X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U nas wszystko ok, brak czasu na pisanie, ale podczytuje Was od czasu do czasu, połówkowe mam 5 czerwca ;)

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to ja po prenatalnych kupiłam jeden ciuszek i koniec. Mówię, że po polowkowym się już tym zajmę, ale październik wydaje mi się tak odległy, że chyba stwierdze, że to i tak za wcześnie. I jeszcze dookoła słyszę żeby za wcześnie nie kupować rzeczy, żeby "nie zapeszyc", ale kurcze kiedy jest dobry czas? W ostatnim tygodniu czy jak juz urodze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 20:01

• Milano Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to ja już mam troszkę ciuszków. Kilka body z długim rękawem, spodenki takie joggery ze trzy pary i ze dwa pajace i teraz tak myśle czy nie za szybko się za to wzięłam? Byłam dzisiaj w pepco i udało mi się złapać dwa body za 3,99 to kurczę jak noe wziąć?

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie popadajmy w paranoje :) mnie to denerwują te rady że nie można za wcześnie kupować. Póki co nie mam pojęcia od czego zacząć, dlatego tak to odkładam na przyszłość.

• Milano Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża ze kupuje bez żadnego planu. Muszę to rozpisać co ile potrzeba bo inaczej albo czegoś mi zabraknie albo kupię czegoś za dużo.. dlatego się Was pytam bo tak na prawdę nie wiem ile czego potrzeba na początek, to pierwsze dziecko wiec..

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam taka listę od przyjaciółki która urodziła w zeszłym roku na koniec września .. i wg niej będę się kierować ilościowo .. to jest lista tylko ubraniowa ..z podziałem na rozmiary .
    Ona ma tam sporo rzeczy ale mówiła mi ze poleca kupić więcej żeby co chwile nie prac bo mogę nie mieć czasu :) jest dość dobrze zorganizowana osoba wiec .. ufam jej :) jak któraś z was chce mogę wrzucić :)

tym_janek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosimy :)

• Milano Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo chętnie :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka nie przejmuj się brakiem brzuszka :) jeszcze ma dużo czasu żeby się pokazać. Ja już pisałam że w 1 ciąży brzuszka praktycznie do połowy ciąży nie było, na koniec jak się mierzyłam w pasie miałam 115 cm ;) a też był zupełnie płaski na początku. Nie przejmuj się.

Ja specjalnie nie wrzucam zdjęcia mojego brzucha teraz żeby was nie straszyć, bo jest serio duuuzy. Bez ciuchów ciążowych ani rusz ;) a ruchów nie czuję....

Ja kupuję ubranka, mam już jakieś pajace, nawet śpiworek zimowy bo się trafił na promo śliczny ;) niby mam sporo ciuszkow po starszakach, ale chcę zeby mała nie była pokrzywdzona i też miała nowe rzeczy.

U nas tez bardziej rozmyślania jak ogarnąć trójkę dzieci i do tego samochód, wózki i miejsce do spania ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo chętnie podejrzę taką listę :) Dziewczyny Wy się martwicie, że za szybko kupujecie. A ja znowu mam stracha, że dopiero tak mało rzeczy mam dla naszej Tosi :P

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Milano Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam tez na wyprzedaże w czerwcu, wtedy mam zamiar kupić najwiecej dla malucha z ciuszków i tez troche może większych rozmiarów na zaś bo pewnie szybko po porodzie na zakupy się nie wybiorę a nie wiem czy zaufam mężowi w takiej kwesti Haha :D

oar83e3kt53wl0vf.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciuchów to niewiele muszę dokupić, bo większość dostanę po bratankach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 21:12

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doktor zalecił właśnie chelamag mama z racji na to ze już od ok 2tyg drgało mi oko i łapały skurcze mam go brać 5xdziennie

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiać mi się chce jak Was czytam, bo... ja już mam całą wyprawkę :D brakuje mi w sumie kosmetyków i takich higienicznych rzeczy, ale to dopiero bliżej terminu porodu będę organizować, żeby się nie przeterminowały. Teraz jestem w trakcie kupowania ciuszków, ale od 68 cm w górę, bo na 56-62 już mam.

Ja tam się nie przejmuję żadnym zapeszaniem czy zabobonami. Nie wiadomo, co się przyniesie przyszłość. Na połówkowym może się okazać, że będziecie trzeba leżeć do końca ciąży i wtedy ciężko będzie coś obejrzeć przed zakupem. Wychodzę z założenia, że jeśli te rzeczy nie przydadzą się moim dzieciom, to przydadzą się innym. Mamą można być na wiele sposobów ;)

Malinka doskonale Cię rozumiem. Jak mówię, że jestem w ciąży, to wszyscy się cieszą i gratulują, a po informacji, że to 17 t.c. zapada dziwna cisza ;) sama tu pytałam, czy już Wam brzuszki widać, bo u mnie nic. Całe szczęście czuję już delikatne puknięcia Kingi, więc mnie płaski brzuch nie martwi :) Na brzuszek też przyjdzie pora.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Patka0205 Znajoma

Wysłany: 9 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie mam tylko jednego bodziaka w komplecie z półśpioszkami, bo do tej pory ta moja dziewczynka była tak na 70%. Dziś miałam wizytę i lekarz na 99% potwierdził mi tą wymarzoną córeczkę! :) Fakt faktem nie chcę jeszcze szaleć, a dużo rzeczy mam po synku, bo na początek kupowałam mu uniwersalne :) Ale czeka mnie przegląd tych rzeczy, odświeżanie wózka, łóżeczka itp, więc nie wiem, czy nie wolałabym kupić nowego :p

ehgh93y.png
    u56ky7d.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niekupujący nie ze względu na zabobony tylko poprostu nie mam na to czasu czekam aż pójdę na l4 i będę miał czas pochodzić pooglądać puki co wkoncu został wybrany wózek i będzie musiał przybyć do mnie z Włoch , u nas w polscy tez jest ale oczywiście o jakiś tysiak droższy, a inny drugi model tej samej firmy jest dostępny tylko czarny, czarny to bez sensu jak dla mnie, w lecie dziecko mi się w tym zapłaci.

• Milano Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    Ja niekupujący nie ze względu na zabobony tylko poprostu nie mam na to czasu czekam aż pójdę na l4 i będę miał czas pochodzić pooglądać puki co wkoncu został wybrany wózek i będzie musiał przybyć do mnie z Włoch , u nas w polscy tez jest ale oczywiście o jakiś tysiak droższy, a inny drugi model tej samej firmy jest dostępny tylko czarny, czarny to bez sensu jak dla mnie, w lecie dziecko mi się w tym zapłaci.

Ojej a ja właśnie kupuje cały czarny wozek. W lecie? Ja w lecie już mam zamiar wozić w spacerówce wiec to chyba inaczej niż zabudowana gondola co? Zreszta i tak się zastanawiam czy wtedy nie kupić już osobnej spacerówki z green coś tam bo jestem w niej zakochana i w tych kolorach.

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona urodziła dziewczynkę ale lista jest dość uniwersalna wg mnie :)

Lista na początek :

Na 56 cm ( 0-3 m)
    Pajace ×10 w tym 3-5 grubszych np welurowych
    Body z długim rękawem ×15
    Body z krótkim rękawem ×10
    Spodenki (polspiochy) ×5
    Rajstopki ok 5
    Skarpetki × 5-7 szt
    Komplety czapeczka + niedrapki ×3
    Kaftaniki ×5
    Sweterki / bluzy / polarki około 5 szt
    Dresiki 3-5 x
    Kocyki (2 miękkie lzejsze) (2 grubsze od razu do wozka)
    Tetry × 15 ( 10 zwykłych + 5 bambusowych )

Na 62 i na 68
    Około polowe ilości ( bo można już dokupić na bieżąco )

-Strój na dwór jesienny (kombinezonik pluszowy albo polarowy) komin czapka niedrapki

-Coś wyjściowego ( sukieni dla dziewczynki czy jakieś ogrodniczki / spodenki dla chłopca wg uznania )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 22:01

Bajka111, tym_janek, mala_misia lubią tę wiadomość

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wierze w zabobony ale jestem z tych, które za bardzo się martwią i wolałam narazie nic nie kupować, ale myślę że niedługo już zacznę tylko właśnie muszę jakoś zmyślnie to zrobić - ilościowo, jakie się sprawdzą na tą porę itp.

Karo_Wi no właśnie ja się tym nie przejmowałam, ale ona tak to przeżywała, że mnie już zmartwiła :D . Ale bez paniki, wiem że brzuszek urośnie w swoim tępie.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss dzięki za listę :) jutro sobie to wszystko wypisze, policzę co mam i będę musiała skreślać co jest i mieć jakoś względny porządek w tym :)

oar83e3kt53wl0vf.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ