Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko, ja jeszcze przed zamknięciem promocji 5 10 15 weszłam na tę stronę i zamówiłam kolejne rzeczy za 160 zł...W ciągu niecałej doby wydałam prawie 600 zł. Nie wiem, co we mnie wstąpiło.
Ty Karo_Wi nie kuś mnie, bo już odruchowo ręką kliknęłam na link... -
Milano wrote:Ale zazdroszczę Ci tego wolnego! Ja chyba wyjdę dzisiaj wcześniej z pracy Bo już nie mogę wytrzymać mam taki jakiś dzień okropny
A słuchajcie jeśli mam przedłużona umowę do porodu czyli nalicza mi dni urlopowe do października czy tylko tyle co sobie wypracowałam do końca maja? -
Myśle ze tez nie pójdę na urlop niech mi zapłacą. A jeśli pracowałam do grudnia zeszłego roku w innej firmie czy to będą liczyć 12 miesięcy czy tylko w tej co pracuje teraz? Bo w poprzedniej pracy której pracowałam rok do grudnia 2017 pracowałam na umowę zlecenie wiec chyba nie będzie to brane pod uwagę?
-
Dziewczyny, mam do sprzedania ciuszki po synku- może na zdjęciu się tak nie prezentują
, ale sa w stanie idealnym. Młody niektórych rzeczy nie założył. Do tego jeszcze mam 2 pary ogrodniczek których nie ma na zdjęciu.
Mam też ciuszki po córeczce- jak wyżej
https://www.olx.pl/oferta/ubranka-dla-chlopca-CID88-IDujxmN.html
https://www.olx.pl/oferta/komplet-ubranek-dla-dziewczynki-CID88-IDpbpvt.html
Oprócz tego mam torbę skip hop i ciuchy ciążowe.
Jeśli któraś jest czymś zainteresowana to info wyślę na priv. -
Dziewczyny , ja jestem po połówkowych (pierwszych). Wszystko ok
Będzie chłopak
Imię poszukiwane. Waży 400 g, nieco starszy z USG (21 tydzień 0 dni). Oczywiście muszę się do czegoś przyczepić i mam pytanie czy FHR może skakać z miesiąca na miesiąc? Ostatnio było 149 uderzeń, dzisiaj 167 ud. i to mnie trochę niepokoi. Może to kwestia aktywności dziecka? Może ostatnio spal? W pierwszej ciąży to było raczej w granicach 140 uderzeń z wizyty na wizytę (licząc od II trymestru) a teraz była tendencja malejąca od 9 tygodnia, no i dzisiaj znowu to FHR wyższe. Jeśli któraś z Was miała podobne doświadczenia to dajce znać
Milano, Lunitari, tym_janek, Karo_Wi, Blu, Flavia, Cukierniczka, monika30, Kathrine, Patka0205 lubią tę wiadomość
2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
Milano wrote:Myśle ze tez nie pójdę na urlop niech mi zapłacą. A jeśli pracowałam do grudnia zeszłego roku w innej firmie czy to będą liczyć 12 miesięcy czy tylko w tej co pracuje teraz? Bo w poprzedniej pracy której pracowałam rok do grudnia 2017 pracowałam na umowę zlecenie wiec chyba nie będzie to brane pod uwagę?
-
nick nieaktualnyMilano jeśli nie masz wypłacanego dodatkowego dofinansowania do urlopu, to ja bym się nawet nie zastanawiała i od razu szła na zwolnienie bez wykorzystywania urlopu, to przynajmniej dostaniesz ekwiwanelent. Ja też bym tak zrobiła, gdyby nie to, że u mnie jest dofinansowanie i mi się po prostu opłacały wziąć 2 tygodnie urlopu.
I jeszcze odnośnie pytania o wysokość zasiłku chorobowego to znalazłam w necie:
Podstawę wymiaru zasiłku chorobowego ustala się od wynagrodzenia uzyskanego u płatnika składek w okresie nieprzerwanego ubezpieczenia chorobowego, w trakcie którego powstała niezdolność do pracy. Uwzględnia się zatem wyłącznie wynagrodzenie ze stosunku pracy osiągane tylko u obecnego płatnika składek. Nie zalicza się do podstawy wymiaru zasiłku wynagrodzenia uzyskiwanego u poprzedniego pracodawcy (art. 36 ust. 4 ustawy zasiłkowej). -
Cześć Dziewczyny! Chciałabym do Was dołączyć
Podczytuję Was od samego początku, jednak ciągle byłam pełna obaw jak potoczy się ciąża.
Zawsze, gdy miałam jakieś rozterki poruszałyście podobny wątek na forum i uspokajałam się czytając Was
Dziś jestem po usg połówkowym i powoli z radością wyglądam w przyszłośćMalutka jest o prawie tydzień starsza i udało się zmierzyć wszystkie parametry
Ja ze względu na szyjkę stałam się królową kanap i pochłaniaczem książek
Milano dla Zusu liczyć się będą składki u obecnego pracodawcy i wg nich naliczy Ci zasiłek chorobowy i macierzyński.
PAPAVER myślę, że nie ma powodu do niepokoju FHR zmienia się czasami jest niskie, a czasami wysokie. Ja używam detektora tętna i naprawdę, wartości bywają różne.PAPAVER, tym_janek, Blu lubią tę wiadomość
-
Ja wzięłam jedną czapeczkę z rozmiarem 38 (to na 1 msc), a pozostałe 42/44 (akurat na zimę będą dobre). A skarpetki to chyba 9/11.
tym_janek lubi tę wiadomość
-
tym_janek wrote:Dziewczyny, bo ubranka to już wiemy, ze głównie 62 i 56, ale jaki rozmiar czapeczki lub skarpetek? Jak idzie czapeczkowo-skarpetkowa rozmiarówka?
wzięłam najmniejszy rozmiar, ale pojęcia nie mam czemu on odpowiada haha.
www.zcukremalbowcale.com -
W książeczce zdrowia jest tabelka wg której obwód główki noworodka mieści się w granicach 30-38cm. Z czapeczkami ciężko utrafić na odpowiednią, my mieliśmy chyba z 15 różnych i tylko 2 pasowały.
Co do skarpetek to najmniejszy rozmiar to 9-11, odpowiada to długości stopy dziecka w cmtym_janek lubi tę wiadomość
-
Ja też się zastanawiałam nad tymi skarpetkami i czapeczkami
Wysokość L4 oblicza się z ostatnich 12 miesięcy, a jeżeli zatrudnienie jest krótsze to z tylu pełnych miesięcy, ile było przepracowane, czyli nawet jeśli ktoś był zatrudniony 3 a nie 1 to już ten miesiąc się nie wlicza. Do podstawy wchodzi na pewno zasadnicze + premia, nie wiem jak z nagrodami, bo pamiętam, że u mojego poprzedniego pracodawcy było to zależne od regulaminu wynagradzania, a więc wszystkie nie wchodziły. Nie wiem właśnie jak u mojego obecnego jest, bo tutaj już nie pracuję w kadrach i płacach, więc słabo się orientuje. Ja walczę o jak najwyższe chorobowe, bo pracuję tutaj od kwietnia 2017r. i zaczynałam z mniejszym wynagrodzeniem, teraz po 4 podwyżkach jest znacznie lepiej, ale muszę jeszcze się pomęczyć do końca czerwca, by mi to podciągnęło -
Jeju ale kusicie tymi wyprzedażami
Obiecałam sobie, że dopóki nie zobaczę co i ile podarowały mi kuzynki, to nic nie kupię. Za tydzień jedziemy do teściów i tam czeka na mnie paczka ciuchów, a za dwa tygodnie jedziemy do moich rodziców i kuzynka zostawiła mi wszystko od 0 do 3-4 mcy. Muszę najpierw to wszystko przejrzeć i ewentualnie dokupić to, czego brakuje.
A jakie sklepy z mebelkami dla dzieci polecacie? Potrzebuję tylko łóżeczko i komodę z przewijakiemtym_janek lubi tę wiadomość
-
akilegna, mam to samo. Tutaj kuszą, a w czerwcu od szwagierki mamy dostać całą torbę z ciuchami po jej 2 córkach. Więc z jednej strony kupiłabym coś, a z drugiej też staram się wytrzymać ten miesiąc jeszcze
postanowiłam, że w tej sytuacji pójdę w przyszłym tygodniu pooglądać ciuchy ciążowe, co pomieszczą brzuszek (który na razie nie jest jakiś wielki, no ale większości spodni nie dopinam już) ale też będą ok potem do karmienia👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyJa chodzę już tylko w spodniach ciążowych, są mega wygodne i ładnie podkreślają brzuszek, dzięki czemu kolejny raz skorzystałam w komunikacji z przywileju, ale powiem Wam, że więcej zrozumienia maja kobiety wobec mnie, chyba takie, które same były w ciąży. Właśnie starsza Pani przesadziła jakąś malolate żeby mi ustąpiła miejsca, bo jestem w ciąży
a ta przez dwa przystanki zerkala na mnie udając że nie widzi że nad nie stoję. Niech mi jeszcze brzuch podrosnie to będę bez skrupułów upomina się o miejsce.
tym_janek lubi tę wiadomość