X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo a jak to robisz że siedzi Ci tak ładnie na blacie? Jak tak bym moja posadziła na blacie to po kilku sekundach skoczyłaby głową w dół :-O

Zastanawiam się nad zakupem pomocnika kuchennego ale to jest takie drogie i duże że nie wiem czy to dobry pomysł skoro postawienie krzesełka do karmienia przy blacie daje podobny efekt.

km5si09kuaztknwb.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha to widzę żenię tylko moja Jagód to takie kamikadze ;)

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karowi, pytałam bo Kinga jest bardzo podobna budową do mojej Ewy - raczej drobne. Wazylam wczoraj wieczorem i ma 10,2. Ale dzien wczesniej 9.6. I badz tu madry. Ale koniec koncow, teraz praktycznie nie przybiera na wadze. Chyba za duzo ruchu maja te nasze dziewuszki! Dostalam skierowanie na badania krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 05:37

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój w porównaniu do waszych jest boidudkiem :) na łóżko się wdrapie, ale na wszystko inne ma zakaz i raczej sie słucha. Szuflad nie otworzy bo wie ze nie wolno. Ale wejdzie w najciaśniejszy kąt, a ze ma wielki brzuch to ciężko mu potem wyjść :p
    Wazy 11 kg, wzrostu ma 78 po ostatnim pomiarze.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Agatelek Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll, wiele osób robi kitchen helper z dwóch stolkow z Ikei i wychodzi to samo, a cena 2-3 razy niższa :)
    Moja Agatka też mnie przyprawia o zawał swoimi pomysłami w ostatnich dniach szczególnie, ale widzę, że wszystko przede mną. Ostatnio usłyszałam w żłobku, że ciocie musiały schować bujaczek, w którym raczej wyciszania dzieci, bo Agatka tak sie w nim wysoko bujala, że mały się, że z niego wyskoczy.
    A co do pomagania TO Agatka raczej tylko w jedną stronę tzn wszystko wyjmuje, pranie czy czyste czy brudne to zawsze z pralki, ubrania z szafy to samo.

Buko
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, patrzę, że wasze dzieciaki też mają pomysły. Jeszcze zapomniałam dodać, że moją chusteczki fascynują. Wpada w trans wyciągania dopóki jeszcze coś jest w pudełku.
    Podziwiam Karo, że siedzi na blacie. Moja rózbiłaby olej na podłodze i szybko zaczęła mieszać ciasto na naleśniki, a potem wiadomo, że brudne łapki sprawdziłyby działanie mikrofali i opiekacza. Przy czym nie mogę jej nic zabronić, bo głośno wrzeszczy lub wpada w histerię. No i potem chciałaby wchodzić ciągle, jakbym jej raz pozwoliła.
    Dziewczyny, co to ten kitchen helper?

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia taki balkonik który podstawia się pod blat i dziecko może bezpiecznie stać i pomagać.

To moja z tych samych co Flavi delikatnie mówiąc rozniosła by cały blat wylała i wysypała wszytko co jest możliwe i wszystkie sprzęty, nie mówiąc ze patelnie by sobie napewno dotknęła. To jest dziecko tak ruchliwe ze maaaasakra. Włazi do drapaka kota, odsuwa drzwi w szafie i tam otwiera syflady i się po nich wspina pokolei. Jak czegos zatonie to jest ryk 15 min a jak pozwolę to po minucie najczęściej zmienia obiekt zainteresowana.

Karo moja pierwsze co by zrobiła z tym wiaderkiem wody do mycia podłogi To przewróciła i taplała się w wodzie.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll, Kindze non stop tłumaczyłam, że może spaść i będzie ją bardzo bolało, będzie płakać itd i do krawędzi blatu się raczej nie zbliża. Nie zrzuca tez nic na podłogę. Na wysokości jej głowy jest parapet i tam jej ustawiam różne rzeczy do zabawy, no ale wiadomo, jak robię jakieś placki czy naleśniki to wtedy koniecznie musi mi pomagać. Dziś robiłam placki bananowe i zeżarła trochę surowego ciasta. Bawi się tez przyciskami mikfofali, ale jeszcze jej nie umie włączyć. Czasem odkręci wodę, rozsypie sól albo podepcze mi dopiero co rozwałkowane ciasto, ale ogólnie jest grzeczna stojąc na blacie.

ChicChic a ważysz ją na zwykłej wadze? Jak tak ważyłam Kingę, to potrafiła przekłamać, ale to nie były aż tak duże różnice jak u Was. Kinga od dłuższego czasu ledwo co tyje, raz że ma więcej ruchu, dwa, że nie zjada już takich ilości jedzenia jak wcześniej. No i przez ostatnie 1,5 tygodnia miała luźną, wodnistą kupę 3-4 razy dziennie, to tez nie sprzyjało tyciu. Zrobiła się chudziutka, wystają jej bardziej żebra, ale jeszcze mnie to nie martwi.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważę juz na zwykłej bo na tej noworodkowej nawet nie chce stanąć. Czasami ja sie z nia ważę i odejmuje swoją. No zobaczymy.. Wiem ze teraz juz dzieci tak szybko nie przybierają no ale jednak cos zawsze..

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic no właśnie ważenie się z dzieckiem (a później odejmowanie wagi) jest najgorsze i najbardziej przekłamuje!! Pamietam, że tak ważyłam Kingę jakoś na początku i wyniki były jakieś chore. To już lepiej stawiać samo dziecko.
    Ważyłam Kingę miesiąc temu w przychodni i w tym samym zestawie (pampers, body, skarpetki) miała 9100, czyli w miesiąc przytyła tylko 100 gramów.

Podrzućcie jakiś przepis na zdrowe sniadanie dla dziecka- coś, co nie jest naleśnikiem/plackiem i nie zawiera jajka. Nie mam pojęcia, co mogę Kindze dać. Jak robicie te expresowe owsianki?

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 10:28

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuskus tez sie robi szybko. Ja robie z banenem bo sama kaszka jest dosc sypka. Ale u nas i tak ulubione sa owsianki. Platki ryzowe tez mozesz zalac i dodac owoce.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze twarozek grani albo twarog z mlekiem i dodac albo na ostro albo na slodko. U mnie ewa ze szczypiorkiem nie ruszy ale z miodem zje.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam płatki ryżowe lub płatki jaglane błyskawiczne robią się expresowo albo na mleku albo na wodzie i jogurt do tego i owoce .

Dziewczyny
    Dajecie dzieciom tuńczyka z puszki ? Bo tak się zastanawiam czy mogę mu zrobić pastę tuńczykowa .
    Do tej pory ryby dawałam tylko na obiad ale sama lubię pasty na śniadanie jeść , i tak mnie ten tuńczyk zastanawia ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 10:24

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss dziś mam zamiar podać po południu tuńczyka z ryżem i warzywami . Jestem ciekawa jego reakcji bo ja również lubię tuńczyka i pasty z niego. Myślę że raz na jakiś czas nie zaszkodzi

To mój raczej z tych grzecznych i słuchających się. Jeżeli czegoś bardzo chce a ja mu zabraniam , to odwraca głowę, robi podkowke i pociąga nosem, jakby miał zamiar się rozplakac. Ale również zdarza się taki foch z prawdziwego zdarzenia z płaczem i pokladaniem się na podłodze.
    Już teraz tak nie grzebie w szafkach i szufladach. Mogę spokojnie rozwiesic pranie ale poskladanie go wymaga już jego obecności i pomocy. Rozpakowanie zmywarki to też jego "obowiązek", wyciąga pojedynczo i mi podaje. Zakupy z wózka również wyciąga i mi podaje, kiedy siedzi w wózku sklepowym ;)

Ta gorączka to była prawdopodobnie trzydniowka, pewni nie jesteśmy bo wyniki z krwi i wymaz nic nie powiedziały. Bierzemy też pod uwagę, że była to reakcja na szczepienie. Sama nie wiem czy już mogę odetchnąć :/

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maslo orzechowe? Daje oblizac moj palec ale jakos więcej jeszcze nie dalam. Musze sprobowac.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 10:28

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kanapki nie idą w ogóle. Kinga zdejmuje albo zlizuje z chleba/bułki to co tam kładę i zjada (albo i nie), a resztę rozrzuca po pokoju.
    Kupiłam małe opakowanie masła orzechowego i chciałam dać Kindze, ale nie chciała jeść ani na kanapce ani paluszkiem. Serka wiejskiego też nie chce jeść. Ale jogurt albo serek waniliowy wcina, z tym, ze to daje zazwyczaj na 2 śniadanie. Tuńczyka nie dawalam, bo my nie jemy.

Muszę wypróbować te płatki w takim razie :)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje masło orzechowe do koktajlu i mały uwielbia .

Banan wyciśnięty sok z 2 pomarańczy jogurt naturalny i solidna łyżka masła:)

Pastę robię w różnych odsłonach
    Albo z twarogiem ,szczypiorkiem przyprawy i ostre papryczki wg uznania ale ta nie dla dziecka wiaodmo ;)
    Albo z twarogiem , jajkiem na twardo , szczypiorkiem i ogórkami kiszonymi i przyprawy ta jest pyszna i ta bym chętnie podała małemu :) obie polecam

Karo ja jeszcze jak brakuje mi czasu to daje mu płatki kukurydziane z mlekiem :) trochę miody i to śniadanie tez bardzo lubi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 15:24

• monika30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss a te płatki kukurydziane jakim mlekiem zalewasz ? Krowie ? Czy mm ? Koktajl wydaje się być pyszny. Muszę zrobić :D

‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ