X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas górna prawa 4 na topie ... dolna wybiła .. ja do tej pory najgorzej oceniam jednak jedynki gorne ...wcześniej myślałam , ze czwórki po czym okazało się , ze to była wina stanu zapalnego .
    Katiusza :D obawiam się , ze nasze maluchy powitają 3 w okolicach końca roku :p z drugiej strony może i lepiej .. będziemy mieć
    z głowy bo ja niestety tez słyszałam o trójkach różne horrory :/

• Flavia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ja mam filtr wody w domu i tylko z niego piję. Mąż sam założył, dużo na tam temat czytał i jak robiliśmy kuchnię, to jedną szafkę przeznaczył na system filtrów . Teraz podobno woda plazmowana jest na topie. Pewnie gdybyśmy chorowali poważniej, to znaczy byłaby potrzeba przyjmowania chemii, to bym się zainteresowała, ale na razie nie mam motywacji.
    Nie smaruję Kingi po kąpieli, bo nie ma takiej potrzeby, wszystko jest ok. Czasem jak wyjdą jej potówki to linomagiem.
    W rossmanie jest fajna seria olejków z Venus, ja ostatnio smaruję się tym z pestek marchwi. Wogóle mam wrażenie, że ostatnio pojawiło się mnóstwo nowych polskich firm, które oferują mega naturalne kosmetyki, jednak nie są dostępne stacjonarnie. Przynajmniej nie w moim mieście.
    Monia, ja smażę wyłącznie na oleju kokosowym. Po prostu Matka-Wariatka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 22:50

• monika30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia super że prowadzisz taki zdrowy tryb życia :D

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 13:57

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 13:58

• monika30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog a ta wodę jak przefiltrujesz to pijesz czy jeszcze ja gotujesz ? Dzięki za info,to muszę się rozejrzeć w Rossmanie :D

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 13:58

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z baliosem s mambarxzo mieszankę uczucia , prowadzi się super widać ze jest wygodny dla Jagody ma z ńim dużo miejsca ale składanie i rozkładanie doprowadza mnie do szaleństwa, jak jeszcze daj cię boze ze składaniem tak rozkładanie to masakra wiecznie mi się jakaś cześć o inna zaczepia, co chwile daszek zaczepia o dolny kosz maaaasaaakra ńie kupiła bym go drugi raz napewno. I jak myslam kolor czarny to porażka jak tylko Jaga coś w nim je to wózek do czyszczenia się nadaje.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog, tez sie zastanawiałam. Teraz jest w sam raz, ale on jest dosc wąski. Zobaczymy, ale liczę na to, ze teraz dziecko juz ni eprzybiera na wadze w takim tempie, moze rosnie na długość.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłyście dzieciakom niedawno morfologię?
    Małemu cały czas spadają Neutrofile a rosną limfocyty.
    Pediatra mówi, że dzieciaki do 2r.ż. tak mają ale nie daje mi to spokoju bo mały ma sporo poniżej i powyżej normy.... Już jakaś białaczka mi się sni po nocach.

43kth371haww2z0j.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest taka możliwość, że jako pierwsze zęby nie wyjdą jedynki (dolne czy górne) tylko jakieś kolejne? Dwójki a nawet czwórki? Czy zawsze jedynki idą jako pierwsze, nie ma innej opcji?

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba przyjadę bardziej zmęczona po tym urlopie. Małemu zaczęła dokuczać dwójka, a więc mam zafundowane budzenie 10 razy w nocy i codzienne ataki histerii.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi pewnie że jest taka możliwość. Mojej kuzynki córeczce wyszły pierwsze dwójki ale nie pamietam, czy dolne czy górne.
    W przewodniku męża mamylekarz jest napisane, że cyt „Fluktuacje czasowe dla poszczególnych grup zębów nie są powodem do niepokoju....Zachodzi niekiedy odmienna kolejność ząbkowania...” . Coś na horyzoncie ?

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Wi moja Iga tez bezzebna w dalszym ciagu. Mojej szwagierki coreczka pierwsze zabki jakie jej wyszly byly to gorne 2. Wygladala kask maly wampirek 🤣🤣

Eva31
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje , ze może zajść odmienność w kolejności ale właśnie między dwójkami i jedynkami ... ale zeby trzonowe przed siekaczami ? Hmm

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam wam sie pochwalic ze od jakichs 2 tygodni mojej ewie sie buzia nie zamyka. Gada non stop. Mama, tata, dada, baba, gie, ka, wszystko jak leci. I jeszcze dyskutuje ze mna. Serio, super wrazenie :)

Blondas_29, monika30, Hedgehog, 1Malinka1, Megsss lubią tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś po raz pierwszy przełamałam się i kupiłam w biedronce pieluchy na promocji i powiem wam ze jestem nimi pozytywnie zaskoczona :) wcześniej miałam przed nimi duże opory (nie wiem czemu) są cieniutkie lekkie, pupcia małej sucha i nie uczulają.
    Ale na noc i tak pampers premium care to jedyne które nie przeciekają :)

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja funkcjonuje z dada ( ta fioletowa ) już od dawna i jestem z nich bardzo zadowolona ..i wcale nie kupuje ich z oszczędności( chociaż cena czasami jest bardzo korzysta ) długo kupowałam papmpersy ale testowałam tez różne inne pieluchy . Po prostu nam się one super sprawdzają ! Jeszcze nigdy nie przeciekły nam w nocy ... a mały śpi po 12 h bez przewijania .

Ja tez się muszę pochwalić moim szkrabem . Pięknie nam chodzi w ogrodzie potrafi już naprawdę przejść od punktu a którym jest auto do punku b którym jestem ja ;) z 10 kroków potem jak już jest blisko mnie to przyspiesza i się przewraca albo wpada mi w ręce tracąc równowagę 😁
    I nauczył się tez tyłem złazić z kanapy łóżka itp .. wiec w końcu nie muszę drzeć ,ze rozwali sobie głowe ;)

Słuchacie mam pytanie - od kiedy można podawać jajko na miękko ? Ścięte białko płynne złotko ? Dajecie już ?

Blondas_29, Karo_Wi, monika30 lubią tę wiadomość

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megs nie miałam na myśli oszczędności bo bardzo lubię pieluszki z Lidla które wychodzą jeszcze taniej :)

Ja już dawałam kilka razy jajko na miękko z białkiem ściętym i żadnych rewolucji u Marceliny na szczęście nie było :)

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss, ja podaje już od ponad miesiąca jajko na miękko i nic się nie dzieje. Kinga uwielbia, zwłaszcza bułeczkę zamoczoną w żółtku. Nawet moja teściowa, która ma świra na punkcie pouczania odnośnie jedzenia i zazwyczaj jest na NIE- powiedziała, ze powinnam już podawać jajko na miękko, bo żółtko to świetne źródło witamin itd.

gg64e6ydj2x1myxr.png
‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ