Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja byłam wczoraj na wizycie i okazało się, że jesteśmy dziewczynką, więc wstępnie będzie Pola
Mała tak fikała, machała rączkami i nóżkami, że aż nie mogłam się napatrzeć! Przyszły Tata zresztą też
I mój lekarz na te moje skurcze łydek oraz palców zapisał Chela Ferr Forte (chyba dobrze napisałam).
Mój brzuszek też jest coraz większy, akurat dziś ma swoją premierę u mnie w pracy, bo ubrałam koszulę dżinsową do spodni, która jest dość opięta, więc to jej ostatni raz, ale uwydatniło znacznie to mój brzuchtym_janek lubi tę wiadomość
-
Buko ja jeszcze tam zaglądam, żeby doradzić lub zobaczyć co u dziewczyn, którym kibicuję już długo. Niestety te moje rady mało kto bierze pod uwagę, a szkoda.
Jeżeli będzie u nas córka, to będzie Twoją imienniczką
Co do mało popularnych imion, to z własnego doświadczenia wiem, że jest to na dłuższą metę uciążliwe. W naszym mieście były tylko jeszcze dwie dziewczyny o tym samym imieniu co ja i wiecznie miałyśmy problem, bo ludzie mylili pisownię. Za każdym razem musiałam literowac swoje imię i było to wkurzające, jak i tak napisane zostało z błędem. Teraz to imię jest bardzo popularne ale z różną pisownią. I nadal muszę literowac niestety
A tak swoją drogą, to dopiero jak szukamy imienia dla dziecka, przekonujemy się ilu ludzi nie lubimyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 08:28
1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
Ja swojej córce bardzo chciałam dać na imię Michalina, ale wyszła Amelia, drugiej córce dałabym na imię Adrianna, ale że prawdopodobnie (mam nadzieję) bedzie chłopiec to nie mam kompletnie pomysłu.
Wczoraj wieczorem starsznie kręciło mi się w głowie, jak nigdy, juz myślałam, że zadzwonię że nie przyjdę dzisiaj do pracy, ale rano wstałam jak gdyby nigdy nic i przyszłam.
Jutro mam wolne więc odpocznę.
Zostanie jeszcze tydzień i L4 -
Dzisiaj wizyta to trochę pooglądam małą łobuziarę
Wczoraj w nocy tak szalała, że mnie obudziła. Jak ona taka ruchliwa to się boję co będzie jak siły nabierze
Muszę spisać pytania do gina bo pewnie w gabinecie wszystko wyleci mi z głowy.
-
Marsylia wrote:Dzisiaj wizyta to trochę pooglądam małą łobuziarę
Wczoraj w nocy tak szalała, że mnie obudziła. Jak ona taka ruchliwa to się boję co będzie jak siły nabierze
Muszę spisać pytania do gina bo pewnie w gabinecie wszystko wyleci mi z głowy.
-
nick nieaktualnyakilegna♥ wrote:Buko ja jeszcze tam zaglądam, żeby doradzić lub zobaczyć co u dziewczyn, którym kibicuję już długo. Niestety te moje rady mało kto bierze pod uwagę, a szkoda.
Jeżeli będzie u nas córka, to będzie Twoją imienniczką
Co do mało popularnych imion, to z własnego doświadczenia wiem, że jest to na dłuższą metę uciążliwe. W naszym mieście były tylko jeszcze dwie dziewczyny o tym samym imieniu co ja i wiecznie miałyśmy problem, bo ludzie mylili pisownię. Za każdym razem musiałam literowac swoje imię i było to wkurzające, jak i tak napisane zostało z błędem. Teraz to imię jest bardzo popularne ale z różną pisownią. I nadal muszę literowac niestety
A tak swoją drogą, to dopiero jak szukamy imienia dla dziecka, przekonujemy się ilu ludzi nie lubimy
To bardzo ładne imię dla dziewczynki.koleżanka mi kiedyś powiedziała, że to jest dziwne, że każda Anka lubi swoje imię, bo w większości ludzie mają jakiś problem z tym (ona bardzo nie lubiła, jak się do niej zwracałam zaczynając zdanie od imienia, co dla mnie było rzeczą normalna)
-
Buko wrote:Ja też czasem zaglądam, ale już nie czytam każdego postu, bo tego jest po prostu za dużo
To bardzo ładne imię dla dziewczynki.koleżanka mi kiedyś powiedziała, że to jest dziwne, że każda Anka lubi swoje imię, bo w większości ludzie mają jakiś problem z tym (ona bardzo nie lubiła, jak się do niej zwracałam zaczynając zdanie od imienia, co dla mnie było rzeczą normalna)
Fakt, jak dla mnie też za dużo wiecznie tych samych pytań
Nie lubię swojego imienia i przede wszystkim zdrobnień, którymi mnie raczą moi znajomi. Bardziej odpowiada mi wersja pisana niż czytana -
Jagoda 1948 w 2017 myslice ze dużo ? 30 miejsce w rankingu. Chyba nie za dużo
Zapisałam się dziś do szkoły rodzeniazaczynam od 5 czerwca. Ciekawa jestem tych zajęci i to bardzo. Niby wcześnie bo będę zaczynać w 20 tyg ale stwierdziłam ze wole wcześniej głównie ze względu na to ze myśle ze panie będą polecać jakie produkty i jak będę kompletować wyprawkę to będę juz mieć jakieś pojęcie może
-
Katiuszaaaa wrote:Jagoda 1948 w 2017 myslice ze dużo ? 30 miejsce w rankingu. Chyba nie za dużo
Zapisałam się dziś do szkoły rodzeniazaczynam od 5 czerwca. Ciekawa jestem tych zajęci i to bardzo. Niby wcześnie bo będę zaczynać w 20 tyg ale stwierdziłam ze wole wcześniej głównie ze względu na to ze myśle ze panie będą polecać jakie produkty i jak będę kompletować wyprawkę to będę juz mieć jakieś pojęcie może
Ja zaczynam teraz w sobotę wiec tez to będzie 20 tydzień. Jak dla mnie dobrze ze tak wczesnie, jakbym miała chodzić jeszcze w 38 tygodniu ciazy to bym tam rodziła od razu -
Avarred wrote:Nie ma tak dobrze niestety
W 2017 urodziło się 1218 King. Ja bym chciała jak najmniej popularne imię. Moja córka miała chociażby w żłobku Kingę (Kinię). Sama znam dwie Kingi w moim wieku około. Ale imię mi tak pasuje, że przeboleję jego popularność (chyba)
Mam już Wandzię i akurat Wand urodziło się 162, a i tak w przedszkolu mamy o rok młodszą Wandzię, czym jestem oburzona, bo moja miała być wg mojego planu jedyną Wandzią w szkole
Tak się tylko śmieję- ja przez swoje 28-letnie życie poznałam 4 Kingi (nie licząc oczywiście aktorek/celebrytek), więc to chyba nie jest dużo. U Ciebie wychodzi podobniePoza tym co to jest te 1218 przy ponad 400 tysiącach dzieci urodzonych w 2017 roku
Moim zdaniem- jeśli to imię nie jest w pierwszej dziesiątce popularności, to jest bardzo dobrze. Chociaż wybierając imię w ogóle nie patrzyłam na statystyki, po prostu mi się spodobało. Tak samo jak Julia, ale nasi bliscy znajomi nazwali tak córkę i przepadło
Następna córka będzie Iga (o ile zdecydujemy się na więcej dzieci), Ig jest już decydowanie więcej niż King wg statystyk, chociaż przez całe życie poznałam jedną
A no i jeszcze ciekawostka- jedna z tych King, które poznałam, to dziewczyna, która próbowała odbić mi mojego ówczesnego chłopakaSkubana ładna była i jakoś nie mam do niej wielkiego żalu, bo jej się to nie udało
Mnie tak brzuch nie rośnie szybko... jestem w stanie sobie zrobić pedicure normalnie, chociaż nogi muszę bardziej rozchylić na bokiZa to już ruchy dziecka dają mi się we znaki... wczoraj Kinia tak fikała, że nie byłam w stanie zasnąć przez godzinę. Teraz też się wierci.
Megsssa ile trwa ta Twoja szkoła rodzenia? W którym tygodniu ciąży ją skończysz? Ja mam szkołę rodzenia dopiero na koniec lipca, ale trwa tylko 2 weekendy. Trochę się zaczęłam bać, że zdobędę za mało wiedzy, więc szukam informacji o darmowych spotkaniach np. z położnymi w Warszawie i już na jeden taki kurs się zapisałam. -
Dziewczyny dzisiaj byłam na usg połówkowym i dzidzia ma 370 g i pozostaje dziewczynką. Wszystko ogólnie jest ok, tak się wierciła pod usg, że krzyknęłam w pewnym momencie.
U nas też prawdopodobnie będzie Kinga, bo wraz z pomocą rodziny odwiodłam męża od Natalii. Poza tym u nas Kinga wszystkim się podoba, a to najważniejsze. Dziewczyny będziemy mocno zawyżać statystykitym_janek, 1Malinka1, Blu, Marsylia, Avarred lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też nie patrzyłam na statystyki wybierając imię, dopiero dziś sprawdziłam jak zaczęłyscie podawać ile dzieci dostało dane imię.
Ja mam przyjaciółkę Kinge i dzięki niej znam tyle historii dotyczących tego imienia, że nawet nie brałam go pod uwagękiedyś wybrałam imię dla córki Amelia, bo było bardzo rzadkie, a po jakimś czasie się okazało że co druga mała dziewczynka to Amelka i mi przeszło
ja szkole rodzenia planuje rozpoczac w sierpniu, a trwa 5 tygodni więc może zdążę. Według zasad tej szkoły powinnam zapisać się ok 22 Tc i wypadłaby koniec czerwca i cały lipiec, ale wtedy nie chce, bo planuje wyjechać na cały lipiec.
-
Megsss wrote:Ja już dawno jestem zapisana do szkoły rodzenia ale zaczynam dopeiro 4 lipca... jak patrzę na wasze daty to mysle sobie ze chyba późno ta moja ?
Moja wypadnie jeszcze później, bo w sierpniu. Tutaj szkołę rodzenia prowadzą położne. Za szkołę nic nie płacę, za wizyty położnej przed i po porodzie również. Jedynie nie może być podczas porodu ze mną. Ale o to się nie martwię, bo szpital mój ma dobre opinie
Też spojrzałam na te statystyki i w tamtym roku dziewczynek o imieniu Anna urodziło się sporo ale nie widziałam żadnej o imieniu Anna Maria. A chłopców o imieniu, które wybraliśmy urodziło się raptem 8.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:15
-
Katiuszaaaa wrote:Jagoda 1948 w 2017 myslice ze dużo ? 30 miejsce w rankingu. Chyba nie za dużo
Moim faworytem na dana chwile jeśli okaże się że będzie dziewczynka też jest Jagoda;) do chłopca od zawsze miałam wybrane imię i nic się nie zmieniło. Z dziewczynką mamy większy problem.Katiuszaaaa lubi tę wiadomość
-
Kathrine my też wybraliśmy Julkę, ale Milenka tez bardzo nam się podoba
Imiona dla dziewczynek jakoś łatwiej wybrać wg mnie
My do szkoły rodzenia idziemy 8.06 wiec będzie to 22 tydzień, chyba w sam razjuż nie mogę się doczekać, tego dnia tez mam połówkowe
-
Dziewczyny mówicie że już czujecie ruchy to powiedzcie czy czujecie te pukanie na wysokości pępka czy niżej? Bo ja czuje dużo niżej niż pępek i już sama nie wiem czy to ruchy
no i nie czuje regularnie. Dziś jak na złość wyskoczyła mi oprycha
A jeśli chodzi o imię to mój mały będzie nazywał się Kacper
-
No ja tez po dentyście. Nie zapytałam się o żel bo zapomniałam jego nazwy a nie mogłam tego znaleźć Wybaczcie
Mam wizyty co 4 miesiące na zmiany opatrunku aż do porodu. Nie chciała mi wypełniać kanałów bez zdjęcia bo mam bardzo słabe żeby ogólnie i chce być pewna ze tam na pewno nic już nie zostało. Coś No przynajmniej będę miała pewność i będę pod kontrola dentysty do końca ciazy. Żadna dziura w zębie mi teraz nie strasznaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 12:53
tym_janek lubi tę wiadomość