Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie szkola trwa az 10 tygodni. Zajecia teoretyczne sa raz w tygodniu we wtorki, a gimantystka w czwartki.
Ja mialam juz wybrany wozek coletto, ale juz nie wiem co mam robic, bo czytalam ze dziecko zjezdza w dol ze spacerowki i nie wiem co mam o tym myslec. Wkurzylam sie, bo nie wiem co mam robic terazWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 14:32
-
Co do wózków to my właśnie kupiliśmy baby design dotty z 2016 roku ale nówkę. Może design nie jest ten najnowszy ale to co najlepsze w tym wózku czyli amortyzacja i mimo wszystko lekkość jest
cieszę się ze wybór już mamy za sobą i już mi sen z powiek nie będzie spędzać myśl o wózku
Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość
-
I u nas w końcu decyzja co do wózka też wreszcie podjęta na 100%. Padło jednak na Baby Merc Q9. Już oglądaliśmy ma żywo i maprawdę jest spoko
Przynajmniej nie wyglądam przy nim jak dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 20:17
Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Zuuziaaaa wrote:U mnie szkola trwa az 10 tygodni. Zajecia teoretyczne sa raz w tygodniu we wtorki, a gimantystka w czwartki.
Ja mialam juz wybrany wozek coletto, ale juz nie wiem co mam robic, bo czytalam ze dziecko zjezdza w dol ze spacerowki i nie wiem co mam o tym myslec. Wkurzylam sie, bo nie wiem co mam robic teraz
Zuzza ja mam wozek coletto i synek nigdy mi nie zjezdzal. Jestem bardzo zadowolona z niego, jezdzilismy naprawde sporo i gondola i spacerowka pod drogach polnych i asfaltowych i nic sie nie popsulo, dlatego teraz nowego wozka nie kupuje tylko bede uzytkowac dalej ten co mam. -
Malo sie udzielam ale jestwm.na bierzaco i ciagle Was podgladam. W wtorek mielismy badania polowkowe i wkoncu poznalismy plec-chlopczyk. Powiedzcie mi czy tylko ja jestem taka "glupia" i sie .... hmmm jak to okreslic zasmucilam(?) Ze bedzie 2 syn. Od zawsze marzylam o dziewczynce. Przy 1 ciazy mialam nadzieje na coreczke a urodzil sie Mikolaj, kocham go.nad zycie, teraz w 2 ciazy mialam cicha nadzieje ale za bardzo sie.nie nastawialam. Sama zaskoczyla mnie moja reakcja na wiesc o 2 synku, poplakalam sobie w dzien wizyty a teraz ciagle mysle o tym ze szkoda ze to nie dziewczynka
-
Ja byłam święcie przekonana, że będę miała dwie córki. Jak dowiedziałam się, że jednak będzie chłopiec to przestraszyłam się, że nie będę potrafiła być dla niego dobrą mamą. Po dwóch dniach mi przeszło i cieszę się, że córka będzie miała braciszka a ja synusia.
-
blondinteligencja wrote:Oczywoscie wiem ze naj2azniejsze zeby maluszek byl zdrowy itd ale jak slysze od innych ze szkoda albo ze mysleli ze bedzie dziewczynka to w ogole mnie to wszystko dobija....
-
nick nieaktualnyTo ja od dnia transferu bardzo chciałam żeby była dziewczynka i tak jest wg lekarzy i powiem, że miałam wyrzuty sumienia, że po tylu przejściach jeszcze "stawiam wymagania" co do płci, bo jakby był chłopiec to byłoby mi chyba smutno. A jeszcze do tego wiele osób pytało jaka płeć wolałam i mówiłam że dziewczynkę to odpowiadali: najważniejsze żeby było zdrowe, płeć jest niewazna. I czułam się tak jakby wg nich mi na tym nie zalezalo. To po co ktoś pyta jeśli wg niego płeć jest niewazna.
-
Buko wrote:To ja od dnia transferu bardzo chciałam żeby była dziewczynka i tak jest wg lekarzy i powiem, że miałam wyrzuty sumienia, że po tylu przejściach jeszcze "stawiam wymagania" co do płci, bo jakby był chłopiec to byłoby mi chyba smutno. A jeszcze do tego wiele osób pytało jaka płeć wolałam i mówiłam że dziewczynkę to odpowiadali: najważniejsze żeby było zdrowe, płeć jest niewazna. I czułam się tak jakby wg nich mi na tym nie zalezalo. To po co ktoś pyta jeśli wg niego płeć jest niewazna.
Każda z nas ma jakieś przeczucia czy marzenia i guzik innym do tego. I wcale nie mamy tego wyżej w priorytetach niż zdrowie naszych Smerfów.Buko lubi tę wiadomość
-
My też już wózek mamy wybrany, padło na bebetto 42, czekam na odpowiedź czy wystarczy, że sam stelaż kupimy a gondolę i spacerówkę wykorzystamy z tej wersji co posiadamy. Bardzo podobają mi się wózki Stokke, szczególnie za dostęp do kosza na zakupy, jednak cena powala.
-
Mi też się marzy Stokke Trailz... Nawet używany jest drogi. Chciałam terenowy wózek, który ma jak najwyżej gondolę i rączkę. Skończy się chyba na Adamex Neonex. Też jest wysoki. Tylko nie wiem, czy fotelik dam radę do niego wpiąć, bo też nie tak popularne modele fotelików sobie wymarzyłam. Chcę koniecznie lekki fotelik. Najlżejszy jest Avionaut Ultralight - tylko 2,5 kg i Recaro Zero.1 Elite, który jest świetny, koszmarnie drogi, ale obrotowy i ma 2 foteliki w jednym i wpina się w większy fotelik nosidełko o wadze 2,9 kg. Niestety obydwa mają 3-punktowe pasy bezpieczeństwa. Z 5-punktowymi lekki jest Graco Snugsafe - 3,7 kg. I nie wiem czy cokolwiek z tego wepnę w Adamexa
-
Jakie mój synek robi akrobacje od tego tygodnia!a wczoraj położyłam rękę i pierwszy raz czułam przez dłoń,aż miałam łzy w oczach,jak tak intensywnie się rusza to bardzo się wzruszam.Ja nie wiem już sama jaki wozek...chyba zostawię ten wybór mężowi,przede wszystkim żadnych jasnych kolorów ani wstawek typu mięta itp.Najlepiej grafitowy.Ubranek narazie nie kupuje,mam dostać od koleżanki pakę,zrobię rozeznanie.W tym tyg kupuje wanienkę,mam już w koszyku tylko muszę zapłacić i termometr bezdotykowy.Dodatkowo się wprowadziliśmy do nowego domu,to potrzebuje ciagle jakiś gadżetów,także muszę sobie wsztstko planować co kupic w jakim miesiącu
Cukierniczka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Cześć dziewczyny!
Rzadko się udzielam, ale Was podczytujęwidzę że temat wózków, otóż my też kupiliśmy
kupiliśmy anex sport 3w1, póki co jestem mega zadowolona wyglądem, lekkością i podwójną amortyzacją
1 czerwca już wyraźnie przez brzuch było widać ruchy maleństwa! Boski widok
we wtorek mam połówkowe, już nie mogę się doczekać!
no a później (w nocy) jedziemy na lotnisko i lecimy do NLLunitari lubi tę wiadomość
-
Flavia wrote:Avared, przecież maxi cosi cabriofix jest lekki 3,5 kg. i wpina się wszędzie - wydaje mi się. A maxi cosi city to jest jeszcze lejszy trochę.
Ale mają 3 punktowe pasy bezpieczeństwa. Dużo bezpieczniejsze są 5 punktowe. Byłabym może w stanie zaakceptować te 3-punktowe gdyby fotelik ważył dużo mniej