X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, poddałam sie z nocnikiem :(
    Czuje sie z tym fatalnie ale pranie 20 spodni dziennie mnie wykancza. A poprawy nie widac. Tak juz od 3 tygodni. Jestm tym mega zmeczona. Chodzi w pampersie i koniec. Uznaje to za swoja wielką porazke:( zupelnie nie rozumiem co się stalo ze tak sie zrazila do nocnika. Nawet nie apojrzy bo od razu płacz i krzyk. Sprobuje jak sie sytuacja uspokoi.. Byle do wrześniowego przedszkola da rade:(

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia to super ze sie u Was otwierają:)

My tez chodzimy do komory od dr Pokrywki.
    Bylismy na ok 10 sesjach po 2 h i raz na całej nocy ale w innym miejscu,bo teraz jeździmy do takiej nowszej i ma lepsze warunki a do tego nawet taniej bo nie płacimy za dziecko :)
    Tez właściciel jest w trakcie budowania dwoch sypialni wiec pewnie będziemy chodzić raz na 2 tygodnie na cala noc :) wtedy podobno efekty są megaaaa.

Daj znac jakie wrażenia ? :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna super 😍 trzymam mocno kciuki 🥰

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• katberry Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, a robiliście jakąś diagnozę? Jakbyś chciała to daj znać na priv. Mamy podobne problemy.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, co daje ta komora?

Ja jeszcze nie odpieluchowalam. Syn nie jest na to gotowy, więc nie zmuszam. Wolę zrobić to raz, a dobrze.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katberry napisalam 🙂

Edka ta komora dotlenia mózg, działa na wiele chorob i wiele dolegliwości. My chodzimy bo dla dzieci które mają autyzm tez jest polecana 🙂.
    Ja wierze i widzę że Kacpi na drugi dzień po komorze jest okropny, zmierzly,marudny a na kolejny nowa umiejętność, nowe słowa, dzis np do mnie przybiegł jak się przewrócił zeby sie przytulic a kiedys to było nie do pomyślenia.
    Hitem dzis bylo to ,ze bylismy na dworze i ciagle sprawdzalam czy mu nie zimno bo jest troche chory,ale snieg spadl chcialam mu pokazac hehe i sprawdzam a on "nie martw się mamo" 😍 normlanie mnie zamurowało i pozniej chodził i ciagle to gadal 😀

Kurcze jestem ostatnio pelna nadziei 😍

• monika30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w czwartek idziemy do neurologa,bo te ataki w nocy o których kiedys pisalam dalej sa i teraz pojawiaja sie codziennie.
    Mam nadzieje ze neurolog jakos pocieszy ze to minie, ale nie ukrywam ze troche sie stresuje.

To tak żeby nie było za kolorowo 😉

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a przyblizysz jak wyglada atak nocny? Bo i mnie w nocy tez jest krzyk, ale w naszym przypadku przypisuje to emocjom z dnia - telewizor i żłobek bo powtarza imiona dzieci przez sen, ogólnie bardzo dużo mówi przez sen, nie wiem czy to zły symptom w tym wieku. Nie wiem czy nie radzi sobie z emocjami.
    Miło słyszeć jak napawasz optymizmem opowiadając o rozwoju syna :)

Chic a córka chodzi do żłobka? Tam tez były takie problemy przez ostatnie tygodnie? Kurczę chciałabym pomoc, ale nie wiem gdzie może tkwić problem. U nas była ostatnio sytuacja ze przyszła do nas sąsiadka z córka 2-latka i zmieniała jej u nas pampersa, syn popatrzył i powiedział potem do mnie ze on tez chce pampersa założyć. No normalnie rozkręcił mi awanturę, mimo tłumaczenia co i jak i dlaczego nie.

Akilegna gratulacje i trzymam kciuki za rozwój wydarzeń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 07:15

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka to tak jak u nas - nie jest jeszcze gotowy, więc na razie jeszcze lata w pieluchach.

Monika wow - świetne postępy, naprawdę!

Zuzia - u nas też, codziennie są krzyki przez sen, od jakiś 2 tygodni jest pogorszenie. Mam wrażenie, że złe sny, bo bardzo często pomaga przytulenie, dotyk, buziak i się wycisza. Jak bardzo krzyczy i nic nie działa, to czasami go rozbudzam, żeby się napił i wtedy faktycznie jak otworzy oczy i się napije to później śpi spokojniej. Pytam go później czy coś złego mu się śniło, to często mówi, że tak. Że na przykład kot miał wypadek. Ale czy on wie o co mi chodzi z koszmarami to nie jestem pewna.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też są często noce z budzeniem. Aktualnie to wygląda tak, że ok 5 rano budzi się i płacze. Trzeba go wtedy przytulać, lulać i po chwili się uspokaja i zasypia. Z tego co się orientowałam, to są to lęki nocne. Mijają tak do 6 roku życia. Skoro wiele z nas ma ten problem, to znaczy, że to musi być jakiś etap rozwojowy. Być może za rok czy dwa dziecko nie będzie już płakać w nocy, ale i tak się będzie budzić i wołać nas, aby się przytulić.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Kinga też się budzi w nocy często, ale to podobno norma u większości dzieci.

Monika ja zamierzam wykupić karnet na 10 wejść. U nas dzieci do 6 r.ż. wchodzą za darmo, więc będę chodzić z całą trójką, tylko zapłacę za najstarszego syna. Na pewno nam nie zaszkodzi, a może tylko pomóc. Dam znać co i jak.

Akilegna, gratki, to naprawdę super, że będą bliźnięta.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźnięta. Cudownie:)

Co do żłobka, to poodbno w zlobku placze i nawet nie chce patrzec na nocnik. Nie wiem skad taka zmiana:( pozostaje dac jej czas. Dopiero skonczyla 2 latka. Nie chce zeby sie meczyla. Sprobuje od stycznia na now. Niech sobie odpocznie.

Czy ktoras korzystaka z majtek treningowych? Jest duzy wybor i nie wiem jakie wybrać.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, Kacper sie budzi codziennie o stalej porze i drze sie tak przez od pol do godziny. Nic do niego nie dociera. Spojrzenie ma takie "tępe",prezy sie,wygina. Mogę mowic,prosić i nic nie pomaga. Jakby do niego to nie docierało. Dopiero po jakimś czasie puszcza i zaczyna odpowiadać, wtedy chce mleko i spi dalej.
    Atak wyglada przerażająco 🥺

• monika30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpieluchowanie tez kiepsko. Poki co nocnik sluzy do zabawy. Siada na niego w spodniach,(bo na golasa nie ma szans) wtedy gdy oglada Kicie Kocie i Nunusia który właśnie siusia do nocniczka.
    Jak próbowałam go posadzić z gola dupka zeby zrobil siusiu to darl sie. Nie chce go zmuszać,przyjdzie czas i na nocnik :)

O majtkach treningowych tez sie zastanawiam,ale nie wiem czym się różnią,bo jeszcze sie jie zagłębiałam w temat.

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 10:50

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, jota w jotę macie do czynienia z definicją lęków nocnych. Na to nie ma lekarstwa. Potrzeba czasu.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog No wlasnie Kacpi żadnych lekow nie przyjmuje.

Edka a pisze jaki czas i przechodzi ? Bo ja już nie mam siły, teraz to jest co noc i powiem szczerze że to mega męczące:/

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog - miałam podobny problem ze mały nie chciał iść spać do mnie do łóżka a jednocześnie chciał się przytulać. Dlatego zapadła decyzja o własnym pokoju i dużym łóżku dla niego (90x180). To rozwiązało problem bo wtedy ja się z nim kładę na chwile i się uspokaja.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam sobie z ciekawosci badanie AMH i mam wynik 0,84. Zalamalam sie. To znaczy ze nie zajdę juz w ciążę? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 10:31

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 10:50

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ