Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymonika30 wrote:Dziewczyny ja chyba na prawdę jestem jakaś nienormalna i popadam w paranoje. Dziś skusiłam się na 7 daysa. Miałam mega ochotę i później wyczytałam że w skladzie jest alkohol. Teraz ciągle o tym myślę
-
Podstawy do chorobowego nie wylicza się od nowa jeśli nie miało się pełnych 3 miesięcy bez żadnego chorobowego. Koleżanka ma astmę i przez 5 lat pracy nigdy jej się ten 3-miesięczny okres bez chorobowego nie udał, więc podstawę miała wyliczaną z umowy o pracę 5 sprzed lat. Ja pracuję 1,5 roku i też często miałam chorobowe na córkę, więc też moja podstawa była sprzed 1,5 roku i nie liczyła się podwyżka, ani premie. Dopiero jak przeszłam na 3/4 etatu i z powrotem ustalono mi nową podstawę do chorobowego.
-
nick nieaktualny
-
Zazdroszczę, ja trafiam na samych takich co albo odwracają wzrok i udają, że nie widzą, albo takich, co jeszcze by Cię staranowali wózkiem, byleby się wcisnąć przed Ciebie. Szkoda słów.
Co do zakupów to też dziś dorwałam poduchę w Biedronce i mam zamiar ją dziś testować. Kilka ciuszków dla Malutkiej też wpadło w Pepco, także powoli, powoli dociera do mnie, że to już całkiem niedługo.
A jak Wasze Maluchy? Szaleją? Wszystkie już czujecie ruchy? U mnie wieczorami są niezłe szaleństwa, ale mąż jak przyłoży rękę, to jeszcze nic nie czuje.
Zastanawiam się w ogóle nad zrobieniem tabelki dla nas, z terminem porodu i przewidywaną płcią, ewentualnie imieniem. Co myślicie? -
Ja to się zastanawiam czy dobrze czuje te ruchy. Bo to nie jest takie oczywiste ze to kopniaczki czy coś, raczej takie uczucie przemieszczania się czegoś tam w środku. Ostatnio lekarka powiedziała ze w pierwszej ciąży to późno można poczuć i ze moje dodatkowe kilogramy za dużego znaczenia nie maja
-
nick nieaktualny
-
Buko wrote:Ja jednak nie czuje ruchów. Myślałam, że takie laskotenie hak odczuwam to jest to, ale ostatecznie doszłam do wniosku że ten efekt daje pas ciążowy od spodni
Buko lubi tę wiadomość
-
My dzis po połówkowym. Bedzie dziewczynka juz na 100%
Z USG wychodzi 19,5 tc więc młodsza kilka dni, termin na 7.10. waży 350g , serduszko 142 uderzenia
Szyjka długa bo aż 4,5cm
Patka0205, edka85, Lunitari, Kathrine, Avarred, Marsylia, Cukierniczka, tym_janek, Ewelka Elka, Blu lubią tę wiadomość
-
dzieki za info o wynagrodzeniach. zobaczymy ile wyjdzie ostatecznie. ja zaczynam wyczuwac ruchy ale jak sie bardzo skupie. ciagle wydaje mi sie ze to jelita. pdkrylam ze jak po jedzeniu poloze sie na lozku to mala kopnie mnie pare razy.. raz mawet brzuch mi podskoczyl
-
Ja tez czuje coraz częściej w różnych portach dnia.
Co do tabelki to ja miałam pomysł aby założyć nasza pocztę na gmail Np przez wiadomości prywatne można przesłać hasło i adres i tam wrzucać te nasze listy wyprawek, może coś o wózkach jakieś ciekawe artykułu? Bo jak tu coś ktoś wstawia to zaraz to się gubi a przy okazji możemy tam mieć nasza listę w excelu która kiedy ma termin itp. Mogę się tym zająć w czerwcu jak będę na L4. Co myślicie?Flavia, Avarred, Cukierniczka, Lunitari, *SmoczycA* lubią tę wiadomość