X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ja jeszcze przed zamknięciem promocji 5 10 15 weszłam na tę stronę i zamówiłam kolejne rzeczy za 160 zł...W ciągu niecałej doby wydałam prawie 600 zł. Nie wiem, co we mnie wstąpiło.

Ty Karo_Wi nie kuś mnie, bo już odruchowo ręką kliknęłam na link...

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Ale zazdroszczę Ci tego wolnego! Ja chyba wyjdę dzisiaj wcześniej z pracy Bo już nie mogę wytrzymać mam taki jakiś dzień okropny :(
    A słuchajcie jeśli mam przedłużona umowę do porodu czyli nalicza mi dni urlopowe do października czy tylko tyle co sobie wypracowałam do końca maja?
    Do października nalicza ci się urlop. po zakończeniu umowy wypłacą ci ekwiwalent za te dni co nie wykorzystasz.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze tez nie pójdę na urlop niech mi zapłacą. A jeśli pracowałam do grudnia zeszłego roku w innej firmie czy to będą liczyć 12 miesięcy czy tylko w tej co pracuje teraz? Bo w poprzedniej pracy której pracowałam rok do grudnia 2017 pracowałam na umowę zlecenie wiec chyba nie będzie to brane pod uwagę?

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do sprzedania ciuszki po synku- może na zdjęciu się tak nie prezentują :D, ale sa w stanie idealnym. Młody niektórych rzeczy nie założył. Do tego jeszcze mam 2 pary ogrodniczek których nie ma na zdjęciu.

Mam też ciuszki po córeczce- jak wyżej ;)

https://www.olx.pl/oferta/ubranka-dla-chlopca-CID88-IDujxmN.html
    https://www.olx.pl/oferta/komplet-ubranek-dla-dziewczynki-CID88-IDpbpvt.html
    Oprócz tego mam torbę skip hop i ciuchy ciążowe.

Jeśli któraś jest czymś zainteresowana to info wyślę na priv.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • PAPAVER Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , ja jestem po połówkowych (pierwszych). Wszystko ok :) Będzie chłopak :) Imię poszukiwane. Waży 400 g, nieco starszy z USG (21 tydzień 0 dni). Oczywiście muszę się do czegoś przyczepić i mam pytanie czy FHR może skakać z miesiąca na miesiąc? Ostatnio było 149 uderzeń, dzisiaj 167 ud. i to mnie trochę niepokoi. Może to kwestia aktywności dziecka? Może ostatnio spal? W pierwszej ciąży to było raczej w granicach 140 uderzeń z wizyty na wizytę (licząc od II trymestru) a teraz była tendencja malejąca od 9 tygodnia, no i dzisiaj znowu to FHR wyższe. Jeśli któraś z Was miała podobne doświadczenia to dajce znać :)

Milano, Lunitari, tym_janek, Karo_Wi, Blu, Flavia, Cukierniczka, monika30, Kathrine, Patka0205 lubią tę wiadomość

2011_Synek <3
    hchygzu37ci25q8m.png
    24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami <3
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Myśle ze tez nie pójdę na urlop niech mi zapłacą. A jeśli pracowałam do grudnia zeszłego roku w innej firmie czy to będą liczyć 12 miesięcy czy tylko w tej co pracuje teraz? Bo w poprzedniej pracy której pracowałam rok do grudnia 2017 pracowałam na umowę zlecenie wiec chyba nie będzie to brane pod uwagę?
    brana jest ostatnia umowa pod uwagę nawet jeśli trwa mniej niż te 12 miesięcy.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano jeśli nie masz wypłacanego dodatkowego dofinansowania do urlopu, to ja bym się nawet nie zastanawiała i od razu szła na zwolnienie bez wykorzystywania urlopu, to przynajmniej dostaniesz ekwiwanelent. Ja też bym tak zrobiła, gdyby nie to, że u mnie jest dofinansowanie i mi się po prostu opłacały wziąć 2 tygodnie urlopu.

I jeszcze odnośnie pytania o wysokość zasiłku chorobowego to znalazłam w necie:
    Podstawę wymiaru zasiłku chorobowego ustala się od wynagrodzenia uzyskanego u płatnika składek w okresie nieprzerwanego ubezpieczenia chorobowego, w trakcie którego powstała niezdolność do pracy. Uwzględnia się zatem wyłącznie wynagrodzenie ze stosunku pracy osiągane tylko u obecnego płatnika składek. Nie zalicza się do podstawy wymiaru zasiłku wynagrodzenia uzyskiwanego u poprzedniego pracodawcy (art. 36 ust. 4 ustawy zasiłkowej).

• Odeta Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Chciałabym do Was dołączyć :)
    Podczytuję Was od samego początku, jednak ciągle byłam pełna obaw jak potoczy się ciąża.
    Zawsze, gdy miałam jakieś rozterki poruszałyście podobny wątek na forum i uspokajałam się czytając Was ;)
    Dziś jestem po usg połówkowym i powoli z radością wyglądam w przyszłość :) Malutka jest o prawie tydzień starsza i udało się zmierzyć wszystkie parametry :) Ja ze względu na szyjkę stałam się królową kanap i pochłaniaczem książek :)

Milano dla Zusu liczyć się będą składki u obecnego pracodawcy i wg nich naliczy Ci zasiłek chorobowy i macierzyński.

PAPAVER myślę, że nie ma powodu do niepokoju FHR zmienia się czasami jest niskie, a czasami wysokie. Ja używam detektora tętna i naprawdę, wartości bywają różne.

PAPAVER, tym_janek, Blu lubią tę wiadomość

2018 nasz wyczekany cud z nami :) II IVF
    2019 nasz kropek niespodzianka - rośnij zdrowo :)
    iUWop1.png

16uds65get28u929.png
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi-zakochalam sie w pinokio!maja cudne ubranka,ja tez zamowilam na allegro,bylo duzo ubranek niedostepnych na stronie Pinokio

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda dziewczyny, ubranka z Pinokio są rewelacyjne :) Póki co są najbardziej milusie i najładniejsze z tych co mam :)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo ubranka to już wiemy, ze głównie 62 i 56, ale jaki rozmiar czapeczki lub skarpetek? Jak idzie czapeczkowo-skarpetkowa rozmiarówka?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam jedną czapeczkę z rozmiarem 38 (to na 1 msc), a pozostałe 42/44 (akurat na zimę będą dobre). A skarpetki to chyba 9/11.

tym_janek lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Dziewczyny, bo ubranka to już wiemy, ze głównie 62 i 56, ale jaki rozmiar czapeczki lub skarpetek? Jak idzie czapeczkowo-skarpetkowa rozmiarówka?
    Ja się też nad skarpetkami wczoraj zastanawiałam :P wzięłam najmniejszy rozmiar, ale pojęcia nie mam czemu on odpowiada haha.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W książeczce zdrowia jest tabelka wg której obwód główki noworodka mieści się w granicach 30-38cm. Z czapeczkami ciężko utrafić na odpowiednią, my mieliśmy chyba z 15 różnych i tylko 2 pasowały.
    Co do skarpetek to najmniejszy rozmiar to 9-11, odpowiada to długości stopy dziecka w cm ;)

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiałam nad tymi skarpetkami i czapeczkami :D

Wysokość L4 oblicza się z ostatnich 12 miesięcy, a jeżeli zatrudnienie jest krótsze to z tylu pełnych miesięcy, ile było przepracowane, czyli nawet jeśli ktoś był zatrudniony 3 a nie 1 to już ten miesiąc się nie wlicza. Do podstawy wchodzi na pewno zasadnicze + premia, nie wiem jak z nagrodami, bo pamiętam, że u mojego poprzedniego pracodawcy było to zależne od regulaminu wynagradzania, a więc wszystkie nie wchodziły. Nie wiem właśnie jak u mojego obecnego jest, bo tutaj już nie pracuję w kadrach i płacach, więc słabo się orientuje. Ja walczę o jak najwyższe chorobowe, bo pracuję tutaj od kwietnia 2017r. i zaczynałam z mniejszym wynagrodzeniem, teraz po 4 podwyżkach jest znacznie lepiej, ale muszę jeszcze się pomęczyć do końca czerwca, by mi to podciągnęło :P

zpbnroeqnmec200u.png
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja polecam śledzić promocje i wyprzedaże w smyku. Mają tam ubranka firmy pinokio taniej niż na stronie pinokio. Sama ostatnio kupiłam kilka par półśpiochów pinokio po 19zł.

Domcia88
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale kusicie tymi wyprzedażami :O
    Obiecałam sobie, że dopóki nie zobaczę co i ile podarowały mi kuzynki, to nic nie kupię. Za tydzień jedziemy do teściów i tam czeka na mnie paczka ciuchów, a za dwa tygodnie jedziemy do moich rodziców i kuzynka zostawiła mi wszystko od 0 do 3-4 mcy. Muszę najpierw to wszystko przejrzeć i ewentualnie dokupić to, czego brakuje.

A jakie sklepy z mebelkami dla dzieci polecacie? Potrzebuję tylko łóżeczko i komodę z przewijakiem

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna, mam to samo. Tutaj kuszą, a w czerwcu od szwagierki mamy dostać całą torbę z ciuchami po jej 2 córkach. Więc z jednej strony kupiłabym coś, a z drugiej też staram się wytrzymać ten miesiąc jeszcze :D

postanowiłam, że w tej sytuacji pójdę w przyszłym tygodniu pooglądać ciuchy ciążowe, co pomieszczą brzuszek (który na razie nie jest jakiś wielki, no ale większości spodni nie dopinam już) ale też będą ok potem do karmienia

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić, ze ja tez dorwałam poduchę ciążowa w Biedronce :D !!!

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę już tylko w spodniach ciążowych, są mega wygodne i ładnie podkreślają brzuszek, dzięki czemu kolejny raz skorzystałam w komunikacji z przywileju, ale powiem Wam, że więcej zrozumienia maja kobiety wobec mnie, chyba takie, które same były w ciąży. Właśnie starsza Pani przesadziła jakąś malolate żeby mi ustąpiła miejsca, bo jestem w ciąży :D a ta przez dwa przystanki zerkala na mnie udając że nie widzi że nad nie stoję. Niech mi jeszcze brzuch podrosnie to będę bez skrupułów upomina się o miejsce.

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ