Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Milano wrote:Ja byłam i jeszcze jedna starsza Pani jedyna Michalina w całym naszym mieście dość dużym. Zawsze zaskakiwało mnie ze ktoś ma tak samo na imię jak ja a teraz taki wysyp się zrobił ze aż mi dziwnie
Dlatego tez dla swojej córki dość rzadkie imię wybrałam i z ciekawości sprawdziłam ile było w zeszłym roku - 580 czyli całkiem Ok
Ja znam mało Michalin, nie miałam parcia na bardzo oryginalne imię ale tez nie chcieliśmy żeby młoda poszła do szkoły i miała 5 dziewczynek o tym samym imieniu w klasie -
Pikapik wrote:Doskonale Cię rozumiem, sama mam imię które jeszcze 10 lat temu było rzadko spotykane a dzisiaj słyszę je w każdym supermarkecie
Ja znam mało Michalin, nie miałam parcia na bardzo oryginalne imię ale tez nie chcieliśmy żeby młoda poszła do szkoły i miała 5 dziewczynek o tym samym imieniu w klasie
Na plus ze to imię ma mnóstwo zdrobnień, innych formja np. Średnio lubię jak ktoś się zwraca pełnym imieniem a już w szczególności jak odbieram meila i początek jest: Michalino. Boziu masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 13:42
-
Karo Wi
Tu jest napisane , ze moja szkoła trwa 10 spotkań praktyczno-teoretycznych i 10 spotkań z tzw gimnastyka
Zajęcia są dwa razy w tygodniu , zacznę ja w 25 tygodniu ciąży ...
Milano słuszna uwaga Miru dawno nie było i Mamusi Kswawusia ...z moich obserwacji
-
Nam też było łatwiej wybrać dla dziewczynki, ale to też dlatego, że mamy dużą rodzinę i górują w niej chłopcy i wszystkie imiona, które Nam się podobały, już po prostu były w rodzinie. Póki co jest Pola
Z ciekawości też sprawdziłam, ile razy było nadawane imię Pola w zeszłym roku i jest ok. 3200. Myślałam, że to mniej popularne imię, ponieważ w moim otoczeniu spotkałam tylko jedną Polę, ale widocznie może gdzieś indziej jest bardziej popularna. 3200 to zresztą nie tak dużo i nie jest w pierwszej dziesiątce jeszcze. -
Megsss wrote:Miru dawno nie było i Mamusi Kswawusia ...
z moich obserwacji
-
Karo_Wi wrote:monika30 niżej! Mniej- więcej na wysokości linii majtek, czyli w połowie długości między wzgórkiem łonowym (czy początkiem pipki
) a pępkiem. Czasem ciut wyżej. Dokładnie tam, gdzie lekarz przykłada aparat do USG.
Co do imienia to nie patrzylismy na statystyki, dopiero gdzieś tam w międzyczasie to ogarnęłam, że Szymon to bardzo popularne imię, ale trudno. My po prostu "poczuliśmy" to imię i już
www.zcukremalbowcale.com -
Milano wrote:Na plus ze to imię ma mnóstwo zdrobnień, innych form
ja np. Średnio lubię jak ktoś się zwraca pełnym imieniem a już w szczególności jak odbieram meila i początek jest: Michalino. Boziu masakra
-
Pikapik wrote:Podrzuć jakieś najoryginalniejsze zdrobnienie, bo mi to tylko Miska do głowy przychodzi
Rodzice zawsze mówią na mnie Michasia a tak to Miśka najczęściej Misia, Michalinka (to jak byłam mała) Michaśka, chrześniak mówi do mnie Michaś a od mojego męża, jego bratanica Miś i zawsze się pyta czemu nie obchodzę dnia Misia jako swoje święto hihi. Tak serio nigdy nie lubiłam swojego imienia ale teraz podoba mi się i cieszę się ze tak się nazywamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 15:16
-
nick nieaktualny
-
Megsss wrote:Karo Wi
Tu jest napisane , ze moja szkoła trwa 10 spotkań praktyczno-teoretycznych i 10 spotkań z tzw gimnastyka
Zajęcia są dwa razy w tygodniu , zacznę ja w 25 tygodniu ciąży ...
Milano słuszna uwaga Miru dawno nie było i Mamusi Kswawusia ...z moich obserwacji
Czyli 10 tygodni spotkań? Skończysz w 35 tygodniu, będziesz na bieżąco przy porodzieA jeśli (odpukuję i spluwam przez lewe ramię) urodzisz wcześniej, to najwyżej nie dokończysz. Może też być Ci ciężko się kulać na zajęcia z dużym brzuszkiem. Jeśli się faktycznie tym mocno martwisz i masz możliwość, to przełóż.
mala_misia mnie się wydaje, że imię Pola dopiero teraz robi się bardzo popularne. No i też bardzo mi się podoba, ale już mamy jedną Polę w rodzinie (swoją drogą super dziewczynka!).mala_misia lubi tę wiadomość
-
Buko wrote:Milano, tak z ciekawości, jak zwracają się do Ciebie w pracy? Np szef? Lub w polaczeniu ze słowem Pani.
U nas jesteśmy w firmie na T czyli mówią Michalina. Jeżeli na Pani to Pani Michalino (czego na prawdę nie lubię)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 15:41
-
nick nieaktualnyWłaśnie tak myślałam że pełna forma imienia,której pisałaś że nie lubisz. Coś w tym jest, że jeśli pełna forma jest zupełnie inna od zdrobnienia to ludzie jej nie lubią, mój mąż lubi zdrobnienia swojego imienia, ale nie znosi pełnej formy i jest wręcz oburzony jak ktoś jej używa
-
No chyba się skuszę na jakieś zakupy. Wciąż jednak mam zagwozdkę co do rozmiaru. Kupować od razu 62 i wzwyż? Jakie wy wybrałyście teraz rozmiary przy zakupie?
-
Z imionami ciężko ucelować. Jak urodziła się córa i wybraliśmy jej imie Nadia, to rzadko można było je spotkać. W tej chwili diść często słyszę to imie w parkach, na placach zabaw czy u córy w szkole.
Dla drugiej kruszynki to starsza siostra wybierał imię i to już ponad dwa lata temuI nawet nie ma opcji żeby nie była Antonina
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016