Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marsylia wrote:Któraś pytała; na mojej rozpisce usg genetyczne=usg I trymestru
na cenniku u mojego lekarza kojarzyło mi się, że widziałam te badania osobno i już zgłupiałam. W takim razie ja będę miała w 11t6d i jak chciałam się umówić na dwa dni później, bo mam wtedy akurat wolne w pracy, to powiedział, że musimy się wyrobić do końca 12t I dwa dni później już będzie za późno.
www.zcukremalbowcale.com -
mamusia_ksawusia jak nadwaga wplywa na wynik testu pappa? ja ide na pobranie krwi w czwartek a usg prenatalne mam 29.03. chce miec komplet. mam bmi 27-28.
widze ze wam dziewczyny lekarze zlecaja wizyty czesciej, ja bylam w 6t6d a prenatalne mam 12t6d. najchetniej pobieglabym na usg ale nie chce wariowac -
Cukierniczka wrote:Ja pytałam, dzięki
na cenniku u mojego lekarza kojarzyło mi się, że widziałam te badania osobno i już zgłupiałam. W takim razie ja będę miała w 11t6d i jak chciałam się umówić na dwa dni później, bo mam wtedy akurat wolne w pracy, to powiedział, że musimy się wyrobić do końca 12t I dwa dni później już będzie za późno.
-
Mam takie głupie pytanie. Czy ogolnie lekarz ginekolog prywatnie moze nam wystawić normalnie respektowane L4? Czy musi byc na NFZ?8 cs - ten szczęśliwy 🤱🏻:
25.04 - 12 dpo - Beta 37,40, Progesteron - 27,20,
27.04 - 14 dpo - Beta 150,90, Progesteron - 31,43,
29.04 - 16 dpo - Beta 403,60,
02.05 - 19 dpo - Beta 1090,30, Progesteron - 21,91,
04.05 - 21 dpo - Beta 1710,10, Progesteron - 21,33,
08.05 - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy 🍀
15.05 - 3 mm dzidzia i ❤️
29.05 - 1,89 cm 🦄 (8w2d)
26.06 - 6 cm
30.06 - 6,5 cm ryzyka niskie i na 80% 👦🏻💙
27.07 - wizyta 🍀
01.2023 - CB 💔
Historia z forum 02.2018:
Beta: 14 dpo - 189, 16 dpo - 382, 20 dpo - 1830, 24 dpo - 7300 -
Edka - a stosowałaś się do wszystkich zasad podczas pobierania moczu? Mi też kiedyś wyszły cuda na kiju, a jak pobrałam poprawnie to było ok. Oczywiście zrób posiew, ale pamiętaj żeby najpierw się podmyć, pobierać mocz ze środkowego strumienia i podczas pobierania najlepiej rozchylić wargi sromowe (sorry za dokładny opis)
Cukierniczka - ja mam usg genetyczne na 13+0 i można robić do 13+5. -
Hej dziewczyny,
Usnelam usypiajac synka i obudzilam sie o 23,a wydawało mi sie ze całą noc przespalam i teraz nie moge zasnac..
Myslam i obmyslam
Muszę w końcu urządzić pokoik dla dziecka i jakieś fajne łóżeczko kupic bo śpi ze mnąmam nadzieję że nie będzie problemu z tym chocoaz wątpię pewnie co chwilę będzie mnie wolał albo na podłodze lądował.teraz mamy lozko 180 szerokości to ja śpię na 30 a on na pozostałości bo w nocy przewraca się na wszystkie strony.mnie się udaje na lewym albo prawym boku a to i tak się na mnie pcha .
Już tak myslam że mając więcej dzieci to porozkladam w całym pokoju tylko materace i będziemy wszystcy wygodnie spać bez możliwości upadku na podłogę bo i to mi się nawet zdarzyło
Dziewczyny która z was śpi jeszcze z dziećmi?
Dobra idę próbować zasnąć bo jutro ranny kogucik mnie obudzi -
Ja dopiero od miesiąca-dwóch śpię z mężem, a córka ma 3,5 roku
Ale dopiero miesiąc po swoich trzecich urodzinach zaczęła lepiej spać w nocy. Wcześniej budziła się 3-10 razy każdej nocy. Teraz zdarzały się noce z 1 pobudką, dziś było gorzej, bo 3. Ale wystarczy, że na pół minutki do niej pójdę i wracam do siebie. Wcześniej ciężko było uśpić ją z powrotem.
-
Mój młody od ur spał sam , skończył dwa latka i nagle zaczęły się pobudki w nocy. Szok. Bo on od ur przedypial 12-14h ciagiem.
Teraz od wakacji spi z nami. Odkladamy go do pokoju ale i tak wraca jak bumerang po kilku godzinach. -
WItajcie,
wyniki mam według mnie całkiem dobre, TSH z którym tyle walczyłam spadło do 1,3, glukoza 72,2. W moczu jedynie liczne fosforany bezpostaciowe i pH 7,5. Poza tym jestem zadowolona. I w końcu poznałam swoją grupę krwi, mam taka sama jak partnerulżyło mi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 07:10
-
Avarred, stosowałam się do tych zasad prawidłowego pobierania próbki, no ale jak widać musi być jakaś infekcja. W końcu leukocyty i białko bez powodu się nie pojawiło. Najlepsze jest to, że nie mam kompletnie żadnych objawów, zupełnie nic. Ciekawe jak długo trwa ta bezobjawowa infekcja, może już od wielu miesięcy, ehh
-
orchidea33 wrote:Dziewczyny która z was śpi jeszcze z dziećmi?
Dobra idę próbować zasnąć bo jutro ranny kogucik mnie obudzi
Ja może oficjalnie nie śpie z córką, ale dalej śpi w naszym pokoju i często do nas wędruje... Łóżka naszego nie mamy za dużego więc potem czuje taką noc w kręgsłupie...
Jak tak dalej pójdzie to niemąż wyląduje w Salonie -
dziewczyny normalnie masakra... ten suchy wkurwiaj*cy kaszel mnie wykończy... mam serdecznie dość, całe gardło, płuca, plecy, podbrzusze wręcz napie*dala... noce katastrofa... normalnie ryczeć mi się chce, do tego mówić nie mogę... martwię się o maleństwo
-
A tak w ogóle...
Milano
Ewelka Elka
Czekamy na wiadomości z wczorajszych wizyt!Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wczorajsza wizyta przeszła pomyślnie
Mały nadgonił dwa dni, nie chciał się pokazać na początku, pokazywał krocze hihi pupę, sama głowę ale na koniec pokazał się przodem i pomachał troche do nas rączkami
Ma już 3,1 cm, serduszka nie mierzyła ale mówiła ze jest wszystko super. Dostałam tez leki na zbicie TSH
*SmoczycA*, edka85, Mamusia_Ksawusia, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Ja po wczorajszej wizycie
Usg genetyczne plus pobrana krew do pappa. Wszystko gra i do tego... pokazał nam się chłopak
Termin nadal końcówka września/1 października.edka85, Milano, Mamusia_Ksawusia, Szimi, Lunitari, tym_janek, NiecierpliwaKarolina, MP25 lubią tę wiadomość