Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Jestem aktualnie w 4t+6d na razie wiem, że pęcherzyk jest w macicy, a wizytę serduszkową mam za 2 tygodnie. Jestem po jednym poronieniu. Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie ok.
Termin wg belly jest na 23 października.Mamusia_Ksawusia, sniezynka94, Blu, Kamila0689, Du-Dulia, Kolorowapani, Bajka111, Paulina Agata lubią tę wiadomość
-
Ja już jestem po wizycie, Pęcherzyk ma 17 mm, zarodek ma 6,2 mm, ale serduszka jeszcze nie było. Lekarz mówił, że spokojnie mam przyjść za tydzień i pewnie wtedy już będzie serduszko. A ja oczywiście świruję, bo czytałam, że jak zarodek ma ponad 6 mm, ale serca jeszcze nie ma to ciąża się nie rozwija Nie wiem sama co myśleć teraz👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Ja już jestem po wizycie, Pęcherzyk ma 17 mm, zarodek ma 6,2 mm, ale serduszka jeszcze nie było. Lekarz mówił, że spokojnie mam przyjść za tydzień i pewnie wtedy już będzie serduszko. A ja oczywiście świruję, bo czytałam, że jak zarodek ma ponad 6 mm, ale serca jeszcze nie ma to ciąża się nie rozwija Nie wiem sama co myśleć teraz
nie zostaje chyba nic jak czekać, wiem że to trudne, może zrób betę i powtórz po 48h? może uspokoi? ale z drugiej strony beta rośnie wolniej jak przekroczy wartość 6 tysięcy i może byc to mylne.. u mojej siostry w 48h beta przyrosła 12% wprzy wartości 35 tysięcy, a urodziła zdrowa córkę -
tym_janek wrote:Ja już jestem po wizycie, Pęcherzyk ma 17 mm, zarodek ma 6,2 mm, ale serduszka jeszcze nie było. Lekarz mówił, że spokojnie mam przyjść za tydzień i pewnie wtedy już będzie serduszko. A ja oczywiście świruję, bo czytałam, że jak zarodek ma ponad 6 mm, ale serca jeszcze nie ma to ciąża się nie rozwija Nie wiem sama co myśleć teraz
Nie przejmuj się, na pewno wszystko jest w porządku i za tydzień już zobaczysz serduszko
Dziewczyny, czy któraś z Was oprócz badań prenatalnych (USG + test pappa) będzie jeszcze robiła badanie wolnego płodowego DNA?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 16:11
-
Jutro i tak muszę iść na OGTT, więc zrobię bHCG przy okazji. Policzę średni przyrost od ostatniego pomiaru i jak mi wyjdzie, że się średnio podwaja co 2-3 dni to nie będę panikować, ale jak wolniej to nie wiem. Będę czekać tydzień i płakać w poduszkę...👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Karo_Wi wrote:Nie przejmuj się, na pewno wszystko jest w porządku i za tydzień już zobaczysz serduszko
Dziewczyny, czy któraś z Was oprócz badań prenatalnych (USG + test pappa) będzie jeszcze robiła badanie wolnego płodowego DNA? -
Karo_Wi wrote:*SmoczycA* a już masz plan: który? I kiedy? Tego samego dnia co Pappa, czy wcześniej/później?
W ogóle Wy we wcześniejszych ciążach robiłyście USG i test Pappa tego samego dnia? Czy na wizytę z USG prenatalnym już przychodziłyście z Pappa?
ja nie robiłam prenatalnych, robiłam połówkowe -
nick nieaktualny
-
Ja już spokojniejsza Gin po rozmowie kazał przyjechać dzisiaj na wizyte i na szczęście wszystko w porządku. Nasz groszeczek ma 2 cm i pięknie bijące serduszko. Plamienia najprawdopodobniej pojawiły się z przemęczenia Mam więcej odpoczywać i dostałam duphaston 2 razy dziennie tak na wszelki wypadek
Mamusia_Ksawusia, PAPAVER, Du-Dulia, edka85, Bajka111, Kathrine lubią tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Karo_Wi wrote:*SmoczycA* a już masz plan: który? I kiedy? Tego samego dnia co Pappa, czy wcześniej/później?
W ogóle Wy we wcześniejszych ciążach robiłyście USG i test Pappa tego samego dnia? Czy na wizytę z USG prenatalnym już przychodziłyście z Pappa?
ja robie pappa w dniu wizyty czyli usg prenatalnego 15 marca. będzie to 12tydz 1 dz.
W pierwszej ciąży tez robiłam pappa w dniu usg genetycznego
-
Karo_Wi wrote:W ogóle Wy we wcześniejszych ciążach robiłyście USG i test Pappa tego samego dnia? Czy na wizytę z USG prenatalnym już przychodziłyście z Pappa?
Żeby usg+pappa dały miarodajny wynik powinny być zrobione w tym samym dniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 17:37
-
OlinkowA wrote:Na czym polega Pappa i czy może to badanie wykonać zwykły gin?
Pappa polega na pobraniu próbki krwi i zbadaniu w niej 2 parametrów: wolne B-hCG i białko PAPP-A. Tam gdzie robią usg genetyczne (lekarz z certyfikatem!) to mają też w ofercie badanie pappa. Przynajmniej tam gdzie ja byłam (3 miejsca) tak mieli. -
Karo_Wi wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was oprócz badań prenatalnych (USG + test pappa) będzie jeszcze robiła badanie wolnego płodowego DNA?
Cały czas się zastanawiam i chyba jednak zrobię, tylko nie wiem jeszcze które badanie. Jako że muszę dojechać do innego miasta to będę od razu robić przy usg+pappa
-
Dziewczyny, ale sie rozpisalyscie
Kobietki z mdlosciami, imbir pomaga. Sprobijecie
Dzisiaj umowilam sie na pierwsza wizyte na 27tego. Musze zatem troche poczekac na uslyszenie bicia serduszka...
Natka, odpoczywaj ile mozesz. Z plamieniami nie ma zartow.Lepiej dmuchac na zimne.
U mnie dziecko chore. Ja tez psikam,ale u mnie katar na poczatku ciazy to norma.Basia -
nick nieaktualny
-
Du-Dulia wrote:a co sądzicie o ćwiczeniach dla kobiet w ciąży?
Mi się wydaje, że jednak bezpieczniej jest poczekać do II trymestru Poza tym ja teraz w ogóle nie miałabym siły na to
Ale jeśli się ćwiczy przed ciążą, to nawet jest wskazane, żeby w ciąży nie przerywać ćwiczeń i dopasować do swojego stanu jakieś.2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami