X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    My żłobek zaczynamy tygodniem adaptacji, tj. ostatni tydzień września. Jeśli chodzi o kp to my w dzień już mało w sumie, w porywach ze dwa razy. Plus cycuś do zaśnięcia na noc i w nocy ok. 2 razy. Także jakoś to się tak samo ograniczyło i ja się cieszę ☺ Z powrotu do pracy już mniej, serce mi pęknie na 100%, ale cóż, może się da żyć z pękniętym sercem, zobaczymy.

A my 11 września lecimy do Turcji. I już słyszę głosy, że "ja to bym z takim małym dzieckiem do Turcji nie poleciała" i zamiast się cieszyć teraz to przeżywam czy to była dobra decyzja 😖
    A co w tym złego . My lecieliśmy do Turcji z młodym w maju , jak miał 7 msc i wszystko było w jak najlepszym porządku. Lećcie i wypoczywajcie ile wlezie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 12:34

Cukierniczka lubi tę wiadomość

erj7q7y.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 13:58

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę na wychowawczym, więc nie zapisałam małego do żłobka. Ale zamierzam pochodzić z nim na różne zajęcia dla maluchów oraz place zabaw, aby miał kontakt z rówieśnikami.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • katberry Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog u was drzemka 9.30 a u nas 11.30 co wydaje mi sie bardzo pozno. Nie udalo mi sie dotychczas przestawic corki na ta godzine.

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te pory dziennych drzemek to jest u nas loteria. Wstaje o tej 6, to drzemka pierwsza wypada już między 8 a 9. Spi półtorej godziny. Potem po obiedzie koło 14, śpi godzinę. Potem pada między 19 a 20. Aleeeeee jak pospi rano do 7, wszystko się przestawia. Tak samo jak wstanie o 5.. ehh

1Malinka1 lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 3 dni jest tylko 1 drzemka! Kestem zalamana, boje sie, ze tak już jej zostanie. Wstaje miedzy 6 a 8, a drzemka dopiero po obiedzie ok. 13. I to jakas godzinka! A zasypia o 20. Cos mi za malo tego snu, ja bym wiecek spala gdybym mogla :)))

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic, u nas podobnie. Dwie drzemki są tylko, jeśli jedna wypadnie w okolicy południa (do 13 max) i ta druga będzie podczas jazdy samochodem, w przeciwnym razie jest tylko jedna drzemka, już od dłuższego czasu. Czasem około 17/18 jest zmęczona, trze oczy, ale nie chce zasnąć. Pada po 20 i wstaje około 7:30 ostatnio.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neska7 wrote:
    A co w tym złego . My lecieliśmy do Turcji z młodym w maju , jak miał 7 msc i wszystko było w jak najlepszym porządku. Lećcie i wypoczywajcie ile wlezie ;)
    Taki mamy zamiar ;-) głównie to ludzie się dziwią, że inna flora bakteryjna i co on tam bedzie jadł 😑 no i że gorąco będzie.

Byłam dzisiaj na zebraniu w żłobku i musiałam wyjść wcześniej, bo Szymek tak płakał, że już mąż nie dawał rady. Przyszłam i od razu spokój. Przecież on się w tym żłobku zapłacze...

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tez do Turcji nie pojechała. Wogole arabskie kraje sa takie jakies brudne. Wiele razy bylam i z malym dzieckiem bym odpuścila. Bardziej ze względu na sluzbe zdrowia. A jak zachoruje, jak cos sie stanie? Flora to inna sprawa, ale dziecko nie pije wody z krnau przeciez. Ja tam jestem moze przewrazliwoona na tym punkcie, wiec oby dziecko nie chorowalo!

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• katberry Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam na mysli drzemki w zlobku. W jednym zlobku drzemka o 9.30 w innym o 11.30.. to duza rozbieżność.
    U Magdy sa zazwyczaj 2 drzemki po ok 1.5-2 h, ale co z tego jak noce mamy bardzo ciężkie.
    Czy wasze dzieci buduja wieze z klockow? Bylam dzis u lekarza rehabilitacji i uslyszalam ze to juz ten wiek. Corka wlasciwie wszystko robi pozniej niz inne dzieciaki. ok 2 tyg. temu zaczela raczkowac i robi to dosc niezgrabnie na razie.

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katberry mój syn nie buduje wieży z klocków. Nie potrafi jeszcze dopasować części do części. Z sorterem radzi sobie z moja pomocą, wie ze klocki trzeba włożyć przez dziurki, ale nie potrafi tego zrobić i uderza nimi o pokrywkę z nadzieja ze mu tam wpadnie.
    Nie znam się, ale patrząc na mojego syna, na samodzielna wieże z klocków jest chyba za szybko. Przynajmniej dla niego.

U nas godziny drzemek nie są stałe, raczej stałe są ilości godzin aktywności mniej więcej 3-4 godziny aktywności między drzemkami. Ciężko to wycyrklowac.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki patyk z okregami do nakładania. Na pewno kojarzycie. Ewa nie umie tego nakladac. Uderza, nie umie trafic i sie tylko denerwuje.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda to mam wrażenie ze nie umie się bawić żadna zabawka wyprodukowana do zabawy dla dzieci. Bawi się pudełkami, kubeczkami, tablica manipulacyjna, szyszkami, patykami, ale zabawka dedykowana dla dzieci niestety nie, daleko jej jeszcze do tego żeby złączyć ze sobą 2 elementy. Jedyne co jej się podoba to te tacki z wyciętymi kształtami z uchwytem do łapania np w kształcie owoców , ale i tak tylko je wyjmuje nie próbuje nawet dopasowywać. Próbowałam dać piłki żeby wkładała do koszyka gdzie tam nie ogarnia.

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie tak jak pisze ChicChic taki drewniany patyk i w to wkłada się okręgi. Julka potrafi już wkładać, od niedawna to ogarnęła. Kształtów jeszcze nie ogarnia, ale czasem jej się uda wrzucić w odpowiednią dziurkę. Chociaż mam takiego drewnianego ślimaka i tam jest pusty duży okrąg a w środku mniejszy pełny, od tego zaczela, wkladala mały w duży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 19:26

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Flavia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga nie lubi żadnych zabawek. Najbardziej lubi wyrzucać buty z szafki i je przemierzać, a jak przyjdą goście i pojawią się nowe buty to pełny fun. Nauczyła się też klaskać, nie wiem skąd, bo przecież w domu nie klaszczemy na co dzień. Musiała gdzieś podpatrzeć. Uwielbia też zjadać wszystko rączkami, od śniadania , ze śmieciami z podłogi włącznie. Mąż już codziennie odkurzacz odpala, bo nie może na to patrzeć. U nas można śmiało powiedzieć, że można jeść z podłogi.

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia u mnie tez buty są główna atrakcja w domu - głównie sznurówki. Mój za to jest łyżeczkowy - sam na śniadanie to tylko chleb z szynka. O obiedzie nie ma mowy. Dzieci chyba (tak mi się wydaje) przede wszystkim podpatrują od innych dzieci. Na placu zabaw syn przyglądał się biur starszej dziewczynce która łapała się na głowę a jej mama mówiła „tyyyyle masz na głowie tak?”. Po czym wracamy do domu i podczas kąpieli on robi dokładnie to samo co ta dziewczynka.
    Oby tylko dobre wzorce zawsze powtarzały nasze dzieci od innych :p

I widzicie nic nie zaplanuje dokładnie z niespełna rocznym maluchem. Wstał o 6:10 i padł znowu spać jakieś 15 minut temu. Ostatnio strasznie tulasny jest.

Gewalia lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tez sama nie wezmie lyzeczka nic. Nawet sie do tego nie garnie. Chleb.. Srednio. Ostatnio wziela do buzi, jakos jej wyszlo, ale potem juz tylko zrzucala. Jak jej daje miekkie owoce, to je miażdży.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ