Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a czy ktoras z was kreca nogi? Tak jak by na zmiane pogody, niby bol reumatyczny?
Jesu, jak ja sie mecze...w pierwszej ciazy od 7 tygodnia nie spalam po nocach, czesto nawet cala noc, a rano juz odsypialam. W ciazy bylam na Doplera, i w kardiologa, neurologa - wszystcy mowili czekac rozwiazania. Po porodzie latem dalej sie zaczelo, znow lekarzy, reumatolog, rodzinny. Mam zakrzepice, antyfosfolipidowy, male zmiany reumatyczne, ale mowia ze to nic powaznego, a nogi dalej mi kreci. Tak sie nie da zyc, teraz jak dziecko jest juz nie moge odsypiac kiedy chce, i mecze sie po prostu...Pozalilam sie trocha)2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Hej ja również melduje się po wizycie kontrolnej. Żadnych wymiarów ani nic, ale to akurat u lekarza w medicover wiec się przyzwyczaiłam. Serduszko bije- to najważniejsze
nie udało się dzisiaj potwierdzić ze nadal dziewczynka jest dziewczynka, ale 11 maja mamy wizytę prywatna i usg połówkowe to pewnie będziemy mieć potwierdzenie. Waga dalej -1kg czyli wróciły 3kg z 4 zgubionych. Przy mojej nadwyżce mega się cieszę ze nie mam problemów póki co ze zbyt dużym przyrostem.
Czy któraś z was ma również problemy z ciśnieniem ? Wczoraj u kardiologa 140/90 dzisiaj 150/90 ogólnie dostałam skierowanie na holtera. Trochę się martwię bo wiem ze może to mieć wpływ na rodzaj porodu, a mi zależy na SN.
Bardzo złe znoszę jakiekolwiek zabiegi chirurgicznedługa rekonwalescencja itd. A chciałabym być sprawna przy dzidziusiu
mala_misia lubi tę wiadomość
-
Avarred wrote:Davanda - ja miałam tylko typowe skurcze w pierwszej ciąży. A w jakim sensie kręcą cię te nogi? Nie jest to zespół niespokojnych nóg? To akurat ma związek z niedoborem żelaza lub dopaminy.
ja od kilku dni mam wlasnie zespol niespokojnych nog,zaczelam brac magnez,zelazo mam w normie.wydaje mi sie,ze przez ciagle chodzenie do toalety wyplukuje poprostu mineraly:([link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Gratuluje wizyt
a ja wlanie z polecenia jednej z Was już nie pamietam kto wybacz - kupiłam dzisiaj maść cynkową i siedzę z posmarowana twarzą z wielka nadzieja ze coś się poprawi bo już nie mogę na siebie patrzeć serio.. nigdy nie miałam problemów zawsze idealnie a teraz fo wyglądam bez makijażu jak 15-latka
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje dobrych wieści z wizyt!
Ja też po wizycie. Z małą wszystko dobrze, chociaż doktorek nie spekuluje na razie co do płci, ale ja już się przyzwyczaiłam po prenatalnych do córeczki
Gorzej bo ja mam od jakiegoś czasu lekkie plamienia, dostałam luteinę i mam odpoczywać, co jest średnio wykonalne ale coś pomyślimy.Milano, Lunitari, mala_misia lubią tę wiadomość
-
Moja gin najpierw mi powiedziała, że waga musi już obowiązkowo rosnąć po 20 tygodniu. Po czym dostałam opiernicz jak przyszłam na początku 18 tygodnia z 2,5 kg na minusie
Blu, miejmy nadzieję, że luteina ci pomoże. Ja nie miałam plamień, ale z jakiś badań z pochwy wyszło, że mam za mało hormonów i dostałam duphaston. Miała być luteina, ale brałam ją cały pierwszy trymestr i skończyło się to u mnie infekcją intymną, więc wolałam coś niedowcipnego. Ale luteina podobno trochę lepsza jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 21:58
Blu lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja też dziś miałam wizytę. będzie dziewczynka. nic mi lekarz jej nie pomierzył. mówił że jest kiepsko ułożona i wszystkie pomiary będą na usg połówkowym które będzie w 22 tc ..czyli za 6 tygodni dopiero. powiedział że chce żeby jak najwięcej było widoczne. fajnie że wam wszystko lekarze mierzą. gdybym miała te wszystkie wymiary to pewnie miała bym pół nocy z dr google
Milano, Lunitari, mala_misia, Avarred lubią tę wiadomość
-
Avarred wrote:Davanda - ja miałam tylko typowe skurcze w pierwszej ciąży. A w jakim sensie kręcą cię te nogi? Nie jest to zespół niespokojnych nóg? To akurat ma związek z niedoborem żelaza lub dopaminy.
Teraz wszustko sie powtarza, znow prawa noga(((( nie bralam jeszcze magnezu, i sie zastanawiam czy jest sens..2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Mi tez nie robiła pomiarów, ale patrząc na jej ruchliwość to nie byłyby miarodajne, a ja tak jak katberry siedziałabym za dużo czasu w dr google
. Gin jak tylko umieściła głowice to ukazała się od spodu pupa i jej przyrodzenie. Wiec jak okaże się, ze jednak to chłopiec to nie uwierzę, ze coś mogło tam urosnąć
. No ale wiadomo pewnoś będziemy mieli już po połówkowych-7.05 dopiero się zapisuje
ale to zleciało , że już połówkowe...
Dziś chce poinformować pracodawcę. Lekki stres mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 06:09
-
Hejka;) My tez po wczorajszej wizycie
mamy cale 200 gram;) u nas lekarz zmierzył glowke,brzuszek, i kosc udową wszystko w normie. Kość udowa najdłuższa i smialismy się ze bedzie wysoka po 2 metrowym tatusiu;) ale nie powiedział ile ma szyjka tylko ze trzyma i jest ok. No i ze o łożysku nic narazie nie powie bo najwcześniej na połowkowym się konkretnie ocenia bo ono jeszcze sie przeemieszcza i nie ma co sie nim przejmować. W sumie byłam u niego pierwszy raz i nie wiem co mysleć,ale chyba zostane u niego
A i nasza mała nie jest jakos nad wyraz ruchliwa,ale wczoraj to juz całkiem miała matke w nosie bo tylko leniwie machneła na mnie ręką ;Pnastepnym razem zjem coś słodkiego i zobaczymy czy to zadziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 06:32
edka85, Milano, mala_misia, Avarred, Cukierniczka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak z innej beczki, czy któraś z was miała do czynienia z wózkiem CAMARELO PIRO i się na jego temat wypowie? Podoba mi się szary z różem dla dziewczyny I szary z miętowym dla chłopaka. Wózek 2 w 1 spacerówka plus gondola a do tego fotelik maxi cisi cabriofix.Domcia88
-
katberry wrote:Hej dziewczyny ja też dziś miałam wizytę. będzie dziewczynka. nic mi lekarz jej nie pomierzył. mówił że jest kiepsko ułożona i wszystkie pomiary będą na usg połówkowym które będzie w 22 tc ..czyli za 6 tygodni dopiero. powiedział że chce żeby jak najwięcej było widoczne. fajnie że wam wszystko lekarze mierzą. gdybym miała te wszystkie wymiary to pewnie miała bym pół nocy z dr google
katberry lubi tę wiadomość
-
Ale wspaniałe się czyta o tych Waszyxh wizytach
gratuluje Wam wszystkim.
Ja jutro idę na pobranie krwi i muszę zbadam TSH ale czy tabletkę brać przed pobraniem czy po? No nie pytałam się lekarza a pewnie to jest jakoś istotne -
Cześć dziewczyny, ja już po badaniach przed poniedziałkową wizytą.
Krew, mocz, tsh, miałam też zlecenie na krew kartę ale nie wiedziałam że czeka się na nią 2 tygodnie więc nie zrobiłam
Cieszę się bardzo że maluszki zdrowe, i wszystko u Was dobrze, to niesamowita radość!