Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie. Czytam Was na bieżąco.
Nie udzielam się bo praca , starszak i wymioty skutecznie mnie izoluja od rzeczywistości.
Bylam na wizycie z młodą wszystko ok, rośnie i fika.
-5 kg na wadze ma szczęście wyniki ok.
Endokrynolog również zaliczony i poki co jest idealnie.
Dziewczyny duzo siły i wiary, mam nadzieję że powtorki wyjdą dobrze i że to tylko błędy testów. -
Cukierniczka wrote:Dziewczyny a jakie bierzecie witaminy i czy w ogóle bierzecie? Ja mam teraz prenatal duo i to jest dla mnie trauma, te tabletki są ogromne i bardzo ciężko mi się je połyka
Ja biore pregna plus,takie mi polecił lekarz(pewnie ma z nimi jakiś deal[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Ja jeszcze nie używam, ale mam kilka próbek od ginekologów i jeżeli chodzi o wielkość to Pregna Plus są malutkie w porównaniu do Prenatal duo.
Natomiast sama nie wiem co ja będę używała. Przyjaciółka coś polecała, bo były w składzie dobre i cenowo korzystne, ale zapomniałam nazwy.
-
Ja biorę LadeeVit, ale do nich biorę jeszcze dodatkowo wapń o innej porze dnia (nie można razem) i Wit D (6 tys. jednostek - to maksymalna dopuszczalna dawka w ciąży). Mam osteopenię pomimo 32 lat, więc suplementuję na stałe. Wapń mam swój wybrany, bo taki zwykły powoduje zaparcia
Jeszcze teraz lekarka kazała mi włączyć magnez (kazała Asmag forte, ale mam w domu Magne b6, więc zostanę przy tym - obydwa są zarejestrowane jako leki, ale Magne b6 ma chyba trochę lepszą przyswajalność).
LadeeVit jest tani, całkiem łatwy do połknięcia i ma fajny zestaw witamin i łatwoprzyswajalne żelazo, ale ma za mało Wit D i nie ma wapnia i DHA. Ja te trzy rzeczy wolę brać osobno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 18:08
-
Cześć dziewczyny, nie odzywałam się, bo miałam mega stresa przed wynikiem pappy. Dzisiaj byłam na konsultacji z genetykiem i okazuje się, że wszystko u nas w porządku i ryzyko trisomii małe. No i zapisałam się już na połówkowe w maju.
Lunitari, Cukierniczka, Mamusia_Ksawusia, Patka0205, *SmoczycA*, Marsylia lubią tę wiadomość
-
Witam w 13 tygodniu
Wczoraj robiliśmy badanie prenatalne. Maleństwo ma 58 mm, NT 1,6 mm. Kość nosowa obecna. Jedynie co zaniepokoiło lekarza to pielektazje w nerkach płodu obustronne. Któraś z Was może się z tym spotkała? Doktor zalecił kontrolę PAPPA i beta HCG. Dziś rano pobiegłam zrobić PAPPA a chyba z nerwów zapomniałam o tym HCG
muszę jutro rano biec znowu. Czy może to razem w wynikach jest?
-
Cukierniczka wrote:Dziewczyny a jakie bierzecie witaminy i czy w ogóle bierzecie? Ja mam teraz prenatal duo i to jest dla mnie trauma, te tabletki są ogromne i bardzo ciężko mi się je połyka
A długo je bierzesz, czy dopiero zaczęłaś? Bo one są chyba od 13 tygodnia, tak? Dobrze się po nich czujesz? Też się na nie szykuję, bo mają najlepszy skład. A tabletki nie da się przeciąć na pół i tak łykać, czy to są kapsułki? -
Ja tez biorę te prenatal duo i czuje się po nich dobrze. Miałam brać mama dha ale że nie było to kupiłam prenatal zamiast tych. Trochę mnie odrzucało od nich bo jak pomyslalam że będzie mi się odbijać rybą to od razu na wymioty mnie będzie brało ale nie jest źle
Znalazłam patent że przed sniadaniem lykam kazda oddzielnie popijając szklanka wodą i jest okej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 20:37
-
ja brałam prenatal duo w ciąży z Wiki i przez cały czas kp, dla mnie wielkość tabletki nie była problemem. Myślę, że można ją podzielić na kilka mniejszych żeby łatwiej połknąć.
Obecnie nie biorę nic. Po witaminach od razu bierze mnie na wymioty -
sald wrote:Doktor zalecił kontrolę PAPPA i beta HCG. Dziś rano pobiegłam zrobić PAPPA a chyba z nerwów zapomniałam o tym HCG
muszę jutro rano biec znowu. Czy może to razem w wynikach jest?
I pamiętaj, że dostaniesz wynik w jednostkach IU/l, a to nic nie znaczy. Genetyk musi to przeliczyć na MOM przy uwzględnieniu wieku ciąży i chyba jeszcze jakiegoś parametru. Wynik MOM zostanie następnie wprowadzony do kalkulatora FMF, który obliczy Twoje ryzyko. -
Karo_Wi wrote:A długo je bierzesz, czy dopiero zaczęłaś? Bo one są chyba od 13 tygodnia, tak? Dobrze się po nich czujesz? Też się na nie szykuję, bo mają najlepszy skład. A tabletki nie da się przeciąć na pół i tak łykać, czy to są kapsułki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 22:36
www.zcukremalbowcale.com -
edka85 wrote:A gdzie robiłaś to badanie? Jeżeli u lekarza bezpośrednio nie ma pobrania, to powinien Cię dokładnie poinstruować, do jakiej placówki masz się zgłosić i co dokładnie zrobić. Jeżeli powiedziałaś w labie, że chcesz badanie pappa, to mogli zrozumieć albo jako Pappa-A + bhcg, albo jako samo Pappa-A. To zależy od osoby przyjmującej zlecenie. Gdybyś powiedziała, że chcesz test podwójny, to nie byłoby żadnej wątpliwości.
I pamiętaj, że dostaniesz wynik w jednostkach IU/l, a to nic nie znaczy. Genetyk musi to przeliczyć na MOM przy uwzględnieniu wieku ciąży i chyba jeszcze jakiegoś parametru. Wynik MOM zostanie następnie wprowadzony do kalkulatora FMF, który obliczy Twoje ryzyko.
Pokierował mnie do szpitala matki i noworodka. Do laboratorium. Obsługiwała mnie młoda dziewczynka. A więc może być różnie. No najlepiej będzie jak rano przejdę i zapytańjak się nie ma w głowie to trzeba mieć w nogach. Hehe
Żadna z Was nie słyszała o czym takim jak pielektazje w nerkach płodu obustronne ?