X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę polecić taki inhalator, co prawda go nie mam, bo używam zwykłego, ale mój jak się zepsuje to kupuje właśnie ten. ADAMED Nebulizator Air Pro. Firma Microlife też ma jakiś model,ewentualnie lekarz może ci coś polecić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 12:51

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mocno trzymam kciuki za Wasza „walkę” w macierzystwie z astma czy alergiami. Nie mam nawet pojęcia z jakimi problemami musicie się mierzyć na codzień, czuje do Was ogromny szacunek za poświęcenie tak wielkie.

Pochwale się - odsmoczkowalam. Zajęło mi to 4 pełne doby. Najgorzej było w nocy kiedy mój się budzi po 3-4-10 razy. Muszę wtedy przyjść, przytulić, pogłaskać albo wziąć do siebie do spania. No i pierwszego i drugiego wieczora był sajgon przy usypianiu, ale pomogło śpiewanie kołysanek. Pielucha na noc nadal obecna.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, ale Wam sie chce. Podziwiam Was. Odsmoczkowanie, odpieluchowanie.

Czy tylko mi się tego nie chce robic? Jak pomysle o nocnym wstawaniu... Chyba cos ze mna nie tak.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia u nas też pielucha na noc, przez tydzień próbowałam bez, ale mój mały ciągle je w nocy,idzie spać o 18-19 pije mleko o 22 kolejne i o 5 też. Próbował mu ograniczyć te mleka ale nie ma szans,jest głodny. Zrobię kolejne podejście jak przestanie jeść. Natomiast w dzień mamy małe postępy,ale tu nie odpuszczamy.

Ja już przywykłam,że mam chore dzieci nie jest łatwo ale zawsze mogło być gorzej i tym się pocieszam.

ChicChic z doświadczenia swojego i bliskich w rodzinie widzę,że im szybciej tym łatwiej idzie odsmoczkowanie czy nocnikowanie, ale też są małe wyjątki i dzieci np same odrzucają smoczek czy jako starsze w tydzień opanowały nocnik, ale tak jak piszę to wyjątki w większości niestety trzeba się napracować. Ja nie znoszę odpieluchowywać🙁 Smoczek poszedł gładko i u córki i u syna.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Kurcze dziewczyny, ale Wam sie chce. Podziwiam Was. Odsmoczkowanie, odpieluchowanie.

Czy tylko mi się tego nie chce robic? Jak pomysle o nocnym wstawaniu... Chyba cos ze mna nie tak.

Chic to chyba kwestia pewnego przyzwyczajenia - u mnie mały nigdy nie przespał nocy, wiec nie ma dla mnie różnicy czy wstawałam mu dać smoczek, czy tak jak teraz pogłaskać i przytulić. Poszło bardziej gładko niż myślałam. Tez uważam, ze im szybciej tym łatwiej. Potem to dopiero będzie bunt na to co ta matka chce :) tak mi się wydaje. Kwestia samozaparcia i konsekwencji ze „działam od dzisiaj”.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 09:13

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje jako matka odpieluchowanego dziecka ;)
    Łatwo nie było .. i oczywiście są jeszcze wpadeczki .. ale jestem dumna z mojego malucha ..
    Pięknie szybko złapał :)

Zuza zazdroszczę smoczka , u nas bez szans .. w dzień może nie istnieć .. ale do zaśnięcia .. musi być 🙈🤷‍♀️

1Malinka1 lubi tę wiadomość

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Ja się melduje jako matka odpieluchowanego dziecka ;)
    Łatwo nie było .. i oczywiście są jeszcze wpadeczki .. ale jestem dumna z mojego malucha ..
    Pięknie szybko złapał :)

Zuza zazdroszczę smoczka , u nas bez szans .. w dzień może nie istnieć .. ale do zaśnięcia .. musi być 🙈🤷‍♀️
    A jak w nocy to u was wygląda? My polegliśmy w nocy dużo sika i je🙁 Gratulacje dla Tobiego 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 09:07

Megsss lubi tę wiadomość

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss gratuluję ale szybko wam poszło, podziwiam ale wiedziałam że Ci sie uda, było bardzo ciężko? A napisz jak wyszło z odpieluchowaniem w nocy, ile nocy to zajęło? Czy synek przed odpieluchowaniem po nocy i drzemce miał czasem sucha pieluchę?

Megsss lubi tę wiadomość

km5si09kuaztknwb.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita , mój mały nie je w nocy od kiedy skończył pół roku ..
    największy problem miałam z przestawieniem go z butli wieczorem .. bo to był rytulal ..mleko bajka i wtedy spanie .. teraz dostaje wieczorem kolacje stała , przy bajce .. i mleko poszło w odstawke na wieczór ..

Moll W dzień załapał już 3 -4 dnia a sucha noc udało nam się osiągnąć po 6 nocach .. na 7 noc położyłam go i obudziłam o 5 i posadziłam na nocnik .. łóżko było suche ..od tej pory bez wtop noce są na sucho a rano pierwsze kroki do nocnika ..po
    Nocy nigdy wcześniej nie miał suchej bo przed snem dostawał butle 210-230 mleka :)
    Czy było ciężko ? No było kilka kryzysów nie twiedze
    , ze nie .. najgorsze było to wstawanie w nocy żeby go wysadzić przez pierwsze noce .. bo my już odzwyczailiśmy się od takich pobudek :) ale warto było :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 17:45

Moll, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog nie wiem dokładnie jakie leki twój mały dostaje ale u nas też było podejrzenie astmy i dostałam dla mojego 3 różne leki w spraju. Jako że dziecko nie weźmie tego leku tak jak dorosły bo nie umie, dostałam taką tubę do inhalacji z maseczka. Jest mała i zmiesci się w każdej torebce. My na szczęście kończymy już kurację i mam nadzieję, że nie będzie już potrzebna.

Megss gratulacje! Ja czekam na cieplejsze dni z odpieluchowaniem. Ze smoczkiem to i u nas będzie ciężko :/

W końcu mój mały zaczyna coś mówić. Są to pojedyncze słowa, czasami skróty słów ale robi postępy.

Nadal siedzimy w domu, już nie jest tak ciężko jak na początku. Mamy swój, bezżłobkowy rytm i jakoś nam ten czas leci. Być może w lipcu żłobki otworzą, najpóźniej we wrześniu o ile będzie do czego wracać :/

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2024, 10:17

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Aśka 🙂 Może ten z Microlife będzie tańszy. Super sprawa taki inhalator, ja przez przypadek się dowiedziałam,że takie są 😉 I uważam,że twój mały spokojnie poradził by sobie z wdychaniem przez tą tube. W szpitalach i mniejsze dzieciaki tak miały robione.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mój też często chorował od czerwca do grudnia praktycznie co 2 tygodnie. Łapie czasami zadyszkę i kaszel jak się rozbryka ale nie ma i nie miał bezdechów. W ogóle to co pisałaś to musi być jakiś koszmar dla matki, współczuję Wam bardzo :( I oby przeszło, tak jak Twojemu mężowi.
    Leki na pewno będę jeszcze długo nosić i wozić ze sobą. A ta tuba to naprawdę fajna sprawa i uwierz, ze Ben radzi sobie z nią bardzo dobrze. Dla rodzica to tylko kwestia wprawy.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile wynosi u was przerwa nocna w jedzeniu? U nas to są max 6h. Muszę go oduczyć tego nocnego jedzenia.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita25 wrote:
    A ile wynosi u was przerwa nocna w jedzeniu? U nas to są max 6h. Muszę go oduczyć tego nocnego jedzenia.

12 godzin i więcej, zależyo którejrano wstanie.

julita25 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

julita25 lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z mową jeszcze słabo. Pojedyncze sylaby, własna chińszczyzna. Za to mi każe ciągle nazywać różne rzeczy. Pokazuje palcem na coś i czeka, aż mu to nazwę. Szkoda tylko, że nic po mnie nie powtarza 😣

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, u nas podobnie. Książkę bierze i pokazuje i czeka żeby nazywać :)
    Polecam..... Na ulicy czeresniowej :)
    U nas to i pucio i siedzimy i siedziny i oglądamy.

Sam mówi mama, tata, brum brum, dyn dyń (dzyń dzyń czyli tramwaj) i ostatnio nauczlan go coś jak jajo xD i tyle. Reszta to jakieś kiego eeee yyyy i inna chinszczyzna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 23:11

43kth371haww2z0j.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, u nas to różnie bywa, bo Kinga nie ma stałych pór zasypiania, niestety. Zazwyczaj jest to około 9h bez jedzenia w nocy.

ChicChic, ja tez jestem pod tym względem „leniwa” i nie wiem czy się tak szybko zabiorę za odpieluchowanie (myśle teraz o sierpniu, ale kto to wie :P). W sumie przed tym całym odpieluchowaniem to najlepiej by było pozbyć się jedzenia mleka w nocy i przed snem. Chociaż chciałabym, żeby pila MM do 2 r.ż. (i to najlepiej tylko raz w ciągu doby). U Kingi tez jest to rytuał, mleczko z butli oznacza sen nocny. Niestety nie ma mowy, żeby wypiła mleko z bidonu czy jakiegoś kubka- odpycha i płacząc krzyczy „nie, nie, nie!”. Musiałabym się chyba najpierw pozbyć smoczków zupełnie i tak ciagle coś ;)
    Póki co mam zamiar pozbyć się tej nocnej przekąski w postaci MM, bo coraz częściej Kinga po prostu się na nią nie budzi. Natomiast jak już się obudzi i domaga mleka, to robi dzikie awantury, dopóki nie dostanie butli. Od kilku dni pije ciepłą
    wodę z butelki i nie widzi różnicy, to znaczy, ze głodna nie jest i to jest raczej jej przyzwyczajenie, które pozwala jej dalej zasnąć. Nie wiem jak zupełnie się tego pozbyć przy okazji nie wyprowadzając z równowagi siebie i męża.

gg64e6ydj2x1myxr.png
‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ