Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Megsss wrote:potem jak już jest blisko mnie to przyspiesza i się przewraca albo wpada mi w ręce tracąc równowagę 😁
-
U nas Kuba ma uczulenie na jajko na szczęście tylko na jajko za to takie porządne.
My używamy właśnie z Lidla albo dada fioletowe. Na noc tylko Tesco fred&flo premium
Czy tylko my tak w tyle?
Kubuś się czolga nienapezemiennie, nie siada, nie czworakuje. -
Justynuszek my też w tyle. Kacpi na razie się czołga. Siedzi w miarę stabilnie jak go posadzę na chwilę ale sam nie siada. Chodzimy na rehabilitację. U nas to akurat przez wylew podczas porodu. Neurlog stwierdziła że to ma wpływ na jego rozwój ruchowy.
-
Nie martwcie się dziewczyny, każde dziecko ma swój czas. U nas przez 2 miesiące bylo tylko pelzanie, a w połowie lipca przyszedł skok rozwojowy i dziecko w ciagu tygodnia zaczęło raczkować, siadać i wspinać się🙂 Także i u Was moze to nastąpić niespodziewanie i wszystko na raz.
Najgorsze jest to, że wraz z tymi umiejętnościami skończyły się spokojne noce. Teraz przynajmniej raz w nocy musi się przebudzic i pochodzić po łóżeczku, czasem trwa to godzinę zanim znowu zaśnie🤨 a tak ładnie spał...
Dziewczyny, ktorych dzieci juz robia pierwsze samodzielne kroki - po jakim czasie od chodzenia przy mablach to nastąpiło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 14:53
-
Blondas a czego się obawiałaś przy Dada? Ja stosuję babydream te 4+, a wszystkie inne 4- lupilu i dady też, ale rzadziej. Mi się nigdy w żadnych nie zdarzyło, żeby przeciekły.
Jeszcze nie próbowałam płynnego jajka, ogólnie rzadko daje jej jajko.
Dziewczyny wasze maluchy na pewno zaraz ruszą. Ja już nieraz przekonałam się, że Julka długo nic nic, aż nagle rusza. Teraz jest na etapie przemieszczania się wzdłuż kanapy/stolika i czasem przez kilka sekund stoi sama.
Poza tym muszę się pochwalić, że Julka od kilku dni je obiadki. Dla Was to norma, a u nas to była walka i frustracja, nawet ściagnęłam wersję pdf "Moje dziecko nie chce jeść", a ona przez te 4 dni wcinała jak nigdy. Widzę, że bardzo lubi ryby, cieszę się i chciałabym powiedzieć "chwilo trwaj".
W końcu kupiłam spacerówkę na wakacje, długo mi to zajęło, bo zaczęłam wymyślać i w efekcie kupiłam byle by była, bo i tak będzie tylko wyjazd.
-
My w końcu w domu. Urlop fajny, ale w domu najlepiej
Mama mi porwała dziecko na cały dzień - no prawie, bo u nas dziś odpust i byliśmy oglądać kramy, oczywiście kupiłam to i owo dla Ewy, w tym taką grającą żabkę - super sprawa za jedyne 35 zł, a tyle radości. Ewa tanczy razem z nią.
Ale ogólnie luz, dziecka nie ma, gotować nie musiałam, bo wszytsko mama mi przygotowała, więc odpoczęłam dzisiaj najbardziej.
Niestety Ewa przywiozła katar znad morza. Mokry, leje się jej z nosa, a oczywiście nie da sobie odciągnąć.
Macie takie końcówki do odkurzacza pewnie. Ja szukam, nie mogę znależć, gdzie to kupujecie ??? POmóżcie.
-
W takim razie dziś jajo na miękko
Ja już nie pamietam ile czasu minęło od chodzenia przy meblach do kroczków ale nasz bardzo szybko zaczął wstawać i chodzić przy czymś wiec wydaje mi się , ze z dwa miesiące.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 08:22
-
Dzieki. Czyli to sie nazywa katarek. Faktycznie, od razu znalazlam. Mialam problem z nazwaniem tego sprzetum widze w aptekacg internetowych, ale popytam u siebie.
Ja w ogole nie odciągam kataru bo ewa tego nie cierpi i wygina sie na wszystkie strony. Istny dramat i histeria.
Ale spanie w domu - bajka. Od 21 do 7.30 bez przerwy. Mimo kataru... Bosko od 2 dni jak tylko jestesmy w domu, nie ma nocnych pobudek i placzu nie wiadono o co. Dziwne mam dziecko, lubi tylko swoje łóżko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 08:30
-
Że też te dwójki musiały nam wychodzić akurat w czasie urlopu... Marzenie każdego rodzica.
Czy wasze dzieci też potrafią piszczec tak głośno, że aż uszy "puchną"? Zastanawiam się, czy tylko mój ma taki baryton w głosie.
-
Gewalia, moja Kinga dopiero jest w fazie początkowej samodzielnych kroczków, ale pierwszy zrobiła po około 2-3 miesiącach chodzenia przy meblach.
Edka, Kinga nie piszczy i nie krzyczy, za to buzia zamyka jej się tylko jak spi i przeżuwa non stop gada, mam kwadratowy łeb po całym dniu z nią sam na sam
Dziś kończy 11 miesięcy... ale ten czas szybko leci! -
Pracodawca nie może odmówić ci udzielenia urlopu wychowawczego. A skąd wynika ten termin 3 tygodni?
-
Monika30, pracodawca nie może nie zgodzić się na udzielenie takiego urlopu, to Twoje prawo. Byłam wlaśnie w firmie w zeszlym tygodniu, aby powiedzieć, ze zamierzam z tego urlopu skorzystać, będę 7 miesięcy na wychowaczym.
A termin 21 dni wynika z kodeksu pracy, art. 186, § 7. Urlop wychowawczy jest udzielany na pisemny wniosek pracownika składany w terminie nie krótszym niż 21 dni przed rozpoczęciem korzystania z urlopu -
Matko dziewczyny jesteśmy na etapie wybierania większego lokumu i serio myslam ze jesteśmy raczej zdecydowani ale oKazuje się ze raczej nie bardzo. Chcemy koniecznie rynek pierwotnych i nie mamy pojęcia czy szeregówka czy apartamentowiec , czy dom wielorodzinny czy blok, budowa domu od zera dla nas jest nie realna ceny działek w naszej okolicy są kosmiczne a przyzwyczajeni do mieszkania w ścisłym centrum raczej nie odnajdziemy się na przedmieściach.