Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Megsss a wiec szykuj się bo nasze baby shark idą bardzo podobnie draga zębowa u Jagody dziś zauważyłam już prawie wyżniętą górna prawa 3, spodziewałam się najgorszego a póki co trochę gorzej z jedzeniem i trochę bardziej marudzi przy usypianiu No i znowu wszytko ładuje w buzi i gryzie, zobaczymy czy tak zostanie do czasu aż przebije się ostatecznie czy najgorsze jeszcze przed nami. A ostatnio pisałaś ze będzie nas to czekało jeszcze w tym roku, tak tez myślałam ale spodziewałam się bliżej grudnia a tu masz ci los teraz szybciej będzie z głowy.
Impreza urodzinowa w sobotę jutro szczepienie ciekawe czy to czasem nie strzał w kolano i Jagoda będzie maruda poszczepieniu i przy ząbkowaniu. -
O rany katiusza ... to grubo Jagoda chce mieć szybko z głowy zeby ewidentnie
Czekam na relacje jak tam dalsze wybijanie trojeczki bo .. dziś rozmawiałam z koleżanka jej mała jest właśnie na etapie 3 i w nocy 40 s gorączki 🙈
Udanej imprezy !
Mnie rozkłada ... mały lepiej a ja gil do pasa i gardło boli .. eh wzięłam wole do końca tygodnia .. będziemy się kurować z młody razem
Monia ja właśnie tez słyszałam opinie , ze fajnie działa ale chciałabym poznac jakiś konkretniejszy głos w tej sprawie a nie plotki -
U nas noce coraz lepsze, pierwsza pobudka najczęściej nad ranem dopiero, koło 5-6, potem uda się jeszcze dospać nawet do 8, chyba że tak jak dzisiaj trzeba wstać do żłobka (akurat dzisiaj musiałam go wcześniej odprowadzić i iść do pracy). Nie wiem czy tak bardzo kp ma wpływ na pobudki u rocznych dzieci, chyba to zależy od dziecka też. Przy takich młodszych maluchach to pewnie ma większe znaczenie czy kp czy nie - choć już różne teorie słyszałam.
Szymek znowu jakiś katar ma, a miałam nadzieję, że nie będzie ciągle chorował jak pójdzie do żłobka.
www.zcukremalbowcale.com -
Cześć dziewczyny. Wróciłam do pracy na full i nie mam ostatnio czasu Was nadrobić.
Moje dziecię śpi od 20 do około 6.
Od urodzenia nie przespał jeszcze całej jednej nocy od deski do deski. Średnio mamy teraz 4-5 pobudek. Śpi u siebie w łóżku. Chciałam się wyprowadzić do drugiego pokoju, ale meczy mnie wstawanie co 2 godziny. Dlatego śpię w dużym łóżku w jego pokoju, bo jeszcze się go nie pozbyłam.
Przejście z mleka 2 na 3 poszło nawet sprawie, tez podaje NAN.
Teraz walczymy z mega katarem, najgorzej jest w nocy. W dzień tylko wycieram bo mam wrażenie ze odciąganie wzmaga produkcje.
Mały tez zaczął strasznie protestować i wrzeszczeć jak coś jest nie po jego myśli. Ale nie zdarzyło mu się mnie uderzyć.
Wiele słyszałam dobrego o Colostrum i tez zakupie.
No i idą 3 żeby na raz. Dwie dolne czwórki bo jedna wychodzi już od chyba miesiąca i widzę trójkę w dziasle ale pewnie daleko jej do przebicia się. Na noc daje camilie jak widzę ze w dzień się mocno ślini.
-
Czy wasze dziecki ma może powiększone gruczoły sutkowe ? (bo to chyba to) Zauważyłam to u Julki, wiem że u noworodka spowodowane to jest hormonami przekazanymi od matki, ale teraz ? Małej to nie boli, ale w obu piersiach wyczuwalne są tak jakby guzki. Skonsultuje to z pediatrą, ale jestem ciekawa czy się z tym spotkalyscie?
-
Malinka moja Marcela nie ma, ale dziewczynka znajomych z Holandi miała. Lekarz kazał obserwować a po kilku dniach samo się wchłonęło/zeszło.
Za to u mojej małej co jakiś czas pokazują się małe czerwone plamki które robią się szorstkie tez muszę z tym iść do pediatry.
Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda!
-
U nas takie plamki to ŁZS właśnie, są nieduże, czerwone i szorstkie, niestety w okresie grzewczym to się nasila. Znowu jej kilka wyszło na nogach, wiec smarujemy albo pudrem wysuszającym, albo co jest bardziej skuteczne papką z apteki, na która musimy wziąć nową receptę.
-
Marcela miała kiedyś 1 na ramieniu, a teraz pojawiły się 2 na klatce piersiowej, początkowo myślałam ze to może od kapsułek do prania bo pierwszy raz prałam jej ubrania w czymś innym niż zwykle. Mała od urodzenia nie miała problemów skórnych dlatego mnie to zaniepokoiło. Ehhhh zatem jutro dzwonię do przychodni.
Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda!
-
A to ja się pochwale zdjęciem z roczku i z sesji, impreza była bardzo udana Jagoda tylko dostawał od wszystkich coś do jedzenia wiec nie chciała jeść posiłków i potem w nocy bolał ja brzuszek ale pozatym wszytko fantastycznie
monika30, Flavia, Blondas_29, 1Malinka1, neska7, Hedgehog, edka85, akilegna♥, Megsss, Cukierniczka lubią tę wiadomość