X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ta historia tez mocno trzyma za serce :( a jak czytam o kolejnych problemach tej malutkiej to az serce pęka:(

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej, smutne. A ja sie martwie gorączką 37.2 :(

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas tak samo martwi się o swoje dziecko.
    U nas od rana katar i stan podgorączkowy 37,4 mała marudzi ale daje jej delikatna herbatkę z sokiem z bzu i co chwile po łyżce soku z wit c, a w powietrzu unosi się zapach olbas Oil :/

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 10:28

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety takich historii jest wiele, ale ta szczególnie przygnębiająca, bo tak jakby się znałyśmy. Dużo siły muszą mieć rodzice, żeby walczyć o zdrowie dziecka.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy stanie zapalnym kazała smarować 5 dni

Hedgehog lubi tę wiadomość

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ostatnio pytałam tu o Miru bo od czasu do czasu myśle o niej. Wtedy moje problemy stają się małe i bardzo przyziemne. Podziwiam ich na walkę. Wchodziłam jeszcze jakiś czas temu na jej pamiętnik, ale nie widziałam nowego wpisu. Łez mam mało ostatnio, jednak czuje ucisk w gardle jak to wszystko czytam.
    Przelałam symboliczna kwotę, napisałam w wiadomości prywatnej żeby do nas zajrzała jeśli znajdzie sile. Trzymam za nich kciuki. Zastanawiam się tez czemu los jest taki niesprawiedliwy.
    Któraś z Was wspominała ze ma jej instagrama. Mogę prosić nick? Chętnie podejrze choć sama nie mam.

Drzemki w dzień to jakiś sajgon. Zabijcie mnie. Nie śpi wcale albo pół godziny. Za to pada wieczorem o 19:30. Dzień zaczynamy o 6:30,
    Mój syn raczej z tych mniejszych. Wazy niecałe 9 kg i nosi 74. 80 jeszcze za duża. Ja przeciw gorączkowy daje koło 38 stopni.

W czym śpią wasze dzieci? Mój ma długie spodnie i koszulkę na krótki rękaw - nie jest niczym przykryty.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 10:28

• monika30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body z krótkim rękawem jak jest mega cieplo a w chłodniejsze noce to w pajacu. Niczym nie przykryty bo i tak zaraz się rozkopie.
    Idą nam kolejne zęby,oszaleć można. Taka maruda.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, „prywatne” konto Miru na instagramie to oh.my.life_ Ona nie opisuje tam wszystkiego, tzn wydaje mi się, ze nie chce „jęczeć” jak faktycznie jest źle. Mam wrażenie, ze to dla niej taka odskocznia. Jakbym nie znała jej historii, to po zdjęciach małej Ilki nawet nie powiedziałabym, że coś jest nie tak.

Moja Kinga śpi tak jak Kacpi Moniki.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak widząc zdjęcia z IG ma się wrażenie, że Ilia jest zupełnie zdrowa. Przykre, że tak nie jest. Jestem tak bardzo wdzieczna za swój przebieg ciąży, porodu i to że Julka urodziła się zdrowa.

Zależy jak jest ciepło na zewnątrz. Ale spi w zwykłym body, albo piżamce z długimi rękawami, teraz udało mi się kupić piżamkę z krótkimi rękawami. Ogólnie Julka ma awersje to kocykow, nie lubi jak jest jej ciepło, dlatego nawet jak jest chłodno otwieram okno i dobrze jej się spi.
    A powiedzcie czy Wasze dzieci śpią z wami w łóżku ?

Ile ja bym dała żeby Julka spała dłużej jak do 6. Ostatnio dała mi nadzieje bo wstała 7:40, sle wróciła do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 07:10

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały w upałach spał w body z krótkim ale u nas tych upałów za dużo nie było w tym roku także zazwyczaj kładę go w cienkim pajacu i przykrywam ale w nocy wiadomo , rozkopuje się :)
    Tobi po chorobie przestawił się ze spaniem i od kilku nocy zasypia koło 20.30 i wstaje 7.20-7.30 teraz jeszcze śpi a my z mężem przyzwyczajeni do wstawania koło 6 już nie śpimy :D budzimy się przed nim
    Drzemkę ma dopiero po drugim śniadanku 10.30-11 potem fika do 15.30 obiad krótka drzemka 30-40 min i to zazwyczaj w aucie po niej fikanie do wieczora .
    Lubię ten nowy tryb :) mogłoby już tak zostać . Wydaje mi się ,ze on pomału przygotowuje się do pozbycia tej drugiej drzemki .
    Pierwsza trwa 2-2,5h

My nie śpimy z młodym już od dawna . Śpi w swoim pokoju w swoim łóżeczku . Teraz jak chorował i płakał w nocy to 2 noce pod
    rzad spał z nami i było strasznie ;) rozkopywał się i nas kręcił piruety 360 s .. nie mogłabym z nim spać codziennie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 08:36

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak było ciepło a było ciepło sporo nocy to Marcelina spała w piżamce pajacyku z krótkim rękawem i krótkimi spodenkami, teraz zazwyczaj śpi w body z krótkim rękawem i długie spodenki od piżamki.
    Malinka ja spie z Marcelinka :) z racji tego ze śpię z nią to tez spimy przy otwartym oknie i kilkanaście razy w nocy ja nakrywam (nóżki chociaż) a jak jest jej chłodniej to tuli się do mnie :)
    Moja Mała budzi się ostatnio tez o 7 czy 7:30 ale chodzi późno spać bo koło 22 zasypia :/

w4sqs65gyz0a6r5s.png

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, Kinga część nocy spędza z nami w łóżku. Wczoraj zasnęła przed 21, obudziła się około 4:30 i wzięłam ją do nas do łóżka- zasnęła jak tylko przyłożyła głowę do poduszki. Pobudka na mleko o 6:50, zjadła, zasnęła i jeszcze śpi.

U nas jest problem z drzemkami w ciągu dnia, wcześniej miała pierwszą drzemkę około 2-3 godzin, a drugą około godziny. Od jakiegoś czasu śpi raz dziennie i jeśli pospi 1,5 godziny, to jest wyczyn... wczoraj spała raptem 40 minut, na drugą drzemkę nie dała się położyć i szalała do 20- dopiero wtedy pokazala, że jest zmęczona.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj odwiedziła koleżanka z niespełna 8 tygodniowym synkiem ... który prawie non stop spał ;) próbowałam sobie przypomnieć ten okres u nas i szczerze ? Nie pamietam 😂jak to było jak mi dziecko non stop spało :D

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 13:57

• edka85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z Ustronia! Ale skwar!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 19:19

Blondas_29, 1Malinka1, monika30, Hedgehog, Megsss, Katiuszaaaa, akilegna♥ lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas jakby wyczuwała ze spi w łóżeczku i załącza alarm wiec spi z Nami. Staram się żeby zasypiala w łóżeczku i ewentualnie w środku nocy do nas- koło 2 na karmienie. Ogólnie powiem szczerze, że tak się przyzwyczaiłam do spania z nią, że jak spała w łóżeczku to i tak ciagle wstawałam sprawdzać czy wszystko ok. Chyba mi będzie trudniej sie z tym pożegnać.

Ja tam wole nie przypominać sobie czasu jak miała 2 miesiące- kołki i przestymulowania.

Co do drzemek to u Nas następuje jakaś zmiana, wcześniej były 3 drzemki ok godzinne-1,5h, a teraz panna ma dwie i to pół godzinne. A zasypia koło 20-21. Ale Julka od początku nie rozpieszczała mnie ze spaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 12:15

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez goraco. Smazymu sie na plazy w Chlapowie. A dokładniej w Rozewiu bo wybraliśmy cos mniej zatloczonego.
    Bylismu u lekarza. Najpewniej ząbki bo dziasla sa bardzo rozpulchnione, ale tez ma zaczerwienionr gardlo. Wiec... Możemy na dworze siedziec, ale pod parasolem, nie ubierac sie za cieplo (moj blad) i psikac tantum verde. Tyle. Paracetamol podawac tylko jak bedzie powyzej 38. Ale niestety noce mamy tu kiepskie, bo sie wybudza z 5 razy. Ale zasypia o 19 i dzis spala do 6.30, wiaodmo te 5-10 minutowe przerwy.

A u nas drzemki sa tak:od 9 do 10.30 i od 13.30 do 15. Tak jest w domi, wiadomo, zazwyczaj. W sumie wyjdzie 3h za dnia. Tutaj roznie, zasypia w dziwnycg sytuacjach, np tetaz spi pod parasolem na plazy, zupelnie niespodziewanie.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic w zeszłym roku z Marcelina w brzuszku byliśmy w Chlapowie, ale zejście do plazy mnie zdemotywowało i w tym roku zdecydowaliśmy się na Kołobrzeg, pomimo ze tłoczno to jak Mała spała to spacerowałam z nią po parku :) a tantum verde podobno fajna sprawa bo przy okazji łagodzenia dolegliwości gardłowych łagodzą tez ból dziąseł ;)

Malinka ja tez muszę się przełamać i odkładać M do łóżeczka bo wiem ze cierp na tym nasze małżeństwo i brak bliskości, ale M w nocy się budzi i siada i wybudza :/

w4sqs65gyz0a6r5s.png

‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ