Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Według kalendarza wychodzi mi chłopiec, ale też marzę o dziewczynceEwelka Elka wrote:Ja Wam powiem że po cichu liczę na dziewczynkę, chociaż przeczuwam chłopaka...
w pierwszej ciąży kalendarz mi się sprawdził a teraz wychodzi drugi chłopak.
Ale byleby zdrowa dzidzia.
Mamusia_Ksawusia, Ewelka Elka lubią tę wiadomość

-
Ja po wizycie. Trochę jestem zaskoczona podejściem lekarza bo był całkiem spoko a myślałam że trafie na jakaś porażkę

Tak się martwiłam o dzidziola a z nim wszystko dobrze heh
Ma 1,91cm , serduszko 158/min i nawet nie prosząc dał posłuchać serduszka.. Coś niesamowitego
A najlepsze jest to że gin stwierdził że to niby chłopczyk będzie bo widzi coś miedzy nóżkami
Ja podchodzę do tego z dystansem bo to za wcześnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 10:54
1Malinka1, edka85, Milano, Iwona27091991, aga94, *SmoczycA*, Karo_Wi, Kolorowapani, Mamusia_Ksawusia, Bajka111, marysia7812, Marsylia, Du-Dulia, laylin lubią tę wiadomość

-
Kathrine jakiś dziwny lekarz że Ci mówił o płci tak wcześnie
nigdy się nie spotkałam żeby ktoś w 8 tygodniu ocenial płeć
z resztą nawet około 12 tc, kiedy to już niektórzy lekarze potrafią to ocenić, właśnie i dziewczynka i chłopczyk mają "siusiaka". Płeć można wtedy określić po kącie nachylenia tego dyndadełka
Mamma-mia lubi tę wiadomość

-
W przypadku chłopca jest to możliwe, z dziewczynką bywa gorzej. W pierwszej ciąży w 12 tc wiedziałam na 99% że jest chlopiec bo widział siusiakaEwelka Elka wrote:Kathrine jakiś dziwny lekarz że Ci mówił o płci tak wcześnie
nigdy się nie spotkałam żeby ktoś w 8 tygodniu ocenial płeć
z resztą nawet około 12 tc, kiedy to już niektórzy lekarze potrafią to ocenić, właśnie i dziewczynka i chłopczyk mają "siusiaka". Płeć można wtedy określić po kącie nachylenia tego dyndadełka 
Wszystko zależy pewnie od sprzętu i osoby wykonującej USG, bo tego samego dni byłam w szpitalu na NFZ na USG i mi nic nie powiedziała, a o płci powiedziała ze za wcześnie. Wiec załamana umówiłam się prywatnie i wiedziałam już wszystko
-
Z chińskiego kalendarza wychodzi mi syn. Chciałabym żeby tak było. Najważniejsze jednak dla mnie żeby maleństwo było zdrowe bez względu na płeć.
Domi-mazurka, Kathrine, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość
-
Marsylia wrote:Z chińskiego kalendarza wychodzi mi syn. Chciałabym żeby tak było. Najważniejsze jednak dla mnie żeby maleństwo było zdrowe bez względu na płeć.
Mi z tego kalendarza również wychodzi syn, i dokładnie tak jak Ty twierdzę, że płeć nie jest ważna, tylko to, żeby dziecko było zdrowe...
Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie umówili na 17:50Cukierniczka wrote:Ja też mam dzisiaj! Trzymam kciuki
Ty pewnie wcześniej niż ja, bo się umówiłam na 19:20 dopiero, brawo ja 

Nie muszę pisać chyba, że standardowo i u mnie złe myśli.
Śniło mi się dzisiaj krwawienie
ze chodziłam i ze mnie kapało na podłogę. Ehhh....
U mnie kalendarz chiński się nie sprawdził. Zobaczymy jak będzie tym razem, ale na nic się nie nastawiam. Chciałabym po prostu zdrowe dziecko. -
Wydaje mi się za na tym etapie każde dziecko ma "siusiaka". Siusiak ten się później przekształca albo w prawdziwego siusiaka albo w łechtaczke. Dziwi mnie ze lekarze już na tym etapie mówią o płci.
Kathrine, Mamma-mia, Ewelka Elka lubią tę wiadomość

-
Biorąc pod uwagę, że szanse na chłopca i dziewczynkę są równo 50%, to zawsze jest grupa, którym się to "sprawdza". Jak czytałam opinie, to tyle samo było głosów, że im się sprawdziło (bo np. urodził się chłopiec), ile tych, że się nie sprawdziło (bo akurat dziewczynka). Żaden kalendarz ani położenie kosmówki nie ma to wpływu. To tylko przypadek, jeśli się to pokryje z prawdą. Wszystko opiera się na genetyce.gosia1991 wrote:Bądź co bądź u wielu osob sie sprawdza i moj gin powiedział że też w to wierzy

I wydaje mi się, że Du-Dulia zbyt szybko na I - wszej stronie wpisała już Katherine płeć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 12:24
NiecierpliwaKarolina, gosia1991, _magda87_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny

wcześniak 35/36tc