Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwona27091991 wrote:Słuchajcie dziewczyny jakiś czas temu, jak nie byłam jeszcze w ciąży umówiłam wizytę do dentysty na 08.02. Ma mi założyć 2 nowe małe plomby, poprawić dwie stare i usunąć kamień.
I zastanawiam się czy mogę iść na tą wizytę czy są jakieś przeciwwskazania?
Przeciwskazań nie ma, ale musisz powiedzieć dentyście, że jesteś w ciązy. Ja bym Tobie jednak radziła przesunąć wizytę na drugi trymestr. To jest jednak spory stres dla organizmu. Lepiej sobie dać spokój w tym najbardziej wrażliwym czasie.2011_Synek
24 stycznia_beta HCG 221, 29 stycznia_ betaHCG 2600____Bądż z nami -
Wy tak piszecie o tych objawach...a ja nie mam Tydzień temu ustąpił mi ból piersi i zgaga. Oczywiście, w necie sporo postów, że to koniec ciąży. Lekarz też pokiwał głową. Na początku się tym przejmowałam, ale w końcu stwierdziłam, że trudno. Co ma być, to będzie. Przecież nic nie mogę zrobić. Albo się ciąża rozwija, albo nie i nie mam na to wpływu. Okaże się za tydzień na wizycie.
-
Dere wrote:Najlepiej zadzwon i zapytaj, z tego co wiem to chyba na tego typu akcje drugi trymestr jest najbezpieczniejszy.
Ja musze gina zapytac o lot zamolotem, bo lecimy w marcu na weekend, a to wykupione zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i nie wiem czy nie bedzie problemu
Ja w poprzedniej ciąży leciałam w 9tc. Jeśli nie ma plamień lekarz nie widział przeciwwskazań. Ja się dobrze czułam, lot zniosłam dobrze Ale oczywiście zapytaj swojego lekarza, bo każdy przypadek jest innyDere lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, przerażacie mnie- tyle tutaj postów produkujecie Ja od 1.02 wiem, że jestem w ciąży (wg testu z moczu), dziś dopiero poszłam zrobić betę. I pani, która pobierała mi krew do badań powiedziała, że jeśli nie ma przeciwwskazań, to badania powtarzać nie będę. I chyba nie będę tego robić- do wizyty u lekarza. Wyniki bety dopiero we środę.
Co do objawów, to jak jak pisałam- nie mam żadnych. No może oprócz tego, że w ogóle nie odczuwam głodu (ale nie mdli mnie), a w połowie porcji posiłku, który zjadałam w 3 sekundy i dalej było mi mało- jestem już najedzona pod korek.
No i brzuch mnie boli (tak, jakbym miała zaraz dostać okres), co mi się w ogóle nie podoba. W sobotę miałam też ciemniejszy śluz.
Powiedzcie mi jeszcze- bo u mnie w prywatnej przychodni jest oddzielnie USG i oddzielnie wizyta u lekarza. Najpierw zapisać się na USG a dopiero później na wizytę do ginekologa?
-
edka85 wrote:Wy tak piszecie o tych objawach...a ja nie mam Tydzień temu ustąpił mi ból piersi i zgaga. Oczywiście, w necie sporo postów, że to koniec ciąży. Lekarz też pokiwał głową. Na początku się tym przejmowałam, ale w końcu stwierdziłam, że trudno. Co ma być, to będzie. Przecież nic nie mogę zrobić. Albo się ciąża rozwija, albo nie i nie mam na to wpływu. Okaże się za tydzień na wizycie.
W pierwszej ciazy bol piersi mialam moze z dwa dni, zgagi zero, mdlosci zero i teraz ten dziec ma juz 7 lat wiec nie czytaj za duzo doktora google bo nie daj bog uda mu sie cos Tobie nawkrecac :* -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 13:42
03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
2 IVF 08.2019 beta 0
3 IVF 12.2019 brak zarodków
4 IVF 02.2020 beta 0
5 IVF 07.2020 cb
09.2020 naturalny cud cb
Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
04.2024 czekamy na drugiego synka -
Milano wrote:Cześć dziewczyny!
Ja dzisiaj w pracy do 16 coś mi się dłuuuży..
Mam dzisiaj jakiś taki dzień ze cały czas myśle i się martwię żeby było wszystko dobrze i w ogóle.. normalnie można na łeb dostać..Iwona27091991 lubi tę wiadomość
Starania od lipca 2017.
11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - 110/min
-
Ja tak mam tak że jednego dnia bardziej drugiego mniej i tak w kółko. Wczoraj nie bolały mnie prawie wcale, a dziś znów dają się we znaki.
Starania od lipca 2017.
11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - 110/min
-
Heeej wow nie bylo mnie dwa dni a tu taka produkcja postów ja jutro do gina na pierwsze usg i chyba spac nie bede mogla z wrażenia
Biore od razu l4 bo pracuje w przedszkolu i nie chce ryzykowac coby od dzieci nie złapać wirusa ani bakterii bo już i tak jestem chora katar i gardlo.. Ledwo zyje.
Dziewvzyny a jak u was ze śluzem ?? Ja mam go pelno i to taki biały i gęsty. Tez taki macie?? Bo sie boje ze moze to jakies zapalenie czy co, ale nic mnie nie piecze ani nie swędzi.. -
Śluz całkiem normalne, wręcz prawidłowe
Co do bólu piersi... u mnie najgorzej wieczorem i w nocy, a ze biust mam sport to kręcę się i wiercę zanim znajdę dogodne miejsce. Ogólnie są chyba 3 razy cięższe i pojawia się na nich coraz więcej niebieskich żyłek- tez głównie wieczorem. Co do bólu, nie jest on ciągły, szczególnie przy dotyku boli lub kiedy mój 3 miesięczny szczeniak urządzi sobie z nich trampolinę