Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pikapik wrote:Ja myśle aby kupić niewiele body na 56, spoedenki chyba będę kupować już na 62 bo zawsze można nogawkę podwinać.
No właśnie, ostatnio zastanawiałam się, czy spodenki na 56 czy może jednak na 62 już, bo podwinąć zawsze możnaSama nie mogę się zdecydować już..
-
OlinkowA wrote:Ja też poszalalam, głównie bluzki bluzy spodenki body kupowałam ale dorzuciłam tez skarpetki czapeczke i niedrapki
Jeżeli chłopiec okaże się dziewczynka to oddam bo akurat wyrobie się w terminie zwrotu.
Kupowałam 56 i 62 rozmiary
Dzisiaj mam wolne, leniuchuje pod kocem A na zewnątrz leje najmocniej.
Ale zazdroszczę Ci tego wolnego! Ja chyba wyjdę dzisiaj wcześniej z pracy Bo już nie mogę wytrzymać mam taki jakiś dzień okropny
A słuchajcie jeśli mam przedłużona umowę do porodu czyli nalicza mi dni urlopowe do października czy tylko tyle co sobie wypracowałam do końca maja?OlinkowA lubi tę wiadomość
-
hej,ja tez juz mam sporo ubranek.troche w r56,62 ale ze 2 rzeczy 68.Dzis kupie tez chyba butelke,ostatnio nie wiedzialam jaka ale podpytalam kolzanki i kupie philips avent.Siedze od miesiaca na l4,takze naprawde mam czas na zakupy i ogladanie roznych rzeczy,takze poki mam sile i jestem sprawna:)nasz syn bedzie mial prawdopodobnie na imie Igor,nigdy nie pomyslalabym o tym imieniu,ale kazde imie o ktorym kiedys myslalam,jest teraz bardzo popularne,maz chce Ignacy,ale go przekonalam ze bedzie duzo Ignasiow w najblizszym czasie i ze nastepnego syna ewentualnie tak nazwiemy,maz chce miec trojke dzieci,niech sobie tak mysli...[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
29.09.2018❤️ -
Co do spodni to nie tylko nogawki ważne ale szerokość pasa
Jak będą za duże to się będą zsuwać z pupki. Ale z tym ciężko przez neta utrafić, lepiej popatrzeć jaką mają gumkę. Spodnie jeansowe ładnie wyglądają ale dzieciakom w nich niewygodnie póki leżą, lepsze są legginsy lub dresy.
1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
A ja wczoraj spędziłam 5 h w trasie samochodem i powiem wam.. ze tak jak uwielbiam jeździć i robimy z mężem naprawdę tysiące km bo dużo podróżujemy tak w ciąży ... jest o wiele trudniej... miałam dość i po przyjeździe na miejsce od razu poszłam spać a teraz właściwie dopeiro budzę się do życia ..
Ja z 5-10-15 nie wybrałam nic .. dużo więcej ładnych rzeczy dla dziewczynek niż chłopców -
Domcia88 wrote:A ja właśnie wracam z biedronki z poduszką "C" za 69zł pod pachą. Ale będzie od dziś królewskie spanie
Ja skusiłam się na kołderkę do łóżeczka. Pal licho, że pewnie i tak jeszcze poleży dłuższy czas w szafce
A poducha to naprawde świetna sprawa. Ja mam swoją od 8tc.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
nick nieaktualnyA ja nic nie kupiłam, trzymam się twardo, żeby jeszcze poczekac, aż przemyśle co będzie potrzebne.
A co do imienia to ja jeszcze brałam pod uwagę żeby było bez litery r, ale to dlatego że już mamy r w nazwisku i byłoby trudne w wymowie takie połączenie, a ja pamiętam że miałam wadę wymowy i dopiero po roku pracy z logopeda to zwalczylam. teraz nikt nie zauważy że miałam jakikolwiek problem, ale nie chciałabym żeby moje dziecko miało problemy z wymowieniem swojego imienia, bo to rodzi kompleksy.
Tak więc kazdy wybiera imię kierując się innymi wytycznymi -
Kurcze, ja tez jeszcze nic nie mam za bardzo dla bąbelka, jakoś mi się ciagle za wcześnie wydaje
ale ja mam termin na końcówkę października wiec tak naprawdę jestem miesiąc do tylu od niektórych z was
pewnie po połówkowy już nie będę sobie odmawiać przyjemności zakupów
licze na letnie promocje
A co do imienia to u nas będzie Krzyśniby strasznie popularnie a ostatnio coś mało tych Krzysiów
ku mojej uciesze
Te poduszki w Biedronce są od dzisiaj? Będę musiała uderzyć na poszukiwania -
Milano ja mam taką sytuację jak Ty i urlop będzie naliczony do dnia porodu, kadrowa mi to tłumaczyła także sprawdzone info
i mówiła, że jeśli urodzę choćby 1 października to już normalnie za październik się urlop będzie liczył.
A z pracy ja chyba też wyjdę dzisiaj, fatalnie się czuję... Nie dość, że ta pogoda jest tragiczna to jeszcze moje zapalenie pęcherza się obudziło... Od dwóch dni się dobrze czułam, a dzisiaj znów ból jak nie wiem co, trochę się już zaczynam niepokoić, bo przecież biorę leki cały czas i powinno być lepiej. A po biurze chodzę zgięta wpół, dobrze, że mnie nie widzicie
www.zcukremalbowcale.com -
Cukiereczka skoro jest tak jak mówisz to mam dwa tygodnie urlopu ponad. Jakby chcieli abym to wykorzystała musiałabym iść już na urlop. Nie będę zwlekać z L4 jak będą chcieli. Mogę cześć wykorzystać np w następnym tygodniu i od 28 i to co zostanie to trudno musza wypłacić.
Ojej biednato faktycznie uciekaj do domu! Ja godzinkę szybciej dzisiaj wychodzę wiec jeszcze 3 godziny uuuuufff
-
Dziewczyny a jak wyglada wasze wynagrodzenie na zwolnieniu (jestem dzis 1 dzien)? w zeszlym roku kolezanka z pracy byla i mowila ze miala duzo wyzsza pensje.
miesiąc temu bylam 2 tyg na zwolnieniu i nie zauwazylam duzej różnicy. czy premie i 13 pensja tez sie wliczaja? -
Cukiereczka powiedz mi jeszcze czy w pracy będziesz wykorzystywać ten urlop który Ci przysługuje do października? Każą Ci iść na urlop? Bo masz umowę do dnia porodu tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 12:04
-
Ja też szaleje z zakupami dla Kacperka i pochwalę się że już opanowałam co to śpiochy,polspiochy,pajace itp hehe. Byłam z tego zielona ale już wszystko wiem
kupujecie też rozmiar 50 ? Póki co kupuje na 56,62,bo 68 to już chyba mega duże ? Doradzcie proszę
-
nick nieaktualnykatberry wrote:Dziewczyny a jak wyglada wasze wynagrodzenie na zwolnieniu (jestem dzis 1 dzien)? w zeszlym roku kolezanka z pracy byla i mowila ze miala duzo wyzsza pensje.
miesiąc temu bylam 2 tyg na zwolnieniu i nie zauwazylam duzej różnicy. czy premie i 13 pensja tez sie wliczaja? -
katberry wrote:Dziewczyny a jak wyglada wasze wynagrodzenie na zwolnieniu (jestem dzis 1 dzien)? w zeszlym roku kolezanka z pracy byla i mowila ze miala duzo wyzsza pensje.
miesiąc temu bylam 2 tyg na zwolnieniu i nie zauwazylam duzej różnicy. czy premie i 13 pensja tez sie wliczaja?
Tak! Trzynastki na pewno, ale chyba nagrody tez... W kwietniu byłam 3 tygodnie na zwolnieniu ciążowym i miałam sporo wyższa wypłatę -
Na L4 płacą 100% średniej z ostatnich 12 miesięcy, premie też się wliczają.
Milano czysto finansowo nie opłaca ci się iść na urlop. Po zakończonej umowie za każdy niewykorzystany dzień urlopu muszą ci zapłacić. Jak będą na siłę wysyłać lepiej iść na L4, ale decyzja należy do ciebie. -
katberry wrote:Dziewczyny a jak wyglada wasze wynagrodzenie na zwolnieniu (jestem dzis 1 dzien)? w zeszlym roku kolezanka z pracy byla i mowila ze miala duzo wyzsza pensje.
miesiąc temu bylam 2 tyg na zwolnieniu i nie zauwazylam duzej różnicy. czy premie i 13 pensja tez sie wliczaja?
Zliczają Ci pensję + premie + nagrody + "trzynastki" (i inne) od miesiąca poprzedzającego miesiąc zwolnienia (czyli jeśli jesteś od dziś na zwolnieniu, to liczą Ci od kwietnia 2017 do kwietnia 2018) do roku wstecz i dzielą to na 12. Wychodzi na to, że powinnaś dostawać więcej na L4 na ciążę, ale ja np. dostałam sporą podwyżkę w grudniu- a na zwolnieniu jestem od 1 marca- i nie wychodzi mi chyba w sumie tyle, ile dostawałam normalnie, po podwyżce.
A co do ubranek- wychodzi na to, że jestem mega leniwa i kupuję tylko to, co wydaje mi się praktyczneObstawiam, że rozmiar 56-62 i ewentualnie 68 dziecko będzie nosiło w miesiącach zimnych- mniej więcej od października do kwietnia, więc prawie w ogóle nie kupowałam bodziaków z krótkim rękawkiem (ale te dostanę po siostrzenicy, która rodziła się w maju), nie kupowałam też "legginsów" czy tam "spodenek" tylko półśpiochy, żeby nie mieć problemu ze skarpetkami
Bo wiem, że niektóre dzieci lubią trzeć nóżki/stópki o siebie i co chwila je ściągają. Odpadły też wszelkie bluzeczki/sweterki/kaftaniki/koszulki, a także wszystkie pajace z kapturami- te pierwsze chyba będą się non-stop podwijać, a kapturki uwierać dziecko w karczek podczas leżenia.
Z niepraktycznych rzeczy kupiłam jedynie sukieneczkę na święta.
A w sklepie Pinokio ( http://sklep.pinokio.net.pl/pl/ ) weekendowa obniżka -15% na kolekcję teddy bear i celebrity. Z kolekcji Teddy Bear kupiłam już wcześniej kombinezonik i jest super!! Mam nadzieję, że posłuży nam na wyjście ze szpitala