X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • katberry Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wspolczuje. u nas po jajach wysypka od razu ale po innych rzeczach czesto odparzona pupa i ogolna nerwowosc, refluks, czkawki.
    Flavia, wszystko zalezy od stopnia alergii. My będziemy szczepic mmr w specjalnej poradni przyszpitalnej jesli nas zakwalifikuja. Ponoc sa tylko 2 takie poradnie na cale wojewodztwo. termin mamy dopiero w lutym

julita25 lubi tę wiadomość

• Flavia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita chpl i tam jest napisany skład szczepionki. Wirusy chodowane są na podłożu bodajże z zarodków kurzych i może nastąpić tym samym reakcja anafilaktyczna po szczepieniu.

Katberry, zależy czy rodzic chce podejmować ryzyko, bo lekarze nigdy nie widzą przeciwskazań. Przynajmniej ja nigdy się z tym nie spotkałam.

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny teraz to zagwistke z tym szczepieniem. Bo nam tak zeszło. A jak bym go szczepiła w terminie to nie byłabym świadoma zagrożenia tego szczepienia.Terax muszę się dokształcić bo nasza pediatra to masakra jakaś.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy o którejś z was a właściwie waszych maluchów wystąpiła gorączka / stan podgorączkowy po szczepionce na mmr ? My jesteśmy tydzień po i właśnie dziś od rana mały jest taki smętny i przytulak i do tego stan podgorączkowy do 37.2 .
    Niby w skutkach ubocznych piszą ,ze może tak być po 6 dni od szczepienia i trwać dwa dni .. ale kurczę do tej pory sczepienia u nas były bezobjawowe ... trochę się martwię :(

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss, ale czym się martwisz? Tobi nawet nie ma gorączki, wszystko jest ok. U nas po MMR kompletnie nic się nie działo, a może nawet nie zauważyłam...

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ma teraz spory rumien poszczepienny. Smaruje ale od wtorku nie schodzi.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Flavia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic, może spróbuj opatrunek z sody. Pamiętam, że kiedyś robiłam synkowi i szybko zeszło zaczerwienienie po szczepieniu.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się jego zachowaniem , jest apatyczny i tuli tuli ciagle .. zachowuje się jak chore dziecko .. 🤷‍♀️Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie trochę ... nie ufam do końca szczepionkom.. a jeszcze złożyło się tak , ze dzień po szczepieniu przypaletal się rotaworus , potem katar który ciągnie się do teraz .. no a dziś jego zachowanie mocno odbiegało od normy .. no i u nas 37,2 to już oznaka , ze coś się kręci .. bo Tobi nie gorączkuje ..

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss, skoro ma lekki stan podgorączkowy, to ma prawo się gorzej czuć (a więc tulić ile się da). Kinga zachowuje się dokładnie tak samo przy podwyższonej temperaturze.. Katar u dziecka może trwać nawet i 2 tygodnie. U nas aktualnie od ubiegłego wtorku albo środy i dalej glut do pasa, końca nie widać. Kinga po bexsero (2 dawce połączonej z Nimenrixem) miała delikatnie podniesioną temperaturę w nocy i nad ranem (37,5), po której rano już nie było śladu. A ja z kolei w poniedziałek strasznie zmarzłam czekając na badanie, wchodząc do tomografu juz drapało mnie gardło, a wieczorem u rodziców masakra: siedziałam w polarze, polarowych kapciach za kostki i pod dwoma kocami, piłam gorącą herbatę i nie mogłam się rozgrzać. Telepało mną, miałam zapchany nos i bolały mnie plecy (u mnie to zawsze oznaka tego, ze mnie rozkłada). A obudziłam się rano tylko z delikatnie rozpulchnioną śluzówką i tak do dziś mnie trzyma. Podsumowując: może nic się z tego nie rozwinie. Teraz taki kijowy czas, miała być zimno, a jest wiosna i bakterie i wirusy mają pole do popisu. Nie trudno o przeziębienie. Jeśli dalej będzie się podejrzanie zachowywał, to ja bym po prostu wezwała lekarza, żeby go obejrzał.

A w ogóle to 3 stycznia idę do lekarza i tez się będę doszczepiać m.in. mmr ;)

Megsss lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss ja poki co nie martwiłabym się tym, szczególnie jak jesteście po MMR. U nas obyło się bez skutków, ale akurat byłam przygotowana na to, ze może się coś wyklucz, bo taki jest czas inkubacji tej szczepionki, objawy z tego co pamietam mogą występować nawet do 12 dni po szczepieniu. A u Was jedynie stan podgorączkowy, natomiast w zupełności rozumiem Twój niepokój. Mysle, że wystarczy obserwacja :) ale zdrówka dla Was !

U nas 7 ząbków, 8 w kolejce. Nie wiem jak reszta bo mam wrażenie ze ma spuchnięte, ale to już długo trwa.

Cukierniczka ja nie mam planów na sylwestra, raczej w rodzinnym gronie, na spokojnie. Za to na karnawał wybieramy się na jakaś imprezę. Julka świetnie sobie radzi z babcią.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody dostał pod koniec brania antybiotyku strasznej wysypki. Wygląda teraz jak pomidor. Ciałko ma całe zsypane ale na buzi ma jeden wielki rumień. Lekarz obstawia reakcje na antybiotyk ale może to być też różyczka. Zdarzyło się to może którejś z Was?

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci miały różyczkę i to nie jest wielki rumień. Raczej łagodne zaróżowienie skóry widoczne w dobrym świetle. Najbardziej było u nas widoczne po kąpieli. Plus jeden dzień temperatury do 37,5. Sama też przechodziłam różyczkę w dzieciństwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 22:06

• monika30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam że nie ma temat tego wątku.
    Megss czy to prawda że na Fuercie jest plaga karaluchów ? 😱.
    I jeszcze jaka cena mniej więcej do Oasis Parku ?

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazda jest z tych wrazliwych co po kazdym jednym szczepieniu cos jej jest. Jak nie goraczka to biegunka, jak nie biegunka to jakas wysypka, jak nie wysypka to np. Poronna ospa po szczepieniu. Ale zasadniczo co by sie nie dzialo to finalnie jest ok. A ja tak sobie mysle, ze dobrze ze ja wszystkim szczepimy jak leci, bo jak ona tak reaguje na oslabione wirusy/bakterie lub martwe, to nie chce myslec co by sie dzialo jakby spotkala sie z pelnowymiarowa choroba. Szpital jak nic.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Dziewczyny przepraszam że nie ma temat tego wątku.
    Megss czy to prawda że na Fuercie jest plaga karaluchów ? 😱.
    I jeszcze jaka cena mniej więcej do Oasis Parku ?

Oasis park od 35 e .. z dodatkami koło 50.. 🙈
    Karaluchy ? Pierwsze słyszę .. nigdy nie widziałam żadnego 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 09:33

• monika30 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss ufff 😁,bo już miałam wizję spania z oświeconym światłem wszędzie gdzie możliwe,bo podobno boją się światła haha.
    Jak byłaś tyle razy i nie spotkałaś to nie może być ich mnóstwo. Może jakieś sporadyczne przypadki 😁

• Megsss Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd taka informacje dostałaś ?
    Wiesz ja nigdy nie spałam tam w hotelach .. może w hotelach się pojawiaja 🤷‍♀️Ale to raczej nie wina wyspy tylko tego co się dzieje na terenie ;) a to kiepsko świadczy o hotelu :p wiec obyś nie miała takiego pecha ;)

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie widziałam karaluchiw :)
    Kuba po Klacid miał właśnie po kilku dniach wysypke.

Obecnie mamy dalej katarek i kaszel. Zrobiłam mu dzisiaj badanie krwi bo już nie wiedziałam czy dać ten biseptol czy nie. No ma brzydki mokry kaszel.
    Ale wyniki ok. Crp, leukocyty w normie

43kth371haww2z0j.png
  • Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zęby to Marcysia ma komplet 1 i już wszystkie 4 na wierzchu ( 4 wychodziły jej od 20.10 wyszły calkiem całe korony, od tygodnia dopiero w miarę spokoj w nocy, ale dziąsła wyglądały okropnie takie opuchnięte) widzę jak schodzą górne 2, dolnych nie widzę jeszcze 🤷🏼‍♀️
    Pomimo ze Miska wstaje koło 9 to chyba jesteśmy jednymi z nielicznych którzy maja jeszcze 2 drzemki które łącznie trwają około 2,5 godziny pada spać koło 22. Odkąd Mała zaczęła chodzić od ponad miesiąca to widać ze to chodzenie ja meczy i sama bierze mnie za rączkę pokazuje na cycy i idziemy do sypialni :)
    Ja używam inhalator z biedronki, wymieniłam tylko dozownik na lek i maseczkę. Ale Mala jak tylko widzi ze wyciągam krówkę to płacz i lamenty i ta wodę solankowa zablockiej daje do nawilżacza powietrza :)
    U Małej po pneumokokach i mmr nic nie było na szczęście, ale temp sprawdzałam przez tydzień i to kilka razy w nocy 😅

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss od koleżanki znajoma haha. Mówiła że na Fuercie dużo karaluchów. Zaczęłam dokładnie czytać opinie naszego hotelu i mnóstwo dobrych ale wyczytałam też jak dziewczyna napisała że były karaluchy. Nie wiem czy akurat miała pecha czy konkurencja. Nastawiam się że jak tyle pozytywnych to nie spotkam tam tego paskudztwa :/

‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ