Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My dostaniemy na święta. A dzisiaj kolezanka z pracy opowiadala, ze jak soe ma dzieci to musi byc inhalator. Ze ona sobie nie wyobraza zycia bez inhalatora jak dzieci miala male.
Ja mam dzis 2 podejscie do szczepienia na meningokogi. Oby sie idalo, wydaje mi sie, ze mala calkiem zdrowa..
-
Tym_janek, my mamy inhalator Microlife, ale jest duży i głośny. Podobno bardzo dobry jest Intec Soft Mesh- cichy i przenośny. Właśnie skończyłyśmy się inhalować- u nas katar od wtorku. Pierwszego dnia leciał glut non stop, w połowie drugiego się zatkał i dopiero dziś odetkał. Wreszcie mogę odciągnąć gluta. Mam nadzieje, że inhalacje szybko nas wyleczą
Kinga wczoraj podobno wstała z drzemki przed 15 i poszła spać na noc przed 20:00. Obudziła się na mleko o 7:00 i spała do 10:00... jak żyć... przy mnie tak ładnie nie spi ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 14:51
tym_janek lubi tę wiadomość
-
My nie mamy inhalatora, ale musimy zakupić jakiś w końcu. W sumie do tej pory nie był jakoś niezbędny, ale w końcu może być i jak znam życie to kupię pierwszy lepszy, a wolałabym tego uniknąć.
A jak u Was z planami na sylwestra?
www.zcukremalbowcale.com -
Hejka. Kacper ma 10 ząbków i dwie czwórki chyba wychodzą bo mamy sajgon. Jest tak marudny że masakra. Jak dałam Nurofen to inny chłopczyk. Szkoda że nie można podawać stale heheh, żartuje
.
Kacper nadal ma lekki katarek,a mąż dalej walczy z angina. Modlę się tylko żeby Kacper się nie zarazil przed wyjazdem.
Zaczynam mieć stresa jak wytrzymamy te 5 godz w samolocie,zwłaszcza że ostatnie dni takie kiepskie 🙈
-
Monia !
Monia miałam Ci napisać kilka wskazówek
Nie mogę odkopać maila wiec wrzucam tutaj . Dziewczyny z góry przepraszam za spam .
Nie pamietam gdzie się zatrzymujecie wiec pisze tak ogólnie kilka info .
Jeśli będziecie mieli ochotę kupić sobie coś do jedzenia poza hotelem polecam markety super mercado mercadona dobrze wyposażone również w rzeczy dla dzieci / pieluchy itp . My z racji tego , ze nie wybieramy hoteli tylko prywatne noclegi to kupujemy tam jedzenie na śniadania , owoce morza itp . A dla was to bardziej pomysł na kupno malych przysmaków . Np
W okresie świątecznym maja tam taka ala czekoladę / blok ze zmielonych migdałów nazywa się to turron.
Jest to ich przysmaki swiateczny - jeśli lubisz masło orzechowe i migdały polecam kupić przepyszne to jest ! No i pomarańcze ... takie pomarańcze tylko tam ! My zajadamy kilogramy zawsze:)
Co do knajpek jest tego bardzo bardzo dużo , w każdej miejscowi .
Na fuercie przysmakiem jest kozina ale nie wszędzie można ja znaleźć .
Napisze Ci jedna knajpkę w Corralejo która nas urzekła jak mieszkaliśmy tam 3 lata temu ( o ile pojedziecie koniecznie tam wejdzie )
Nazywala się Pincha Cabra . Kuchnia regionalna , jedno z miejsc gdzie można było spróbować gulasz kozi .
My w tym roku ani w styczniu ani teraz w listopadzie w ogóle nie jechaliśmy w tamtym kierunku ale Corralejo to bardzo fajne miasteczko . Mówią ze surferskie i coś w tym jest . Niesamowicie szeeeerokie białe plaże w okolicach miejscowości . Wyglada to super .
Jeśli będziecie w okolicach Costa Calma to koniecznie przejdzie się parkiem palmowym i zróbcie sobie zdjęcia .
To najbardziej zielonie miejsce na wyspie
Kolejnym ciekawym miejscem do zobaczenia wg mnie oczywsciejest laguna Playa de Sotavento de Jandía.
Przy dobrym wietrze W okresie zimowym w okolicach południa ogromny teren przy przy plazy zostaje zalany woda z oceanu max do pasa tworząc lagunę . Wyglada to bajkowo Zwłaszcza z góry bo cały teren jest w dolinie . Woda się potem cofa do oceanu i tak codzienniechyba ze nie ma wiatru
To mekka surferska , miejsce gdzie można popatrzeć czasem na setki kitsurferow i windsurferów .
Obok jest wypasiony hotel i szkoły nauki . Można się rozłożyć poopalaćmy tam zawsze spędzamy dużo czasu :)W parku oasis byliśmy dwa razy kiedyś sami i w tym roku mąż był z małym . Niezmiennie zachwyca
dla dzieci w wieku naszych pociech to ogromna frajda .. chociaż cena dla mnie powalająca🙈
Co do innych atrakcji .. hm my najwiecej „zwiedzaliśmy ” jak jak byliśmy za pierwszym razem i było to już kilka lat temu .
Pamietam , ze odwiedzaliśmy jakieś muzeum aloesu bo te roślinę namiętnie uprawiają na wyspie , wszędzie jest pełno sklepów z produktami , kosmetykami z aloesem .
Byliśmy tez na płazy z czarnym piaskiem która nazywała się Gran Tarajal.
Poza tym jeszcze morro jable na pewno odwiedzaliśmy tam jest piękna promenada nad oceanem idralna do spacerów.
Teraz już nie zwiedzamyjedziemy na lenistwo , popływać pojeść dobre rzeczy . Poza tym to nie jest wyspa pełna „ atrakcji turystycznych ” wiec jak ktoś się nastawia na całe dnie chodzenia i zwiedzania kościołów itp
to nie ten kierunek
To jest wyspa wypoczynku
Jak coś to pisz i pytaj .
Aaa jeszcze co do ubrań .
Nastaw się na Polskie lato nad morzem . Ciepło ale nie upał i lekki wiatr .. zawsze
Weźcie bluzy i jedna pare długich spodni na wieczór ale .. w ciągu dnia będzie lato . W hotelu pewnie będziecie mieli podgrzewane baseny wiec nawet mały skorzysta z wodyocean ma 19 s . To tyle co Bałtyk w lipcu
wiec mysle , ze spokojnie można się zamoczyć :)może się skończyć max katarem jeśli ktoś jest zmarzluchem
Bawcie się dobrze !i nie zamartwiaj się lotem na zapas
przygotuj książeczki jakieś bajki na tablecie albo kompie , przekąski coś co go zajmie .. poza tym pisałaś , ze lecicie ekipa wiec raz pójdzie do kogoś potem do kogoś innego . Zaśnie na 2 h i zaraz będziecie na miejscu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 13:09
akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Karo_Wi wrote:Tym_janek, my mamy inhalator Microlife, ale jest duży i głośny. Podobno bardzo dobry jest Intec Soft Mesh- cichy i przenośny. Właśnie skończyłyśmy się inhalować- u nas katar od wtorku. Pierwszego dnia leciał glut non stop, w połowie drugiego się zatkał i dopiero dziś odetkał. Wreszcie mogę odciągnąć gluta. Mam nadzieje, że inhalacje szybko nas wyleczą
Kinga wczoraj podobno wstała z drzemki przed 15 i poszła spać na noc przed 20:00. Obudziła się na mleko o 7:00 i spała do 10:00... jak żyć... przy mnie tak ładnie nie spi ;(
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja mam inhalator sanity pro i też sobie chwalę i nie wyobrażam sobie życia bez niego. Codziennie po powrocie ze żłobka, czasem rano, robię Agatce inhalacje z mgielki zablockiej (rozcienczonej woda) i myślę, że dzięki temu Agatka mimo chodzenia do żłobka trzyma się całkiem nieźle.Buko
-
Ooo. Ja byłam w Corralejo na podroz poślubna. Potwierdzam, fajne klimatyczne miasteczko. I ta plaża z wydami za miastem
Bajka. Na pewno tam wrócimy.
Byliśmy na małym zwiedzaniu autem wokół wyspy. Byliśmy właśnie w Morro Jable, Ajuy itd.
Kuba 2tyg w żłobku, w piątek szczepienie na ospe i od p ok bkedzoalku katar, wczoraj 37 i kaszel mokry. Dzisiaj już bez gorączki ale katar i kaszel.
Byliśmy u lekarki się osluchax a ona... Początek infekcji wirusowej. Biseptol.
No kurde. Przeciwbakteryjny na wirusa??
Juz ostatnio miał antybiotyk a też wirus. Masakra.
A zębów ma 8. I idą górne czwórki. Obie się już trochę przebiły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 22:09
-
Justynuszek wrote:Ooo. Ja byłam w Corralejo na podroz poślubna. Potwierdzam, fajne klimatyczne miasteczko. I ta plaża z wydami za miastem
Bajka. Na pewno tam wrócimy.
Byliśmy na małym zwiedzaniu autem wokół wyspy. Byliśmy właśnie w Morro Jable, Ajuy itd.
Kuba 2tyg w żłobku, w piątek szczepienie na ospe i od p ok bkedzoalku katar, wczoraj 37 i kaszel mokry. Dzisiaj już bez gorączki ale katar i kaszel.
Byliśmy u lekarki się osluchax a ona... Początek infekcji wirusowej. Biseptol.
No kurde. Przeciwbakteryjny na wirusa??
Juz ostatnio miał antybiotyk a też wirus. Masakra.
A zębów ma 8. I idą górne czwórki. Obie się już trochę przebiły.
Kiedyś pisalad,że Kuba ma alerhie ma jajko robiliście jakieś badania w tym kierunku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 22:16
-
My mamy medel family plus i nie narzekam. U nas podczas inhalacji śpiew to podstawa ( śpiewamy stary Donald farmę miał gdzie mieszkają nawet krokodyle
w sytuacjach kryzysowych są bajki.
Młody na 8 zębów oby reszta wyszła jak najszybciej bo jak go boli/swędzi to strasznie jęczy -
Justynuszek wrote:Julita, nie podaje biseptolu. Po prostu wkurzają mnie ci lekarzw...
Białko jaja wyszło z testów krwi. I fakt, jak dotknęłam nóżki białkiem surowym. To zaraz pokrzywka -
U nas tez jest alergia na jajo. do tego mamy inne alergie, ale nie wiem dokladnie na co bo objawy nie sa od razu. jutro ponownie robimy panel z krwi.
co do zebow to mamy 8, ale dolne dwojki jak wyszly 1.5 miesiaca temu to jeszcze sie nie zrownaly, sa w polowie gdzies, wiec trwa to naprawde dlugo. ale mysle ze te dwojki to juz historia, a bola ja czworki i trojki ktore ida powolutku. -
Flavia wrote:A wiecie, że alergia na jajko jest przeciwskazaniem do szczepienia MMR, Priorix?
-
katberry wrote:U nas tez jest alergia na jajo. do tego mamy inne alergie, ale nie wiem dokladnie na co bo objawy nie sa od razu. jutro ponownie robimy panel z krwi.
co do zebow to mamy 8, ale dolne dwojki jak wyszly 1.5 miesiaca temu to jeszcze sie nie zrownaly, sa w polowie gdzies, wiec trwa to naprawde dlugo. ale mysle ze te dwojki to juz historia, a bola ja czworki i trojki ktore ida powolutku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 11:20