Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Szymek śpi w łóżeczku, ale ono jest obok naszego łóżka. Jak się budzi w nocy to zje i odkładam go z powrotem. Chyba że obudzi się koło 5 to wiem, że już w łóżeczku nie zaśnie, wtedy biorę go do siebie i jeszcze tak do 6-7 dośpi.
www.zcukremalbowcale.com -
A nie, to Ewa od poczatku spi sama, najpierw spala w kolysce w naszej sypialni, ale od 1 kwietnia spi w swoim lozeczku u siebie w pokoju. Bardzo lubi lozeczko.
Tutaj spi z nami i wyraźnie nie potrafi sobie znaleźć miejsca.
Dzisiaj juz spala od 20 do 5, ale jak wstala to z taka histeria, ze nie wiem. Skad te krzyki, ten przejmujacy placz tak nagle? Chyba jakis kolejny skok, teraz przypada.
No i co? Bawi sie na podlodze..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 05:35
-
ChicChic, jak byliśmy nad morzem w czerwcu, to Kinga tez nam się raz obudziła w środku nocy z histerycznym płaczem. Długo nie mogliśmy jej uspokoić- aż się bałam, ze zaraz pensjonariusze sie zaczną skarżyć na krzyki. Nie wiem o co chodziło, bo rano już była w wyśmienitym humorze.
Kinga wczoraj zrobiła swoje pierwsze dwa samodzielne kroczki... oczywiście do talerze z żarciem... ten dzieciak jest niemożliwy wazy 8210 gramów, jeszcze 50 gramów i potroi swoją wagę urodzeniową.ChicChic, monika30, Cukierniczka, Blondas_29 lubią tę wiadomość
-
My podalismy paracetamol i po 5 minutach spala jak susel do 8 rano. Serio, nie wiem o co chodzi. Lekarka mowi, ze zabki, wiec pewnie tak.
Ewa wazy 9.7. Takze juz potroila bo miala 3.090. Ale kiepsko teraz jem dzisiaj dopiero o 13. Odchodzilam od zmyslow az w koncu zaczela wyć w fokarium i musialam ja karmic na lawce przy fokach. Ale grunt ze cos zjadla. Moj glodomorek ostatnio nie taki glodny.
Za to ja na bank mam 2 kg do przodu!
-
Dziewczyny czy któreś z Waszych dzieci włożyło sobie banknot do buzi ? Jejku,zawsze po dotknięciu pieniędzy myje ręce a tutaj wchodzę do pokoju a Kacper z kasą w buzi normalnie mam zawał. Panikuje..
A z innych pytań to czy przy każdej kąpieli codziennie balsamujecie swoje dzieciaki ? U nas za każdym razem jest ryk i zastanawiam się czy nie smarować go co drugi dzień. -
Nam do potrojenia wagi brakuje 2,3 kg.
ChicChic już wspominałam ale Julka wlasnie na zabkowanie miała noce gdzie budziła się z histerycznym krzykiem. Z dwie noce tak i minęło.
monik30 moja nie miała, ale czemu panikujesz? Ogolnie zdaje sobie sprawę ze to siedlisko bakterii, ale ciężko tego uniknąć. Sam telefon ile ich ma a Julce nie raz zdarzało się go dorwać. Spokojnie na pewno nic nie będzie Kacprowi
Ja nie balsamuje Julki ze względu na ŁZS, tylko czasem twarz kremem z Dermy.1000 lubi tę wiadomość
-
Heh, a pilot od TV też nie gorszy od telefonu pod względem higienicznym, a dzieci go uwielbiają Monika, wyluzuj.
-
Katiuszaaaa kocia kupa wygrywa wszystko
Ja od czasu do czasu smaruje Marceline olejkiem Make my bio, a czasem balsamem z emotopik, mam z tej serii krem do twarzy i po kąpieli twarz smaruje jej codziennie
Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda!
-
O boze, ile rzeczy ewa miapa w buzi. Strach pomyslec. Dopiero jak Megss napisala o zapaleniu jamy ustnej to zaczelam sie bardziej obawiac. Wcześniej nie zwracalam na to uwagibaz tak, bo nie unikne tego. Ewka najbardziej lubi wkładać donbuzi brudne buty albo moje kapcie. Wczoraj n aplazy przyczaila sie na cudze rozowe klapki. Zobaczyla je z oddali, a my z mezem: Zobacz, juz na nie poluje. I faktycznie, zblizala sie... Powoli.. Liczyla chyba, ze nie zauwazymy. Komicznie to wyglądało
Dzisiaj tez sie 2 razy obudzila z placzem, posmarowalam dziasla I zasypiala. Cholerne zęby, żeby tak dawaly w kosc. I to cale życie! A u nas co dalsze zęby to gorzej!! Bobteraz czekamy na dwojki. Juz mi sie dzisiaj w nocy snily.
-
ChicChic moja właśnie jest na etapie 2 lewych czwórek bo prawe już mamy ale szczerze nie jest źle jak do tej pory najgorsze były jedynki górne, a podobno największe zło to górne trójki naszczescie to jeszcze trochę czasu do nich mamy.
Magnesss chociaż myśle ze z tempem naszych dzieci i ząbkowania to jeszcze w tym roku nas to spotka Hahahaha
No tak Jaga ma wszytko w buzi absolutnie wszystko ale ja nic na to nie poradzę po gorszych akcjach biorę wacik nasączamy okteniseptem i przejadę buziaka ( wiem na grubo ale miałam mysl spirytus wiec chyba lepszy oktenisept)
Megsss lubi tę wiadomość
-
Katiusza uwazaj z Octeniseptem. Ostatnio ograniczyli jego zastosowanie poza tym lepiej nie stosowac go do buzi. Raczej przemylabym buzie rumiankiem.
Nasza Madzia miala okres ze ja wysypalo i podejrzewałam alergie na Octenisept.. i ostatecznie od tamtego czasu nie uzywam u dziecka. -
Katiusza, oktenisept zawiera fenoksyetanol, on jest toksyczny. Ja staram się unikać wszelkich kosmetyków z nim, a na pewno nie podawać doustnie. Błona śluzowa w jamie ustnej tworzy środowisko wraz z lizozymem, które powinno zwalczać drobnoustroje i moim zdaniem nie należy jej niepotrzebnie naruszać.
-
Dziś zamowilam wodę kokosową z firmy dr Coco o której mowila Megss. Jestem ciekawa czy Kacpi będzie chętnie pił . Na stronce też była woda z kaktusa,wzięłam,ciekawe jak smakuje .
Ostatnio wyczytałam że 30ml oleju kokosowego dziennie spala tłuszcz na brzuchu 🤔. Tylko jak go przemycić,bo z łyżeczki nie umiem tego zjeść.
Flavia ciężko w Rossmanie czy innej drogerii dostać kosmetyk bez tej substancji.
Czy któraś z Was ma strukturyzator wody ? Flavia może Ty się orientujesz,bo u Zięby jest do kupienia. Słyszałaś może opinie ?