Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj Katiusza, wiem cos o tym. Ja sie ciesze, ze mozemy dzielic dom z rodzicami i, ze sie dogadujemy, bo u mnie ceny tez kosmiczne. Katowice - Panewniki, ostatnio dzielnica dosc prestizowa. Kiedys mielisnu same pola i lasy, a teraz sypialnia Katowic. Sasiad sprzedajw dzialke i za 1000m2 chce 1mln zl. Ciekawe kto mu to kupi. Ale jest u nas pieknie, fakt, zielono, przestrzenne, sa miejsca na spacery, a moj maz zawsze mowi, ze czuje sie jak na wczasach.
-
Witam w klubie. Tez zaczynamy rozważać wszelkie opcje. Remont generalny mieszkania, kupno nowego, a może budowa domu od zera. Fakt koszta działki są kosmiczne. Nie jest to łatwa decyzja. Od zawsze marzyłam o domku, ale nic ponad nasze możliwości.
ChicChic ja kp, ale kaszki czasem robię na mleku roślinnym np owsianym.
-
nick nieaktualny
-
To w trojmiscie bardziej opłaca się kupić działkę ( ale na przedmieściach ) i wybudować dom niż kupować mieszkanie .
Koszt wiadomo tez jest gruby ale ceny mieszkań dla rodziny .. czyli mysle tu powyżej 70 m w stanie deweloperskim to jeszcze większy kosmos .
Mój młody dostaje co kilka dni owsiankę na mleku roślinnym bo ja takowa jem
U nas mm dwa razy dziennie rano butle na dzień dobry i na wieczór kasza na jego mleku .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 07:05
-
Cześć dziewczyny,
dawno nie pisałam, ale namiętnie czytam wasze posty.
Nie tak dawno panikowałam, ze moje dziecko nie robi postępów motorycznych (tylko pełzała) i udaliśmy się do kolejnego specjalisty, który powiedział mi, że mam przestać panikować, bo nasze dziecko zdobywa inne umiejętności. Już 1.5 miesiąca temu buzia jej się nie zamykała, od świtu do nocy tworzyła dziwne wyrazy, ogarniała papa, buziaka, znała znaczenie kilkudziesięciu słów, bo na nie wskazywała, gdy się o nie pytało, gdzie są i mnóstwo różnych innych umiejętności, których ja nie dostrzegałam, bo zamknęłam swój umysł tylko na tym, że jeszcze nie czworakuje i nawet się do tego nie zbliża.
Teraz raczkuje jak torpeda, stoi (ale tylko przy swoim stoliczku - przy innych rzeczach nie chce, jakby się bała, nie wiem?)
Mówi am, am gdy jest głodna, chociaż ja nie używam przy niej tych słów, więc nie wiem, skąd to załapała.
Co do jedzenia, to u nas różnie. Raz je takie ilości, że zastanawiam się, gdzie ona to mieści, a teraz przy upałach nie chce za bardzo jeść, woli pić mleko (chociaż staram się jej na co dzień ograniczać mm, bo uważam, że to nic dobrego). Waży mało, bo 8500g, przybiera też niewiele. Pediatra zleciła badania krwi, ale wszystko, łącznie z poziomem żelaza jest w porządku. Lekarka stwierdziła, że skoro ja mam wieczną niedowagę, tatę zna osobiście i wie, że też do "dużych" nie należy, to nasza Ania nie będzie pyzą
Dziś zrobiłam smoothie ze szpinakiem i odrobiną banana. Dałam jej spróbować i wypiła pół szklanki.
Od kiedy zaczęła się przemieszczać, to strasznie krzyczy przy zmianie pieluchy i przy ubieraniu. Jakby ją ze skóry obdzierali. Kiedyś bardzo lubiła te czynności, a teraz nie wiem co się porobiło. Mam nadzieję, że to minie.
Chyba w ogóle przechodzi przez jakiś skok. Spała już od 19/20 do 7:00, a od tego tygodnia wszystko się rozregulowało, ma dłuższe drzemki, krócej śpi w nocy i jest bardziej marudna.
Aaaaa.... zapomniałabym, jeszcze nie mamy ani jednego zęba i nic nie wskazuje na to, aby szybko się pojawił. Mój chrześniak chwilę przed 1 urodzinami miał 1 ząbka, a w te wakacje był u stomatologa i pytał się, czy trzeba usuwać dwa mleczaki, które wciąż ma, mimo 15 lat - mam nadzieję, że u nas będzie podobnie.
My znowu rozważamy przeprowadzkę do innego miasta i mamy te same dylematy. Naszym marzeniem jest budowa domu w większej wsi, ale ja raczej pracy tam nie znajdę.
-
No widzisz sama. A tak sie zamartwialas. Wszystko w swoim czasie. A moze Twoja cora bedzie bardzo spokojna i skupi sie na rozownu intelektualnym. Skads musimy miec malych geniuszy.
Czesc z Was jeździ na Wyspy Kanaryjskie. Jakie wyspy konkretnie polecacie i które hotele? Chceny jechac w przyszlym roku i sie rozgladam, moze trafi sie jakis first minutr okazyjny.
Planujemy cieple morze a z Polski to Mazury. Zakochalam sie w tym roku
-
Chic ...Jeśli marzy Ci się ciepłe morze to Kanary nie są dobrym kierunkiem
w końcu są otoczone oceanem ,który nie przekracza raczej 20 s bez względu na porę roku -to temp zbliżona do Bałtyku latem
Ja już kiedyś pisałam , ze my jesteśmy zakochani we Fuertaventurze , która jest mniejsza i bardziej kameralna niz Teneryfa no i ma piękne plaze . W mojej ocenie jest tez tańsza .Lecimy znowu listopadzie juz bez wakacyjnych tłumów .
Hoteli nie polecam bo nie bywam mogę polecić apartamenty -
Taaak Wietnam w styczniu i wszystko sama
ja zawsze wszystko sama uwielbiam to , szukać tanich lotów potem wyszukiwać noclegi i organizować czas na miejscu
Na fuerte wracamy do Costa Calmy
a Ty do jakiej miejscowość jedziesz ?
Pogoda będzie na pewno o wiele lepsza niż w Polsce ! 😁i dzień dłuższy !
My bilety na fuerte na listopad kupiliśmy w promce za niecałe 70 euro w dwie strony :pWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 14:41
-
Kurde to fajna cena. A mogę zapytać ile ma własną rękę Cię wyjdą takie wakacje ? Bo może ją myślę że nie płacę dużo a przepłacamy
. My lecimy do Morro Jable,jak będzie bliżej wyjazdu to jeśli będę mogła prosić to może napiszesz mi co warto zwiedzić i zobaczyć ?
-
W styczniu wydaliśmy koło 3,5 tys na 2 osoby dorosłe plus niemowlę ( bilet dla niego tez cos tam kosztował ) w tej cenie jest wszystko łącznie z parkingiem na lotnisku dla auta no i bagaż sportowy ale gdyby nie sprzęt na kita i możliwość wpakowania tam trochę rzeczy dla młodego to pewnie i tak byśmy wzięli jakiś dodatkowy bagaż . Wiec zakładam , ze każdy kto leci z dzieckiem by takowy dodatkowy bagaż kupił.
Natomiast do tej kwoty trzeba doliczyć benzynę z punktu a do lotniska w Berlinie . Pewnie kilka stówek
Wiec kwota zamknie się w 4 tys (ubezpieczenie , bilety , parking na lotnisku , noclegi , wynajęcie auta na miejscu plus benzyna , wyżywienie -również w knajpach )
Właściwie organizacja wyjazdu gdziekolwiek to nic takiego .. trzeba trochę poczytać o wybranym miejscu , dobrze kupić bilety żeby w dalekich lotach z przesiadkami nie koczować po 12 h na lotnisku , pomyśleć o ubezpieczniu ,noclegach i zrobić jakiś plan co na miejscu . No i szczepienia jeśli są obowiązkowe . Bez dziecka to na luzie . Z dzieckiem już trochę więcej zachodu w dalsza podróż ale... damy radę
Jeśli będziesz chciała to bliżej wyjazdu śmiało pytaj - polece Ci kilka fajnych miejsc wartych odwiedzenia i knajpek . Z tym , ze fuerte to nie jest miejsce do zaspokojenie potrzeby zwiedzania akuratWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 15:29