Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie różnie. Jak jest zimno to ubieram lżej + śpiworek do tego. Jak idę bez śpiworka to ubieram Julkę cieplej tj. kurteczka ocieplana i kocyk. Ogólnie staram się ją ubierać na cebulkę, żeby w razie co móc zdjąć jakąś warstwę.
Butów nadal nie mamy i z tym mam największy problem. Byłam dziś szukać ocieplanych i stawiałam na Mrugałę, albo Mido noster, ale niestety bardzo ciężko wchodziły na stopę Julki i wg mnie są dość sztywne. Julka zaczęła chodzić na całego i chciałabym już jej kupić buciki, ale bez presji. Rozważałam Bobux, ale z tego co widzę są nieocieplane. Są jeszcze Slippers family i te chyba zamówię na próbę. Najwyżej odeślę.
-
Ja zakładam cały czas kurtkę zimową na misiu. Nie zaopatrzyłam się w kombinezon, bo my zawsze w samochodzie, więc nie widzę sensu na razie. Mam śpiwór do wózka i na sanki to wystarczy. Butki kupiłam z Lasockiego, skórzane, lekko ocieplane. W razie potrzeby założę ciepłe skarpety. Stawiam na minimalizm, bo ja i tak mam wszystkiego za dużo.
-
Ja już zapomniałam co to spacer w wózku
Moje dziecko siedzi w nim max 10 min .. potem spacer za rączkę mam śpiwór z zeszłego roku który był dołączony do wózka .
Prędzej przyda się na sanki w tym roku
Pomału rozglądam się za butem na zimę .. problem ten sam co przy jesiennych - wysokie podbicie .
My Mamy jesienna kurtkę lekko ocieplana albo kamizelkę i do niej wtedy ciepła bluza ale na nią czas już się skończył .
Kombinezon w moim wypadku żyjąc ciagle w biegu i w aucie kompetnie nie zda egzaminu wiec zima tez stawiam na kurtkę .
Bardziej zastanawiam się co z dołem . W zeszła zimę był dresik ,skarpetki kombinezon I coś do wózka - koc /śpiworek .
A teraz ? Jak dziecko chodzi ? Same spodnie i skarpetki na spacer przy mrozie to za mało ale hm rajstopy ? Dla chłopca ? ;)może jestem głupia ale czy chłopcom się zakłada rajty ?
Słuchacie po prawie roku czasu moje dziecko dostało uczulenia na pieluchy dada
Wskoczylismy w 6 i alergia kontaktować na plecach i pośladkach ! I to jaka !
Odstawiłam dade , jak ręka odjął ..no i tu pojawia się problem bo kupiłam pampersy i one po prostu nie dają rady !
Wzięłam 7 i po nocy młody przecieka 🙈🙈przy dadzie nigdy mi się to nie zdarzyło !
Jakie pieluchy używacie ?
-
Karo_Wi wrote:Katiusza, ale Ty młoda jesteś! Albo tak młodo wyglądasz, jak nastolatka Jagoda prześliczna
Oj dziewczyny No to ja zakładam kurteczkę na lekka zimę ale za to tylko na bodziaka bez żadnych bluz ani sweterków, zimowa dla mnie również na ujemne temperatury, kombinezonu jej nie wcisnę napewno będzie bunt, ja ubieram lekko bo zawsze mam w głowie to jaK ubiore ją jak będzie temperatura na minusie skoro już teraz przy temperaturze ok 8- 10 st ubiorę ją w sweter bluzę kurtkę i tak dalej , butów tez jeszcze nie kupiłam, zastanawiam się nad elefanten z deichman co o nich sądzicie ? Są łatwo dostępne a nikt chyba z forumowiczek się na nie nie zdecydował dlaczego ?
Megsss ja myśle ze można zakładać chłopcu rajtuzy bo niebu czemu nie ?
Może nie na temat ubrań ale tak mi się to skojarzyło apropo rzeczy dla chłopców czy dziewczynek
Hedgehog, Agatelek, 1Malinka1, Megsss lubią tę wiadomość
-
Agatka jeszcze nie chodzi więc na zimę zaplanowałam śpiworek do spacerowki. Założyłam go do wózka jak było zimno i już tak zostalo. Obecnie zapinam tylko na nóżki, a resztę wywijam, a jak będzie mróz to będę zapinac po sama szyję. Do tego będę zakladac na pewno kurteczke. Mam też kombinezon, ale przy śpiworku chyba nie będzie potrzebny.
Pieluch używam z Lidlu lupilu, a czasem babydream z rossmana. Dady Agatke uczulily dość szybko, przy dłuższym stosowaniu pampersow też ją uczulaja. I rozmiar to my dopiero wskakujemy w 4, tzn. Jeszcze używamy 3, bo chcę zużyć zapas, ale widzę, że Jeszce chwila i będą za małe.Buko -
Hej dziewczyny!
Dawno sie nie odzywałam, ale wiecie, praca, dom, teraz mam mniej czasu i jeszcze muszę przygotowywać się do egzaminu.
Na szczęście u nas noce wróciły do normy, czyli spanie od 20 do 6.30, więc jestem chociaż wypoczęta.
Myślę, że to kiepskie spanie brało się z kataru. Teraz już zdrowa i oby jak najdłużej, bo w czwartek szczepienie obowiązkowe i 2 dawka meningokoków nas czeka.
Chodzi do żłobka już ciągiem 2 tygodnie więc czekam kiedy coś wyskoczy... Daje teraz za Waszą radą dicoflor codziennie i entitis, bardzo to lubi - na szczęście.
Słuchajcie, w żłobku jej się tak podoba, że jak ją odbieram to wyciąga ręce do pani i chce wracać. Wczoraj zrobiła pierwszą swoją pracę, wyklejała Smerfa:) Super je, nauczyli ją siedzieć spokojnie w krzesełku, teraz w domu też ładnie je i nie muszę jej zabawiać. Podobno zjada wszystko a potem śpi bez problemu. Ale w domu też wcina... więc nie wiem ile dla pań ze żłobka znaczy dużo. Wieczorem jajecznica z 2 jajek z szynką i kromka chleba z serem. Wg mnie to sporo.. Ale chyba wszystko spala bo waga stoi na 10,5 kg.
Ponoć w żłobku jest najlepszą tancerką i nikt tak nie kręci tyłeczkiem jak moja Ewa. Jak wraca do domu to jest taka spokojna, wyciszona, bawi się sama z 1,5h . Także widzę duże plusy żłobka już po takim krótkim czasie. Poza tym odpada mi usypianie, więc jestem mało zmęczona
Zębów na razie mamy 8 i widzę zabieloną czwórkę, ale chyba jeszcze daleka droga.
Zastanawiam się nad nowym fotelikiem 9-18 albo 9-36 bo widzę że jej niewygodnie. Nóżki podkurcza, wiem.. to nie jest powód do zmiany fotelika, ale słuchajcie, zima idzie, jak jej ubiorę coś grubszego, buty, to się wierci i histeryzuje bo nie umiem wysiedzieć.
Czy któraś z Was wozi już dziecko przodem do świata ?
-
1Malinka1 wrote:No to ja tez walczę z zapaleniem w okolicy pieluszkowej i nie mam pojęcia od czego. Myslalam, ze to od babydream, ale kupiłam Dada i bez poprawy. Już wymiękam, żal mi jej bo widzę ze ją to drażni/ swędzi.
Malinka sama zmiana nie pomoze .
Zrób w proporcji 1:1:1 ( jedna łyżeczka )
Mieszankę z ziół :
- kora dębu
- szałwia
- rumianek
Zaparz woda i odcedź .
Przemywaj wacikiem ta podrażniona okolice przy każdy przewijaniu , smaruj sudokremem ,zabezpieczaj chusteczka i dopeiro wtedy nowa pieluszka .
Tydzień i będzie po sprawie
Mi jeszcze pediatra kazał zrezygnować z kąpieli na kilka dni a po kilku dniach zrobić kąpiel z dodatkiem tego naparu
Jest jeszcze maść apteczna mieszana która działa cuda ale u nas nie była potrzebna . Jak wam ten schemat nie pomoze i będziesz chciała to poproszę go o recepturę
Hedgehog
Ja takie ocieplanie spodnie na snieg mam
Myślałam bardziej o tym co pod zwykle spodnie na spacer
Będą rajty
Chic czemu chcesz zmieniać fotelik ?jeszcze korzystacie z lupinki ? My jeździmy przodem do świata na co dzień .. nie chciałam tego ale mój dziec jest tak ciekawości i towarzyski ze tyłem był płacz .
W trasie jak zasypia odwracam go żeby jechał tyłem bo wiem , ze tak jest bezpieczniej .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 08:43
-
Megsss wrote:Ja już zapomniałam co to spacer w wózku
Moje dziecko siedzi w nim max 10 min .. potem spacer za rączkę mam śpiwór z zeszłego roku który był dołączony do wózka .
Prędzej przyda się na sanki w tym roku
Pomału rozglądam się za butem na zimę .. problem ten sam co przy jesiennych - wysokie podbicie .
My Mamy jesienna kurtkę lekko ocieplana albo kamizelkę i do niej wtedy ciepła bluza ale na nią czas już się skończył .
Kombinezon w moim wypadku żyjąc ciagle w biegu i w aucie kompetnie nie zda egzaminu wiec zima tez stawiam na kurtkę .
Bardziej zastanawiam się co z dołem . W zeszła zimę był dresik ,skarpetki kombinezon I coś do wózka - koc /śpiworek .
A teraz ? Jak dziecko chodzi ? Same spodnie i skarpetki na spacer przy mrozie to za mało ale hm rajstopy ? Dla chłopca ? ;)może jestem głupia ale czy chłopcom się zakłada rajty ?
Słuchacie po prawie roku czasu moje dziecko dostało uczulenia na pieluchy dada
Wskoczylismy w 6 i alergia kontaktować na plecach i pośladkach ! I to jaka !
Odstawiłam dade , jak ręka odjął ..no i tu pojawia się problem bo kupiłam pampersy i one po prostu nie dają rady !
Wzięłam 7 i po nocy młody przecieka 🙈🙈przy dadzie nigdy mi się to nie zdarzyło !
Jakie pieluchy używacie ?
Jak najbardziej rajstopy są i dla chłopców.
Coś z tą dada chyba jest na rzeczy. Byłam ostatnio i też kupiłam 6. Mały ma po nich dupkę odparzona. Wyrzucilam do kosza. U nas pampers Premium Care 6 daje radę. Czasami zdarza się przeciek nad ranem ale ogólnie jest ok -
Hedgehog wrote:Ojej ja dopiero rozmiar 4. 5 na noc.... Pampers premium care.
Na spacer tzn szaleństwa w śniegu ja będę mieć (dostanę) takie ortalionowe o ocieplsne spodnie. Często są na szelkach. Sama miałam takie jako dziecko. Polecam. Na pewno są w hm bo miałam kupować tylko szwagierka powiedziała że ma takie coś po swoim synu i już czeka u teściowej na odbiór.
Rajty tak. Zwłaszcza jak zdziera w zimie skarpety.
Takie spodnie właśnie są często w Lidlu. Kupiłam już na deszcz i kolejne na śnieg. Są super -
1Malinka1 wrote:No to ja tez walczę z zapaleniem w okolicy pieluszkowej i nie mam pojęcia od czego. Myslalam, ze to od babydream, ale kupiłam Dada i bez poprawy. Już wymiękam, żal mi jej bo widzę ze ją to drażni/ swędzi.
Podrażnienia mogą też być po kupie przy zabkowaniu. Wtedy nie są takie ostre, że wystarczy 5 minut. Może u was to to właśnie -
My od wczoraj znów adaptacja w żłobku. Niestety płacz przy oddawaniu ale ponoć szybko się uspokaja i bawi ładnie z dziećmi. Dziś na 2 godziny tylko. W razie wu będą po mnie dzwonić
Ze snem nocnym już też poprawa. Gorzej z zasypoaniem. Trwa dłużej bo musi się wygadać. Ale jak już zaśnie to śpi.
Mały ma komplet 8 zębów. Idzie czwórka ale jeszcze nie daje tak w kość. I oby tak zostało
-
Hejka. U nas noce znów ciężkie. Ledwo żyje. Idą na czwórki i to jest powód. Kiedy te zęby się skończą 🙈.
Na zimę kupiłam i kombinezon i mam z tamtego roku śpiworek więc zobaczę co się sprawdzi.
Megss też się zastanawiałam nad rajstopami dla chłopców haha, kupiłam czarne grube i myślę że będę ubierać. Kacper jeszcze nie chodzi to kupiłam buty z h&m ocieplane. Jak zacznie śmigać to kupię jakieś porządne buciki.
My teraz w sb jedziemy do Zakopanego,tak się cieszyłam że dwa dni bede miała relaksu,ale przy takich nocach to zaczynam wątpić.
Pampersów używamy od samego początku pampers premium care i na szczęście jest ok. Po nocy jest 'bomba' ale nie przecieka