X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Zrobilam sobie z ciekawosci badanie AMH i mam wynik 0,84. Zalamalam sie. To znaczy ze nie zajdę juz w ciążę? :(

ChicChic AMH to specjalistyczne badanie którego nie zinterpretujesz sama normy są zupełnie inne w określonym czasie cyklu, inne u nastolatki a inne u kobiet po ciąży inne u karmiących. Jak zapytałam swojego gina o to badanie to parsknął śmiechem i powiedział ze wszystkie przychodzą z wynikiem z płaczem bo się bawią w diagnozowanie przez dr googla. Ja np pomimo długich starań nie miałam go wykonywanego bo było to bez sensu.

Chcesz mogę dać Ci namiar na mojego dr przyjmuje na osiedlu Witosa w Kato

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie ide do mojej lekarki i zobaczymy jak bedzie. Chyba niepotrzebnie robilam to bdanie:/

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic Katiusza ma rację. Ja tego badania nigdy nie robiłam mimo 4 lat starań o Bena.

Mój też potrafi obudzić się w nocy z krzykiem, gada przez sen, ciężko go uspokoić. Już kiedyś ktoś mi mówił, że to normalny etap i prędzej czy później minie. Na szczęście nie jest to co noc, więc też nie tak upierdliwe

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa od tygodnia budzi sie kolo 1 w nocy. Opowiada co sie jej snilo, mowi ze chce isc na spacerek, ze chce bajeczke... Ciężko ja znowu uspac, czasami z godzinę to trwa. Nie wiem.. Chyba faktycznie taki etap. Tylko ze moja jest dość spokojna.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 10:50

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog ja mam łóżeczko "domek" o wymiarach 160x90. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 80x180. Materac kupiłam w jysk. Potem docelowo chce kupić dzieciom za około 2 lata łóżko piętrowe o tych samych wymiarach.

Dziewczyny co ja miałam za noc. Syn zaczął gorączkować, najpierw 38, potem dobiło do 40. O 3 wymiotował i miał biegunkę. Dzwoniłam na 112, kazali mi jechać z nim do szpitala po podaniu leków, leki zwymiotował. Dzwonię do szpitala, mówią ze z jelitówką to do rodzinnego a karetka na pewno nie przyjedzie do takiego przypadku. Zaczął mi lecieć przez ręce byłam przerażona. W końcu udało mi się podać leki i ich nie zwrócił i ma 37,5 aktualnie. Dzwoniłam od 6:30 do rejestracji przychodni i uwaga - nikt nas nie przyjmie bo COVID i nie maja przyjęć dzieci chorych, tylko zdrowe. No absurd, to gdzie mam iść z chorym dzieckiem? Odpowiedz: TELEPORADA.
    Na 13:00 wezwałam lekarza prywatnie na wizytę domowa. Jak tak ma wyglądać służba zdrowia to strach chorować.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie łóżko dla małego
    1ffd5557ced4.jpg

Hedgehog lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, mój ostatnio też strasznie się pochorował i też mieliśmy teleporade. Lekarz przez telefon wmawiał mi, że to na pewno trzydniówka... W nocy mały zaczął mi jednak charczeć, chrapać. Rano zrobiłam awanturę w przychodni, że żądam wizyty i w końcu pediatra zgodził się łaskawie obejrzeć małego. Okazało się, że ma angine i trzeba brać 10 dni antybiotyk. No i ja się pytam - jak inaczej miałby to stwierdzić lekarz bez osobistej wizyty? Przez telefon? To chory kraj! A i jeszcze na wejściu do przychodni zapytali mnie, czy warto prowadzić tu dziecko, bo a nuż się zarazi tam covid 🤦‍♀️ W d...ę niech się pocałują.
    Zuzia, w razie czego trzeba zamawiać prywatnie lekarza. Wtedy się nie boją covid...

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej Zuzia przykro mi. Dziewczyny to co piszecie jest przerażające. Strach chorować teraz. :/

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łóżko, które jest przerobione z jej łóżeczka jak była mała, w sensie tam była dołączona poręcz. Ale też planuje coś innego, podobają mi się domki, chciałabym jakieś większe bo młoda nieźle się rzuca.

Zuzia koszmar i tragedia. Lekarze są od ZDROWYCH dzieci? Naprawdę? To jest jakaś kpina!! Prywatnie wszędzie przyjmą, czy tylko ja widzę ten absurd?? Daj znać co z synkiem, oby szybko to minęło.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi głównie o to ze to personel w przychodni ma problem z pacjentami bo jest im wygodniej siedziec i odbierać tefon wtedy kiedy im się podoba albo pare razy zadzwonić niż jak maja ludzie przychodzić one będą musiały dezynfekować i mierzyć temperaturę przeprowadzać wywiad i tak dalej wiec problem naprawdę w główniej mierze nie leży po stronie lekarzy tylko pielęgniarek i rejestratorek tam pracujących.

Hedgehog moja Jagoda po przeprowadzce do naszego mieszkania ma w swoim pokoju łóżko rozsuwane z ikei jest bardzo fajne można je rozłożyć do 190 obecnie mam na 120 ustawione,

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze w tym wszystkim ze koszt wizyty prywatnej w Trojmiescie wahał się na poziomie 100-150 zł.
    Dziś zapłacę 275.

Katiusza a czy do takiego łóżeczka rozsuwanego trzeba co jakiś czas kupować nowy materac?
    Edka ja tez próbowałam wymusić wizytę, to usłyszałam ze oni nie mogą tego zrobić, ale jak będzie bardzo złe to mam jechać do szpitala. No świetna informacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 10:41

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ileeeee?? Boże kochany co za stawki....

Jeśli pacjent wymaga odsłuchania i teleporada budzi wątpliwości co do diagnozy to lekarz ma obowiązek wezwać pacjenta i zbadać go osobiście. Tyle. Piszczcie do rzecznika praw pacjenta i zgłaszajcie do NFZ.

43kth371haww2z0j.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, jeśli mały ci zwraca leki podane doustnie, to podaj mu paracetamol w czopku.

Hedgehog lubi tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Zuzia, jeśli mały ci zwraca leki podane doustnie, to podaj mu paracetamol w czopku.
    Ma tez rozwolnienie wiec czopek również ładuje w toalecie. Na szczęście dużo pije bo dzisiaj już 1,5 litra wypił. Ale wizja niespadajacej gorączki i żadnego leku nie jestem w stanie mu podać - to mnie przeraża.
    Lekarz się „przełożył” na 15:00 wiec czekamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 14:16

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy 10 dni w domu, angina z podejrzeniem szkarlatyny. Antybiotyk. Ulżyło mi ze ktoś postawił diagnozę. A jak niby miałby to zrobić przez telefon?

1Malinka1 lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas też była angina. I gdyby nie wizyta, na której lekarz zobaczył gardło, to dziecko nadal przezywałoby męczarnie, bo byłoby bez odpowiedniego leku. A tak na drugi dzień po podaniu antybiotyku zeszła gorączka i nastąpiła poprawa.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy dzis u neurologa i potwierdziła że to lęki nocne. Musimy przeczekać.
    Bylismy u niej równe 10 miesiecy temu i wtedy wypisała nam zaswiadczenie do poradni z podejrzeniem autyzmu. Natomiast dzis powiedziała ze nie ma podstaw by tak twierdzić.
    Ja nie wierzę w co usłyszałam. Powiedziala ze pracuje dodatkowo z dziecmi z autyzmem i u Kacpra nie widzi objawów. Dalo mi to ogromną nadzieje 😍
    Wyszlam i wyłam ze szczęścia ,teraz juz bedzoe tylko lepiej 😍

Oczywiście powiedziała ze Kacpi bardzo koslawi nozki i dziwnie chodzi. Ze problem z raczkami,duzo pracy jeszcze przed nami ,ale jestem taka szczęśliwa ze wiem ze ogarniemy to i kto wie moze od września Kacpi pojdzie do normalnego przedszkola i sobie poradzi 😍
    To jest moje marzenie,żeby nie różnił się od rówieśników 😍

Hedgehog, 1Malinka1, edka85, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• monika30 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia duzo zdrowka dla twojego maluszka 🙂

‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ