Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Blu wrote:Ja nie mam żadnych od początku... ale mam już wynik bety: 1650mlU/ml norma dla 5 tyg 217 – 7138 także już jestem spokojna dziś jest u mnie 5 tydz 1 dz.
Lat mam 31 jeszcze przez miesiąc
Mamusia Ksawusia sto lat z okazji urodzin i oczywiście pięknego bobasa w październiku
bardzo dziękuję -
Milano wrote:Ojej ale rośnie! Teraz tak szybko beta nie wzrasta z tego co wiem. Dlaczego w ogóle badałaś betę? Trzymam kciuki aby było dobrze :*
-
toyotarav4 wrote:u mnie dupa zimna beta w sobote była 2800 a dzis tylko 3300
-
laylin wrote:Cześć dziewczyny! Czytuję Was trochę od początku, ale dopiero odważyłam się dołączyć do szanownego grona październikowych mam Dwa dni temu byłam na usg i zobaczyłam upragnione serduszko, a nawet dwa! Wygląda na to, że będą bliźniaki Mam już 1,5 rocznego synka, w listopadzie ub roku w 7 tyg poroniłam, więc teraz bardzo się boję, każdego dnia drżę, czy tym razem wszystko pójdzie dobrze. Termin mam na 04.10, ale ponoć bliźniaki lubią wkraczać na świat trochę wcześniej, zobaczymy jak to będzie Czy jest tu jakaś mama bliźnaków? Albo nosząca pod sercem dwa małe serduszka?
U nas jeszcze nie wszystkie były na USG, także kto wie, może jeszcze jakaś będzie miała bliźniaki
A ile mm miały pęcherzyki ciązowe i zarodki? -
toyotarav4 wrote:czesc mamuśki mam problem nie wiem jak zinterpretowac ta toxolazmoze zanczy wynik może któraś z Was jest w tym expertem?
Dodam że w pierwszej ciąży z ynek miałam aktywna toxoplazmoze w ciazy i barła przez 9 mieisecy rovamycyne.
aktualny wynik
Toxoplasma gondii IgG awidność Przeciwciała w kl. IgG 72,60 IU/ml
< 1,0 niereaktywny
>= 1,0- <30 niejednoznaczny
>= 30,0 reaktywny
Badanie wykonano testem Elecsys Toxo IgG firmy Roche metodą ECLIA na aparacie Cobas. Wyniki uzyskane przy użyciu testów innych producentów nie są równoznaczne z wynikami uzyskanymi za pomocą tego testu.
W przypadku uzyskania wyniku niejednoznacznego wskazane jest powtórzenie badania po około 2 - 3 tygodniach.
Awidność przeciwciał w kl. IgG 74,30 %
<70 - niska awidność
70-79,9 - szara strefa
>=80 - wysoka awidność
Po otrzymaniu wyniku mieszczącego się w szarej strefie, zalecane jest by powtórnie oznaczyć próbkę pobraną po upływie 2-4 tygodni.
Posługując się wynikami szarej strefy nie wolno wyprowadzać jakichkolwiek wniosków klinicznych.
Badanie wykonano testem Elecsys Toxo IgG Avidity firmy Roche metodą ECLIA na aparacie Cobas.
Wyniki uzyskane przy użyciu testów innych producentów nie są równoznaczne z wynikami uzyskanymi za pomocą tego testu.
Uwaga! Zmiana metody i zakresów referencyjnych!
też w pierwszej ciąży miałam to ustrojstwo, też cała ciąża na antybiotyku - rovamecynie, teraz czekam na potwierdzenie od lekarza o ciąży, na 100% zleci te badania, potem wizyta u specjalisty i decyzja czy antybiotyk trzeba czy tez nie -
laylin wrote:Cześć dziewczyny! Czytuję Was trochę od początku, ale dopiero odważyłam się dołączyć do szanownego grona październikowych mam Dwa dni temu byłam na usg i zobaczyłam upragnione serduszko, a nawet dwa! Wygląda na to, że będą bliźniaki Mam już 1,5 rocznego synka, w listopadzie ub roku w 7 tyg poroniłam, więc teraz bardzo się boję, każdego dnia drżę, czy tym razem wszystko pójdzie dobrze. Termin mam na 04.10, ale ponoć bliźniaki lubią wkraczać na świat trochę wcześniej, zobaczymy jak to będzie Czy jest tu jakaś mama bliźnaków? Albo nosząca pod sercem dwa małe serduszka?
a badałaś sobie betę? -
Kahu90 wrote:Mozesz zdradzic jaki to miesniak i jakie ma rozmiary? Z gory dzieki za odpowiedz;) Moj 2 miesiace temu mial 5×5. Jestem w 6 tygodniu ciazy, a za tydzien mam wizyte i bardzo sie boje....
Mój mięśniak został wykryty w maju w zeszłym roku,byłam w trakcie starań się o zajście w ciąży, lekarz powiedział że mam mięśniaka ale on w żaden sposób nie przeszkadza ciąży bo nie jest na/w macicy (nie pytaj gdzie jest bo nie wiem,nawet się lekarza nie zapytałam)mówił że go zostawimy w spokoju a kiedyś jak urośnie to się nim zajmiemy,ale to będzie zabieg jak się wyraził "tylko kosmetyczny" ma wymiary 3,5 na 4cm.Syn 21 lat.
Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze. -
Super U nas prawdopodobieństwo bliźniaków było ogromne, bo u mnie dziadek był z bliźniaków no i mój mąż ma brata bliźniaka Ale nas omineło i padło na brata
Ja skończe w sierpniu 32 lataNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
W poniedziałek się okaże co tam u mnie siedzi, bo pęcherzyki były dwa i oba pękły podczas owulacji. W poniedziałek pierwsze USG to zobaczymy, chociaż bHCG wygląda mi raczej na jednego maluszka: 16 dpo = 169,9, 18 dpo = 369,1, 25 dpo = 3083. Ty sprawdzałaś może betę wcześniej?👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Mamusia_Ksawusia wrote:ja dziś obchodzę swoje 28 urodziny pierwsze dziecko (syn) urodziłam na 2 tygodnie przed swoimi 23 urodzinami (1 luty 2013)
Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i zdrowych dzidziutków!
Ja skończę 28 lat w niedzielę (25 lutego). To moja pierwsza ciąża, udało się w drugim cyklu starań po 10 latach przyjmowania bez przerw antykoncepcji hormonalnej (najpierw tabletki, później krążki; oczywiście robiłam przerwy na krwawienie).Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość
-
Karo_Wi wrote:Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i zdrowych dzidziutków!
Ja skończę 28 lat w niedzielę (25 lutego). To moja pierwsza ciąża, udało się w drugim cyklu starań po 10 latach przyjmowania bez przerw antykoncepcji hormonalnej (najpierw tabletki, później krążki; oczywiście robiłam przerwy na krwawienie).
dziękuję to już niebawem i Ty świętujesz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jestem po usg nie slychac serduszka w poniedzialek bylo slychac dzis nie. mam jeszcze zbadac w sobote bete. zarodek zmalal ogolnie to bardzo ciezko bylo jej dzis znalezc procz pecherzyka. nie wiem tylko czy odstawiac dzis luteine czy wstrzmac sie do soboty. nie wiem czy sama sie oczyszcze czy lepiej isc na zabieg.... generalnie czulam ze bedzie zle. odstep 3 dni i zmiana diametralan na minus -
toyotarav4 wrote:jestem po usg nie slychac serduszka w poniedzialek bylo slychac dzis nie. mam jeszcze zbadac w sobote bete. zarodek zmalal ogolnie to bardzo ciezko bylo jej dzis znalezc procz pecherzyka. nie wiem tylko czy odstawiac dzis luteine czy wstrzmac sie do soboty. nie wiem czy sama sie oczyszcze czy lepiej isc na zabieg.... generalnie czulam ze bedzie zle. odstep 3 dni i zmiana diametralan na minus
Przykro mi -
toyotarav4 wrote:jestem po usg nie slychac serduszka w poniedzialek bylo slychac dzis nie. mam jeszcze zbadac w sobote bete. zarodek zmalal ogolnie to bardzo ciezko bylo jej dzis znalezc procz pecherzyka. nie wiem tylko czy odstawiac dzis luteine czy wstrzmac sie do soboty. nie wiem czy sama sie oczyszcze czy lepiej isc na zabieg.... generalnie czulam ze bedzie zle. odstep 3 dni i zmiana diametralan na minus
Tak bardzo mi przykro Trzymaj się kochana.