Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mozna powiedzieć, że przyzwyczaiłam się do mdłości i wymiotów, po prostu powtórka z pierwszej ciąży.
Dziewczyny nie łudźcie się zbytnio, bo w autobusie nigdy mi nikt miejsca nie ustąpił (jak jeszcze jeździłam). Mało tego najgorsi są faceci po pięćdziesiątce, bo to oni mają zawsze pierwszenstwo i najgorzej się przepychają. Szczytem wszystkiego był gość w Biedrze jak zobaczył, że idę to szybko wepchnął się przede mnie, miał tylko 2 piwka i czipsy -
A dziewczyny przytyłyście coś? Jak czytam o tych kg na minusie to aż mi słabo, mi waga rośnie. Choć zawsze miałam lekką niedowagę, także niektórzy twierdzą, że to dobrze
dawno się nie ważyłam w sumie, ale mam na plusie ok 3,5 kg już.
www.zcukremalbowcale.com -
Szimi wrote:Ja się witam w 15 tygodniu, nie do wiary jak ten czas szybko leci. Do wizyty jeszcze 6 dni a ja juz umieram tak sie doczekać nie mogę. I Chyba dzisiaj rano poczulam delikatnie dzidziolka. Mozliwe to jest czy sobie wkręcam?
Suwaczek cos mi chyba źle pokazuje
Suwaczek pokazuje skończone tygodnie
Nie wkręcasz sobie. Ja swojego brzdąca czuje od tygodnia jużNajcześciej jest to takie smyranie lub bąbelki w brzuchu, ale czasami i kopniaczek się przydarzy
Zresztą nawet mój gin stwierdził, że malutka jest bardzo ruchliwa
Szimi, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Co do mdłości to nadal się mnie trzymają
A co do kilogramów to mam już -7kg, ale dla mnoe to lepiej bo zawsze miałam sporo na plusie
Z pierwszą córą schudłam 8, a przytułam 9
tym_janek lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
ja też czuję czasami słabe ruchy maluszka z tym że dzieciątko jest tydzień większe niż wskazuje na to suwaczek, zmieniam lekarza prowadzącego i 18.04 mam wizytę, ciekawa jestem co on powie i której daty się mam trzymać, czuję że urodzę końcem września, i co wtedy? ja teram mam w karcie ciąży tp na 18.10, będzie jako wcześniak? (1 syn urodzony 1 lutego a termin był na 17 luty)
-
Mnie mdłości też minęły, za to ciągle odrzuca mnie od mięsa, a bardzo ciągnie do owoców i warzyw, tych drugich zwłaszcza gotowanych na parze
Za to co jakiś czas boli mnie głowa (dziś to chyba z niewyspania, musiałam jednak "odchorować" te wyniki PAPPA) i dokucza trochę ból w pośladku (rwa kulszowa?).
Na wadze mam na plusie 2,1 kg od początku ciąży- a na początku ciąży i tak miałam wagę zwiększoną o około 8 kg od mojej idealnej, normalnej- robiłam "masę" na siłownię i miałam zredukować przed latem i ciążą, ale mi nie wyszłoMnie to tycie akurat cieszy, bo to "zdrowe" tycie, dla dziecka.
Wyczytałam, że przy prawidłowym BMI "powinno się" przytyć w ciąży około 12-16 kg i tego się trzymam. U mnie w rodzinie większość kobiet chudnie, kiedy karmi piersią, więc pewnie i tak zrzucę. -
Mamusia_Ksawusia wrote:ja też czuję czasami słabe ruchy maluszka z tym że dzieciątko jest tydzień większe niż wskazuje na to suwaczek, zmieniam lekarza prowadzącego i 18.04 mam wizytę, ciekawa jestem co on powie i której daty się mam trzymać, czuję że urodzę końcem września, i co wtedy? ja teram mam w karcie ciąży tp na 18.10, będzie jako wcześniak? (1 syn urodzony 1 lutego a termin był na 17 luty)
Mama Ksawusia z córą termin miałam na 16.02 według karty ciąży, a mała urodziła się 24.01 w 36+4 i ma wpisane wcześniakaNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
U mnie łożysko na przedniej ścianie, więc też jeszcze muszę poczekać na ruchy.
Wagą się nie przejmujcie, szybko spada po ciąży, oczywiście jeśli nie przytyje się 30 kgu mnie 1 na plusie, w poprzednich ciążach przybywało ok 12-13 kg i potem wracałam do mojej normalnej wagi
Macie już jakieś typy pod względem imion dla dzieciaczków? U mnie na topie jest Marcelina, ale mąż coś gada że mu nie pasuje...Blondas_29 lubi tę wiadomość
-
Ja przy mdlosciach schudłam 3 kg ale mogły mi tez mięśnie spaść bo ogólnie dużo ćwiczyłam, mięśnie na nogach duże, teraz noestety nie ćwiczę ale wracam w następnym tygodniu na siłownie
No i waga stoi od dwóch wizyt- zalecenie na następna wizytę przytyć chociaż 1kg.
Imię już wybrane dla naszego chłopaka. Oby tylko został chłopak hehe zobaczymy na następnej wizycie -
Blu wrote:Wagą się nie przejmujcie, szybko spada po ciąży, oczywiście jeśli nie przytyje się 30 kg
u mnie 1 na plusie, w poprzednich ciążach przybywało ok 12-13 kg i potem wracałam do mojej normalnej wagi
Macie już jakieś typy pod względem imion dla dzieciaczków? U mnie na topie jest Marcelina, ale mąż coś gada że mu nie pasuje...
ja jak dotychczas schudłam jakoś koło 1 kg, ale mam się tym nie martwić
U mnie również wygrywa Marcelinka,a chłopca wybiera mąż
Blu lubi tę wiadomość
Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda!
-
Milano wrote:Edka czekam na informacje od Ciebie
Niestety, nie ma jeszcze wieści z Kalifornii. Synevo dziś wystąpiło do strony amerykańskiej z prośbą o wyjaśnienie przyczyn opóźnienia i o przesłanie w końcu tego wyniku.
Tak to jest jak się oddaje swoją krew jankesom zamiast patriotycznie zrobić test nifty w Polsce
-
Ja z kolei mam wrażenie, że znowu mam brak apetytu. Przyjmuję żelazo i luteinę (oprócz masy innych leków) i może to od tego.
W ogóle powiem Wam, że czuję się kiepsko, jestem osłabiona i mam powtarzające się pulsowane w głowie - nie mówiąc o zawrotach głowy przy wstawaniu,. Czuję się jak bym była po jakiejś chorobie. Muszę znależć jakiś sposób na obniżoną hemoglobinę.
Ja czuję od jakiegoś czasu gilgotanie od środka - zawsze w tym samym miejscu, to raczej nie jelitaAle jeszcze nieregularnie raz bardziej, raz mniej.
2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
Milano wrote:Dziewczyny jeżeli uznacie moje pytanie za głupie wybaczcie ale to moje pierwsze dziecko. Do ilu miesięcy wozilyscie, wozi się dziecko w gondoli? W wózku który mi się strasznie podoba gondola jest do około 6 miesięcy i zastanawiam się czy to nie za mało? Kurczę nie mam pojęcia odwiercie mnie jak to jest.
-
nick nieaktualnyMoja waga póki co stoi w miejscu, tzn. przy stymulacji miałam +2 kg, które powoli zniknęły i przez to wg karty ciąży mam obecnie -1 kg, takie troszkę zagmatwane
ale moja masa chyba się poprzesuwała w różnych częściach ciała, bo brzuch się zaokrągla, cycki większe, a nogi i tyłek schudły.
Ruchów to ja jeszcze nie czuję, czasem jak kładę rękę na podbrzuszu, to mam wrażenie, że coś się tam dzieje, ale myślę, że to chyba moja głowa, a nie dziecko.