X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss dziękujemy.
    Co do luźnych kup, które opisywałas. U nas właśnie takie były kiedy przebijała się czwórka. Kupy 2-3 tylko przed południem, dosłownie wsiąkaly w pieluche. Dodatkowo smród niesamowity i czerwona pupa. Zaznaczę, że brakuje nam jednej dwójki i wszystkich trójek A pokazała się czwórka.
    Chociaż równie dobrze u Was może być przyczyną zmiana mleka

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna trójki u dziecka wychodzą po czwórkach i na końcu piątki :)
    Cały czas obserwuje i już nie wiem co z ta kupa .. raz tak raz tak .. u nas czwórki już przebiły dolne dawno gorne tez w zasadzie już chwile temu wiec to chyba nie to ... ja nadal upatruje winy w mleku .. ale dziś jedziemy do naszego pediatry .. zobaczymy co on powie .

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze smecta? Ja dałam 2 razy i dzisiaj juz fajne kupki.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 10:31

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie nigdy nie jedliśmy takich dziecięcych kaszek, chyba że liczy się manna (ale taka najzwyklejsza sklepowa) albo kleik ryżowy. To na samym początku tak. Ale potem jeśli juz to tylko zwykła owsianka/jaglanka. Szymek bardzo lubi i wsuwa jak szalony. Ostatnio moim odkryciem jest owsianka nocna, kocham po prostu, robię porcję dla siebie i Szymka i rano jest jak znalazł.

Edit. A jak podajecie kanapki? Kroicie czy tak do rączki całe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 19:56

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze robiłam nocna owsiankę jak szlam do pracy, rano lekko podgrzałam i śniadanie jak znalazł. Julka tez je normalna owsiankę, ale daje tez ta z helpy, która jest zmielona, chce to wykorzystać. Kaszki kupiłam z helpy bo maja fajna miksy, więcej wartości niż jakby dała solo. A poza tym daje Julce normalnie płatki jaglane i gryczane, wcina normalnie. Co do kanapek to daje pokrojone w kostce tak żeby były na raz, jak w całości to sama jej podaje, bo wole kontrolować wielkość kęsa, bo mała jeszcze czasem bierze taki kawał ze serce podchodzi mi do gardła.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Megsss Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje różne czasem kostkę czasem normalna kanapke do gryzienia :) mój ma dużo zębów wiec ogarnia :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile dajecie tych kanapek ? I np ja dajecie paroweczke to jedna ? Czy więcej ?

• AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 26 października 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki!

Ale fajowe te wasze dzieciaczki! Cuda, cudeńka! Buziaczki do wycałowania!
    My mamy dopiero 3 zęby. Daje jej kanapki w formie kostek, bo tak chętnie zjada, ale placki bananowe wcina w całości. Na razie z jedzeniem problemu nie mamy. Jedynie co mnie trochę złości, to że nie usiedzi spokojnie w foteliku, tylko trzeba ją zabawiać w trakcie posiłku.

Jeśli chodzi o kupki, to my mieliśmy problem po zmianie z Bebilon 1 (bo inne nie odpowiadało) na Bebilon 2. Były tak zielone kupy, że przypominały coś radioaktywnego. Zmieniliśmy na HiPP 2 i po kilku dniach była już normalna kupka, ale smak tego Hippa jest okropny. Mnie kojarzy się z farbą, blee. Ani odpowiadał i skład tez nie był najgorszy.

Ania waży 9200, jesteśmy w 50 centylu. Niestety póki co, Ania samodzielnie nie chodzi (pewnie będzie ostatnia forumowa, która to ogarnie). Kręci się przy meblach, ale jest taka ostrożna, że ciężko jej cokolwiek zrobić bez udziału mamusi. Przystawkę paluszek do jej pleców, ona czuje że ją asekuruje i dopiero wtedy zaczyna coś robic. Kiedyś bym się przejmowała, że jeszcze nie stawia kroczków, teraz jakoś zluzowałam.
    Mówi ze zrozumieniem mama, tata i babani bam, jak coś spadnie. Pokazuje i rozumie tyyyyle rzeczy, że codziennie jesteśmy w szoku.

Co do chorob, infekcji itp, to wciąż mam bzika na tym punkcie po zeszłorocznym bezobjawowym zapaleniem płuc, spowodowanym wirusem RSV, którego złapała najprawdopodobnie w przychodni (miała wtedy 9tyg). Byliśmy 5 dni w szpitalu i to na zawsze zmieniło moje życie.
    We wtorek szczepiliśmy na mmr i pneumokoki. Na razie nie ma powikłań, ale wiem, że jeszcze mogą się pojawić. Nie wchodzimy do sklepów, unikamy tłumów, aby nic nie załapać.
    A wy już po szczepieniu? Jak wasze maluchy przez to przeszły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 21:56

ijpbio4pgzuzz66o.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, kanapkę z bułki (w całości do rączki) daję jedną- to znaczy bułkę kroję na pół i daję jedną połówkę. Zazwyczaj najpierw zjada to, co na bułce, a później samą bułkę, oczywiście latając po całym mieszkaniu. Jeśli daję kanapki z chlebem, to zjada zazwyczaj 2-3 kromki. Chlebek kroję na malutkie kwadraciki tak, żeby jeden w całości zmieścił się do buzi. Parówki (Głodniaki) daję cztery- to jak dwie Berlinki. Zjada zazwyczaj wszystko albo zostawia kilka kawałków. Ale już na przykład jajecznicę (na szynce i cebulce) robię z jednego jajka i nie zawsze Kinga zjada całość.

monika30 lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 27 października 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaManna, MOJA Agatka też jeszcze nie chodzi. Póki co to czasem próbuje stać bez trzymania, ale do stawiania kroków jeszcze daleko. Chodzi przy meblach, natomiast ja nigdy nie próbowałam prowadząc jej za rączki, więc nawet nie wie, że tak się da :D

Buko
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jeszcze nie chodzi. Próbuje ale najczęściej zrobi 3 kroczki i rzuca mi się w ramiona.
    Agatelek ja raz wzięłam Bena za rączki A on od razu padł na kolana, więc to u nas niekoniecznie działa. Chodzi przy meblach i ścianach, przy pchaczu i krześle i stoliku. Kiedyś pójdzie sam.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga zaczęła też ostatnio chodzić, a jest jedną z najstarszych na forum. Też bardzo długo chodziła przy meblach krokiem dostawnym. Fizjo właśnie zalecała, żeby nie prowadzać, tylko żeby trenowała sama. Teraz chodzi jak kowboj, bo nie umie jeszcze dobrze kroku do przodu.

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ewa tez różnie. Ostatnio gorzej je, jak juz pisalam. Ale na kolacje wczoraj zjadla 1 kromke z maslem i szynka, obok plasterek sera zoltego i pomidor. Bylam zachwycona. Ale dzisiaj rano juz tylko pol kromki i 1 jajko.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u Nas więcej jak 1 kromka nie przejdzie, zawsze daje jej z czymś obok, zazwyczaj zje warzywa obok a chlebka trochę tylko. Ale teraz je więcej, nie wiem czy to dlatego, że ma więcej ruchu, zaczela chodzić, tzn jeszcze się przewraca ale już mniej. Za jajecznica nie przepada, parówek w ogóle nie kupuje, sami nie jemy wiec jakoś nie miałam okazji zaproponować Julii.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jada różnie. Najczęściej pół bułki lub dwie mniejsze kromki chleba z masłem lub twarożkiem z ziołami. Do tego albo jajko na twardo (zjada tylko białko) jakieś pomidory czy ogórek (ogórek rzadziej bo nie przepada) , kilka plastrów wędliny i/lub sera żółtego. Nie zawsze wszystko ładnie zje ale większą część posiłku. Naleśniki z dżemem własnej roboty zje dwa.
    Parówki lubi ale tylko "Cielaszki" i potrafi zjeść dwie w ciągu minuty. Daję mu 2-3 razy w tygodniu, kiedy brak czasu na przygotowywanie czegoś innego.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorsj ewa byla 1 raz w zlobku po przerwie i o dziwo bylo swietnie! Pani mowi ze tak jakby nie byla tydzien chora. Bawila sie, jadla wszystko! Szok. W domu to roznie. Moze faktycznie dzieci jedza i jej tez sie zachce. Jeszcze musialam na nia czekac bo wcinala podwieczorek.

Ale powiem Wam, ze teraz w ogole jej nie karmie tylko daje rzeczy ktore moze jesc sama i widze zmiane na plus. Je duzo wiecej! Nabija na widelec. Pieknie to robi. Czasani musze sprzatac wszystko dookola ale nie narzekam bo widze ze jest zadowolona. Kiedy ona tak urosla?! :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Asia2000 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, weszłam na wasz wątek zobaczyć czy jest nadzieja że jak mała skończy roczek(a ma dopiero pól bo jestem Majówką) to czy jest szansa na przespane noce;). Fajny wogóle ten wasz watek i fakt że ciągle piszecie. Nasz majówkowy niestety padł:(.

mam tez pytanie do 1Malinka1(jesli można)przepiekna sukienka na tym zdjęciu, zdradzisz gdzie kupiona, poszukuje podobnej, wogóel fotka jak z katalogu

Miłego dnia dziewczyny!

age.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ