X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka Elka wrote:
    Ja Wam powiem że po cichu liczę na dziewczynkę, chociaż przeczuwam chłopaka... ;) w pierwszej ciąży kalendarz mi się sprawdził a teraz wychodzi drugi chłopak.
    Według kalendarza wychodzi mi chłopiec, ale też marzę o dziewczynce :) Ale byleby zdrowa dzidzia.

Mamusia_Ksawusia, Ewelka Elka lubią tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przeczucia na córę tym razem :)

age.png
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Trochę jestem zaskoczona podejściem lekarza bo był całkiem spoko a myślałam że trafie na jakaś porażkę :P
    Tak się martwiłam o dzidziola a z nim wszystko dobrze heh :)
    Ma 1,91cm , serduszko 158/min i nawet nie prosząc dał posłuchać serduszka.. Coś niesamowitego :) A najlepsze jest to że gin stwierdził że to niby chłopczyk będzie bo widzi coś miedzy nóżkami :D Ja podchodzę do tego z dystansem bo to za wcześnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 10:54

1Malinka1, edka85, Milano, Iwona27091991, aga94, *SmoczycA*, Karo_Wi, Kolorowapani, Mamusia_Ksawusia, Bajka111, marysia7812, Marsylia, Du-Dulia, laylin lubią tę wiadomość

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • gosia1991 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chinski z pierwszej ciazy tez sie zgodzil , jest chłopiec i teraz też wskazuje na chłopca, ale w przeciwieństwie do pierwszej ciązy mam straszne problemy z cerą... Innych objawów brak

9f7ji09kazchgo2e.png

w4sqyx8diam2g7k8.png
  • Kathrine Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja pierwsza ciąża więc nie wiem czego się spodziewać bo wszystko dla mnie jest nowe :) Mam jednak przeczucie że to będzie chłopczyk :P W chińskim też tak mi wychodzi :)

oar89jcgyxqv0eft.png
    syy28ribb69g96nw.png
  • Kolorowapani Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niby na czym to sie opiera, ten kalendarz chinski?:p pewnie losowo

f2w390bvbt1an0rs.png
    Aniołek. 14tc. Lipiec 2017. Tęsknię
  • gosia1991 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowapani wrote:
    A niby na czym to sie opiera, ten kalendarz chinski?:p pewnie losowo
    Bądź co bądź u wielu osob sie sprawdza i moj gin powiedział że też w to wierzy :D

9f7ji09kazchgo2e.png

w4sqyx8diam2g7k8.png
  • Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine jakiś dziwny lekarz że Ci mówił o płci tak wcześnie :) nigdy się nie spotkałam żeby ktoś w 8 tygodniu ocenial płeć ;) z resztą nawet około 12 tc, kiedy to już niektórzy lekarze potrafią to ocenić, właśnie i dziewczynka i chłopczyk mają "siusiaka". Płeć można wtedy określić po kącie nachylenia tego dyndadełka ;)

Mamma-mia lubi tę wiadomość

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • gosia1991 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka Elka wrote:
    Kathrine jakiś dziwny lekarz że Ci mówił o płci tak wcześnie :) nigdy się nie spotkałam żeby ktoś w 8 tygodniu ocenial płeć ;) z resztą nawet około 12 tc, kiedy to już niektórzy lekarze potrafią to ocenić, właśnie i dziewczynka i chłopczyk mają "siusiaka". Płeć można wtedy określić po kącie nachylenia tego dyndadełka ;)
    W przypadku chłopca jest to możliwe, z dziewczynką bywa gorzej. W pierwszej ciąży w 12 tc wiedziałam na 99% że jest chlopiec bo widział siusiaka :D Wszystko zależy pewnie od sprzętu i osoby wykonującej USG, bo tego samego dni byłam w szpitalu na NFZ na USG i mi nic nie powiedziała, a o płci powiedziała ze za wcześnie. Wiec załamana umówiłam się prywatnie i wiedziałam już wszystko :)

9f7ji09kazchgo2e.png

w4sqyx8diam2g7k8.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chińskiego kalendarza wychodzi mi syn. Chciałabym żeby tak było. Najważniejsze jednak dla mnie żeby maleństwo było zdrowe bez względu na płeć.

Domi-mazurka, Kathrine, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Domi-mazurka Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wrote:
    Z chińskiego kalendarza wychodzi mi syn. Chciałabym żeby tak było. Najważniejsze jednak dla mnie żeby maleństwo było zdrowe bez względu na płeć.

Mi z tego kalendarza również wychodzi syn, i dokładnie tak jak Ty twierdzę, że płeć nie jest ważna, tylko to, żeby dziecko było zdrowe...:)

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

jzh4n7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine gratulacje :) też bym chciała już poznać płeć ;D

śnieżynka kciuki

kciuki za wizyty :D

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    Ja też mam dzisiaj! Trzymam kciuki ;-) Ty pewnie wcześniej niż ja, bo się umówiłam na 19:20 dopiero, brawo ja :P
    Mnie umówili na 17:50 ;-)

Nie muszę pisać chyba, że standardowo i u mnie złe myśli.
    Śniło mi się dzisiaj krwawienie :-/ ze chodziłam i ze mnie kapało na podłogę. Ehhh....

U mnie kalendarz chiński się nie sprawdził. Zobaczymy jak będzie tym razem, ale na nic się nie nastawiam. Chciałabym po prostu zdrowe dziecko.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się za na tym etapie każde dziecko ma "siusiaka". Siusiak ten się później przekształca albo w prawdziwego siusiaka albo w łechtaczke. Dziwi mnie ze lekarze już na tym etapie mówią o płci.

Kathrine, Mamma-mia, Ewelka Elka lubią tę wiadomość

34bw3e3kvde0eohd.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1991 wrote:
    Bądź co bądź u wielu osob sie sprawdza i moj gin powiedział że też w to wierzy :D
    Biorąc pod uwagę, że szanse na chłopca i dziewczynkę są równo 50%, to zawsze jest grupa, którym się to "sprawdza". Jak czytałam opinie, to tyle samo było głosów, że im się sprawdziło (bo np. urodził się chłopiec), ile tych, że się nie sprawdziło (bo akurat dziewczynka). Żaden kalendarz ani położenie kosmówki nie ma to wpływu. To tylko przypadek, jeśli się to pokryje z prawdą. Wszystko opiera się na genetyce.

I wydaje mi się, że Du-Dulia zbyt szybko na I - wszej stronie wpisała już Katherine płeć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 12:24

NiecierpliwaKarolina, gosia1991, _magda87_ lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie tak podyskutować na temat przeczuc. Ja czuję że będzie chłopiec, tak jakoś nas widzę z chłopcem, nie wiem dlaczego

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy chłopak :)
    Według kalendarza wychodzi mi chłopak, ale mam przeczucie na dziewczynę.
    A tak na prawdę to wszystko mi jedno. Oby zdrowe było.

1Malinka1, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi obojętna płeć jak będzie 3 córka ostatni raz wykorzystam kiecki A jak syn to też będzie fajnie

• neska7 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dwie córki , więc po cichu marzy mi się chłopiec. Ale tak jak piszecie dziewczyny najważniejsze żeby było zdrowe ;)

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

erj7q7y.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziewczynkę więc marze o chłopcu, i takie mam też przeczucie.
    Mąż chciałby drugą córeczkę :)

NatkaZ lubi tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ