Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
EMka - moja kuzynka na dniach będzie rodzić bliźniaki i nie miała ani razu mdłości i też nie wymiotowała. Generalnie nie było objawów poza wielkim brzuchem
Co do ryb - lepiej nie jeść żadnego łososia norweskiego! W Norwegii kobiety w ciąży mają zakaz jedzenia łososia, bo jest tak niezdrowy, hodowany w paskudnych warunkach i karmiony najgorszym świństwem. Sery pleśniowe można jeśli są z pasteryzowanego mleka, a polskie sery pleśniowe chyba wszystkie są z pasteryzowanego.EMka :) lubi tę wiadomość
-
Mamusia_Ksawusia wrote:myślę że każdej mamie najbardziej zależy by dzieciątko zdrowe było, choć pewnie większość chciałaby mieć szczególnie np dziewczynką - tak jak ja (bo mam już syna) ale oczywiście to najmniej istotne
EMka :) lubi tę wiadomość
www.zcukremalbowcale.com -
Ja teraz bym chciała chłopca ale dziewczynka też mi pasuje
Płeć na 100% poznam przed Wielkanocą lub zaraz po, zależy kiedy będą wyniki nifty.
Mdli mnie dalej, często mi się odbija ale dziś apetyt dopisuje. Zjadłam pół bochenka chleba + dużą miskę mleka z płatkami, ostatnio jadłam 20 minut temu i już czuję się głodna -
Cukierniczka wrote:Ja zawsze myślałam, że chcę dziewczynkę i tylko dziewczynkę, ale po początkowym zamieszaniu z krwiakiem etc to jest mi zupełnie obojętne, najważniejsze żeby dziecko było zdrowe. Choć jak moja ciotka ostatnio stwierdziła "jak to wolałabyś dziewczynkę? Przecież dziewczynki się trudniej wychowuje" - cokolwiek by to miało znaczyć haha
Moja koleżanka ma pierwsza córkę a teraz ma miesięcznego synka i była przerażona na początku obsługa higieniczna małegono i teraz też mówi że dziewczynki są łatwiejsze jej zdaniem w "oporządzeniu"
a mnie się chce śmiać bo mały zawsze jak kogoś obsika przy zmianie pampersa to tatę
Ale jest wesoło
30 lat; starania od 2015r.
[*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]
Hashimoto, niedoczynność; ANA+; anty-kardiolipinowe IgA - niejednoznaczne;
Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe. -
Flavia wrote:No to powiedzcie mi, co byście chciały na moim miejscu, bo mam syna i córkę haha. Sama nie wiem, ale mam przeczucie na chłopca, a to może się okazać juz w czwartek na genetycznym.
przygotowana asortymentowo jesteś pewnie na obie płcie
ale Ci zazdroszcze ...nam się marzy trójka dzieci , ale nooo....będę wdzięczna Bogu za to jedno , oby urodziło się całe i zdrowe
[*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]
Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe. -
Basia82 wrote:Emka, ja mam momenty "ssania" i wtedy lecę szukać coś do kuchni. Mój kot za mną, ale ja też jestem zbyt łakoma,żeby się dzielić.
Nie mam objawów ciążowych oprócz lekkiego pobolewania brzucha i piersi.W pierwszej ciąży tez tak miałam i urodził się duży, zdrowy chłopak.
Ja sądzę, że będzie chłopak. Ale obojętnie co, byle zdrowe.) i śmialiśmy się bo paradował z tym kocem naciągniętym na siebie po całym pokoju , tylko nos mu wystawał w poszukiwaniu szyneczki, ale niestety , łakomstwo tak jak wspomniałaś tym razem nie pozwoliło mi się z nim podzielić, a więc musiał obejść się zapachem
Basia82 lubi tę wiadomość
Zgłaszam się ja z brakiem objawów a wsumie może nie ze z brakiem ale brakiem dokuczliwych objawów, jedzenie mi nie podchodzi wogole ale nie mam mdłości poprostu nie mam na nic ochoty i bolą mnie piersi dodam ze to dla mnie nowość bo nigdy przed okresem mnie nie bolały. Z tym jedzeniem to najgorzej coś zacząć jeść jak już się przemowę to jest ok i zjadam nawet spoko porcje ale i tak już prawie 4 kilo na minusie
-
Przecież to niemożliwe, żebyś nie przytyła do końca ciąży. To gdzie niby miałoby mieścić się kilkukilogramowe dziecko, łożysko, macica, owodnia?
-
Mamusia_Kasawusia takie odchudzanie w ciazy jest bezpieczne? Może kednak zrob przerwę , sadze ze możesz mieć później poważne problemy typu osteoporoza, dziecku także może zabraknąć witamin. Nie mówię abyś od razu rzuciła się na słodycze, ale powinnaś teraz organizmowi dostarczać tyle kalorii co potrzebuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 19:25
-
dziewczyny wszystko jest możliwe
taki mam plan, ale jak wyjdzie tego nie wiem, nie głodzę ani siebie ani tym bardziej dziecka, po prostu staram się stosować do zasad zdrowego żywienia i to wszystko, wiem co z czym łączyć a czego unikać
choć różnie bywa, czasami pozwalam sobie na różne grzeszki
-
Ja narazie mam -5kg
I tak się cieszyłam, że wymiotów już nie mam... Tia! Znowu wróciły ze zdwojoną siłą
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Mamusia_Ksawusia wrote:dziewczyny a czy słyszałyście że można na podstawie ph moczu stwierdzić płeć? ponoć 5-6 wskazuje na dziewczynkę a 7-8 na chłopca, oczywiście wiarygodność 50%
pytanko do dziewczyn które znają już płeć, jakie były Wasze przeczucia? Jak z biciem serca (pomiar ok 8tc) jestem ciekawa jak to wygląda
czy któraś może robiła test z sody ?tętno natomiast w równym 8tc 176. W pierwszej ciąży nie mam porównania bo miałam pierwsze USG w 11tc i było 142chyba
chciałabym dziewczynkę ale myślę że to drugi chłopak
Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość