Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Spoko, moja mama wygadała od razu wielu osobom chociaż ją prosiłam żeby to zachowała dla siebie jeszcze chociaż póki się nie okaże, że krwiak się wchłania i z dzieckiem jest wszystko w porządku. Wkurzyłam się co prawda, bo nie byłam pewna jak to się wszystko potoczy, to była bardzo wczesna ciąża wtedy, ledwo co potwierdzona właściwie. Ale nie przyszło mi do głowy, że to spowoduje, że coś by mogło być nie takMilano wrote:Ja Wam powiem ze czuje się dzisiaj jakoś tak psychicznie nie tak.. Dowiedziałam się ze teść mój z wielkiej radości powiedział o ciazy komu się da, ludzie mi gratulują ja nie wiem o co chodzi.. a mówiliśmy żeby na razie nic nie mówili.. i z tego powodów dostałam takich obaw i strachu ze coś będzie nie tak, ze może już jest ze czekam na wizytę za tydzień z taka niecierpliwością jak nigdy, chyba bardziej niż na pierwsza

Twój tata jest pewnie bardzo szczęśliwy i dlatego chciał się podzielić taką informacją, to na pewno nie bedzie miało wpływu na malucha, może jedynie taki, że w niedługo będzie go rozpieszczał dziadek

www.zcukremalbowcale.com -
Blu wrote:Karo Wi ja już kiedyś pisałam, że mi bardzo pomogła cebula na zmiany trądzikowe w ciąży. Wiadomo od razu nie znikną, ale szybciej się zasuszaja i te gule tak nie bolą. Współczuję, bo wiem jak takie "dziady" wpływają na nastroj.
Wiem, pamiętam- nawet się zastosowałam, ale bez efektu. U mnie się nic nie zasusza oprócz skóry wokół syfka.
-
To zupełnie normalna reakcja. Ja identyczne myśli miałam zaraz po tym, jak w pracy powiedziałam. W pewnym momencie żałowałam, że nie poczekałam z tym do następnej wizyty (coś na zasadzie "a jak coś się teraz stało..."). Ale gdybym poczekała, to dalej byłoby tak w kółko.Milano wrote:i z tego powodów dostałam takich obaw i strachu ze coś będzie nie tak, ze może już jest ze czekam na wizytę za tydzień z taka niecierpliwością jak nigdy, chyba bardziej niż na pierwsza

-
Macie racje, dzisiaj już mi troche lepiej
odczucia miałam identyczne jak Ty Edka.. Musi być dobrze. Dzisiaj mi się śniło ze byłam u dentysty i kazał mi już iść na L4 i mało mówić ha ha
Właśnie! Czy ktoś ma dzisiaj wizytę? -
U mnie wizyta już jutroMilano wrote:Ja tez mam za tydzień i już się nie mogę doczekać! Potem znowu za dwa tygodnie u mojej gin kontrola i potem 4 tygodnie nic
najdłuższe 4 tygodnie będą.
Kiedy macie zamiar kupić jakieś pierwsze rzeczy dla dziecka?
A w pierwszej ciazy zaczelam kupowanie od promocji jakis jak widzialam po 20 tygodniu
A najwczesniej kupilam mebelki w promocji caly komplet za 500 zl
chyba w 4 mscu
-
nick nieaktualny
-
Jak poznam płeć to coś zacznę kupować, chociaż jak będzie dziewczynka, dużo rzeczy dla noworodka mam po córceMilano wrote:Ja tez mam za tydzień i już się nie mogę doczekać! Potem znowu za dwa tygodnie u mojej gin kontrola i potem 4 tygodnie nic
-
Ja pewnie gdzieś 4- 5-ty miesiąc, ciężko przejść obojętnie obok takich tyci ciuszkówMilano wrote:Ja tez mam za tydzień i już się nie mogę doczekać! Potem znowu za dwa tygodnie u mojej gin kontrola i potem 4 tygodnie nic
Ale mam postanowienie, że z umiarem, zobaczymy jak będzie.
A może spróbuj naturalne maseczki. Mi pomagają bardzo algi morskie, albo może jakieś glinki (np. zielona). Ja zamawiam z biochemii urody albo z innych sklepów. Stacjonarnie to jedynie kojarzę Nacomi w hebe. W większych miastach pewnie są gdzieś stanowiska .Karo_Wi wrote:Wiem, pamiętam- nawet się zastosowałam, ale bez efektu. U mnie się nic nie zasusza oprócz skóry wokół syfka.
Ja wizytuję dopiero za 10 dni, potem wizyta za tydzień genetyczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 09:52

-
Ja jutro mam genetyczne.
A 27'03 po calym miesiącu wizyta.
Ostatnie dni dają mi popalic, że nawet nie mam siły myśleć o wizytach
Jeszcze ta pogoda...
Jak już będzie słońce myślę, że każda z nas poczuje się lepiej.
Co do współżycie my mamy od początku czerwone światło, ale sami tez taka decyzję byśmy podjęli. -
Mamusia_Ksawusia wrote:hej dziewczyny! któraś dziś wizytuje? ja mam wizytę w sobotę i już nie mogę się doczekać aż podglądnę maluszka

Hej! Ja dzisiaj mam wizytę po 15, tto bedzie moja pierwsza w życiu ciążowa wizyta u ginekologa i to juz 8 skończony tydzien takze liczę na serduszko i ze maz bedzie mógł byc przy USG! Trzymajcie za nas kciuki!
Mamusia_Ksawusia, tym_janek lubią tę wiadomość
8 cs - ten szczęśliwy 🤱🏻:
25.04 - 12 dpo - Beta 37,40, Progesteron - 27,20,
27.04 - 14 dpo - Beta 150,90, Progesteron - 31,43,
29.04 - 16 dpo - Beta 403,60,
02.05 - 19 dpo - Beta 1090,30, Progesteron - 21,91,
04.05 - 21 dpo - Beta 1710,10, Progesteron - 21,33,
08.05 - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy 🍀
15.05 - 3 mm dzidzia i ❤️
29.05 - 1,89 cm 🦄 (8w2d)
26.06 - 6 cm
30.06 - 6,5 cm ryzyka niskie i na 80% 👦🏻💙