzo tęsknię do ćwiczeń, ale póki co odpuszczam.

Cukierniczka u Nas różnie, ale na oko 5-6 w ciągu dnia i w nocy 1-2. Ale strzelam bo nie liczę. Czasem wieczorem pije raz, a innym razem po trochu 3 razy.
    U nas chyba też odzywają się zęby, gryzie wszystko co popadnie, wczoraj mocno plakala na wieczor, w nocy znowu się rzuca, i mam wrażenie, że dziąsła spuchnięte, ale nie mam pewności czy dobrze to oceniam.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, to super. Bardzo się cieszę :)
    Oby sezon grzewczy był łagodny...

1Malinka1 lubi tę wiadomość

43kth371haww2z0j.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:57

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mam ograniczone zaufanie i do lekarzy i do fizjoterapeutów ;)
    Jeden lekarz z naczyniaka zrobił nowotwór złośliwy a fizjo nastraszyla ,ze mały ma słabe mięśnie brzucha i rak uważała za konieczność cotygodniowe ćwiczenia ... a była to kompletnie zła diagnoza .. jest bardzo bardzo silny ... etapy rozwoju ruchowego pokonuje z wyprzedzeniem a nie z opóźnieniem czym nas straszyła .. także zgadzam się z malinka umiar najważniejszy .

1Malinka1 lubi tę wiadomość

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog to nie chodzi o to, aby się głodzić, to tylko pogorszy sprawę. Dobrze jest przejść na deficyt kaloryczny, ale trzeba uwzględnić np. intensywność ćwiczeń. Przyjrzyj się jeszcze swojej diecie, bo przy takim wysiłku nie przychodzi mi nic innego jak braki w diecie. Może spisuj sobie co jesz i sama ocenisz. No i wodę zacznij pić!

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idą kolejne zęby bo niezła maruda z Kacpiego. Ja tez uwazam ze umiar najważniejszy,bo teraz tylko sie slyszy tego nie wolno,tamtego nie wolno. Kiedys mieli wszystko w nosie i dzieci tez byly zdrowe. Wiadomo ze kazda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka i dlatego robi tak jak uważa :)
    My za godzine jedziemy na te usg. Chciałabym juz byc po,przeżywam to strasznie :/

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog, picie jest bardzo wazne. Sprobuj tez czerwona herbate. Wg mnie naprawde dziala. A na kolacje kefir, maslanka..teraz jest sporo owocow. Ja czesto jem na obiad np 1 kg truskawek :) No i cwiczenia.. Polecam turbo spalanie. Chodakowskiej albo kolakowskiej. Skalpel robie tetaz, on jest raczej modelujacy.
    Ja waze 50kg przy 170cm i uwazam ze wygladam spoko, ale cycki i ramiona zero.. Tutaj bym mogła akurat przybrac.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwale moją myszką :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fabed0ba792e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71862a26d49c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e863d5ee307.jpg

Blondas_29, 1Malinka1, monika30, edka85, neska7, Megsss, Katiuszaaaa, akilegna♥ lubią tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, Agatka jest moja :) córeczka karo to Kinga :)
    To i ja się pochwalę zdjęciem.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bf1cc0e4da1.jpg

Pisałam ostatnio, że Agatka nie chce jeść. Okazuje się, że na bunt na łyżeczkę. Od wczoraj najchętniej jadłaby tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0248de03e66d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 21:35

Megsss, monika30, Katiuszaaaa, edka85, neska7, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak oczywiście! Najmocniej przepraszam za pomyłkę. Ostatnio moja pamięć zawodzi.

Młoda teraz tak walczyła ze snem, że padam już. Nie wiem, chyba jakiś kryzys przeżywa.

Buko lubi tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 14:57

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:

A właśnie, dziewczyny kp - ile karmień Wam wychodzi w ciągu dnia i w nocy?

.
    Mniej więcej 3 razy w dzień i pierdyliard w nocy

50 kg przy 170 cm to chyba nie za zdrowo ?
    Ja mam 176 wazę 65 i uważam ze wyglądam naprawdę ok, mogła bym miec więcej mięśni ale ja się sportem brzydzę a sport brzydzi się mną nigdy się nie pokochamy wić już będę taka raczej wiotka naszcżescie nie jestem obwisła, Wyglądam dokładnie tak jak przed ciąża. Moja endokrynolog była w szoku jak zobaczyła moje wyniki i dowiedział się ze nie tyje :) kp uratowało moja dupe przed nabraniem masy przy hashimoto ... w innym wypadku było by ciężko

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem... Oczywiście moja mama uwaza ze powinnam miec z 70 :) ale ja sie dobrze czuje z ta waga. A jak czytam ze dziewczyny tu ważą 47.. Szacun :)

A ewa wlasnie sie obudzila bonwidze na kamerce, ze juz siedzi w lozeczku i bawi sie smoczki em. 5 rano. Wczoraj 5 30. Nie wiem co sie jej dzieje... Fakt - zero pobudek w nocy od 20, cos za cos.. Odpadnie o 7 :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog warto się temu przyjrzeć. No i dieta to największy sukces. Ale różnorodna. Nabiał tez jest ważny. No i zmuś się do wody, bo przez jej brak organizm może ją gromadzić. Dasz radę! I nie mów sobie, że możesz pomarzyć o jakiejś wadze, wszystko jest do zrobienia ;) .
    U mnie chyba tez zadziałała genetyka. Moja mama po każdej ciąży, a było ich 4 ( wszystkie kp) traciła na wadze i całe życie ważyła 40-43 kg. Wiec i ja tak mam. Nie wiem czy u mnie miało tez wpływ to, że wcześniej ćwiczyłam, czy po prostu genetyka macza w tym palce, no i kp.
    Dziś mam mierzenie sukni ślubnej, trzymajcie kciuki, żebym tragicznie nie wyglądała.

Dziewczyny wcześniej była mowa o urządzeniach do mycia podłóg. Ostatnio przypomniałam sobie, o takim mopie, który ma pojemnik i jak się przyciśnie w rączce to psika środek czyszczący na podłogę (dobra słabo mi idzie opisywanie wkleję link). Dla mnie mega. Ja to kiedyś stosowałam u siostry w usa i sobie przypomniałam. Przy mopie zawsze wkurzała mnie ta cała procedura- zmiana wody itp. Mop parowy super sprawa ale nie jestem w stanie codziennie tego robić, bo jednak trochę to zajmuje. A ten co mam to nawet z dzieckiem na rękach mogę . Do tego jest lekkie i poręczne - nazywa się rovus spray mop, ale są tez inne na rynku. Ja polecam.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84682f59ff78.jpg

U nas armagedon ze zaśnięciem. Ona sama nie wiedziała co robić, chciała raczkować i spac jednoczenie. Tzn bardzo chce zacząć raczkować, dupka do góry, bujanie się, i między tymi czynnościami kładka główkę żeby „pospać”. Wczoraj zaplanowałam tyle prac, i nic z tego nie wyszło.

Gewalia lubi tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • iga Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wszystkie juz macie obniżone łóżeczka?
    Kuba sam nie siada i nie wspina się jeszcze, ale chyba powinnam juz obniżyć 🤔 z tego co czytam " nie znasz dnia ani godziny" 😉
    U nas pelzanie po domu nabiera coraz lepszych obrotów. Wczoraj nawet zamknął mnie w łazience.
    Od weekendu Kuba ma chrype. Na noc to już taką konkretną. W poniedzialek byłam z nim u pediatry , osluchowo czysto ale gardło faktycznie czerwone .Zaleciła nebulizacje. Ale! Kuba absolutnie nie daje się w to bawić. Płacz, odwracanie główki, caly sie wygina .Co robic ?
    Drugie pytanie , tamtum verde dostal na gardło. Czy któraś z Was podawała to dzieciom ? Wiem ze jest to genialny spray od bólu, przynajmniej dla mnie bo wiele razy mnie ratował przy anginach ale wczesniej nie podawałam tego dziecku.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka , Co do mopa ja tez byłam nim zachwycona mam go ale ...no właśnie on nie zmywa brudu z podłogi ...ta cała procedura 😁 wiadorowo- mopowa powoduje , ze wyplukujemy bród z części ,która sprzatnelismy i z czystym wypłukanym lecimy dalej a tym cudem psiknie sie woda z płynem i ściera i .. no właśnie bród zostaje na końcówce a my psikamy dalej i dalej ;) chyba ze w trakcie mycia będziemy ściągać i płukać ale w tym momencie jego cudowność traci sens 😁
    Albo może to się sprawdza na małej powierzchni .. przy domu odpada :( ja się napracowała zmylam podłogę puściłam małego w
    Jasnoszarych dresach i za chwile patrzę kolana brudne .. i tak do tego doszłam 😁

• edka85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, ja podawałam tantum. U nas przy inhalacjach też były takie wygibasy. Niestety trzeba przytrzymać dziecko i wbrew jego woli wykonać nebulizacje. To dla jego dobra.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • iga Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki edka 😊w takim razie będę psikac nim gardło.
    A z tą nebulizacja bede próbować. Tylko wątpię w powodzenie bo mlody sie zachodzi przy tym płaczu .

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, ja kiedyś pytalam o urzadzenia do czyszczenia podłóg. Kupilam polecony tutaj mop parowy z Viledy i jestem bardzo zadowolona, bo podlogi są naprawdę szybko super czyste i to bez uzycia detergentow😁 co prawda na gresie polerowanym widać smugi po myciu, ale mały szybko to wypoleruje🤣🤣 myje podlogi co 2-3 dni, a pomiędzy myciami kilka razy odkurzam. To co polecasz myślę, że też jest ciekawym rozwiazaniem👍

Iga, my już obnizylismy po tym jak zobaczyłam na niani jak mi się dziecko buja przez sen i próbuje wspinać, bylam przerazona i rano od razu zmieniłam stopień. Lepiej wczesniej to zrobić, bo nigdy nie wiadomo...

iv09hdge1v8t5a09.png
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ