X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • sald Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    Bierzesz no-spe?
    Ja też nie mam apetytu i ostatnio też tak miałam że po jedzeniu biegunka Ale to bardziej bolał mnie żołądek i jelita niż dół brzucha..

I nospa na to pomaga?

0d1y9jcgj994h7bo.png
  • ams Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnoe tez jest glod ale brak checi na jedzenie czegokolwiek...
    Jedynie kanapki...
    Masakra.
    A dla Meza trzeba gotowac...

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Banelova Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... czy to jeszcze przede mną? U mnie odwrotnie. Czasem pobolewa brzuch Ale apetyt mam podwojny, ciągle głodna i ciągle jem :D

MP25 lubi tę wiadomość

• sald Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam do was jeszcze pytanko... robili mi w szpitalu krzywa cukrową i moje wyniki po obciążeniu 75 g glukozy na czczo: 84,73 mg/dl; po 1 godzinie 203,85 mg/dl; po 2 godzinach 80,23 mg/dl

Co o tym sądzicie? Powinnam się martwić? Na karcie - info, żeby kontrolować w poradni diabetologicznej, oczywiście mieli wypisać skierowanie ale przy wypisie skierowania brak! :(

0d1y9jcgj994h7bo.png
  • Eva31 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Wg OM to 7+2 Z usg wychodzi 5+6 więc duza rozbieżność aczkolwiek 2,8 mm czlowieczkowi bije serduszko:)termin porodu ulegnie zmianie ale zostawmy narazie jak jest

Lunitari, PAPAVER, Mamusia_Ksawusia, Marsylia lubią tę wiadomość

Eva31
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm nie wiem co robić dziewczyny... doradźcie. Poprosilam o jakies wspomagacze na moje całodobowe nudności i dostalam receptę na tabletki atossa. Czy ktoras moze jw brala?

Eva31
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasniw no spy nie bralam, a raz wegel i kilka razy Smekte. Ja rano jem kanapke, chce mi sie czegos swiezego, papryka naprzyklad, pomidor))) liubilam kawe strasznie, co dzien musiala byc, a teraz nie chce. Czasami mam ochote na gotowane miesko, smazone - beeee. No i gazowana woda mi smakuje, wogule picie, kompoty, liody

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sald wrote:
    A mam do was jeszcze pytanko... robili mi w szpitalu krzywa cukrową i moje wyniki po obciążeniu 75 g glukozy na czczo: 84,73 mg/dl; po 1 godzinie 203,85 mg/dl; po 2 godzinach 80,23 mg/dl

Co o tym sądzicie? Powinnam się martwić? Na karcie - info, żeby kontrolować w poradni diabetologicznej, oczywiście mieli wypisać skierowanie ale przy wypisie skierowania brak! :(

Hej, ten drugi wynik po godzinie jest za wysoki. Jeśli nie dali Tobie skierowania do poradni, to weź wyniki i pokaż je rodzinnemu, albo ginekologowi - powinien wypisać skierowanie. Albo upomnij się w szpitalu, w sekretariacie.

sald lubi tę wiadomość

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva31 wrote:
    Hmmm nie wiem co robić dziewczyny... doradźcie. Poprosilam o jakies wspomagacze na moje całodobowe nudności i dostalam receptę na tabletki atossa. Czy ktoras moze jw brala?

"Preparatu nie należy stosować w okresie ciąży, chyba że lekarz uzna stosowania preparatu w tym okresie za bezwzględnie konieczne."

Właśnie z tego powodu wpisałam się ze szpitala.
    Twoja decyzja. Ja bym nie brała.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva31 wrote:

Mój lekarz mi o nich wspominał bo niestety nudności nie pozwalają mi normalnie pracować
    Tez chętnie się dowiem coś więcej , czy któraś z was brała ?

• Megsss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    "Preparatu nie należy stosować w okresie ciąży, chyba że lekarz uzna stosowania preparatu w tym okresie za bezwzględnie konieczne."

Właśnie z tego powodu wpisałam się ze szpitala.
    Twoja decyzja. Ja bym nie brała.

Jak się czujesz ? Postawili Cię trochę na nogi ?

Wysłany: 7 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Jak się czujesz ? Postawili Cię trochę na nogi ?

Dziękuję, miło, że pytasz :-)
    Za długo nie posiedziałam w szpitalu, bo już następnego dnia byłam w domu. Nie zgodziłam się na leki, które mi proponowali.
    Więc dostałam dwie kroplówki z soli fizjologicznej i glukozy i się wpisałam.

Teraz leżę w domu i próbuje przetrwać ;-) trochę lepiej jest, udało mi się ograniczyć wymioty do 3-4 razy dziennie. Piję codziennie elektrolity, jem bardzo lekko i mało i dużo drzemek.

Megsss lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zrobiłam sobie mały detox od forum ;) czytałam Was cały dzień! ładnie naskubałyście ;)
    mnie od 3 dni strasznie bolą krzyże, w poniedziałek miałam jednorazowe brązowe upławy, dziś delikatnie różowe, poszłam do lekarza na NFZ i z dzidzią wszystko ok, chyba zostanę na NFZ i prywatnie...
    pisałam ostatnio że moja siostra w 12tc krwawiła, w poniedziałek do mnie zdzwoniła i poprosiła żebym z nią pojechała do lekarza, tyle krwi to ja nie widziałam... byłam pewna że to koniec... w szpitalu okazało się że dziecko na szczęście żyje ale nie wiadomo co jest przyczyną takiego krwawienia, dostała dupka 3x1 i nakaz leżenia, teraz ma delikatne plamienia ale już bez żywej krwi... normalnie masakra... i nikt mi nie wmówi że ciąża to nie choroba...

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Eva31 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy 1 ciazy bylam w szpitalu z powodu wymiotow i wspomagali mnie czopkami torecan. Przeszło po paru dniach i do końca ciazy byl spokoj. Tetaz sie wahań po przeczytaniu ulotki...

Eva31
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymbardziej ze to nie są typowo tabletki dla kobiet w ciazy A chorych na nowotwory badz pol chemii:/

Eva31
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opinie i o jednym i o drugim są różne ...
    Ja jeszcze walczę ... Ale niestety jest coraz gorzej ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 20:51

Wysłany: 7 marca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva31 wrote:
    Tymbardziej ze to nie są typowo tabletki dla kobiet w ciazy A chorych na nowotwory badz pol chemii:/

Mnie chcieli dać Zofran (to samo) i papaweryne. Nie zgodziłam się, bo gdyby coś się wydarzyło i jakoś wpłynęłoby to na dziecko to później nie potrafiłabym patrzeć w lustro.

Może spróbuj z tabletkami z imbirem? U mnie imbir odpada, bo jest po nim jeszcze gorzej, ale może Tobie coś pomoże. Kiedyś były tabletki Mamarin Mama.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszczę wam tych wymiotów.
    Mnie mdlosci nie ominęły, ale pozwalają mi na normalne funkcjonowanie i nie wymiotowalam jeszcze ani razu. Pomaga mi bardzo woda gazowana oraz owocowe herbatki. Już niedaleko 12 tydzien, może i będzie lepsze samopoczucie dla nas wszystkich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 21:30

34bw3e3kvde0eohd.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia najważniejsze, że u siostry jest ok. A u ciebie też nie znaleźli przyczyny tych plamień?

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia, co to znaczy mieć mdłości ciążowe. W ogóle nic po mnie ciąży nie widać. Znajomi będą w wielkim szoku, bo nic nie przeczuwają.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ