X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • sald Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    Bierzesz no-spe?
    Ja też nie mam apetytu i ostatnio też tak miałam że po jedzeniu biegunka Ale to bardziej bolał mnie żołądek i jelita niż dół brzucha..

I nospa na to pomaga?

0d1y9jcgj994h7bo.png
  • ams Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnoe tez jest glod ale brak checi na jedzenie czegokolwiek...
    Jedynie kanapki...
    Masakra.
    A dla Meza trzeba gotowac...

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Banelova Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... czy to jeszcze przede mną? U mnie odwrotnie. Czasem pobolewa brzuch Ale apetyt mam podwojny, ciągle głodna i ciągle jem :D

MP25 lubi tę wiadomość

• sald Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam do was jeszcze pytanko... robili mi w szpitalu krzywa cukrową i moje wyniki po obciążeniu 75 g glukozy na czczo: 84,73 mg/dl; po 1 godzinie 203,85 mg/dl; po 2 godzinach 80,23 mg/dl

Co o tym sądzicie? Powinnam się martwić? Na karcie - info, żeby kontrolować w poradni diabetologicznej, oczywiście mieli wypisać skierowanie ale przy wypisie skierowania brak! :(

0d1y9jcgj994h7bo.png
  • Eva31 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Wg OM to 7+2 Z usg wychodzi 5+6 więc duza rozbieżność aczkolwiek 2,8 mm czlowieczkowi bije serduszko:)termin porodu ulegnie zmianie ale zostawmy narazie jak jest

Lunitari, PAPAVER, Mamusia_Ksawusia, Marsylia lubią tę wiadomość

Eva31
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm nie wiem co robić dziewczyny... doradźcie. Poprosilam o jakies wspomagacze na moje całodobowe nudności i dostalam receptę na tabletki atossa. Czy ktoras moze jw brala?

Eva31
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasniw no spy nie bralam, a raz wegel i kilka razy Smekte. Ja rano jem kanapke, chce mi sie czegos swiezego, papryka naprzyklad, pomidor))) liubilam kawe strasznie, co dzien musiala byc, a teraz nie chce. Czasami mam ochote na gotowane miesko, smazone - beeee. No i gazowana woda mi smakuje, wogule picie, kompoty, liody

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sald wrote:
    A mam do was jeszcze pytanko... robili mi w szpitalu krzywa cukrową i moje wyniki po obciążeniu 75 g glukozy na czczo: 84,73 mg/dl; po 1 godzinie 203,85 mg/dl; po 2 godzinach 80,23 mg/dl

Co o tym sądzicie? Powinnam się martwić? Na karcie - info, żeby kontrolować w poradni diabetologicznej, oczywiście mieli wypisać skierowanie ale przy wypisie skierowania brak! :(

Hej, ten drugi wynik po godzinie jest za wysoki. Jeśli nie dali Tobie skierowania do poradni, to weź wyniki i pokaż je rodzinnemu, albo ginekologowi - powinien wypisać skierowanie. Albo upomnij się w szpitalu, w sekretariacie.

sald lubi tę wiadomość

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva31 wrote:
    Hmmm nie wiem co robić dziewczyny... doradźcie. Poprosilam o jakies wspomagacze na moje całodobowe nudności i dostalam receptę na tabletki atossa. Czy ktoras moze jw brala?

"Preparatu nie należy stosować w okresie ciąży, chyba że lekarz uzna stosowania preparatu w tym okresie za bezwzględnie konieczne."

Właśnie z tego powodu wpisałam się ze szpitala.
    Twoja decyzja. Ja bym nie brała.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva31 wrote:

Mój lekarz mi o nich wspominał bo niestety nudności nie pozwalają mi normalnie pracować
    Tez chętnie się dowiem coś więcej , czy któraś z was brała ?

• Megsss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    "Preparatu nie należy stosować w okresie ciąży, chyba że lekarz uzna stosowania preparatu w tym okresie za bezwzględnie konieczne."

Właśnie z tego powodu wpisałam się ze szpitala.
    Twoja decyzja. Ja bym nie brała.

Jak się czujesz ? Postawili Cię trochę na nogi ?

Wysłany: 7 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Jak się czujesz ? Postawili Cię trochę na nogi ?

Dziękuję, miło, że pytasz :-)
    Za długo nie posiedziałam w szpitalu, bo już następnego dnia byłam w domu. Nie zgodziłam się na leki, które mi proponowali.
    Więc dostałam dwie kroplówki z soli fizjologicznej i glukozy i się wpisałam.

Teraz leżę w domu i próbuje przetrwać ;-) trochę lepiej jest, udało mi się ograniczyć wymioty do 3-4 razy dziennie. Piję codziennie elektrolity, jem bardzo lekko i mało i dużo drzemek.

Megsss lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zrobiłam sobie mały detox od forum ;) czytałam Was cały dzień! ładnie naskubałyście ;)
    mnie od 3 dni strasznie bolą krzyże, w poniedziałek miałam jednorazowe brązowe upławy, dziś delikatnie różowe, poszłam do lekarza na NFZ i z dzidzią wszystko ok, chyba zostanę na NFZ i prywatnie...
    pisałam ostatnio że moja siostra w 12tc krwawiła, w poniedziałek do mnie zdzwoniła i poprosiła żebym z nią pojechała do lekarza, tyle krwi to ja nie widziałam... byłam pewna że to koniec... w szpitalu okazało się że dziecko na szczęście żyje ale nie wiadomo co jest przyczyną takiego krwawienia, dostała dupka 3x1 i nakaz leżenia, teraz ma delikatne plamienia ale już bez żywej krwi... normalnie masakra... i nikt mi nie wmówi że ciąża to nie choroba...

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Eva31 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy 1 ciazy bylam w szpitalu z powodu wymiotow i wspomagali mnie czopkami torecan. Przeszło po paru dniach i do końca ciazy byl spokoj. Tetaz sie wahań po przeczytaniu ulotki...

Eva31
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymbardziej ze to nie są typowo tabletki dla kobiet w ciazy A chorych na nowotwory badz pol chemii:/

Eva31
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opinie i o jednym i o drugim są różne ...
    Ja jeszcze walczę ... Ale niestety jest coraz gorzej ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 20:51

Wysłany: 7 marca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva31 wrote:
    Tymbardziej ze to nie są typowo tabletki dla kobiet w ciazy A chorych na nowotwory badz pol chemii:/

Mnie chcieli dać Zofran (to samo) i papaweryne. Nie zgodziłam się, bo gdyby coś się wydarzyło i jakoś wpłynęłoby to na dziecko to później nie potrafiłabym patrzeć w lustro.

Może spróbuj z tabletkami z imbirem? U mnie imbir odpada, bo jest po nim jeszcze gorzej, ale może Tobie coś pomoże. Kiedyś były tabletki Mamarin Mama.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszczę wam tych wymiotów.
    Mnie mdlosci nie ominęły, ale pozwalają mi na normalne funkcjonowanie i nie wymiotowalam jeszcze ani razu. Pomaga mi bardzo woda gazowana oraz owocowe herbatki. Już niedaleko 12 tydzien, może i będzie lepsze samopoczucie dla nas wszystkich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 21:30

34bw3e3kvde0eohd.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia najważniejsze, że u siostry jest ok. A u ciebie też nie znaleźli przyczyny tych plamień?

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia, co to znaczy mieć mdłości ciążowe. W ogóle nic po mnie ciąży nie widać. Znajomi będą w wielkim szoku, bo nic nie przeczuwają.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ